Postul nu e post destul

Poștașul sună întotdeauna de două ori, dar poștărița sună întotdeauna de câte ori trebuie

Daniela D.
“Cum, nu ai văzut Poștașul sună întotdeauna de două ori“? “Nu”, am bâiguit, rușinată de așa o lipsă. “Pff, deci să vezi când i-o trage Jack Nicholson Jessicăi Lange pe masa din bucătărie!”

 

Și m-am uitat la “Poștașul sună întotdeauna de două ori”, măcar să văd cum i-o trage Jack Nicholson Jessicăi Lange pe masa din bucătărie, dacă alt motiv mai bun nu s-o găsi. Am văzut și sunt în măsură să va spun că, de la un moment încolo in filmul ăsta, totul este ficțiune pur hollywoodiana, fără niciun sâmbure de adevăr.

 

Scena e așa: bărbatul ei pleacă de acasă și ăștia doi rămân singuri. Ea frământă la pâine în bucătărie, era obosită, transpirata și plictisită de viață, în general. Pe masa din bucătărie, plină de făină, se aflau, în tăvi, toate pâinile pe care le copsese ea de cine știe când, vreo 5-6, așa. Frământatul pâinii trebuie să fie o chestie foarte erotică, pentru că el, când o vede, își pierde uzul rațiunii și se repede să o pupe. Ea se preface că nu vrea la început, deși până și un amator s-ar fi prins că blufează. Și, brusc, își da aramă pe față. Își ia privirea ACEEA, se sprijină de masă și îi zice: “Hai”.

 

Bun, până aici e credibil. Dar apoi – atenție aici – ARUNCĂ PE JOS TOATE TĂVILE PLINE CU PÂINE, ca să se întindă ea pe masă, in făina aia. Și aluatul abia frământat, tot pe jos.

 

the-postman-always-rings-twice_03

Din acest punct filmul devine fantastic. Pentru că nicio femeie de pe lume nu va arunca pe jos mâncarea la care a muncit ceasuri întregi, chit că o așteaptă în dormitor, înfierbântați, Brad Pitt, George Clooney, Colin Farrell și Johnny Depp și toți îi strigă disperați: Pick me, pick me! O femeie normală, nu din asta din filme, va observa întâi, discret, ce opțiuni are și, fie va îndruma bărbatul spre un loc mai potrivit, unde nu se poate strica nimic, fie va cere o scurtă pauză, în care ar luă tăvile cu grijă și le-ar pune deoparte într-un loc sigur. În ambele situații, o femeie va ști să facă în așa fel încât bărbatul nici să nu observe că ea s-a gândit la tăvile alea, în loc să se lase pârjolită de patimă, ca el.

 

O prietenă îmi descria cearta cu bărbatul ei așa: “Eu urlam, el urla. În timp ce urlam, am căutat din ochi un obiect cu care să arunc în el. Ceva să nu fie prea mare, să nu îl omor pe prost, să fie doar așa, cât să îl sperie. Am găsit o carte destul de subțirică, numai bună. În spatele lui era fereastra. M-am gândit dacă nu cumva, aruncând cu cartea înspre el, ea ar putea nimeri în geam, să îl spargă. Nu voiam să sparg geamul, că tot eu trebuia să îl pun la loc, boul ăsta nu-i în stare de nimic. Atunci am calculat unghiul în care trebuie să arunc, în așa fel încât cartea să cadă undeva în colțul din dreapta al ferestrei.”

 

Carevasazică fata și-a făcut toate socotelile astea în timp ce părea orbită de furie. A aruncat cu cartea exact acolo unde trebuia și el a amuțit. Cearta se isprăvise.

 

Am mai văzut niste filme in care nu trebuie să credem, vă mai zic eu altădată.

Share:

16 comments

 1. Jademan 9 July, 2014 at 07:36

  Mişto. 🙂

 2. debiutant 9 July, 2014 at 08:12

  am si eu o propunere de text umoristic pentru dailycopcodac, nu stiu unde sa postez, de-asta incerc aici. urmeaza textul:

  Fred

 3. Dan1 9 July, 2014 at 08:54

  Anna Karenina? 😐

 4. ciprian 9 July, 2014 at 09:08

  Ca a aruncat aluatul pe jos nu-i bai, bine ca nu l-a aruncat in vasul de toaleta, asa cum a facut.. nu spun cine.

 5. Ina_adevărata 9 July, 2014 at 09:54

  Erau vechi pîinile, de-aia le-a aruncat. O gospodină adevărată preferă să arunce pîinea, decît să o pună învechită pe masa familiei ei.

 6. RoseN 9 July, 2014 at 10:08

  Uaaaaaai ce zi frumoasa de sarbatoare, avem text 😀 Sa va dea… sanatate si fericire la toti autorii draguuuti care sunteti voi autori si ne faceti zilele frumoase. Biiineeeee, hai fie si lui Julica :))

 7. Dan1 9 July, 2014 at 10:49

  @RoseN: Cine e Julica? Ca parca am mai auzit numele asta p-aicisa, dar a fost tare demult…

 8. dc 9 July, 2014 at 14:03

  Dan1,

  Pai nici noi nu l-am mai vazut, dar, dupa manifestari, cred ca s-a incardasit cu Radu F. Constantinescu >:)

  PS: Ma astept sa ma duc langa Toader o perioada, deci pe mai tarziu 😀

 9. Dan1 9 July, 2014 at 14:30

  @dc: Tot Constantinescu? Sunt rude? >:)
  P.S. O sa fiu pe-aproape, daca nu în celula cu tine, macar în cea de alaturi! :))

 10. dc 9 July, 2014 at 14:37

  Dan1,

  3 batai in perete – pauza – 2 batai, ca sa te recunosc 😀

 11. deaddy 9 July, 2014 at 16:06

  Dan1,

  Eu cred ca Julica s-a certat si cu dl. IT-ist actual si a ajuns la beci, langa t0ader, ca prea nu il mai vedem printre noi. Hmm… adica Jul1ca, sa nu ajung si eu acolo!

  Si hai si ontopic: si-a dat tanti aia seama ca nu mai pupa Nicholson calare daca mananca atata paine, asa ca a aruncat-o impuscand asa doi iepuri; scapa si de ingrasat, crede si blegu’ ca si-a pierdut uzul ratiunii de dragul lui.

 12. Savantu' 9 July, 2014 at 16:08

  RoseN,

  Rozica, nu numai ca avem text, dar este si cu secsuletz.

 13. ed 9 July, 2014 at 19:14

  Eu cred ca nu crescuse deloc painea aia,si-a bagat picioarele(ma rog) in ea….

 14. Dan1 9 July, 2014 at 22:29

  @debiutant: Incearca si tu la julius@dailycotcodac.ro, ca noi toti! 🙂
  P.S. Nu stiu cine e Julius asta, dar mi-aduc aminte ca era frecvent pe site-ul asta (de pe Internet, daaa? ) =))

 15. Emil 11 July, 2014 at 03:13

  Din pacate treaba e valabila doar in casa femeii. In casa lui isi permite sa arunce cu obiecte femeiesti in cana de cafea, cu obiecte vestimentare pe fereastra, cu pahare si telecomenzi in interlocutor

 16. nelu dobra 1 August, 2014 at 18:27

  ideea e gresita din start! hai sa fim seriosi!!! jack nicholson nu pare credibil in rol de cuceritor , amant barbat dupa care femeile cad lesinate. adica totusi omul arata mai degraba ca unul care te va transa si te va gati in diferite feluri. . e ca si cum ar juca fuego rolul lui don juan!

Leave a reply