Întrucât nu intenţionez
să mă fac de căcat la nesfârşit publicând texte doar “ca să fie ceva pe site”, să aşteptăm să-mi revină cheful de scris.
Sau măcar să-mi treacă teama de ridicol.
să mă fac de căcat la nesfârşit publicând texte doar “ca să fie ceva pe site”, să aşteptăm să-mi revină cheful de scris.
Sau măcar să-mi treacă teama de ridicol.
Puteai şi tu să agăţi pe facebook nişte studente de la Litere…
Sau măcar să primeşti texte de la tinere speranţe…
Daca asta se vrea o provocare, sa stii ca putem trolla chiar si asa, fara nici o urma de subiect.
“teama de ridicol” e aia cand esti burlac si ti-e teama ca o sa mori singur in garsoniera? ca nu inteleg termenul…
Întrucât nu intenționăm să fim ridicoli comentăm ontopic, acest lucru nu ne deranjează.
A îndrăznit cineva, vreodată, să facă remarci negative la vreun text de-al tău?
Scrii, e perfect, nu scrii, noi tot aici suntem!:x
Fetele, aveţi careva o reţetă simplă de pandişpan? Cât mai lipsită de pretenţii. Mulţumiri anticipate!
Cel mai bun articol citit in ultima luna.
@George Damian: ce-ți mai place cu trollingu!
P.S.: am io, ți-o dau pe fb, că-s fată bună. =))
@George Damian:
6 albușuri bătute spumă tare cu 6 linguri zahăr tos, vanilie, adaugi gălbenușurile (le amesteci puțin separat), 6 linguri făină, omogenizarea ăstora în spuma de albuș o faci cu telul, usor prin răsturnare. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
#sfaturi pentru soții care dreg busuicul
Mosule, jinarsu’ elimina frica, trebuie ca sti asta doar esti bihorean. Altfel cum mai zicea cineva mai sus, noi tot aici vom fi. In rest e ca si cum zicea vecinul de judet Ioo Ioji – Keep the faith.
@sebra: Omogenizarea uşoară cu telul prin răsturnare pare mai degrabă o tehnică pentru avansaţi!
@janedoe: Mersi Jane, eşti o minunată, dar te rog, fără tehnici avansate precum ale Sebrei (pe care o admir pentru dibăcie!)
@George Damian:
Răstorni compoziția de câteva ori, așa, mai cu frică.:))
@sebra: Sincer, mă tem.
@George Damian: din păcate, sau din fericire, asta e rețeta pe care o știam și io.
se pare că nu-s prea multe variante de făcut pandișpan în țara asta, dacă folosim aceeași rețetă la Arad ca și la Tulcea =))
@janedoe: cam omogene femeile şi reţetele lor!
@janedoe:
Ba chiar și din Moldova, că de la mama știu.
@George Damian:
Așteaptă să se exprime și Oltenia, poate ai mai mult noroc.
Aoleu fetele, va facu G. omogene :)) mai urmeaza sa vina Tzica cu ai lui fluturi incognoscibi transcendentali propedeutici argintii si stam bine pe azi zic 😀
si ceva cu secsulet pe ziua de azi:
La iesirea dintr-o farmacie, un barbat intervieveaza clientii pentru un sondaj.
– Buna ziua, domnule. Reprezint laboratorul KIXXX si fac un sondaj asupra multiplelor utilizari ale vaselinei. Puteti sa-mi acordati citeva minute spre a cunoaste cum folositi dv. acest produs?
– De acord. Acasa folosim vaselina pentru piele uscata si de asemenea cind facem dragoste.
– Apropo de ultima intrebuintare de care ati vorbit: puteti sa precizati in ce conditii o folositi?
– Sigur. O pun pe clanta usii spre a-i impiedica pe copii sa intre in camera!
@sebra: Dobrogea e cu voi!
@sebra: vanilie de care la plic sau lichida ?
@Mariana:
Păi? 😀
@geo:
Dacă ai la plic, pune la plic, dacă n-ai, pune lichidă. Dacă n-ai lichidă, pune la plic.
P.S. Ne simtem așa bine, încât mi-e frică să nu ne strice Julius ziua, publicând un text!
Intrucât noi oricum nu citim textele înainte de a trolla, riscul de a te face de kcat e infim.
@George Damian: Ia de-aci:
2 oua, 250 gr faina, 200 gr zahar, 8 linguri lapte, 150 gr unt (sau 8 linguri ulei dar recomand untul), 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat
Amesteci 5 min ouale cu zaharul si cu ala vanilat, pui apoi faina (amestecata in prealabil cu praful de copt), laptele si untul (alternand, mai pui neste faina, mai trantesti neste lapte, neste unt). Amesteci bine.
Trantesti compozitia in tava, pe hartie de copt (daca nu ai, ungi tava cu nitel unt si presari niticus de faina). 20-30 min (sau pana se rumeneste) la cuptor la foc potrivit.
Daca doresti , arunci in aluat si niste fructe bucatite din compot sau nu.
…sau altfel spus: “donati drecu’ ceva daca vreti sa-mi vina cheful de scris” 😀
@George,
Na, rețetă simplă la @N.A.!
@N.A.:
Fată, ăla-i chec, da?
Nu vă supăraţi, am şi eu o problemă, apropo de gătit. Nu mai merge cum trebuie butonul care dă drumul gazului în cuptor. Flacăra se stinge dacă nu ţin apăsat permanent butonul, înainte era suficient să apăs 10 secunde, ca să ardă în continuare. Şi mi-e poftă de nişte pateuri cu brânză… 🙁
@sebra: Atentie, sa fie vanilie, nu vanilina (ca aia e o chimicala cu aroma de vanilie). Daca scrie zahar vanilinat e nashpa, esenta de vanilie e not nashpa. Pe la Kaufland, Megaimage, etc.. se gaseste si extract de vanilie adevarata (eu in iarna am gasit la plic, dar inauntru era un lichid vascos. Aia e buna (am facut impreuna cu nevasta prajitura preferata a lui Jul, Kremshnit).
@Cms: ai nevoie de un aragazist cu calificare electromecanică să-l repare …
… sau te însori, rolu’ femeii e la cratiță
@Savantu’:
Nu degeaba ți se spune Savantu’.;)
@Cms:
Pe partea tehnică,Monicuța e specialista.:))
@sebra: aha, vanilia lichidă la plic e bună … apropo, se pune “după gust” , “se măsoară din ochi” sau “cât cuprinde” ? =)) =))
Vezi, Julius, dacă nu ți-ai impus normă… îți permiți!
Azi e 24 ianuarie. Va doresc unire placuta!
@N.A.: nu ştiu de ce, dar nu văd nici o perspectivă în reţeta asta! După ce a zis şi sebra că e chec, nu ştiu, chiar mă îndoiesc. Deşi tehnicile de apucare şi fixare la sol sunt simple, există totuşi un grad mare de complexitate în numărul de ingrediente şi ordinea mixajului. Eşti sigură că iese pandişpan?
Sa nu scrie decat Julius, ceilalti sunt de umplutura
Apropos de intorsul aluatului de pandispan, oltenia speaking. Aproximativ aceeasi reteta ca sebra si jane am primit si eu de la mama. Intorsul il efectuez cu lingura de lemn, manevrand incet de tot de la fundul vasului spre suprafata (nu dreapta-stanga stanga-dreapta ca in mancare si nu repede;ideea e sa nu se duca naibii aerul din albus). Reteta mea mai prevede si taierea blatului copt transversal (cred ca asta e cuvantul,tre’rezulte 2 blaturi zubtiri) si insiroparea ambelor chestii rezultate cu un sirop cu cacao (apa, zahar, ceva cacao, tre’ sa fie sirop nu sos, totul dat un clocot).
@geo şi sebra: Mulţumesc! Nu mă însor eu pentru atâta lucru, pot să trăiesc şi cu conserve (şi NatGeo) 😛
@Sunday: Ce fel de umplutură? Pentru cremşnit?
Daca le-ai dat concediu la toti odata…
@ady: Oltenia rulează! Şi totuşi, femeia română are o singură reţetă de pandişpan de la Nistru pân’ la Tisa?!?! (să nu punem la socoteală dezinformarea checului poreclit pandişpan) Asta da probă de unitate naţională de 24 ianuarie! Ca să nu mai vorbim de unitara şi delicata tehnică a omogenizării uşoare prin răsturnare, prezentă în tot arealul cuhniilor valahe.
@George Damian: nu mai bine treci pe la Dristor … e o shaormerie acolo clasa întâia =))
Foarte bine, Julius, că doar nu eşti însurat cu DC! Se zice că un bărbat dacă vrea face, dacă nu vrea nu face. Doar ăia însuraţi fac chiar dacă nu vor.
@George Damian: Ce conține, e clar (v. sebra).
De fapt, esențiale sunt ouăle, zahărul și făina în cantități aproape de cât a zis ea. Mai poți adăuga cam orice dar puțin-puțin și nu prea multe. Nucă pisată, vanilie, migdale, esență de rom, gem, brânză, praf de ciuperci uscate, ardei iute, usturoi, ce dorești. Depinde ce vrea să fie pandișpanu’, desert, gustare, ciudățenie culinară, candidat la premiul masterșef etc.
Nu-ți bate capul cu procedura de includere a gălbenușurilor și a făinei. Fără prea multă agitație și cât se poate de repede dar cu mișcări lente (ăsta da sfat!). Orice ai face vei rămâne cu sentimental frustrant că n-ai procedat corect. Așa și trebuie.
Partea grea este însă abia acum. Trebuie să pui maglavaisul CÂT MAI REPEDE în tavă și pe asta IMEDIAT în cuptorul încins în prealabil (sper că ai prealabil).
Nu se umblă la cuptor în timpul cât se coace, NU SE DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se scoate doar atunci când e gata.
Când e gata?
Ai să știi asta după 7 – 8 pandișpane arse și încă pe atâtea “lăsate”, turtite și lipicioase, pe care le vei avea la activ.
Sper ca stiti ca exista cookie delivery 😀
vreau şi ce mănâncă George.
Bre da’ sunteti culmea! Mogulu’ e-n silenzio stampa si voi o trollati cu pandispanu’! Asa ceva! 😐
@JULIUS: Sefu’ nu va-nervati, stati linistit, serviti un cremsnit, de-astea mai usoare, ca sa va reveniti mai repede! :))
e ceva in aer, a batrana a cumparat dovleac.
@Dan1: are scame pe umeri ?
@geo: Periem, periem! :))
@Serban: E o vorbă din bătrâni – trebuie mână de muiere ca să crească cum trebuie. Nu vreau să rămân cu sentimentul frustrant.
Intrucit tot nu intentionez sa-mi fac cont de paypal, sa astept sa-i revina cheful de scris.
M3 bis, trage heblul pina luni. Si-asa s-au inchis birourile, de unde naiba sa mai comenteze lumea??? =))
asta e vestita depresie de ianuarie? nu-i nimic, pune tu un titlu si trolam noi
@RoseN: =))
Soția se trezește noaptea din somn și instinctiv pipăie cealaltă jumătate a patului în căutarea soțului… Ăsta nu era… Se scoală din pat, se duce prin casă și îl găsește în bucătărie la masă cu un pahar de vodcă în față, sprijinindu-și capul între palme și având câteva lacrimi în ochi. Se așează lângă el și începe să-l mângâie ușor pe spate.
– Ce s-a întâmplat dragă?
– Mai ții tu minte seara aceea acum 20 de ani când ne-a prins taică-tu în pat la tine în cameră și a început să urle la noi și să mă amenințe că dacă nu te iau de nevastă mă bagă la pușcărie?
– Da….
– Ei bine… Astăzi m-aș fi eliberat..
@geo: Geo stai liniștit. Nicio nevastă nu-ți dă Like.
@George Damian: interesanta alaturare de termeni: ‘cuhnii’ (de provenienta slava si aparut pe filiera moldava, inca folosit prin nordul Moldovei) cu adejectivul ‘valahe’ 😀
@sebra: @George Damian: De fapt, se numeste prajitura rapida cu visine, la baza, da’ mi-am zis sa dau si io o mana de trollaj… =))
Adica George ceru o reteta simpla de pandispan, Sebra ii dadu pandispan, io o reteta simpla, le mixeaza el si ceva-ceva trebuie sa ii iasa.. =))
@George Damian
ție chiar îți ardea de făcut prăjituri sau ai vrut numa’ să zângărești fetili?
Iaaaaa ce muuuulte comentarii, bine ne descurcam si-n conditii vitrege 😀
sunt mandra de noi, romani adevarati 😀
cu unirea cum mai stați? merge treaba?
@Pusi: te înșeli, tri’sferturi e de la Ele 😀 … restu’ de la doamnele ce plimbă căruța prin giratorii
Dan1, unde eşti? Facem o petrecere la vila DC cu parizer pe ziar şi coniac? La ce viscol e afară oricum nu mai ajungem acasă.
De bine, de rău, s-au scos 62 de comentarii despre nimic.
Suntem chiar buni!
@Cms: Excelenta idee! Asta îi va da lui Julius puterea de a trece peste aceasta… astenie, cred ca nici nu stiu cum s-o numesc… (ca n-as numi-o chiar calinerie infantila) =))
Ma’c sa iau 500 de parizer si o sticla de Hanu’ Ars! Poate luati careva o franzela si un ziar (de-ala, pe print, nu online! ) =))
@sebra: Sa sarbatorim deci! Poti sa ne aduci 20-30 de portii de pandispan? 😀
@Dan1:
cu vanilie la plic sau cu vanilie lichidă??
@sebra: Pai… daca n-ai vanilie lichida pune la plic! Daca n-ai vanilie la plic, puuuune lichida! =))
@George Damian: Domnu’ Moruzov (sau Cristescu, ca nu mai retin exact), v-a iesit domne pandispan… urile… sau… pandispanele alea? Ca vrea si comentatorii sa deguste si papila lor! :))
@Dan1: Mai am eu câteva exemplare din toate numerele, mai puţin primul. Cum nu apare nici un text de-al meu, putem mânca liniştiţi pe ele.
@Cms: E perfect! Mai dau fuga la radacina blocului? Sa iau înca un Hanu’ Ars de-ala?
Aaalo! Ela, Mariana, sebra, NA! Nu se-aude bre? Sau poate vreti sa iau vreun lichior… de-ala fin? Marasquino? Un Curaçao, ceva? Sau.. lacrima lui Ovidiu?
@Dan1: Stai să vedem ce fac fetele, să n-ajungem să bem numai noi doi toate sticlele…
Io fac pandișpanu’, deci mai întârzii.
@Cms: Ba de ce (sa n-ajungem)? Ca cre’ ca ne descurcam! Pâna la ziua! :))
Da’ chiar, sefu’ Julius e bine? Îi mai trebuie o perna, ceva?
Atunci să curgă parizerul… pardon! Să curgă coniacul!
@Cms: Sa curga! Pa’erea mea! :))
Ueeeeei dragi
betivaaa baieti ce bine dispusi sunteti 😀 da’ stati nitel ca vin si fetele =))@Cms: Si as vrea sa fac si o dedicatie muzicala: http://www.youtube.com/watch?v=HruSsPKVjuc
@RoseN: Rozico, o Lacrima lu’ Ovidiu, ceva? Servesti un parizer la ziar (print)? :))
@RoseN: … ca sebra mai întârzie cu pandis… panele/panurile alea… Iar domnu’
MoruzovDamian pare ca nu i-a iesit pandis… alea! Si probabil tre’ sa dea cu – ma scuzai – aspiratoru’! Ca e un echilibru în lumea asta (desi nu pare :)) ) >:)Auch! Care aţi pus, bre, masa asta deasupra? 8-}
Mai a pârrr? E mai passs? Mai e parrrty? Sau ne ‘lcăm la loc? :-/
Eu zic ca parizeru pe ziar online e mai bun asa, mancat pe tactilu tabletei.
Ueeeei ce party grozav fu :)) mmmmmiau! uaaaaaaa intre timp se facu si zapada de-o palma afara.
Ion si Vasile isi iau cafeaua de dimineata la un bar. La radio este rubrica meteo: “Astazi va cadea zapada de 10 cm, va rugam sa va parcati masinile pe partea cu numere impare a strazilor”. Ion se ridica de la cafea si se duce sa faca asta.
A doua zi vin iar la cafea, la meteo se anunta 20 de cm de zapada si sunt rugati sa isi parcheze masinile pe partea cu numere pare. Ion se ridica iar de la cafea si se duce.
A treia zi, la meteo iar: “Astazi se anunta furtuni si o zapada de 30 cm , va rugam parcati masinile….” si apoi se ia curentul
– Aoleu, si acum ce trebuie sa fac…?
– Cred ca ai putea sa-ti lasi masina in garaj astazi…
Daca un `articol` de 3 rinduri provoaca atitea comentarii,ma gindesc ce bine o sa fie atunci cind o sa scrie numai titlul.
Ridicol? Ce ridicol? Tu ai vazut TNR?
Ideea de penibil reprezintă elegenţa maximă în acest concept.
Ai fost tare drăguţă aseară, Rozico, la parizer-cotcoparty, când te-ai urcat pe masă şi ai strigat că aşa nu se mai poate, îţi iei cizmele alea lungi şi pui biciul pe domnii autori. ;;)
Eu zic să începi cu Camionagiu, până nu se apucă să cureţe zăpada de pe maşina Anaysei.
@Cms: hihihihi… cizmulitele deja le-am luat 😀 ce mai era hmmm… ah chiar, dooomnu autor ‘mneavoastra cum stati cu restul articolelor din planul pe acest semestru? 😀
@Cms: stai, masa nu era deasupra?!
@RoseN: Prost, foarte prost stau… 😛
@Cristina Ș.: Deasupra mea, adică ajunsesem dedesubt. Hâc!
@Cristina Ș.: Precizez că era vorba numai şi numai de masă. Să nu se înţeleagă altceva.
Zilele astea sunt cadoul perfect pentru reporterii de stiri.
still trolling