Postul nu e post destul

“Noah”. Cronică de film

M-am dus să văd filmul-controversă, filmul-provocare, “Noah” (2014, cu Russel Crowe și Jennifer Connely, regia Darren Aronofsky).

Ați auzit duma aia că Russel Crowe și Darren Aronofsky s-au cerut în audiență la Papa pentru a-i cere să susțină filmul și au fost dați afară de la Vatican cu Poliția? Sincer, eu cred că i-a dat afară doar pentru că filmul e prost, nu pentru că ar avea nu-știu-ce substrat religios provocator. Să  vedeți:

 

La început, urmașii lui Cain (îi vom numi în continuare Răii) au răspândit păcatul, muncind și construind orașe (o chestie foarte rea, se pare). Urmașii lui Set (Bunii- Noe cu nevasta și cu cei trei fii) stăteau retrași într-un peisaj arid, între bolovani, fără urmă de iarbă. Ni se servește aici un pic de propagandă vegană: Răii sunt mâncători de carne; Bunii nu mănâncă carne. Ei incinerează ritualic vânatul ălorlalți (un simpatic câine cu pene) și se întorc la hrana lor vegetariană. Dar stai! Care hrană? Că doar trăiesc într-un pustiu bolovănos! În fine, probabil se hrănesc cu iubire.

 

La un moment dat, Noe are o viziune, pe care nu o pricepe, dar e sigur că bunicul lui, Matusalem, i-ar putea-o desluși. Nu știe dacă Matusalem mai trăiește, dar merită să verifice, nu? Așa că își pune familia la drum, ca să-l caute pe Matusalem. Pe drum, găsesc o mină de zohar (??) abandonată, acoperită de cadavre (corporațiile ticăloase ucid). Între victime, o fetiță grav rănită- Illa- încă trăiește; o cârpă jegoasă aplicată cu grijă pe rană o face instantaneu transportabilă.

 

Un detaliu esențial pentru desfășurarea ulterioară a poveștii- ni se spune că rana Illei o va împiedica să aibă copii.

Pentru că o gloată de Răi îi atacă, familia deja mărită prin adăugarea fetiței se refugiază în teritoriul Uriașilor.

 

Uriașii ăștia sunt niște monștri din piatră, care se mișcă dezarticulat și care ar putea strivi mica familie dintr-o apăsare de călcâi bolovănos. Nu o fac, pentru că întâi trebuie să le explice calm de ce urăsc ei oamenii: ei sunt Îngerii Căzuți, cei care au fost exilați din Rai o dată cu Adam și Eva, pentru că le-au luat apărarea. Nerecunoscători, urmașii lui Adam și Eva i-au prigonit și i-au bătut ca pe niște cățeluși nevolnici, fără să le pese că arată ca niște munți. După ce explică, monștrii bolovănoși lasă mica familie captivă într-o groapă și pleacă. Unul din ei, mai simțitor, se întoarce noaptea și conduce familia lui Noe către muntele lui Matusalem.

 

Aici- surpriză! Matusalem trăiește, dar nu pricepe viziunea lui Noe. De altfel, Matusalem e complet senil, obsedat de fructe de pădure și trăiește doar cu ceai. Dându-și seama că nu-l poate lăsa pe Anthony Hopkins într-un rol de bătrân senil, scenaristul își pune personajul să-l drogheze pe Noe, pentru ca ăsta să-și lămurească singur viziunea. Păi de ce nu ziceți așa, frate?! Droguri, deci!

 

Gata, Noe a înțeles, Dumnezeu vrea să distrugă omenirea, iar el trebuie să construiască o Arcă pentru a salva plantele, păsările și animalele. Nu știu de ce ar mai distruge Dumnezeu o omenire care în filmul ăsta arată a fi deja distrusă: niște sălbatici zdrențăroși pe o planetă deșertică. Apoi, nu înțeleg ce plante, păsări și animale ar mai putea salva Noe, că până acum nu am văzut din toate astea decât câinele cu pene de la începutul filmului. Dar cea mai mare nedumerire a mea (și a lui Noe) este: din ce să construiască Arca, dacă pe planetă nu mai există nici un copac?

 

D-zeu, în marea Lui bunătate, rezolvă și această fractură logică din scenariu: face ca pe lângă Noe să țâșnească apă din pustiu și să crească o pădure superbă într-o secundă; Noe se apucă de construit Arca. Acum se vede că el nu face parte din neamul Răilor, ăia care au construit orașe: omul chiar nu se pricepe la construcții. Arca lui e un paralelipiped, nici vorbă de acoperiș care să permită scurgerea apei.

 

Se adună pe lângă Arcă și Răii, care se hotărăsc să o ocupe în momentul Potopului (deja, toată lumea știe că va urma Potopul, ai zice că au văzut la buletinul meteo).

În fine, vedem pentru prima oară în film păsări și animale- altele decât câinele cu pene: ele vin nu-se-știe-de-unde să se îmbarce pe Arcă. Ca să nu ne batem capul cu hrana și îngrijirea lor pe timpul călătoriei, ni se va spune mai încolo că toate lighioanele dorm buștean pe parcursul călătoriei și doar oamenii le pot trezi când ajung la destinație.

 

Pentru că fiul cel mare al lui Noe, Șem, e îndrăgostit de Illa, lui Matusalem i se dă sarcina de a rezolva infertilitatea tinerei. Moșul rezolvă problema pipăind-o pe fată într-un mod aproximativ libidinos, după care ea se năpustește înfierbântată asupra frumosului Șem (ăsta, Șem, e un exemplar masculin atât de reușit, încât ar fi meritat să fie mai dezbrăcățel în film, după părerea mea- dar înțeleg că vremea era destul de ploioasă și ar fi răcit). V-ați prins deja în acest punct că Illa rămâne gravidă, da?

 

În acest timp, Ham e nervos că el nu va avea niciodată femeie, din moment ce nimeni nu mai are voie pe Arcă în afară de familia lui; pentru că ta-su e insensibil la problemele lui hormonale, pleacă să-și caute singur femeie. De aici conflictul tată-fiu, pentru că tatăl îl caută și-l salvează de Răi, lăsând tânăra găsită de Ham să moară prinsă într-o capcană (pentru domnii care nu-și găsesc ușor partenere: căutați în gropi comune; între victime se află sigur și tinere fete supraviețuitoare, disponibile pentru căsătorie).

 

În sfârșit, începe ploaia. Răii năvălesc asupra Arcăi, unde îi întâmpină monștrii de piatră. Până aici, monștrii ăștia au rămas destul de incoerenți: ba le e frică de oameni, ba îi înspăimântă pe oameni. Ba i-ar ajuta, ba i-ar călca în picioare. Unul dintre ei se prăbușește sub asaltul Răilor, tăvălindu-se pe jos de parcă ar fi gâdilat. Când este ucis, din pieptul lui se înalță spre cer o zburătoare de foc, de unde ceilalți bolovani înțeleg că D-zeu îi primește înapoi ca îngeri, drept răsplată pentru uciderea atâtor oameni.

 

În fine, cordonul de protecție a fost spart, Răii năvălesc spre Arcă și totul pare pierdut, când D-zeu- plictisit de atâta hărmălaie- trântește niște gheizere uriașe între ei și-i mătură de pe lângă Arcă. Noe rămâne agățat de o frânghie, un pic descumpănit: “păi, nu puteai face chestia asta acum 10 minute, Coane? Mă băgam și eu la adăpost, nu stăteam ca prostu’ aici…”. Apoi se alătură familiei lui în Arcă, fără să știe că au un pasager clandestin: regele Răilor a reușit să spargă un perete al Arcăi și să se ascundă înăuntru.

 

Acum, Noe dă explicații: el crede că D-zeu vrea extincția speciei umane, așadar specia trebuie să se termine cu familia lui. De-aia nu a vrut neveste pentru fiii minori. Pe Illa a acceptat-o pentru că o știa stearpă. El încă nu a aflat că pe Illa a pipăit-o bătrânul, D-zeu să-l odihnească (Matusalem nu a fost luat pe Arcă, nu știu de ce. Dacă Noe va mai avea vreo viziune, cine îl va mai ajuta să o înțeleagă?). Dar noi știm că Illa e gravidă și e momentul să afle și Noe, care decide să-i lase viața bebelușului dacă e băiat și să i-o ia dacă e fată. Dumnezeu, însă, e inepuizabil în materie de surprize: Illa naște două fete gemene, chiar când Arca ajunge la uscat. După un scurt conflict interior, Noe lasă viața fetițelor, apoi îl găsește și îl ucide pe Răul călător clandestin și gata, se mută pe uscat.

 

Acum, Noe cade într-un episod depresiv din cauza nereușitelor profesionale, devine alcoolic și se îndepărtează de familie.

Șem și Illa, ajutați de mama, își cresc fetițele în noua lume bună, fericită.

Ham și Iafet, cei doi fii mai tineri, încep să numere clipele până ce nepoatele vor deveni pubere.

 

La final, rămânem cu penetranta morală a filmului: dintre Răii urmași ai lui Cain nu a supraviețuit nici unul, toată omenirea de azi este urmașa lui Noe cel Bun. Toate crimele și războaiele din preistorie până azi sunt comise de oameni buni, plăcuți Domnului.

 

Și cu o întrebare: când au dispărut câinii cu pene?

Share:

59 comments

 1. chocolate 7 April, 2014 at 08:45

  Mi se pare dubios. Dacă Ila a rămas gravidă pe arcă, sau înainte, nu crezi că sunt şanse ca şeful răilor să fi…?

 2. Ina_adevărata 7 April, 2014 at 09:05

  chocolate,

  Neaaaah. Șeful răilor e atent monitorizat de către regizor, tot filmul. Nici la budă nu merge fără cameră de filmat pă el.

 3. N.A. 7 April, 2014 at 09:20

  Este geniala recenzia asta, Ino!! Mi-a razbunat nervii si timpul pierdut la film! :))
  Da’ sa stii ca ar fi o precizare de facut, o mladita a raului e posibil sa fi supravietuit prin baiatul cu nume de sunca, Ham, care si-a luat campii si a plecat suparat, in noua lume.

 4. Cristiana 7 April, 2014 at 09:20

  Cui ii mai trebuie film acum?=))=))=))=))

 5. N.A. 7 April, 2014 at 09:27

  Mi-a placut in mod deosebit (pe langa zecile de gaselnite cretine) faptul ca nevasta lu’ Noe, cu un fin ochi de ginecolog, a decretat, de cum a vazut o taietura pe burta fetitei, ca nu mai poate face copii. Iar fata ramase gravida nu neaparat de la pipaiala dubioasa a matusalemicului Hopkins cat de la faptul ca s-a hotarat sa faca, in final, sex cu frumuselul. Daca ii venea ideea mai devreme, tot rezultatul ala l-ar fi avut.

 6. Mariana 7 April, 2014 at 09:39

  Filmul asta e gresit din prea multe motive, dar aia cu fii care asteapta sa ajunga nepoatele la pubertate e prea muuuult.

 7. RoseN 7 April, 2014 at 09:48

  =)) Mah, da’ are actori bunoci? ca aseeea de frumos a povestit Ina, ca-mi vine sa-l trag si eu de pe… sa-mi cumpar bilet desigur 😀

 8. Mariana 7 April, 2014 at 09:54

  RoseN,

  Ia, fata, de aci: http://www.imdb.com/media/rm1639762688/nm3150488?ref_=nmmd_md_nxt

 9. Cassandra 7 April, 2014 at 10:01

  E intr-adevar un punct de a vedea acest film. O opinie personala facuta publica, spusa intr-un mod interesant care poate ca pe unele persoane le atrage, pe altele nu. Avand in vedere totusi ca fiecare intelege ce vrea, parerea mea este ca nu felul in care e facut filmul conteaza, are niste scene putin ilogice, intr-adevar, ci anumite lucruri care pot fi intelese din el.
  In primul rand, nu faptul ca mananca carne ii face pe oamenii aceia rai, ci felul in care se poarta, rautatea pe care o au in interior, felul in care sunt in stare sa se omoare unul pe celalalt pentru a capata acea hrana (vezi scena in care Noe e amenintat ca va fi ucis atunci cand s-a apropiat de acel caine).

  In al doilea rand, faptul ca lumea a fost distrusa, e nasoala, faptul ca pustoaica aia a lui Ham a fost lasata sa moara, e nasol rau de tot, dar ati vazut in scena aia ca nici hoarda nu s-a oprit? Asta semnifica ca tot bunastarea proprie este mai presus de orice.

  Pe langa asta, ar trebui sa observam in principal ca iubirea este cea care ar trebui sa ajute lumea asta si nimic din ce se intampla nu este intamplator. Fiecare are un drum de urmat in viata, iar alegerile sale nu sunt intamplatoare, mereu dupa o perioada grea (care poate fi si lunga), urmeaza sa rasara soarele. Nu trebuie, deci, sa iti pierzi speranta.

  E simplu sa luam lucrurile rele dintr-un film, carte, etc., dar nimeni nu se gandeste sa vada lucrurile bune, care trebuie invatate. Nu Creatorul, oricare ar fi el, orice nume ar avea, este cel care distruge, ci noi, oamenii. Prin fiecare rautate.
  Nu zic acum sa fii sfant, sa traiesti intr-o coliba, sa stai in rugaciune, bla bla. Mie una, mi se pare destul de aiurea chestia asta, pentru ca nu poti fructifica ceea ce primesti de la Creator pentru a-i ajuta pe altii. Zic doar ca ar trebui sa ne facem timp sa ne uitam putin si in jurul nostru si sa nu mai tratam totul cu nonsalanta. Sa incercam sa fim mai buni, pentru ca nu avem nimic de pierdut.E adevarat, multi profita de bunatate, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii bun niciodata. Daca ai avut un prieten care tipa la tine, asta inseamna ca toti vor tipa?

  In fine, asta e parerea mea si fiecare cu propria opinie ^_^

 10. Cristiana 7 April, 2014 at 10:04

  Mariana,

  Cam imbracat, fata……

 11. RoseN 7 April, 2014 at 10:04

  Mmmm… ok fie, ma sacrific =))

 12. Mariana 7 April, 2014 at 10:09

  Cristiana, asa a zis si Ina in text, suntem de acord cu ea. :))

 13. Dan1 7 April, 2014 at 10:48

  Aaalo, da’ ce se-ntâmpla aicisa? Nu Pasarea Lira câstigase biletele la film? 😐
  A, nu, scuzati, fu alalalt film! Doar o clipa, sa verific! Aha, bilete la Noah a câstigat Alina! De ce face recenzia Ina (pe banii ei probabil)?

 14. ciprian 7 April, 2014 at 10:55

  ham un baieteeeeel, soarele pe ceeeeerrr

 15. Irina T. 7 April, 2014 at 10:59

  Splendidă recenzie! Mulțumim, Ina! De-abia aștept să văd un film atât de prost, dar pretabil la descrieri geniale.

 16. Belle dImagination 7 April, 2014 at 11:02

  Pana mea de câine înaripat… De la apariţia tehnologiei 3-D ăştia mai sunt în stare să facă un film de Doamne ajută?
  (De unul genial cum au fost Parfum de femeie, Avocatul diavolului, Sin city, Pisica pe acoperişul fierbinte nici nu mai am cu.raj să vorbesc)

 17. Ina_adevărata 7 April, 2014 at 11:10

  Ce m-a necăjit pe mine pînă la final este că pe Matusalem l-au lăsat să se înece laolaltă cu păcătoșii. Ok, se droga și era ramolit, dar orișicît, după ce umblaseră juma’ de film să-l găsească…
  A.N., Ham a plecat în noua lume, dar cu cine s-a puit? De unde femelă umană în noua lume? Doar nepoatele urmau să devină disponibile!
  Irina, e prost-prost. E chiar mai prost decît reiese din povestea mea, pe bune. Dacă chiar îți prisosesc 2 ore și 20 de lei, mergi să-l vezi, dar…

 18. Ina_adevărata 7 April, 2014 at 11:11

  Belle dImagination,

  Mi-a plăcut Pompeii. Bine, nu se compară cu clasicele enumerate de tine, dar a fost fain cap-coadă.

 19. ioana 7 April, 2014 at 11:12

  Ina_adevărata,

  Cine-i Set? Un fel de Abel? Şi de ce arcăi şi nu arcei?

 20. Ina_adevărata 7 April, 2014 at 11:21

  ioana,

  Set a fost fratele lui Cain și Abel, născut după moartea lui Abel (pe ăsta nu l-a inventat Aronofsky); “arcăi” pentru că așa mi-a venit mie. O fi “arcei”, ce știu eu? Io n-am făcut filologia.

 21. ciprian 7 April, 2014 at 11:22

  Mergeti sa vedeti 300- Ascensiunea unui imperiu, daca nu l-ati vazut. E si cu mult sange, chestii despre tactici militare si ceva sexulet salbatic. Daca cititoarele DC isi amintesc de spartanii din prima parte 300, acum sa adauge alora inca pe atatia atenieni despuiati care pleaca la lupta condusi de Themistocles. Rivala lui, Artemisia (o grecoaica bunuta care ajunge sa lupte pentru persi) il invita pe comandantul atenian pe vasul ei de lupta si il asteapta sexy imbracata. Ce a fost in cabina trebuie sa mergeti la cinema/ sa descarcati filmul ca sa vedeti. ;))

 22. Dan1 7 April, 2014 at 11:28

  Julius, daca te-ai întors nemânc, elibereaza-l pe Andryusha, sa vedem si comentariul unui unui om cuvios.

 23. Alt Marian 7 April, 2014 at 12:16

  Vedeti dragilor, din cauza acestor filme am ajuns sa îndragesc filmele românesti.

 24. N.A. 7 April, 2014 at 12:59

  Ina_adevărata,

  Eh, gaseste el o oaie, o capra, sa-si faca mana..

 25. N.A. 7 April, 2014 at 13:05

  .. da’ pentru impuit, da, trebuie sa se intoarca totusi..

 26. Marian S 7 April, 2014 at 14:38

  Vă rog mult, să comunice cineva întregii echipe a acestui film să facă şi episodul reloaded: despre Sodoma şi Gomora.
  Nu mă interesează cine se riscă să-l comenteze. 8-}

  Încă una, să mă aprobe la pachet:
  Elefantul se întâlneşte cu dinozaurul:
  – Ia zi, ţi-a dat Noe ADD FRIEND pe Facebook?
  – Nu.
  – Oooops… nasol de tine.
  Adică să faci ditamai filmul şi să nu explici treaba asta e crimă de lezmajestate, parol. :@)

 27. Andreea M. 7 April, 2014 at 14:47

  Propun ca Ina sa faca recenziile de acum inainte. Ca ea stie!
  Oricum nu mergeam la filmul asta nici taiata. Ma feresc de tot ce miroase a biserica, religie, minuni.

 28. Marian S 7 April, 2014 at 14:47

  Am şi un PS, totuşi:
  Ina_adevarata, în caz că mai scrii o cronică aşijderea, promit să mă împiedic de butonul de donaţii. 😛

 29. Irina T. 7 April, 2014 at 14:52

  Am văzut și io 300-2. Și ăla prost, dar nu memorabil de prost, cum pare să fie Noe din spusele Inei. E genul ăla de film prost în timpul căruia, dacă te sună cineva să te întrebe ce faci, nu poți spune că te uitai la un film, că riști să cobori nivelul discuției. În afară de rochiile spectaculoase în care luptă Artemisia și momentele de umor în care se naște regele-zeu cu accesoriile sale, se mai remarcă niște dialoguri belicoase duse pe nave zguduite de furtună, în care replicile sunt rostite de personaje perfect perpendiculare pe baza ecranului. Asta în cazul în care spectatorul reușește să vadă filmul printre șuvoaiele de sânge care izbucnesc necontenit, mereu înspre cameră. (Na, că până la urmă tot am reținut ceva! N-aș fi zis că am așa o memorie bună.)

 30. Stephanie 7 April, 2014 at 15:05

  @ Julius: sper ca macar biletul o sa i-l decontezi…

 31. Dan1 7 April, 2014 at 15:09

  @Irina T.: Doo recenzii într-o singura zi! La doo filme proaste! Uaaau! :))
  @Stephanie: Julius pare mâncat, vad ca nu da niciun semn! 😐

 32. sebra 7 April, 2014 at 17:07

  Si totusi sus a ramas scris “Pamflete si alte arogante”…
  Ina, ia zi tu, cu tastele tale, cronica asta e un pamflet sau o alta aroganta?…sa inteleaga si cei care au deschis site-ul mai tarziu.

 33. Stephanie 7 April, 2014 at 17:19

  sebra,

  Ejti muuult prea subtila! 😉

 34. Ina_adevărata 7 April, 2014 at 17:22

  sebra,
  Ăia oricum nu înțeleg, orice aș pretinde eu că este =))

  Cassandra,
  Deja plîng, așa m-a emoționat comentariul tău. Promit să mai merg la filme p.roaste ca ăsta și să încerc să învăț cîte ceva din ele, chestii despre bine și rău. Apoi o să scriu ceva frumos cu suflet, morală, sentiment, așa cum se cuvine.

 35. CID 7 April, 2014 at 17:51

  Cassandra,

  Probabil ca esti foarte noua pe aici,nu-i asa ?

 36. Dan1 7 April, 2014 at 17:59

  @sebra: Doar citatu’ din Piet Rubens a disparut saracu’ de poti sa juri c-a fost curata scamatorie! 😐

 37. Irina T. 7 April, 2014 at 18:07

  Unde e comentariul meu pe care l-am avut? Ce era așa de rău că am recunoscut creștinește că nu știu diferențele între bine și rău și am cerut ajutor specializat?

  Dacă mă mai băgați la bulău, dați-mi o scrumieră și aveți politețea de a mi-l prezenta pe Toader ăsta de-aici. Că mama m-a învățat să nu vorbesc cu străinii, dar pe-aici nu mai e decât ecoul care-mi dă mereu dreptate și mă plictisește de mor.

 38. sebra 7 April, 2014 at 18:10

  Dan1,

  Nu mai era de actualitate, de aia a disparut.
  Acum ar trebuie sa scrie : Nu exista moguli grasi, doar tricouri stramte!

 39. Irina T. 7 April, 2014 at 18:21

  În urma acestei experiențe, m-am lămurit: lumea e rea, orice ar zice Cassandra. Am ajuns eu la mititica, dar măcar a meritat. O să ies mai înțeleaptă, când mi-or da drumul, sau o să mor aici ca un martir și ajung erou de film (și mai bine!).

 40. Dan1 7 April, 2014 at 18:26

  @Irina T.: Nu cred ca e la moderare, am patit-o si eu de câteva ori! Se întâmpla ca un comentariu genial sa dispara mai ceva ca zborul 370 si sa apara a doua zi. Domnu’ IT-st actual, puteti sa verificati de ce se întâmpla asemenea… bermudisme… triunghiulare? Poate trebuie sfintit site-ul de un sobor de preoti (si IT-sti), ceva, zic si eu…

 41. Cristiana 7 April, 2014 at 18:31

  Am o intrebare,Cassandra e Fratele? 😀

 42. Dan1 7 April, 2014 at 18:43

  @Cristiana: Având în vedere ca n-a zis nimic de Steaua sau de vreo femeie la volan, eu cred ca e doar o asemanare, asea! :))

 43. Cristiana 7 April, 2014 at 18:47

  Dan1,

  Adevarat ai grait Dan1!!!!!! =))=))=))=))=))

 44. ela 7 April, 2014 at 19:42

  Noe asta, decit sa faca o arca mai bine facea un blog…..

  Noe’s blog
  Motto: Dupa noi, potopul… Lol

 45. Adrian 7 April, 2014 at 22:40

  Casandra nu era aia care vorbea mult și degeaba, că n-o asculta nimeni?

 46. Cms 7 April, 2014 at 23:03

  Nu mai lăsaţi arhitecţii să meargă la film, că nu înţeleg nimic din partea artistică şi pe urmă bombăne pe site-uri dubioase de pamflete şi aroganţe despre detalii nesemnificative, gen acoperiş în pantă sau probleme de infertilitate feminină.

 47. Dan1 7 April, 2014 at 23:15

  @Adrian: Aia-aia! Dar avea dreptate! Adica stia ea ce proorocea! Sau – ma rog – poate facea decât prognoze!
  Ca de-aia zic io, ca daca era Andryusha, si-ar fi luat nick-ul “Arhanghelul razbunator” sau ceva pe-acolo, în niciun caz Cassandra (nume pagân). 😐

 48. Dan1 7 April, 2014 at 23:17

  @Cms: Pa’ si Creatorul e numit Marele Arhitect! Deci e seful lor! Deci ei stie ce spune! Arhitectii, zic. :))

 49. Radu Vasile 8 April, 2014 at 00:00

  Deci eu am intrat sa vad comentariile lu Dan1. Ziceti ca a scris cineva, ceva pe aici?

 50. Radu Vasile 8 April, 2014 at 00:01

  A! Si voriam sa il felicit pe dl it-ist actual. Pentru ca template-ul asta e accesibil si frumos (cel putin pentru mine). Pusese unu la un moment dat de nici nu mai puteam sa comentez.

 51. Dan1 8 April, 2014 at 00:03

  @Radu Vasile: Raduculeee! >:D<

 52. Dan1 8 April, 2014 at 00:06

  Bre, da’ Julius asta s-a întors? Din Zanzibaria/Tanzania? Ca deja e târziu si sunt usor îngrijorat! 😐

 53. Radu Vasile 8 April, 2014 at 00:12

  @dan1: m-am temut o clipa ca am ajuns langa Toader etern. Dar se pare ca erau doar niste defectiuni tehnice! Scriam, apasam, arata ca trimite si totul nu aparea!
  Era un joc interesant la un moment dat, dar m-am plictisit repede, nu am devenit dependent ca de Facebook!

 54. Radu Vasile 8 April, 2014 at 00:13

  referitor la Julius, asa cum zicea si hamlet:
  Cersetorul poate manca la pranz pestele care a mancat la micul dejun viermele care a mancat la cina dintr-un canibal care mancase la pranz un mogul gustos.
  Si uite asa poate trece un mogul prin matele unui cersetor.

 55. Alt Marian 8 April, 2014 at 11:03

  Fiindca aceste filme plac la mase, vezi pe pagina de imdb încasarile, mi-e si frica sa ma gândesc cât de prosti sunt, pentru ca, vorba unui voda, prosti da’ multi, boier Motoc.

 56. Cristina Ș. 8 April, 2014 at 15:26

  N.A.,

  da, e geniala :)) :))

  din cauza la recenzia asta o sa ma si duc sa vad filmul, sorry, Ina!!

  dar sint convinsa ca pot sa rid inca o data pe atit urmarind filmul printre rindurile recenziei!

 57. AlaNegru 9 April, 2014 at 13:46

  Ba da, sigur ca se fac. Cel mai recent exmplu e asta :http://www.imdb.com/title/tt1620719/

  Un actor in rolul lui Chubul de o maculinitate feroce, cu o aura (i.e. mustata) din Nasul, melodrama si actiune incorporate in doar 125 minute… e o capodopera ce mai! Personajul negativ este puternic conturat, ritmul are crescendo cu un punct culminat clar ce te tine cu sfletul la gura! Trebuie vazut!

  Belle dImagination,

 58. mihai 15 April, 2014 at 11:50

  Cassandra,

  Cassandra, mai zi de cateva ori “mananca carne”, “mananca carne”, “mananca carne”, dupa care treci la “faptul e nasoala”.
  LMFAO @ Cassandra !

 59. dan ionut 15 April, 2014 at 16:52

  Are si filmul asta un punct bun, nu o sa poata sa spuna nimeni ca ar fi mai prost decat textul /cartea / scrierea originala.

Leave a reply