Postul nu e post destul

Spiritul Crăciunului

Cms

Îmi povesteşte o prietenă:

Anul trecut, la şcoala unde învaţă băieţelul meu s-a hotărât în şedinţa cu părinţii să se facă o serbare de Crăciun. Cum bugetul nu era foarte mare, rolul de Moş Crăciun a fost încredinţat portarului şcolii. Omul a repetat două zile înainte de eveniment, schimbându-şi vocea ca să nu-l recunoască prichindeii, unul dintre părinţi a adus un costum de Moş, mămicile au aranjat sala şi l-au ajutat pe Moş să pună cadourile în sac, toată lumea s-a înţeles de minune.

Copiii au venit pe rând să stea pe genunchii Moşului. Unii au recitat poezii, alţii au spus povestioare. Toţi au pretins că au fost foarte cuminţi în anul care se încheie. Moşul i-a ascultat cu răbdare, s-a lăsat tras de barbă (era fixată bine cu şase ace de siguranţă şi două elastice), apoi le-a amintit câte o boacănă pe care o făcuseră la şcoală: ba că au desenat cu carioca pe ghereta portarului, ba că au intrat pe furiş în toaleta fetelor şi au mâzgălit oglinda cu săpun, ba că au alergat în timpul orelor pe culoar, şi tot aşa. La sfârşit le-a dat cadourile şi i-a sfătuit să fie mai cuminţi în anul care vine, fiindcă Moşul ştie tot ce fac ei.

Câteva zile bune, copiii le-au vorbit părinţilor numai despre Moş Crăciun. Absolut toţi, chiar şi cei care aveau înainte oarecare îndoieli, au ajuns la concluzia că ăsta a fost Moşul, ăla adevărat. Şi, bineînţeles, abia aşteptau să dea din nou ochii cu el, la anul.

Anul ăsta, datorită succesului precedent, bugetul pentru sărbători a fost mai mare. Fiindcă îşi permiteau, părinţii s-au gândit să angajeze un profesionist în rolul de Moş Crăciun. Au căutat pe internet, au găsit un actor cu barbă naturală, albă şi lungă, apoi au stabilit ziua şi ora la care acesta să vină.

Moşul a intrat triumfător cu sacul în spate, ajutat de o crăciuniţă cu picioare lungi, îmbrăcată cam provocator, şi s-a aşezat pe scaun, poftind copiii să vină lângă el. Nu i-a luat pe genunchi, pretinzând că-l dor tare de la cum a stat în sanie. Cei mici l-au măsurat critic din creştet până în tălpi, apoi au început să le şuşotească părinţilor la ureche că ăsta nu pare să fie Moşul de anul trecut. Ba chiar un băieţel a avansat ipoteza că Moşul adevărat a fost răpit şi acesta e doar o clonă sau un robot, pus în loc ca să fraierească lumea.

Pe fondul ostilităţii crescânde a copiilor, în timp ce un băieţel recita poezia „Gruia”, s-a auzit un sforăit ca al tigrului Shere Khan. Moşul adormise pe scaun, cu capul în piept. A fost trezit rapid de două mămici indignate. La rând era o fetiţă. Aceasta a povestit despre o vulpe care nu se spăla pe dinţi după fiecare masă, apoi Moşul a scos cadoul din sac. Fetiţa a făcut ochii mari şi a început să ţipe de mama focului. Pe ambalajul cadoului stătea un gândac de bucătărie, mare şi negru, care se plictisise pesemne în locuinţa actorului şi hotărâse să iasă în lume.

În scurta învălmăşeală creată, Moşul a dispărut, având probabil experienţa altor serbări cu final asemănător. Crăciuniţa a încercat să mai salveze ce se putea, dar copiii au plecat nemulţumiţi acasă, cu toate că primiseră cadourile dorite. Lipsise însă atmosfera de poveste. Serbarea a fost un eşec.

La şedinţa cu părinţii, organizată de urgenţă a doua zi, părinţii s-au împărţit în două tabere. Mămicile cereau cu înverşunare ca anul viitor portarul şcolii să fie repus în drepturi, în timp ce tăticii considerau că serbarea fusese reuşită, iar greşelile actualului Moş, scuzabile. În cele din urmă, preşedintele comitetului de părinţi, domnul Ionescu, a fost nevoit să le facă pe plac doamnelor, dar a cerut prezenţa unei crăciuniţe şi anul viitor, considerând că aceasta va da o pată de culoare serbării. Cum ambele părţi păreau gata să se încaiere, învăţătoarea a hotărât să continue discuţiile la următoarea şedinţă. Înainte de plecarea, ea le-a mai cerut părinţilor să-i trimită fotografiile făcute la evenimentul din seara trecută, pentru a pune ceva la Gazeta de Perete a clasei.

Odată cu sosirea pozelor, învăţătoarea a înţeles şi motivul disputei. Mai mult de jumătate dintre acestea o surprindeau în cadru pe Crăciuniţa cea sexy, în diverse ipostaze, singură sau pozând cu unul dintre tătici, principalii autori ai fotografiilor. Domnul Ionescu, profitând de lipsa soţiei de la serbare, fusese surprins chiar cu fata în braţe.

Despre ce cadouri au găsit sub brad în noaptea de ajun tăticii cei neascultători şi alte ecouri ale serbării cu Moşi somnoroşi şi Crăciuniţe vioaie, învăţătoarea se aşteaptă să afle de la copii la începutul anului viitor. În plus, pentru mai multă siguranţă, şi-a notat în agendă să vorbească cu nevasta portarului, o doamnă veselă şi durdulie, pentru rolul Crăciuniţei. La gabaritul ei, să poftească domnul Ionescu să o ridice în braţe la următoarea serbare!

Share:

33 comments

  1. RoseN 7 January, 2014 at 12:37

    Uăăăi da’ ce text faaaain! No aşe!
    Merry Christmas =))!

  2. bogho 7 January, 2014 at 12:43

    O prietena zici?

  3. Cms 7 January, 2014 at 12:45

    @RoseN: Cine face scandal primeşte text. 😛

    @bogho: N-o cunoşti.

  4. RoseN 7 January, 2014 at 12:47

    @Cms: 😀 😀 😀 am si lacrimat nitel la text, gandindu-ma ca la anul ma pot duce si eu linistita de Craciunita de mai continui mult, arza-le focu sa le arza de prajiturele si cozonaci =))

  5. Serban 7 January, 2014 at 12:55

    Ho-ho-ho!

    Să vedem și textul doamnei Ionescu.

  6. ciprian 7 January, 2014 at 12:59

    la noi in scoala se imbraca proful de fizica si chmie in mos craciun, dar nu prea avea statura de Mos, avea glume de santier si lasa multi corigenti, toti elevii il asteptau ca pe baubau.

  7. Cms 7 January, 2014 at 13:13

    @RoseN: Întâi trebuie să te măriţi cu portarul, aşa scrie în fişa postului. 😛

    @Serban: Şi eu care am crezut că alesesem un nume neutru… :))

  8. Serban 7 January, 2014 at 13:33

    @Cms: Pentru asta e bun un plagiat micuț: Trahanache, Farfuridi, Piscupescu, Dandanache etc.
    Doar de Cațavencu trebuie să te ferești, s-a banalizat.

  9. Serban 7 January, 2014 at 13:34

    @M3bis: *ba­nalizat

  10. Alex 7 January, 2014 at 13:35

    A CHRISTMAS CAROL

  11. sebra 7 January, 2014 at 13:44

    Ei, lasă, că s-a mai văzut și la alte case. Tânara gospodină, proaspăt mutată în bloc, cocoțată pe pervaz, ștergea de zor geamurile de var. Vara, cald, ținuta era un șort și-un maieuț. În fața blocului mireasa de la 3 se pregătea să rupă cozonacul și să-ncingă hora miresei. Ghiciți pe cine filma de zor tipul cu camera, până când m-am sesizat și i-am amintit că nu eu îl plăteam? 😀

    @CMS,
    Domnu’ Ionescu nu aveai cum să fii pe motiv de lipsă doamna Ionescu, clona lui Moș Crăciun nu aveai cum să fii pe motiv de lipsă păr și barbă, e clar, erai Crăciunița sexi. :))

  12. karmapolice 7 January, 2014 at 13:44

    of sarmanii tatici ce li se coace la anu’

  13. Serban 7 January, 2014 at 13:50

    @sebra: Sper că e pe YouTube. Nu dai un link?

  14. mistretanu 7 January, 2014 at 13:52

    Ii clar. In Drumul Taberei acuma-i Craciunul.

  15. ela 7 January, 2014 at 14:05

    @mistretanu:

    ne doare la carburator de Craciun…. Important e ca prin Drumul T. se plimba Mosu’ cu cele Craciunite sexy in draci 😀

    In lipsa de metropolitan se poate ajunge cu sania? (pt un prieten uitat de MOs, intreb :D:D:D)

  16. CID 7 January, 2014 at 14:20

    Reusit !
    Dom’doctor incepe anul in forta.

  17. bogho 7 January, 2014 at 14:56

    Nu doctorul, ci prietena e autorul acestui articol. Doctorul doar s-a folosit de puterea sa la acest site si a publicat articolul.

  18. Cms 7 January, 2014 at 14:57

    @bogho: De fapt eu sunt o asociaţie de proprietari dintr-un bloc din Oradea.

  19. sebra 7 January, 2014 at 15:10

    @Serban:
    am spus “tânără”, deci nu era youtube atunci:))

  20. Dan1 7 January, 2014 at 15:22

    Un text despre spiritul Craciunului acum, de Sfântu Ion? Sau e pentru cei care serbeaza Craciunul pe rit vechi? :))

  21. Cristi 7 January, 2014 at 15:31

    @sebra: Poate mai are vecina caseta. 😀

  22. adrian 7 January, 2014 at 15:33

    si unde pot fi vazute pozele? pentru un prieten intreb. 🙂

  23. sebra 7 January, 2014 at 15:39

    @Cristi:
    Crezi că de aia mă salută vecinul pe scară? :))

  24. gobblin 7 January, 2014 at 16:40

    Pai ce articol e ala despre Mos Craciun fara poze cu Craciunita ?

  25. ErRon 7 January, 2014 at 16:46

    Mămicile alea nu ştiu că duşmanul “binelui” e “mai binele”?:D
    Acu’, dacă-au adunat mai mulţi bani, nu mai era bun bietul portar! Au găsit ce-au căutat! Nu a făcut prietena ta o poză Gazetei de perete?

  26. ciprian 7 January, 2014 at 17:50

    @sebra youtube nu are nici 10 ani de cand a aparut .

  27. Adrian 7 January, 2014 at 18:22

    @adrian: La Gazeta de perete.

  28. Cms 7 January, 2014 at 20:21

    @Dan1: Da, e pentru RoseN, ea este pe rit vechi.

    @ErRon: Chiar crezi că au apărut pozele cu Crăciuniţa la Gazeta de Perete? 😀

  29. Un_parinte_responsabil 7 January, 2014 at 20:58

    Anul trecut, la şcoala unde învaţă “băieţelul” meu s-a hotărât în şedinţa cu băieţii să se facă o serbare de Crăciun. Cum bugetul nu era foarte mare, rolul de Crăciuniţe a fost încredinţat colegelor.

    A ieşit un bal al bobocilor de toată frumuseţea. 😛

    PS: pentru RoseN puneţi un text cu secsuleţ, ce treabă are ea cu Crăciuniţele???

  30. Dan1 7 January, 2014 at 22:36

    @RoseN & @RoseN: Auzi Rozico la oamenii astia, ca sa te deghizezi în craciunita, sa te pozezi si sa-ti pui poza la avatar! (biiine, asta am dedus eu din comentarii) =))

  31. Cms 7 January, 2014 at 23:10

    @Dan1: Cu tot cu picioare lungi (asta am dedus la rândul meu din comentarii)

  32. MifTy 8 January, 2014 at 06:16

    … și-așa… o prietenă, hai??? ;))

  33. Tibisme 8 January, 2014 at 17:12

    Data viitoare, sa nu fie suparare, pentru un succes deplin, dati-le egal la mame pe Craciun-ul balerin.

Leave a reply