Postul nu e post destul

Ce conţine poşeta mea

Monica Ionescu

E încăpătoare. Şi frumoasă. Exact ce îi trebuie unei dudui.

În ea se afla următoarele:

Nişte chei vechi, în afară de cele patru brelocuri cu toate cheile de care am nevoie (zici că-s temnicer!). Nu mai ştiu de la ce sunt sau ce uşă deschid. Da, am încercat orice uşă cunoscută, dar nu deschid niciuna. Am avut eu un motiv să le păstrez, deci rămân.

Vreo trei balsamuri de buze. Cu factori de protecţie, uleiuri de tot felul. Nu-mi place niciunul, în schimb alea de le folosesc (tot trei, de acelaşi fel) sunt: unul la birou (l-am uitat acolo, aşa că mi l-am cumpărat pe al doilea), al doilea în maşină (l-am uitat în maşină, aşa că l-am luat pe al treilea, identic), al treilea acasă (l-am uitat şi pe ăsta acasă, aşa că le-am luat p-astea trei din geantă. Nu-s bune de nimic!). Lasă, să fie!

Nişte prospecte de medicamente. Nu mai ştiu când le-am luat şi nici unde-s medicamentele alea. Măcar ştiu pentru ce sunt. Lasă, e bine să fii informat asupra efectelor adverse ale metoprololului de 25 mg sau ale stugeronului. Aşa am aflat, de exemplu, că n-am bradicardie sinusala sau sindrom Reynaud, doamne fereşte!, că altfel, când am luat medicamentele, intram eu în vreun şoc. Deci n-am.

Două etuiuri de ochelari de soare. Ochelarii lipsesc, cred că sunt pe-acasă sau în maşină. Chiar, să mă uit după ei, că acuş e vară. Bine că am etuiuri în care să-i ţin. Oare de ce oi avea două etuiuri? Că ochelari parcă am o singură pereche. Sau… în fine, mă lămuresc eu după ce îi găsesc.

O pilă de unghii. Cred că e pentru unghii de bebeluş, fiindcă e moale ca buretele, nu e bună de nimic. Totuşi nu renunţ la ea, dacă mă întâlnesc cu cineva care are un bebeluş şi vrea să-i pilească o unghiuţă? “Poftim, dragă, ia pila asta. E bună pentru unghiuţele lui bebe”, am să mă ofer, elegant.

Nişte bomboane. Tot am zis că le dau unor copii, da’ încă stau împrăştiate în toată geanta, că uit mereu de ele. Sau poate că nu am întâlnit copiii care să le merite… Sau poate pentru că mamele de copii se uită urât la mine când vreau să le dau chestii care strică dinţii şi aparatele dentare? Mai degrabă. Eh, nu-i nimic, le dau unor copii cerşetori, văd eu.

O carte de vizită. Ah, doamne! Am căutat-o trei luni!!!! Era aici, în buzunăraşul ăsta! E, lasă, oricum chestiunea pentru care aveam nevoie urgentă de ea “s-a stins prin neuz”.

O hârtiuţă cu un număr de telefon. Nu ştiu al cui e. Nici de ce am notat numărul, dar n-o arunc. Dacă mă trezesc că-mi trebuie, exact cum mi-a trebuit cartea de vizită? Nu, îl ţin. Nu, şi mai bine, îl pun în portofel!

Un parfum. Un parfum? La ce ţin eu un parfum în geantă, când eu mă parfumez când plec de-acasă, dimineaţa? De ce naiba oi fi târâind eu sticluţa cu parfum? Mai ales că nici măcar nu e unul din preferatele mele. Nu, nu, lasă-l, că mâine i-l dau la birou unei colege. O să par mărinimoasă: “ia, fata, şi tu un parfum mişto, de firmă! Nici nu e prea folosit!” Uite-aşa o să ajung şi bine văzută. “Vai, ce drăguţă e Monica! Mi-a dat un parfum de firmă nou-nouţ! Nu l-a folosit decât o dată, maximum de două ori!”

Vreo trei oferte şi patru pliante: service auto, tâmplărie reparaţii geam pvc (geam pvc???), instalăm fibră optică, masaj erotic… glumesc, flyer d-ăsta n-am primit, că nu-s bărbat!, cartuşe ofertă specială umpleri, meditaţii chineză. Nu se ştie niciodată.

Un desfăcător de bere. Pentru că, nu-i aşa, unei doamne adevărate nu trebuie să-i lipsească un desfăcător de bere din poşetã.

Un card la optiblue. Nu, nu port ochelari de vedere. Da’ fiindcă mi-era în drum, m-am oprit şi am zis, aşa, preventiv, să-mi fac. Să nu mai spun că am reducere la toată gama de lentile sferice (de ce tocmai la lentile sferice?).

Şerveţele pentru ochelari de vedere. Cred că sunt cu capul. Eu nu port ochelari de vedere!! În schimb, şerveţele pentru nas mucăit n-am. Sunt toate acasă. Sau la birou.

Facturi. Multe facturi. Unele sunt plătite. Dar care, oare, că n-am găsit şi chitanţele “aferente”. În schimb, chitanţe de la supermarket am o grămadă. Le păstrez. Dacă trebuie să înapoiez vreun produs şi-mi cere chitanţa? De exemplu, am cumpărat ieri două pachete de Vogue şi patru baxuri de apă. Dacă e apa expirată sau nu-mi vine bine şi trebuie s-o returnez. Nuu, lasă, chitanțele sunt bune mereu! Păcat că acum o să plătesc de două ori lumina, că nu mai știu ce am făcut cu chitanța de la bancă.

Cum am aflat că poşeta mea conţine toate aceste lucruri? Simplu. Căutând legitimaţia de la un cash and carry. Nu, n-am găsit-o. A naibii poşetã! Orice găseşti în ea!

Share:

41 comments

  1. Liana 1 March, 2014 at 04:48

    Pe langa cele, eu mai am jucarii (ai mei sunt mici), strampi de copii, abtibilduri lipite pe interiorul gentii (nu-l mai pot scoate nicicum), plasturi inutilizabili (sunt prea flenduriti de la atata purtat in geanta), baterii (nu cred ca mai sunt bune de ceva, poate de piciorus la vreo masuta schioapa), cutii de medicamente. Daca-ti trebuie vreodata o lavetica din aia de sters ochelarii din etuiul gol, iti dau eu, am doua aruncate alandala prin geanta.
    Acusi ceva vreme, un coleg radea de mine cand cautam ceva in poseta: “vezi ca l-ai pus intre frigider si masina de cusut”. Cam alea ne lipsesc.

  2. Cristiana 1 March, 2014 at 05:52

    Primaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =))

  3. ErRon 1 March, 2014 at 06:38

    Bună reducerea la lentile sferice că-s tare scumpe!
    Dacă tu nu ai nevoie, dar ai card, poţi să-mi iei mie una sţăngă şi redusă?:D

  4. Cms 1 March, 2014 at 06:44

    Doamna Monica, ofer la schimb şerveţele pentru nas mucăit, contra şerveţele pentru ochelari de vedere. Vă dau ca bonus colecţia completă toamnă-iarnă de pliante cu masaj erotic din Centrul Vechi.

  5. Ina_adevărata 1 March, 2014 at 07:32

    fatăăă, n-ai lanternă și șurubelniță în poșetă, ești praf!

  6. monica 1 March, 2014 at 07:39

    @Ina, la astea am renuntat cand am schimbat poseta. Cu multifunctionala miniaturizata mi-a taiat captuseala unor posete.Iar lanterna a ramas fara baterie. Chiar, bine ca mi-ai amintit!

  7. Shark 1 March, 2014 at 07:59

    Așa-ți trebuie dacă umbli cu multifuncțională laser, alea taie rău. Ia-ți inkjet. Și sugativă.

  8. sorin 1 March, 2014 at 08:50

    Vezi? Daca luai Stugeronul ala nu ai mai fi avut probleme de memorie!:)

  9. Janedoe 1 March, 2014 at 08:52

    Fa, da’ mărțișoare n-ai în poșetuța aia??

  10. Io 1 March, 2014 at 09:05

    Aaaa, hmmm, paiii, a, da: Happy Martisor Day la fetele

  11. sebra 1 March, 2014 at 09:09

    Dacă aveai și ceva bani în poșeta aia, aveai de toate.

  12. Mariana 1 March, 2014 at 09:16

    4 baxuri de apa?! Cata apa bei, fata?

  13. deaddy 1 March, 2014 at 09:34

    hapi martisor dei si mie, de ce numa fetele? ce-i discriminarea asta?

    P.S. stim ca pe ici pe colo mai mergea cate un “y” sau cate 2 de “p”, dar pamflette oblij, daca cineva intentiona cumva sa ma corecteze…

  14. Sebastian 1 March, 2014 at 10:14

    Copiilor cersetori nu li se strica dintii? Daca nu, ar trebui sa se faca un studiu care sa explice parintilor copiilor necersetori de ce si cum.Sa isi trimita si ei copiii la cersit. :)))

  15. Stephanie 1 March, 2014 at 10:18

    Daca n-ai briceag elvetian, tot degeaba!

  16. Laura 1 March, 2014 at 10:54

    Măi, fetelor, de ce să nu scoatem noi pe piaţă “geanta a la Hermione”? Mai precis, Hermione din “Harry Potter”. Ştiţi de care geantă vorbesc? De cea cu perluţe, în care ţinea toate cărţile de scoala, geamantanul cu haine, cortul, sacii de dormit, produsele personale, haine pentru trei persoane, poţiuni gata preparate, poţiuni în preparare sau ingrediente pentru poţiuni, ceaunul în care să le pregătească, detonatoare false, spiriduşi… În fine, aţi înţeles.
    Mereu băga mâna în geantă şi găsea fix obiectul pe care îl căuta, iar geanta era foarte uşoară. Cu o astfel de afacere, i-am putea da şi lui Julică nişte bani să plătească hostingul.

  17. Laura 1 March, 2014 at 10:57

    A se şsterge primul meu comentariu, vă rog. Blondă la manivelă.

  18. Cristina 1 March, 2014 at 11:04

    Eu am si briceag elvetian si lanterna si o lupa. Poti sa stii cand ai nevoie de o lupa? Si odata am carat ingeanta 2 saptamani un ciocan si nu stiam de ce e grea ca naiba…

  19. Dan 1 March, 2014 at 12:11

    Și doamnei mele numai roata de rezervă îi lipsește din poșetă 😀

  20. N.A. 1 March, 2014 at 12:13

    Mie mi-e teama de geanta mea. Cred ca intr-o buna zi o sa-si declare independenta.

  21. Ciprian 1 March, 2014 at 12:29

    Nu inteleg la nunti si petreceri de ce va duceti cu posete plic, acolo e posibil sa aveti nevoie de destule lucruri.

  22. Serban 1 March, 2014 at 13:11

    Da’ de nelipsita sticlă cu Perwoll de ce nu spuneți niciuna?

  23. Andreea M. 1 March, 2014 at 13:13

    Fara jucarii? Fara bilete vechi la concerte si meciuri? Fara cercei??!

  24. Alt misogin 1 March, 2014 at 13:30

    Inca de mic am fost invatat sa nu ma uit in geanta unei femei.
    Ai putintica rabdare, ca incepe sa se laude ea singura. 😛

  25. Alt misogin 1 March, 2014 at 13:32

    @ Andreea M.
    Jucariile le-a uzat, are numai bateriile de la ele.

  26. Dan1 1 March, 2014 at 13:36

    Julius, e a doua oara anul asta când tragi chiulul de aceste sarbatori triunghiulare. Fa un efort te rugam, macar de 8 martie, ca uite în ce se transforma site-ul asta! 😐
    L.E. Nu mai tin minte de Dragobete, ca s-ar putea sa fie deja a treia oara!

  27. Stephanie 1 March, 2014 at 13:36

    Are dreptate Ciprian, la nunta ar trebui mers cu ditamai gentoiul, in rahatul ala de plic nu poti sa bagi sticle de tuica, sarmale, fripturi, prajituri! 😀

  28. bogho 1 March, 2014 at 13:49

    Faza asta cu multe lucruri in poseta e adanc inradacinata in mintea femeilor de pe vremea cand nu aveau voie sa conduca masini.

    PS Domnisoara autoare a uitat sa precizeze ce-i mai important. Ce marca e poseta!

  29. Romi 1 March, 2014 at 16:00

    Stephanie
    Cine stie,cunoaste 🙂

  30. Dan1 1 March, 2014 at 16:49

    Si în plus nu stiu daca se cade sa stim noi, barbatii, continutul posetei unei doamne. :”>

  31. Tzica 1 March, 2014 at 17:09

    imho, in acest articol, autoarea, isi reafirma angajamentul pentru pastisele citadine in detrimentul peisajelor bucolice, peisaje ce i-au adus un debut fulminant pe acest site misogin.Remarcam, totusi o reminiscenta, si anume desfacatorul de bere.
    Altfel, interesanta initiativa detabuizarii acelui accesoriu feminin, mai ales ca vine din partea unei reprezentante a gintei feminine.
    Parerea mea.

  32. Dan1 1 March, 2014 at 17:20

    @Tzica: Tzicaaa! >:D<

  33. ICS 1 March, 2014 at 18:01

    sor’mea tocmai se plangea ca i-au aruncat aia de la aeroport burghiul de 10 nou-nout (doar partea metalica, sa ne intelegem) pe care il cumparase “de urgenta” in urma cu 2 luni, si il pusese, bine, in geanta!

  34. ady 1 March, 2014 at 18:44

    of, n-am desfacator de bere, nici pila de unghii, nici etuiuri de ochelari. da’ am tot dosarul medical. tot. l-am ridicat acu’ 2,5 luni de la fostul medic de familie si teoretic, ar trebui sa ajunga la noul medic de familie. bineinteles ca retetele vechi si vreun prospect, mentionate de distinsa autoare nu lipsesc nici alea.

  35. Dan1 1 March, 2014 at 19:29

    @ICS: Asa ceva!… O fi fost si vidia. :))
    Totusi, ce are un burghiu în afara de partea metalica? 😕
    “Partea lemn-oasa”? :))

  36. sebra 1 March, 2014 at 19:49

    @Ciprian,
    Da` tu ai impresia că plecăm fără ”strictul necesar”? Nici gând! Le împrăștiem în buzunarele soțului.:D

  37. Liz 1 March, 2014 at 21:14

    Plus: doua ace de siguranta (ca nu poti cunoaste niciodata starea de spirit a camasii imbracate si dornica de cracanare intre nasturii mai importanti), un ac cu ata neagra si un capat de alba (pentru tivul fustelor cu personalitate), doua elastice de par si 5 agrafe (pentru un coc de “profesoara/secretara”), o bricheta CU LANTERNA (ca pentru o nefumatoare ce ma aflu), un mouse fara baterie (greu cu doua maini stangi!)si incarcatorul de mobil, forfecuta, crema de maini si buretele cu silicon (pentru lustruit pantofi – sechele de Floresti, Cluj). In rest, parca impartim aceeasi “posetica”. Ah, si o sacosa textila impaturabila minuscul, comunista as fi inclinata sa spun – tradusa in zilele noastre i-ar zice “protejatoare de mediu prin necumpararea de plastice de 0.2 ron” sau si mai bine, “trendy wanna be”.

  38. Alt Marian 1 March, 2014 at 21:59

    Monico draga, aici chiar m-ai dat gata …
    Tu chiar stii ce ai în poseta 🙂 🙂 🙂 🙂

  39. Andrei 2 March, 2014 at 07:30

    “E încăpătoare. Şi frumoasă. Exact ce îi trebuie unei dudui.”
    Cand am citit propozitia asta, am avut impresia ca e vorba de duduie nu de geanta.. adica “duduia este incapatoare si frumoasa”.. Si asta cica e “tot ce ii trebuie”..

  40. geo 2 March, 2014 at 10:51

    ceva de gen

  41. ela 2 March, 2014 at 13:11

    N-am poseta ca n-am nevoie!

    In buzunarul de la spate am un card care rezolva toate problemele legate de surubelnite, lanterne, chei …..
    In buzunarul din fata am un portabil care rezolva accidentele ce pot aparea cu cardul:” Iubitul, poti sa-mi aprovizionezi cardul, iar a cazut in pana…!” 😀

    Ah, toata viata voi multumi noilor tehnologii…Putem comunica atit de simplu unii cu altii! :D:D:D

Leave a reply