Postul nu e post destul

Cum îi dezcremenează RDS pă telespectatorii de Mynele TV

Ina_adevărata, Mariana S., Monica Ionescu

– după o relatare a Marianei S., trimisul special al Daily Cotcodac la RDS –

M-au anunțat ăștia de la RDS să mă duc după card, că le-au venit cardurile de acces la smart tv.

La RDS erau două ghișee și la amândouă ghișeele – cozi. Am ales una dintre ele, la întâmplare. În același timp cu mine, un cetățean negricios aborda cealaltă coadă, bombănind: “Ia dați-mi voie, că am copil mic și plânge. Io ce fac aici? Plânge copilu’ și io stau după voi!” La început, lumea l-a privit uimită, pentru că nu se auzea nicăieri plânset de copil, dar el a insistat, cu voce tot mai ridicată: “Ăștia de la RDS sunt niște hoți, îți vin la ușă și te conving să semnezi, după care staaai și-așteaptă tu pe la cozi! Și toți ăștia care stați aici la coadă sunteți niște proști!”

doamna telespectatoare 1Când a ajuns aici cu lamentația, a intrat Ea – o apariție de senzație, cu o ținută ce trăda o fire nonconformistă și cosmopolită: purta trening, fes și vestă sport, la care asortase o geantă Vuitton și cercei imenși. Părea a fi piranda lui, pentru că s-a dus întins la el, strigând: “Hai, mo, odată, nu auzi cum plânge copilu’?!” Nici acum nu se auzea nici un copil, dar el a înțeles reproșul nevestii (“nu ești în stare nici să te bagi în față la o coadă, ratatule” ) și a ridicat tonul: “Păi dacă hoții ăștia!… și proștii ăștia!…” Ea nu i-a mai ascultat bâlbâielile și a preluat bărbătește problema: “Îmi bag pula, vă bateți joc de timpul nostru, copilu’ meu plânge și voi ne țineți aici!”

Coada în care mă aflam eu mergea mai repede, așa că mama copilului invizibil a simțit nevoia să o grăbească nițel pe angajata din fața ei: “mă scuzi, fă doamnă, dar ești o proastă. Uite la ailaltă, ce repede mișcă oamenii!” și s-a mutat la coada mai rapidă, încercând să intre în fața mea. Am abordat imediat figura de corporatistă sictirită (nu că mi-ar fi prea greu… ) și m-am înghesuit în cei dinaintea mea. Țiganca nu s-a lăsat intimidată: “Fir-ar ale dreacu’ de sterpe, aude copilu’ ăla cum plânge și ele se face că nu aude! Nu știi, fă, cum e să ai copil; nu știi, ai?”

În clipa aia a apărut copilul. Era o fetiță de vreo trei ani, toată numai zâmbet, în brațe la bunică-sa. Asta, a bătrână, era o namilă și avea glasul mai mare decât ăilalți doi la un loc. Bineînțeles, reclama și ea același lucru: plânge copilu’. Ne uitam la fetița aia voioasă, căreia nici prin gând nu-i trecea să plângă- chestie pe care un ochelarist slăbănog a îndrăznit să o remarce cu voce tare.

Sfinți din Ceruri!!! Iadul s-a dezlănțuit asupra nenorocitului! Nu mi-am imaginat vreodată că organele genitale pot fi folosite în felurile descrise de cei trei. De-acum, urla toată lumea, ba parcă începuseră să se și îmbrâncească. Doar fetița rămăsese calmă, privind curioasă scena.

Între timp, eu ajunsesem în față. Pe când semnam pentru card, angajatele au chemat un agent BGS, care a început să împingă familia gălăgioasă spre ieșire. Tânăra nu s-a lăsat: “Mânca-ți-aș pulili tele, da’ noi de ce să n-avem tabletă? să ne dea tableta!”. Ei voiau, carevasăzică, tableta la ofertă. Naiba știe, poate chiar sunt cititori ai Daily Cotcodac.

Când agentul a cerut în walkie-talkie “să vină echipajul la sediul RDS din Pantelimon”, familia s-a evaporat instantaneu. Da’ știți cum? Au dispărut cu toții într-o clipă, ca și cum n-ar fi fost niciodată acolo. S-a făcut brusc liniște. Și a fost liniște încă vreo cinci minute, până a intrat patrula formată din șase polițiști. Când ăștia au întrebat “cine a participat la altercație”, toată lumea s-a uitat acuzatoare către ochelaristul care înfruntase stihiile. M-am strecurat afară, pierzându-mă printre alții care făceau același lucru și m-am uitat în urmă: nenorocitul rămăsese singur cu polițiștii și își căuta, tremurând, actele.

Cardul e bun; am scăpat de bâzâitul receiver-ului ăluia vechi. Dacă vă interesa detaliul ăsta.

***

Ne-a anunţat pă dracu’ aştia de la RDS, că numa’ pă haladiți îi cheamă. Ne-am dus noi, oarba după ei dă șmenari!, că ş-aşa nu mai mergea safteaua la florărie, că să termenasă 1 martie si să clociseră zambilili.

Să fac clăbuci dacă n-am fost la cablu, în Pantilimon, c-a zis Oane, barbate-miu că să mergem, fă, să luăm tabela d-aia dă dai cu degetu’ pă ea şi asculţi manele pă-nternet. Că ne plac mult Salam şi e moca.

Haoloo, să-mi crapă ţâţele şi să-mi sare ochii dacă să mai poate în ţara asta. Care am ajuns să ne dezcremeneaza rumânii noştri mai rău că francejii! Ca şi aia ne-a dat două sute şi orvoar. A vrut să ne civilizează, da’ nu s-a putut, şi ne-am întors la căşile noastre care nici pâine să dăm la copii n-avem.

doamna telespectatoare 2Ş-am luat-o pă mămica şi pă fată şi ne-am dus acoloşa , da’ erea plin, stătea lumea pă două rânduri. Şi s-a dus Oane să se bagă în faţă că eram cu copil mic de ţâţă, da’ cine să te înţelege când n-ai copii, focu’ pă ei! Care a început aia da la casa să urlă la el că ce te bagi dom’ne în faţă, mai e şi alţii la rând, de-a făcut ăsta boala pa iel şi i-a venit spumele şi cât să să abţine?

Să cază carnea după mine şi să nu mănâncă gura mea dăcât apa dacă io nu steteam liniştită cu mămica şi cu fata, da’ n-am mai putut ca m-era că face Oane aveceu şi moare acoleaşa. Şi m-am dus şi io mai d-aproape, lângă el, la coadă ailanta şi când am văzut că casiera îl spurcă p-asta, nu mai m-am putut ţinea şi am început şi io să măscăresc. Da’ respectos, ca să uita toată lumea aia la noi ca la urs!

– Fă, doamnă, i-am zis, mă scuzi, da’ eşti proastă, nu vezi că avem copil şi plânge? Dă ce, fă, nu dai dân butoanili alea mai repede? Uite colega lu’ matale, ea cum poate, hă? Că ailantă coada merge mai repede. Stăm acia ca proştii să vă băteţi joc dă noi, că ziceţi că ţâganii şmangleşte, da’ voi s’teţi mai hoţi ca hoţii, că aţi ştiut să ne prostiţi. Taceţi toţi, bă, manca-mi-aţi, vă prosteşte ăştia, fraierilor! Beliţi ochii şi nu zâceţi nimica, că vă e frică! Că-mi bag și pula, că dă unde să știți cum e cu copil, fă, uscatelor! Stăm acia să îşi bate ăştia joc dă noi, că avem şi copil mic, dă ţâţă, care plânge, să moară măicuţa mea în cancer!

– Mamicăă, hai fă-ncoa, cu copilu’, că nu ne crede ăştia!

Uite-aşa am chemat-o şi pă mămica, că m-era că o să sare lumea pă noi, d-a-nceput şi aia mică să să zbate în brațe la mă-sa mare, da’ a dreacu’ boldeancă n-a scos o lacrimă, fi-i-ar gura aia care nu-i mai dau să suge!, da’ pân’ la urmă ne-a lăsat un fraier cu ochelari după ce l-am dat în morții lui dă îi sareseră ochii ca fasolili bătute, să intrăm în faţă şi ne-am luat tabela că ajungese şi badigardu’ ş-am plecat repede ca să nu vie gaborii. Ca să şi uita una mai hapciupalie la noi care i-am și zâs că ‚ abar n-are dă copiii, dă am zis că cheamă miliţia sau ne dă pă faisbuc, care o să avem şi noi acu’, c-am luat tabela, dă-o-n sânge să să zbată!

Nu să mai poată cu dezcremenarea la cablu!

Share:

41 comments

  1. Mariana 10 March, 2014 at 06:36

    Doar nu sunt prima? Ce onoare!

  2. SM 10 March, 2014 at 06:41

    Ai vazut ce bine ca a cazut saitu’ altfel va baga M3M3 pe toti acu la mititica, sa-mi sara ochii ca fasolili batute si sa nu mananca gura mea dacat apa daca nu!

  3. Ina_adevărata 10 March, 2014 at 07:22

    Mariano, așa ești tu, mereu prima! Fie la RDS, fie pe DC, tu ești prima la bătaie!

  4. Mariana 10 March, 2014 at 07:25

    Cum, fata, dar ai scris chiar tu ca am fost civilizata si m-am fofilat cu gratie. :))

  5. Ina_adevărata 10 March, 2014 at 08:03

    Civilizată erai dacă nu discriminai oamenii ăia și-i lăsai să se bage-n față!

  6. janedoe 10 March, 2014 at 08:05

    Fă, bre duamnelor, să mă scuzaț’, da s’teți cam inculte, ashea. V-aț’ găsitără voi dăștepte să descremenaț pă țîgani? pă ăștia să pune cu gurili pă voi și vă bagă toate pulili șî alte organe în casă dă nu vă mai spală nici Dâmbovița, că pă la Sena voi n-aț ajuns, ‘telectualelor care esteț’!

    PS: VAAAAAIIII, da’ce-am mai râs, fată!! =))

  7. Dan1 10 March, 2014 at 10:06

    Aoleu, ce de p**e într-un text scris de trei doamne! :”>

  8. Mariana 10 March, 2014 at 10:17

    Dan1, o duamna decat a relatat! :))

  9. Boby 10 March, 2014 at 10:24

    Se pare ca globalizarea a ajuns si in Drumul Taberei si odata cu ea si Digi Smart CAM. Intii m-am gindit cum sa ajung acolo. Se stie din textele de pe DC ca orice nefericit face ani de zile pina in Drumul Taberei, cea mai rapida varianta fiind cea cu metroul, care va ajunge in doar 3 ani, dar eu m-am riscat, m-am suit in masina in Piata Victoriei, am intrat pe pasajul Basarab si un sfert de ora mai tirziu parcam la Billa Drumul Taberei.
    Am gasit sediul RDS destul de usor. Era o camera micuta, dar de prieteni plina. Doua cozi mari, una la receptionare de echipamente, una la preluare.
    Diferenta e ca, fiind mai departe si neexistind metrou, am stat la coada dar nu erau nici pirande cu vuitton, nici corporatiste sictirite (va dati seama, alea fac o viata din pipera sau de unde or fi ele pina aici).
    Acum imi pare rau, ca era luni si eram un pic sub semnul acestei zile, ca mi-ar fi placut sa ma imprietenesc cu vreun reprezentant al minoritatii cu aripi si de culoare. Toleranta mea la pirande tinde asimptotic spre zero, tolerez mai bine corporatistele sictirite. Din pacate, rabdarea nu mi-a fost incercata decit de harnicul zugrav care a stat la coada linga mine, dar a avut decenta de a sta un metru in lateral, pentru a nu retine pe hainele mele foarte multe amintiri din sufrageria pe care tocmai o rezolvase. Cind s-a ridicat de pe scaun, am luat scaunul si l-am mutat in spatele tejghelei, luind altul de acolo si explicindu-i angajatei stupefiate de la RDS ca am motivele mele sa le redecorez sediul si sa schimb feng-shui mobilierului (scaunele alea albastre, o nebunie…)
    S-a rezolvat chiar civilizat, si la numai o ora si un sfert dupa ce m-am asezat la coada, plecam bucuros cu noul meu Smart CAM in buzunar, ca sa pot vedea HBO si Digi Life, ca doar de-aia am trecut de la UPC la Digi, nu pentru meciurile de pe Digi Sport.
    Routerul wireless l-am primit cu o saptamina in urma. Acum astept cu nerabdare receiverul HD, receiverul SD si stickul de date pentru Internet mobil. Se implinesc doar 2 luni de cind am trecut la Digi si de cind am comandat echipamentele respective. Stiam eu ca cei la RDS se misca repede si ca nu ma va prinde nici pastele fara Internet de mare viteza, nici campionatul mondial fara posibilitatea de a vedea meciurile HD.
    Asa ca, pina la anuntul urmator, le multumesc din suflet celor de la RDS pentru promptitudine, fi-le-ar gura aia care nu-i mai dau să suge 🙂

  10. bogho 10 March, 2014 at 10:48

    Nu ma apuc sa citesc articolul, e prea lung si are prea putine poze, dar tin sa precizez ca eu sunt multumit de serviciile RDS din Militari, dar la casa tot pt Romtelecom-Dolce merg.

  11. Dan G 10 March, 2014 at 11:36

    Doamne, da’ ce m-am mai hlizitără. Se uită colegii la mine ca la Dacia pe injecţie, că la maşini străine s-au obişnuit să se benocleze.

  12. Dan1 10 March, 2014 at 12:02

    @Boby: Ai facut decât un sfert de ora pâna în Drumul Taberei? :-O Probabil ai gasit vreun vortex, ceva. Dar vezi, chestiile astea au un echilibru: timpul câstigat pe drum l-ai pierdut la coada! >:)

  13. ady 10 March, 2014 at 12:27

    @boby, haidi, bre ca nu faci o viata din pipera pana in drumu taberei. Numa vreo ora: vreo juma de ora pana la crangasi cu metroul si inca 15-20 minute cu tramvaiu 21 pana la billa, unde zici matale. Se adauga un timp oarecare, depinde cat de aproape de metrou e sediul corporatiei. In cazul meu-3 minute. O corporatista sictirita.

  14. Boby 10 March, 2014 at 12:37

    Eu asa am invatat de pe siteul de cultura, ca DT este intr-un fel de triunghi al bermudelor si iti ia ani de zile ca sa ajungi. Pare un fel de drum initiatic, pe care numai cei mai buni dintre noi si cu Chuck Norris (la multi ani) au reusit sa-l parcurga. Experienta mea de viata duce la 15-20 minute Razoare – Piata Victoriei sau retur, iar de restul depinde unde in DT, ca poate fi o statie de metrou sau poate fi in capat, la porumb.
    Tramvaiul e 41, nu 21, dar am prins esenta. Si eu sunt de parere ca intr-o zi cu ploaie, lapovita sau ninsoare, intre orele 8-9 sau 18-19 nu poti face mai mult de o ora si ceva. Textul cu o viata era un pamflet si trebuia tratat ca atare ca urmare a multitudinii de glume cu DT de aici.
    Cit despre vortex, da, am un toaster vortex, nu m-a ajutat foarte mult la drum, dar exista 🙂

  15. Dan1 10 March, 2014 at 12:41

    @Boby: … si nu e tramvai, e “metrou usor”! 41 zic! :))

  16. Boby 10 March, 2014 at 12:46

    @Dan1 – l-ai cintarit tu? ca mie imi pare cam greu… nea Mircea Lucescu stie mai exact cit de grele sunt astea 🙂

  17. Cici 10 March, 2014 at 12:59

    Duamna Ina+Mariana+Monica Ionescu, permiteti va rog o corectie. Nu se scrie ‘a bătrână’, ci ‘ha bătrână’, dupa cum se si pronunta. Ca sa stiti. 😀

  18. Liana Toma 10 March, 2014 at 13:02

    Ham un baietel, tare cumintel…da-te, ba, ca plange cand vreau io,daah? 😛

  19. RoseN 10 March, 2014 at 13:59

    Fetele, sunteti nebune =))

  20. Cozmin 10 March, 2014 at 14:18

    Nu stiu de ce, nu știu de ceeee(bis, cu reverb) dar am citit mai ușor partea a doua, dăcât prima, să moară ciam mai scump pă casă dacâ am explicație!

  21. ady 10 March, 2014 at 14:36

    @boby, oamemii au dreptate DT e triunghiul bermudelor. Problema nu e segmentu razoare-restul lumii, ci razoare-porumbi. Totul e sa ajungi in DT prin alta parte decat pe la razoare.
    O alta problema e ca nu reusesc sa spun glume, iar cu scrisu stau si mai prost. 🙂

  22. Boby 10 March, 2014 at 15:12

    @ady – pentru asta s-a inventat soseaua de centura 🙂

  23. Boby 10 March, 2014 at 15:13

    Si ai dreptate, pe la terasele din DT, toata vara e plin de tineri in bermude 🙂 pe tot triunghiul favorit – DT34 – moghioros 🙂

  24. Mariana 10 March, 2014 at 16:16

    Eeee, dar cine a primit exact acum sms de la RCS? Trebuie sa ma duc sa ridic si stick-ul de internet. Ina, Monica, sper ca sunteti pe receptie, vine si episodul 2 curand! 😀

  25. monica 10 March, 2014 at 16:27

    Mariana: s-avem noi norocu’ să primim si continuarea? :)) Ca să știm, să ne documentăm 😉

  26. Ada 10 March, 2014 at 16:28

    Vai de tine, Mariana daca te vedea piranda ca ai pozat-o….ce ti-ar fi auzit urechile de corporatista sictirita….

  27. Mariana 10 March, 2014 at 16:29

    Fata, tu da-i inainte cu documentarea, m-as mira sa fie liniste si pace tura asta. :))

  28. CID 10 March, 2014 at 17:44

    UPC ! UPC ! UPC !
    Precizez ca platesc prin internet banking ca sa nu dau de conationalii mai bronzati,nu ma intereseaza hd ca la filme ma uit pe net,iar la meciuri nu ma mai uit de ani de zile !

  29. Dan1 10 March, 2014 at 18:00

    @CID: Iar cardul, stick-ul, etc. ti le trimit pe mail! :))

  30. ed 10 March, 2014 at 18:04

    Mie imi place bancul cu tiganii care fac rebus;Metal pretios -HAUR,-nu baa,din 3 litere.Atunci FER…

  31. CID 10 March, 2014 at 18:28

    @Dan1
    Nu am card sau/si stick !

  32. ela 10 March, 2014 at 19:57

    Gagicile, mishto textu’ 😀

  33. Boby 10 March, 2014 at 20:19

    UPC avea bunul obicei sa ti le aduca acasa la instalare, ei aveau tot timpul de toate pe stoc… dar RDS se pare ca incurajeaza socializarea si interactiunea intre specii si etnii 🙂

  34. Andreea M. 10 March, 2014 at 21:47

    Bravo, corporatistei! Respect ochelaristului omniscient! Si ma scuzati, dar sunt din Ardeal…. Pe acolo “mancati-as pulilii” e injuratura?

  35. Dan1 10 March, 2014 at 21:48

    @Mariana: Fata nu ne fierbe! Fusesi? Cum fu? Lasa, ca cosmetizezi mâine textul, cu Ina si Monica, noua zi-ne asea, ce fauna era acolo! :))

  36. Andreea M. 10 March, 2014 at 21:50

    Cred ca am reusit sa intru la beci pt prima data. In 2 ani. Yeeeeyyyyyy!

  37. Dan1 10 March, 2014 at 21:51

    @Andreea M.: Nu bre, e o formula de adresare, ca cum ar fi “cu respect sefu'”! :))

  38. Andreea M. 10 March, 2014 at 21:58

    @Dan1: acum stiu cum sa imi arat respectul in capitala. Pfff

  39. Cristina Ș. 10 March, 2014 at 23:08

    @DanOne ce facusi, bre :)) :)) nu puteai sa taci? acum se duce fata asta, Andreea, la Bucuresti si-i umple de respect pe oamenii aia :))

  40. Radu Vasile 11 March, 2014 at 00:01

    @andreea m: Eu zic sa nnu incerci ca s-ar putea sa gasesti binevoitori care sa te invite sa faci ce ti-ai propus si sa nu te deranjeze, ca nu deranjezi omu la masa.
    Piranda din figura alaturata era sigura pe ea ca nu o invita nimeni si zicea asea, la caccealma. Dar matale, cum esti si draguta, doar odata sa zici.

  41. Mariana 11 March, 2014 at 10:00

    Andreea, fata, nu-s ce sa zic, dar nu-ti recomand sa injuri asa, ca nu stii peste ce amator dai.

    DanOne, n-am fost, bre, ai rabdare, ma duc azi. 😛

Leave a reply