Postul nu e post destul

Întrucât nu intenţionez

să mă fac de căcat la nesfârşit publicând texte doar “ca să fie ceva pe site”, să aşteptăm să-mi revină cheful de scris.

Sau măcar să-mi treacă teama de ridicol.

Share:

93 comments

  1. Cms 24 January, 2014 at 04:34

    Puteai şi tu să agăţi pe facebook nişte studente de la Litere…

  2. Belle d”Imagination 24 January, 2014 at 05:23

    Sau măcar să primeşti texte de la tinere speranţe…

  3. Mariana 24 January, 2014 at 07:22

    Daca asta se vrea o provocare, sa stii ca putem trolla chiar si asa, fara nici o urma de subiect.

  4. janedoe 24 January, 2014 at 07:54

    “teama de ridicol” e aia cand esti burlac si ti-e teama ca o sa mori singur in garsoniera? ca nu inteleg termenul…

  5. sebra 24 January, 2014 at 08:00

    Întrucât nu intenționăm să fim ridicoli comentăm ontopic, acest lucru nu ne deranjează.

  6. ErRon 24 January, 2014 at 08:18

    A îndrăznit cineva, vreodată, să facă remarci negative la vreun text de-al tău?
    Scrii, e perfect, nu scrii, noi tot aici suntem!:x

  7. George Damian 24 January, 2014 at 08:30

    Fetele, aveţi careva o reţetă simplă de pandişpan? Cât mai lipsită de pretenţii. Mulţumiri anticipate!

  8. Jerome 24 January, 2014 at 08:36

    Cel mai bun articol citit in ultima luna.

  9. janedoe 24 January, 2014 at 08:40

    @George Damian: ce-ți mai place cu trollingu!
    P.S.: am io, ți-o dau pe fb, că-s fată bună. =))

  10. sebra 24 January, 2014 at 08:41

    @George Damian:
    6 albușuri bătute spumă tare cu 6 linguri zahăr tos, vanilie, adaugi gălbenușurile (le amesteci puțin separat), 6 linguri făină, omogenizarea ăstora în spuma de albuș o faci cu telul, usor prin răsturnare. Pui compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    #sfaturi pentru soții care dreg busuicul

  11. sow 24 January, 2014 at 08:45

    Mosule, jinarsu’ elimina frica, trebuie ca sti asta doar esti bihorean. Altfel cum mai zicea cineva mai sus, noi tot aici vom fi. In rest e ca si cum zicea vecinul de judet Ioo Ioji – Keep the faith.

  12. George Damian 24 January, 2014 at 08:53

    @sebra: Omogenizarea uşoară cu telul prin răsturnare pare mai degrabă o tehnică pentru avansaţi!

  13. George Damian 24 January, 2014 at 09:02

    @janedoe: Mersi Jane, eşti o minunată, dar te rog, fără tehnici avansate precum ale Sebrei (pe care o admir pentru dibăcie!)

  14. sebra 24 January, 2014 at 09:05

    @George Damian:
    Răstorni compoziția de câteva ori, așa, mai cu frică.:))

  15. George Damian 24 January, 2014 at 09:11

    @sebra: Sincer, mă tem.

  16. janedoe 24 January, 2014 at 09:12

    @George Damian: din păcate, sau din fericire, asta e rețeta pe care o știam și io.
    se pare că nu-s prea multe variante de făcut pandișpan în țara asta, dacă folosim aceeași rețetă la Arad ca și la Tulcea =))

  17. George Damian 24 January, 2014 at 09:15

    @janedoe: cam omogene femeile şi reţetele lor!

  18. sebra 24 January, 2014 at 09:20

    @janedoe:
    Ba chiar și din Moldova, că de la mama știu.

    @George Damian:
    Așteaptă să se exprime și Oltenia, poate ai mai mult noroc.

  19. RoseN 24 January, 2014 at 09:23

    Aoleu fetele, va facu G. omogene :)) mai urmeaza sa vina Tzica cu ai lui fluturi incognoscibi transcendentali propedeutici argintii si stam bine pe azi zic 😀

    si ceva cu secsulet pe ziua de azi:

    La iesirea dintr-o farmacie, un barbat intervieveaza clientii pentru un sondaj.
    – Buna ziua, domnule. Reprezint laboratorul KIXXX si fac un sondaj asupra multiplelor utilizari ale vaselinei. Puteti sa-mi acordati citeva minute spre a cunoaste cum folositi dv. acest produs?
    – De acord. Acasa folosim vaselina pentru piele uscata si de asemenea cind facem dragoste.
    – Apropo de ultima intrebuintare de care ati vorbit: puteti sa precizati in ce conditii o folositi?
    – Sigur. O pun pe clanta usii spre a-i impiedica pe copii sa intre in camera!

  20. Mariana 24 January, 2014 at 09:28

    @sebra: Dobrogea e cu voi!

  21. geo 24 January, 2014 at 09:35

    @sebra: vanilie de care la plic sau lichida ?

  22. sebra 24 January, 2014 at 09:39

    @Mariana:
    Păi? 😀

    @geo:
    Dacă ai la plic, pune la plic, dacă n-ai, pune lichidă. Dacă n-ai lichidă, pune la plic.

    P.S. Ne simtem așa bine, încât mi-e frică să nu ne strice Julius ziua, publicând un text!

  23. Dan1 24 January, 2014 at 09:47

    Intrucât noi oricum nu citim textele înainte de a trolla, riscul de a te face de kcat e infim.

  24. N.A. 24 January, 2014 at 10:55

    @George Damian: Ia de-aci:
    2 oua, 250 gr faina, 200 gr zahar, 8 linguri lapte, 150 gr unt (sau 8 linguri ulei dar recomand untul), 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat
    Amesteci 5 min ouale cu zaharul si cu ala vanilat, pui apoi faina (amestecata in prealabil cu praful de copt), laptele si untul (alternand, mai pui neste faina, mai trantesti neste lapte, neste unt). Amesteci bine.
    Trantesti compozitia in tava, pe hartie de copt (daca nu ai, ungi tava cu nitel unt si presari niticus de faina). 20-30 min (sau pana se rumeneste) la cuptor la foc potrivit.
    Daca doresti , arunci in aluat si niste fructe bucatite din compot sau nu.

  25. NNA 24 January, 2014 at 11:19

    …sau altfel spus: “donati drecu’ ceva daca vreti sa-mi vina cheful de scris” 😀

  26. sebra 24 January, 2014 at 11:23

    @George,
    Na, rețetă simplă la @N.A.!

    @N.A.:
    Fată, ăla-i chec, da?

  27. Cms 24 January, 2014 at 11:40

    Nu vă supăraţi, am şi eu o problemă, apropo de gătit. Nu mai merge cum trebuie butonul care dă drumul gazului în cuptor. Flacăra se stinge dacă nu ţin apăsat permanent butonul, înainte era suficient să apăs 10 secunde, ca să ardă în continuare. Şi mi-e poftă de nişte pateuri cu brânză… 🙁

  28. Savantu' 24 January, 2014 at 11:50

    @sebra: Atentie, sa fie vanilie, nu vanilina (ca aia e o chimicala cu aroma de vanilie). Daca scrie zahar vanilinat e nashpa, esenta de vanilie e not nashpa. Pe la Kaufland, Megaimage, etc.. se gaseste si extract de vanilie adevarata (eu in iarna am gasit la plic, dar inauntru era un lichid vascos. Aia e buna (am facut impreuna cu nevasta prajitura preferata a lui Jul, Kremshnit).

  29. geo 24 January, 2014 at 12:07

    @Cms: ai nevoie de un aragazist cu calificare electromecanică să-l repare …

    … sau te însori, rolu’ femeii e la cratiță

  30. sebra 24 January, 2014 at 12:07

    @Savantu’:
    Nu degeaba ți se spune Savantu’.;)

    @Cms:
    Pe partea tehnică,Monicuța e specialista.:))

  31. geo 24 January, 2014 at 12:17

    @sebra: aha, vanilia lichidă la plic e bună … apropo, se pune “după gust” , “se măsoară din ochi” sau “cât cuprinde” ? =)) =))

  32. Viorel Ilișoi 24 January, 2014 at 12:39

    Vezi, Julius, dacă nu ți-ai impus normă… îți permiți!

  33. unmihai 24 January, 2014 at 12:43

    Azi e 24 ianuarie. Va doresc unire placuta!

  34. George Damian 24 January, 2014 at 12:49

    @N.A.: nu ştiu de ce, dar nu văd nici o perspectivă în reţeta asta! După ce a zis şi sebra că e chec, nu ştiu, chiar mă îndoiesc. Deşi tehnicile de apucare şi fixare la sol sunt simple, există totuşi un grad mare de complexitate în numărul de ingrediente şi ordinea mixajului. Eşti sigură că iese pandişpan?

  35. Sunday 24 January, 2014 at 12:54

    Sa nu scrie decat Julius, ceilalti sunt de umplutura

  36. ady 24 January, 2014 at 13:12

    Apropos de intorsul aluatului de pandispan, oltenia speaking. Aproximativ aceeasi reteta ca sebra si jane am primit si eu de la mama. Intorsul il efectuez cu lingura de lemn, manevrand incet de tot de la fundul vasului spre suprafata (nu dreapta-stanga stanga-dreapta ca in mancare si nu repede;ideea e sa nu se duca naibii aerul din albus). Reteta mea mai prevede si taierea blatului copt transversal (cred ca asta e cuvantul,tre’rezulte 2 blaturi zubtiri) si insiroparea ambelor chestii rezultate cu un sirop cu cacao (apa, zahar, ceva cacao, tre’ sa fie sirop nu sos, totul dat un clocot).

  37. Cms 24 January, 2014 at 13:13

    @geo şi sebra: Mulţumesc! Nu mă însor eu pentru atâta lucru, pot să trăiesc şi cu conserve (şi NatGeo) 😛

    @Sunday: Ce fel de umplutură? Pentru cremşnit?

  38. Cami 24 January, 2014 at 13:16

    Daca le-ai dat concediu la toti odata…

  39. George Damian 24 January, 2014 at 13:40

    @ady: Oltenia rulează! Şi totuşi, femeia română are o singură reţetă de pandişpan de la Nistru pân’ la Tisa?!?! (să nu punem la socoteală dezinformarea checului poreclit pandişpan) Asta da probă de unitate naţională de 24 ianuarie! Ca să nu mai vorbim de unitara şi delicata tehnică a omogenizării uşoare prin răsturnare, prezentă în tot arealul cuhniilor valahe.

  40. geo 24 January, 2014 at 13:55

    @George Damian: nu mai bine treci pe la Dristor … e o shaormerie acolo clasa întâia =))

  41. althea 24 January, 2014 at 14:37

    Foarte bine, Julius, că doar nu eşti însurat cu DC! Se zice că un bărbat dacă vrea face, dacă nu vrea nu face. Doar ăia însuraţi fac chiar dacă nu vor.

  42. Serban 24 January, 2014 at 14:38

    @George Damian: Ce conține, e clar (v. sebra).
    De fapt, esențiale sunt ouăle, zahărul și făina în cantități aproape de cât a zis ea. Mai poți adăuga cam orice dar puțin-puțin și nu prea multe. Nucă pisată, vanilie, migdale, esență de rom, gem, brânză, praf de ciuperci uscate, ardei iute, usturoi, ce dorești. Depinde ce vrea să fie pandișpanu’, desert, gustare, ciudățenie culinară, candidat la premiul masterșef etc.
    Nu-ți bate capul cu procedura de includere a gălbenușurilor și a făinei. Fără prea multă agitație și cât se poate de repede dar cu mișcări lente (ăsta da sfat!). Orice ai face vei rămâne cu sentimental frustrant că n-ai procedat corect. Așa și trebuie.
    Partea grea este însă abia acum. Trebuie să pui maglavaisul CÂT MAI REPEDE în tavă și pe asta IMEDIAT în cuptorul încins în prealabil (sper că ai prealabil).
    Nu se umblă la cuptor în timpul cât se coace, NU SE DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se scoate doar atunci când e gata.
    Când e gata?
    Ai să știi asta după 7 – 8 pandișpane arse și încă pe atâtea “lăsate”, turtite și lipicioase, pe care le vei avea la activ.

  43. RoseN 24 January, 2014 at 15:03

    Sper ca stiti ca exista cookie delivery 😀

  44. JULIUS 24 January, 2014 at 15:08

    vreau şi ce mănâncă George.

  45. Dan1 24 January, 2014 at 15:11

    Bre da’ sunteti culmea! Mogulu’ e-n silenzio stampa si voi o trollati cu pandispanu’! Asa ceva! 😐

  46. Dan1 24 January, 2014 at 15:13

    @JULIUS: Sefu’ nu va-nervati, stati linistit, serviti un cremsnit, de-astea mai usoare, ca sa va reveniti mai repede! :))

  47. Gabitzmic 24 January, 2014 at 15:40

    e ceva in aer, a batrana a cumparat dovleac.

  48. geo 24 January, 2014 at 15:42

    @Dan1: are scame pe umeri ?

  49. Dan1 24 January, 2014 at 15:54

    @geo: Periem, periem! :))

  50. George Damian 24 January, 2014 at 16:52

    @Serban: E o vorbă din bătrâni – trebuie mână de muiere ca să crească cum trebuie. Nu vreau să rămân cu sentimentul frustrant.

  51. Snow Den 24 January, 2014 at 17:12

    Intrucit tot nu intentionez sa-mi fac cont de paypal, sa astept sa-i revina cheful de scris.

    M3 bis, trage heblul pina luni. Si-asa s-au inchis birourile, de unde naiba sa mai comenteze lumea??? =))

  52. l@ura 24 January, 2014 at 17:13

    asta e vestita depresie de ianuarie? nu-i nimic, pune tu un titlu si trolam noi

    @RoseN: =))

  53. geo 24 January, 2014 at 17:44

    Soția se trezește noaptea din somn și instinctiv pipăie cealaltă jumătate a patului în căutarea soțului… Ăsta nu era… Se scoală din pat, se duce prin casă și îl găsește în bucătărie la masă cu un pahar de vodcă în față, sprijinindu-și capul între palme și având câteva lacrimi în ochi. Se așează lângă el și începe să-l mângâie ușor pe spate.

    – Ce s-a întâmplat dragă?

    – Mai ții tu minte seara aceea acum 20 de ani când ne-a prins taică-tu în pat la tine în cameră și a început să urle la noi și să mă amenințe că dacă nu te iau de nevastă mă bagă la pușcărie?

    – Da….

    – Ei bine… Astăzi m-aș fi eliberat..

  54. Pusi 24 January, 2014 at 17:53

    @geo: Geo stai liniștit. Nicio nevastă nu-ți dă Like.

  55. dc 24 January, 2014 at 17:53

    @George Damian: interesanta alaturare de termeni: ‘cuhnii’ (de provenienta slava si aparut pe filiera moldava, inca folosit prin nordul Moldovei) cu adejectivul ‘valahe’ 😀

  56. N.A. 24 January, 2014 at 18:00

    @sebra: @George Damian: De fapt, se numeste prajitura rapida cu visine, la baza, da’ mi-am zis sa dau si io o mana de trollaj… =))

  57. N.A. 24 January, 2014 at 18:03

    Adica George ceru o reteta simpla de pandispan, Sebra ii dadu pandispan, io o reteta simpla, le mixeaza el si ceva-ceva trebuie sa ii iasa.. =))

  58. unmihai 24 January, 2014 at 18:36

    @George Damian
    ție chiar îți ardea de făcut prăjituri sau ai vrut numa’ să zângărești fetili?

  59. RoseN 24 January, 2014 at 19:00

    Iaaaaa ce muuuulte comentarii, bine ne descurcam si-n conditii vitrege 😀
    sunt mandra de noi, romani adevarati 😀

  60. unmihai 24 January, 2014 at 19:12

    cu unirea cum mai stați? merge treaba?

  61. geo 24 January, 2014 at 20:41

    @Pusi: te înșeli, tri’sferturi e de la Ele 😀 … restu’ de la doamnele ce plimbă căruța prin giratorii

  62. Cms 24 January, 2014 at 21:41

    Dan1, unde eşti? Facem o petrecere la vila DC cu parizer pe ziar şi coniac? La ce viscol e afară oricum nu mai ajungem acasă.

  63. sebra 24 January, 2014 at 21:45

    De bine, de rău, s-au scos 62 de comentarii despre nimic.
    Suntem chiar buni!

  64. Dan1 24 January, 2014 at 21:51

    @Cms: Excelenta idee! Asta îi va da lui Julius puterea de a trece peste aceasta… astenie, cred ca nici nu stiu cum s-o numesc… (ca n-as numi-o chiar calinerie infantila) =))
    Ma’c sa iau 500 de parizer si o sticla de Hanu’ Ars! Poate luati careva o franzela si un ziar (de-ala, pe print, nu online! ) =))

  65. Dan1 24 January, 2014 at 21:52

    @sebra: Sa sarbatorim deci! Poti sa ne aduci 20-30 de portii de pandispan? 😀

  66. sebra 24 January, 2014 at 21:54

    @Dan1:
    cu vanilie la plic sau cu vanilie lichidă??

  67. Dan1 24 January, 2014 at 21:59

    @sebra: Pai… daca n-ai vanilie lichida pune la plic! Daca n-ai vanilie la plic, puuuune lichida! =))

  68. Dan1 24 January, 2014 at 22:05

    @George Damian: Domnu’ Moruzov (sau Cristescu, ca nu mai retin exact), v-a iesit domne pandispan… urile… sau… pandispanele alea? Ca vrea si comentatorii sa deguste si papila lor! :))

  69. Cms 24 January, 2014 at 22:07

    @Dan1: Mai am eu câteva exemplare din toate numerele, mai puţin primul. Cum nu apare nici un text de-al meu, putem mânca liniştiţi pe ele.

  70. Dan1 24 January, 2014 at 22:47

    @Cms: E perfect! Mai dau fuga la radacina blocului? Sa iau înca un Hanu’ Ars de-ala?

  71. Dan1 24 January, 2014 at 22:57

    Aaalo! Ela, Mariana, sebra, NA! Nu se-aude bre? Sau poate vreti sa iau vreun lichior… de-ala fin? Marasquino? Un Curaçao, ceva? Sau.. lacrima lui Ovidiu?

  72. Cms 24 January, 2014 at 23:02

    @Dan1: Stai să vedem ce fac fetele, să n-ajungem să bem numai noi doi toate sticlele…

  73. sebra 24 January, 2014 at 23:12

    Io fac pandișpanu’, deci mai întârzii.

  74. Dan1 24 January, 2014 at 23:17

    @Cms: Ba de ce (sa n-ajungem)? Ca cre’ ca ne descurcam! Pâna la ziua! :))

  75. Dan1 24 January, 2014 at 23:20

    Da’ chiar, sefu’ Julius e bine? Îi mai trebuie o perna, ceva?

  76. Cms 24 January, 2014 at 23:23

    Atunci să curgă parizerul… pardon! Să curgă coniacul!

  77. Dan1 24 January, 2014 at 23:47

    @Cms: Sa curga! Pa’erea mea! :))

  78. RoseN 24 January, 2014 at 23:48

    Ueeeeei dragi betiv aaa baieti ce bine dispusi sunteti 😀 da’ stati nitel ca vin si fetele =))

  79. Dan1 24 January, 2014 at 23:51

    @Cms: Si as vrea sa fac si o dedicatie muzicala: http://www.youtube.com/watch?v=HruSsPKVjuc

  80. Dan1 24 January, 2014 at 23:54

    @RoseN: Rozico, o Lacrima lu’ Ovidiu, ceva? Servesti un parizer la ziar (print)? :))

  81. Dan1 25 January, 2014 at 00:00

    @RoseN: … ca sebra mai întârzie cu pandis… panele/panurile alea… Iar domnu’ Moruzov Damian pare ca nu i-a iesit pandis… alea! Si probabil tre’ sa dea cu – ma scuzai – aspiratoru’! Ca e un echilibru în lumea asta (desi nu pare :)) ) >:)

  82. Cms 25 January, 2014 at 05:09

    Auch! Care aţi pus, bre, masa asta deasupra? 8-}
    Mai a pârrr? E mai passs? Mai e parrrty? Sau ne ‘lcăm la loc? :-/

  83. Radu Vasile 25 January, 2014 at 05:58

    Eu zic ca parizeru pe ziar online e mai bun asa, mancat pe tactilu tabletei.

  84. RoseN 25 January, 2014 at 11:07

    Ueeeei ce party grozav fu :)) mmmmmiau! uaaaaaaa intre timp se facu si zapada de-o palma afara.

    Ion si Vasile isi iau cafeaua de dimineata la un bar. La radio este rubrica meteo: “Astazi va cadea zapada de 10 cm, va rugam sa va parcati masinile pe partea cu numere impare a strazilor”. Ion se ridica de la cafea si se duce sa faca asta.
    A doua zi vin iar la cafea, la meteo se anunta 20 de cm de zapada si sunt rugati sa isi parcheze masinile pe partea cu numere pare. Ion se ridica iar de la cafea si se duce.
    A treia zi, la meteo iar: “Astazi se anunta furtuni si o zapada de 30 cm , va rugam parcati masinile….” si apoi se ia curentul
    – Aoleu, si acum ce trebuie sa fac…?
    – Cred ca ai putea sa-ti lasi masina in garaj astazi…

  85. Snow Den 25 January, 2014 at 12:50

    Daca un `articol` de 3 rinduri provoaca atitea comentarii,ma gindesc ce bine o sa fie atunci cind o sa scrie numai titlul.

  86. Iulian Rinder 25 January, 2014 at 12:53

    Ridicol? Ce ridicol? Tu ai vazut TNR?
    Ideea de penibil reprezintă elegenţa maximă în acest concept.

  87. Cms 25 January, 2014 at 12:54

    Ai fost tare drăguţă aseară, Rozico, la parizer-cotcoparty, când te-ai urcat pe masă şi ai strigat că aşa nu se mai poate, îţi iei cizmele alea lungi şi pui biciul pe domnii autori. ;;)
    Eu zic să începi cu Camionagiu, până nu se apucă să cureţe zăpada de pe maşina Anaysei.

  88. RoseN 25 January, 2014 at 13:29

    @Cms: hihihihi… cizmulitele deja le-am luat 😀 ce mai era hmmm… ah chiar, dooomnu autor ‘mneavoastra cum stati cu restul articolelor din planul pe acest semestru? 😀

  89. Cristina Ș. 25 January, 2014 at 13:30

    @Cms: stai, masa nu era deasupra?!

  90. Cms 25 January, 2014 at 13:36

    @RoseN: Prost, foarte prost stau… 😛

    @Cristina Ș.: Deasupra mea, adică ajunsesem dedesubt. Hâc!

  91. Cms 25 January, 2014 at 14:18

    @Cristina Ș.: Precizez că era vorba numai şi numai de masă. Să nu se înţeleagă altceva.

  92. Cristi 25 January, 2014 at 16:14

    Zilele astea sunt cadoul perfect pentru reporterii de stiri.

  93. l@ura 25 January, 2014 at 22:52

    still trolling

Leave a reply