Postul nu e post destul

Topul întâlnirilor ratate (1)

Daniela D.

 

De obicei îți dai seama dintr-o singură privire dacă omul cu care urmează să te întâlnești pentru prima dată e din aceeași galaxie cu tine și asta te poate ajuta să eviți eșecuri grandioase. Există, totuși, împrejurări cărora nu ești pregătit să le faci față, oricâtă experiență sau deschidere ai avea. Iată aici topul personal al celor mai nereușite prime întâlniri ale mele.

 

Locul 3:

 

Georgel. Eram colegi de facultate, în același an. Eu veneam destul de rar la școală, așa că l-am observat abia după vreo doi ani și poate nu l-aș fi observat nici atunci, dacă nu mi-ar fi atras atenția o colegă că Georgel, tocilarul anului, care șade mereu în primul rând din amfiteatru, stă cu gâtul sucit numai către ultimul rând, unde mă ascundeam eu la cursurile la care prezența era absolut obligatorie. “Fie-ți milă de el, că rămâne cu gâtul sucit pe viață”, mi-a zis. Sunt un suflet milos, așa că m-am dus îi rezolv problema de sănătate.

 

Georgel părea absolut ok, în afară de o mare timiditate nu părea să sufere de nimic altceva. După oarece zile în care am stat de vorbă prin pauze, el despre cursuri, eu despre orice altceva în afară de cursuri, Georgel, roșu și bâlbâit, și-a luat inima în dinți să îmi ceară să ne vedem duminică, la oră prânzului. “Ok”, zic. “Unde?” “La mine acasă.” Înainte să apuc să îmi exprim în gând uimirea prin vorbe populare gen : “Apele liniștite sunt adânci”, “Mâța blândă zgârie rău” și așa mai departe, el a continuat: “Sunt și ai mei acasă, o să îi cunoști.” “Nu e puțin prea devreme să îi cunosc pe ai tăi?” am întrebat, uimită de viteza cu care înaintau lucrurile. Că, dacă mergeam în ritmul ăsta, în două săptămâni eram gata măritată și în alte cinci nășteam patru copii, ori la momentul acela eu, una, nici nu îi memorasem numele de familie prea bine. Georgel m-a asigurat că totul este așa cum trebuie să fie, risipindu-mi vag angoasele. Am stabilit să mă ia din oraș la o oră anume și să mergem la el acasă.

 

Lucrurile au decurs întocmai. Am intrat în casă, m-a prezentat părinților, niște oameni absolut încântători, după care le-a spus că noi doi o să mergem în camera lui.

 

Încă de când mă luase din oraș, Georgel părea timorat de un gând. Era grăbit și îngrijorat, măcinat de o temere neștiută. În camera lui, mi-a zis în trecere să iau loc unde vreau eu și el a început să caute febril ceva. Telecomanda televizorului. Cu răsuflarea tăiată, mi-a spus că, la naiba, oricât ne-am grăbit, nu a fost destul și uite, acum deja a început meciul. Petrolul Ploiești juca cu nu știu cine într-o competiție fotbalistică internă de o amploare moderată, dar vitală, se pare, pentru amicul meu.

 

Din momentul în care jucătorii au început să alerge pe ecran, Georgel s-a deconectat complet de la lumea reală, lume reală în care eu stăteam pe un scaun cu un aer pe care îl simțeam tâmp, întrebându-mă dacă să îi dau cu tocul pantofului meu la tâmplă sau să plec pur și simplu. Am renunțat momentan la oricare din aceste două variante, pentru că am realizat în timp util că nu ar observa dacă i s-ar întâmpla nici una, nici alta. Georgică nu era acolo, în încăperea aia, era în tribuna stadionului.

 

La pauză m-a întrebat dacă vreau să beau ceva, dar nu a apucat să îmi mai aducă paharul cu apă cerut pentru că a început repriza a doua și Georgel a dat iar shut down la realitate. Am plecat din casă în timpul reprizei a doua fără ca nimeni să observe asta.

 

Deși Georgel m-a întrebat la școală în repetate rânduri, sincer uimit, de ce am plecat așa, am preferat să îl las să considere că sunt eu complet nebună, decât să mai vorbesc cu el vreodată.

 

O singură curiozitate aș fi avut: de ce a ținut să ne vedem atunci, la meci, și nu oricând altcândva? Nu o să știu niciodată.

 

Citiţi mâine dimineaţă, pe Daily Cotcodac: “Locul 2: Vasilică, bilă mică”

Share:

16 comments

  1. Alina 23 October, 2014 at 01:57

    Mi-ai adus aminte de (o sa razi,dar e adevarat) Geogel. Eram in vacanta dupa anul 2 la bunica-mea la tara. A venit cu ma-sa, tac-su, un buchet de flori si un tort. Eu eram cu frate-miu pe o banca,el ma invata sa dau flegme la tinta. Georgel era supraponderal si plin de cosuri. Venise sa ne cunoastem mai bine. Cand a inceput ma-sa sa povesteasca despre ce avere ii lasa si m-am prins care e filmul m-am ridicat in picioare si am spus plina de vitejie:eu ma duc sa ma plimb prin padure. Am stat pe un deal pana a plecat masina alora. Si in ziua de azi ma mai ameninta tata ca ma da lui Georgica

  2. Rushenne 23 October, 2014 at 02:05

    Eu am ratat niste întâlniri cu un tip cunoscut, sa zicem, pe net. Era de treaba. :)) Prima întâlnire a ieșit ok. Dar le-am ratat pe următoarele: 2, 3, 4 ca întotdeauna cand ma anunța ca vine in Constanta apărea ceva. E drept ca nu cred in relațiile la distanță, dar el nu știa asta. Si de la a 5-a încolo nici nu m-a mai sunat. Cred ca l-am supărat. :))
    Bine ca a apucat sa ma vadă măcar o data ca altfel ar fi crezut ca nu exist. :))

  3. deaddy 23 October, 2014 at 02:50

    Care… maine? /:)
    La noi maine e vineri… Ca eram curios, cu bila lu’ ala, dupa ce ca e numa una, mai e si mica….

  4. ari 23 October, 2014 at 02:51

    Da eu nu vreau sa astept pina dimineata!!!!!!!!!!

  5. deaddy 23 October, 2014 at 02:52

    Da am pus “virguli” sa fie si pe joi si pe vineri, noi cand ne editam elucubratiile(lung cuvant, sper ca iese din prima)?

  6. miki 23 October, 2014 at 08:07

    @Rushenne: ei si tu, acuma! da’ poate nu-l lasa bunica sa umble cu fete, ca-i inca fraged si fetele din Constanta is smechere si vor sa profite de inocenta lui =))

  7. dyers_eve 23 October, 2014 at 08:23

    Daca stateai pana la final, ne spuneai si noua cat a fost scorul. Ca DomOzzyna al nost’ vad ca nu mai da pe-aici de ceva vreme.

  8. Dan1 23 October, 2014 at 09:42

    “de ce a ținut să ne vedem atunci, la meci, și nu oricând altcândva?”
    Daca stateai pâna la sfârsitul meciului si batea Petrolul aflai tu! >:)

  9. geo 23 October, 2014 at 09:59

    Georgel ăștia doi să zică săr’mană că nu i-a ocolit norocu =))

  10. Cms 23 October, 2014 at 13:14

    Pentru mine e clar de ce pusese Georgel ochii pe tine: erai mascota ideală pentru iubita lui echipă de fotbal. N-ai vrut să cooperezi…

  11. Nedu Merit 23 October, 2014 at 14:44

    Eh, Daniela, tu erai făcută pentru mine!!!
    Merg şi eu la una, ne vedem cu părinţii, le explic că o iau la mine acasă ca să facem Revelionul în doi, toate normale până aici.
    În drum spre staţia de autobuz (că tata socru era băiat bun şi optimist, mi-a dat şi de băut) ea o coteşte către o farmacie. La farmacie:
    – Aveţi, vă rog, “pastile de a doua zi“ ?
    Eu, uimit şi nedumerit; farmacista zâmbeşte complice şi răspunde:
    – Avem. De-alea normale şi de-alea mai bune, dar să ştiţi că alea bune costă cam mult.
    – De-alea bune!!! sar eu cu gura, să se vadă clar câtă disponibilitate am.
    (Eh, rahat, un meleon, acolo, mizilic).
    Ieşim afară. Ea, de colo:
    – Mi s-a părut ca te uiţi cam nedumerit. Ce, parcă eu nu ştiu că nu o să stai cuminte???
    Acuma, na, şaua fusese bătută ca să priceapă armăsarul, meleonul îl dădusem… dar de atunci Nedu Merit mi-a rămas numele.

  12. Alina 23 October, 2014 at 14:59

    Haha.Trilogia ta mi-a adus aminte de tinerete.Abia astept povestea de pe locul 1,sa ti-o zic si eu pe a mea “the best”

  13. cheguevara 23 October, 2014 at 19:04

    Hmm, ultimile 4 articole scrise de reprezentante ale secsului frumos. Te-ai scos, nen Julica! Auzii ca te insori. Faci casting? Dam de-un vot?

  14. cheguevara 23 October, 2014 at 19:05

    Chiar 5!!!

  15. ErRon 24 October, 2014 at 01:59

    L-ai dezamăgit pe om! Auzi, să vrei să bei apă în pauză!

  16. N.A. 24 October, 2014 at 10:42

    Probabil Georgel este azi un important om de fotbal, prin federatie, ceva, mare specialist, ai ratat un om de viitor, tu, cu superficialitatea ta.. 😀

Leave a reply