Postul nu e post destul

Avem un baraj. Cum procedăm?

Ozzy

În ciuda părerilor răutăcioase ale ălora care n-au jucat fotbal în viaţa lor, nea Piți a calificat la pas echipa națională la barajul pentru mondiale. Spun ”la pas” pentru că, spre deosebire de alți antrenori, mai puțin experimentați, care s-ar fi năpustit în atac ca să dea cele cinci goluri care ne garantau calificarea, Piți a evaluat corect potențialul de joc al olandezilor și a așteptat cu calm ca aceștia să ne rezolve problema, dovedind încă o dată că nu degeaba i se spune, cu respect, Satana. Deși unii spectatori au fluierat pe final din cauză că tricolorii nu mai atacau, trebuie menționat că și acest 2-0 a fost, practic, un bonus, un cadou de la Piți pentru microbiști, echipa putându-se califica foarte bine și la 0-0.

În fine, odată ajunși aici, mai avem, practic, un singur obstacol în calea prezenței noastre în Brazilia: adversarul de la baraj. De-acum, principala provocare a lui nea Piți, indiferent de adversarul pe care-l vom întâlni, e să-i convingă pe băieți să nu piardă meciul, în ideea că îi bate pe urmă Olanda pe ăia și ne calificăm tot noi. Pe de altă parte, norocul nu l-a părăsit de tot pe Pițurcă nici măcar acum, astfel că, prin nu știu ce mecanism al FIFA, echipe redutabile ca Suedia sau Franța se află în aceeași urnă cu noi, lăsându-ne posibilitatea de a întâlni în locul lor mult mai pașnicele echipe ale Greciei sau Ucrainei.

Și tocmai despre aceste două echipe vreau să vorbim, pentru că împotriva uneia din ele vom juca. Sunt absolut convins că Zeița Fortuna nu și-a bătut joc de nea Piți, ducându-l la baraj doar ca să dea acolo peste Portugalia sau Croația, echipe care ne băteau și pe vremea când aveam și fotbaliști la echipa națională.

La un meci al Greciei n-am mai fost în stare să mă uit din 2004, când au câștigat Campionatul European, practicând un fotbal atât de urât, că ar fi stârnit până și invidia celor mai mari antrenori italieni din anii ‘70. Așa că habar n-am cum mai joacă. Dacă însă joacă măcar pe sfert la fel de urât ca atunci, zeul fotbal n-ar îngădui niciodată să joace contra noastră, o dublă confruntare România – Grecia pe parcursul a numai patru zile fiind capabilă să omoare de plictiseală chiar și un bugetar. Deci nu prea cred că vom juca cu ei, ceea ce nici măcar nu e rău, ținând cont că au câțiva fotbaliști care joacă la echipe bune din Europa. Nu intru în detalii, că atunci ar trebui să zic şi despre ai noştri, şi mi-e destul de greu să-mi aduc aminte la ce echipe sunt rezerve.

În schimb, Ucraina mi se pare alegerea perfectă. O echipă cu fotbaliști buni, talentați, dar care, la fel ca și ai noștri, nu duc o viață extrasportivă tocmai exemplară. Mă rog, acum nu zic că l-ar băga sub masă pe Tamaș, dar, totuși, sunt reprezentanții redutabilei școli de băut sovietice. Pe lângă asta, deși n-am văzut ucrainence decât la televizor, nu mi-a trebuit mult să înțeleg de ce fotbaliștii de acolo nu se dedică fotbalului chiar 100%. Dacă adăugăm și faptul că s-ar considera mari favoriți în fața noastră, avem deja răspunsul la întrebarea ”Cu cine am vrea să jucăm la baraj?” (la întrebarea ”Cine ar vrea să joace cu noi la baraj?”, răspunsul e mult mai simplu: toată lumea). Pe scurt, ucrainenii mi se par suficient de tâmpiți încât să se arunce peste noi, ca să rezolve problema calificării din primul meci, lasăndu-l pe Marica să le dea gol la singurul nostru șut pe poartă. Iar odată ce-am câștigat noi primul meci, nu cred că e nevoie să vă spun că toate casele de pariuri vor scoate din ofertă scorul de 0-0 pentru meciul retur.

În cazul în care, totuși, picăm cu Portugalia, nu prea sunt multe de făcut, nici măcar rugăciunile nu cred că ne mai ajută.

Dar cu Croaţia?, o să întrebaţi. Că în ultimul meci au furat-o cu 2-0 de la Scoţia, deci, teoretic, sunt la fel de petarde ca noi. Ee, partea proastă cu croaţii e că, deşi joacă la fel de prost ca noi, sunt exact genul ăla de fotbalişti despre care poţi să spui la sfârşitul meciului, fără să greşeşti, că şi-au dorit mai mult victoria.

PS: Parcă văd că, în bulanul lui proverbial, nea Piţi ne califică la Mondiale şi mai face şi 2 puncte în primele două meciuri, aşa încât o să avem şanse să ieşim din grupe până la ultima partidă. Păcat că ultimul meci o să fie cu Brazilia sau Germania.

Share:

37 comments

  1. janedoe 18 October, 2013 at 08:20

    acuma, asta fiind un text pentru baieti, io ce sa stiu comenta?

    (domnu’ Ozzy, cre’ ca ati uitat un “nu” aici: “echipe redutabile ca Suedia sau Franța NU se află în aceeași urnă cu noi”…nu ca m-as pricepe la grupe, da’ parca asa e logic.)

  2. sebra 18 October, 2013 at 08:22

    @janedoe:
    Fatăă, ne faci de râs! Nu numai că ai citit textul, da’ l-ai citit și cu atenție! Păi??

  3. janedoe 18 October, 2013 at 08:23

    pai ce naiba, ori e sait de kultura ori nu mai e!

  4. janedoe 18 October, 2013 at 09:00

    ma scuzati, m-am documentat. nu lipseste niciun NU!
    (alta data o sa-mi tin, naibii, tastatura’n frau sa nu mi-o mai ia pe dinainte!)

  5. Nero 18 October, 2013 at 09:04

    Parca mi-as fi dorit sa orezica Ozzy ca NU ne vom califica:)

  6. Ina_adevărata 18 October, 2013 at 09:09

    Întrucît domnul Ozzy mizează pe un baraj cu Ucraina, barajul se va juca, evident, cu Portugalia. Mă rog, asta am înțeles eu din această ana_liză profesionistă.

  7. Ozzy 18 October, 2013 at 09:26

    @janedoe: Lasă, bre, nu-i nimic, talentul tău se manifestă în alte domenii 😀

  8. Ozzy 18 October, 2013 at 09:27

    @Nero: Terminați, mă, norocul lui nea Piți e dincolo de orice superstiție

  9. RoseN 18 October, 2013 at 09:35

    M3bis-e cum pot trimite un email la unul dintre distinsii comentatori?

  10. Ozzy 18 October, 2013 at 09:40

    @RoseN: Da’ chiar! =))

  11. CID 18 October, 2013 at 09:44

    Despre fotbal sa scrie numai Ozzy ca el stie…

  12. janedoe 18 October, 2013 at 09:46

    @Ozzy: merci, bre, ca m-ai scos din impasul in care ma aflam. 😀

  13. N.A. 18 October, 2013 at 09:49

    Si de Blochina nu zici nimic? Sau de gagicile fotbalistilor? Pai ce articol e asta?

  14. Belle d”Imagination 18 October, 2013 at 10:02

    Eu propun ca până face nea Piţi jocurile, să ne daţi cardurile de credit (PIN şi PUK included). De rest ştim să ne ocupăm şi singure cât chibiţaţi voi.

  15. boemul 18 October, 2013 at 10:02

    Alea jacta est, vorba lu’ Piţurcă :))

  16. Ionuţ Şendroiu 18 October, 2013 at 11:17

    @Ozzy: sa nu uitam meciul in care Pitzy a debutat ca antrenor la nationala: Portugalia – Romania! Timp de 89 de minute, portughezii stau la noi in teren, incurcandu-se in driblinguri. Dupa ce portarul nostru a slabit vreo 15 kg (ei au ratat si un penalty!), reusim sa trecem cumva mingea la ei in teren si primim o lovitura libera. Executa Dorinel si se termina 1-0 pt Romania.
    Desi meritul antrenorului in aceasta victorie ramane neclar, Pitzy s-a prezentat totusi la conferinta de presa de dupa meci si a vorbit destpre strategie, asezare in teren, planuri de viitor, sanse de calificare etc. Exact ca un antrenor obisnuit! :))

  17. Cristina Ş. 18 October, 2013 at 11:22

    @CID: in curind o sa auzim si: “Sa joace numai romanii la baraj, ca ei stiu”

    @N.A.: :)) :)) da, e un articol despre fotbal incomplet :))

    sau articol incomplet despre fotbal, nu conteaza, ambele vad ca sint valabile ;))

  18. Cristi 18 October, 2013 at 11:36

    Eu nu cred ca o sa picam cu Ucraina la baraj, o avea Piti bulan cu carul dar pronosticurile lui Ozzy sunt imbatabile, se intampla exact pe dos de cum zice el. Asa ca o sa vedem sigur Romania – Portugalia (si viceversa) la TV.

  19. Ionuţ Şendroiu 18 October, 2013 at 11:53

    eu estimez ca singura sansa de a scapa de Pitzy ar fi sa ne calificam si cineva sa-i fure pasaportul si ecusonul. Politistii il vor conduce la intrarea in favela si il vor lasa acolo: “Da, maestre, am inteles ca esti antrenorul unei echipe din Europa, calificata la mondiale, ca locuiesti intr-un hotel de 5 stele, dar acum e tarziu si trebuie sa mergi la culcare. De aici te descurci singur, nu?”

  20. Marian S 18 October, 2013 at 12:17

    Domnu` Ozzy, hai să te fac un blat. Îţi dau un punct de la mine.
    1. Eu am văzut ucraineancă şi în afara televizorului. Mă rog, tot în casă era, dar în afara televizorului. Deci sunt total de acord cu ce ai zis.
    Ai marcat unul.
    2. Dar ai şi o oarecare lipsă de cunoştinţe. Când se referă la norocul proverbial lumea vorbeşte despre norocul de a da 6-6 (poartă în casă) exact atunci când e nevoie.
    Egal. 😛

  21. sow 18 October, 2013 at 12:21

    @Ionuţ Şendroiu: Sa-l chemam atunci pe micul parizian cu inelul.

  22. dyers_eve 18 October, 2013 at 12:40

    Daca nu ne vom califica, nu va fi din vina lui nea Piti. El poate sa ne califice oricand, dar daca Nasul nu i-a “fixat obiectivul” asta, ce sa faca si el?

  23. dyers_eve 18 October, 2013 at 14:23

    Spre deosebire de distinsul autor, eu cred ca avem decat doua variante: Portugrecia sau Croatina.

  24. Chitusca 18 October, 2013 at 14:26

    Grecii cad cu francezii, a stabilit asta Merkel in urma cu 2 ani.
    Croatii cred ca ne nimeresc pe noi, e timpul sa castige si ei, sa-si revina, asa cum si Rudonja a marcat primul lui gol la nationala in acel baraj cu Romania. Plus ca are antrenor nou, unul care a jucat la Bayern.
    Portugalia va juca cu Suedia si cine a mai ramas va juca cu Ucraina.

    Trimite-mi, dar iti raspund mai tarziu, Zmeurico.

  25. sendroiu 18 October, 2013 at 14:42

    Ozzy, da’ tu nu simti ca Pitzÿ o sa faca un stop cardiac zilele astea, nu?! Ma gandeam ca poate te inseli, ca de obicei O:)

  26. ErRon 18 October, 2013 at 15:08

    @N.A.: Simteam eu ca lipseste ceva din articolul asta, dar nu mi-am dat seama ce exact!:D

  27. N.A. 18 October, 2013 at 16:08

    @Cristina Ş.: @ErRon: Deci este jalnic de incomplet! Nu ni s-a zis ce parere are Vica despre meciurile astea, cum intentioneaza sa il sustina pe Piți si cate fufe promit ca se dezbraca in caz de victorie.

  28. bogho 18 October, 2013 at 16:21

    castigam, asta e sansa viitorului fotbalistic romanesc. Ajung aia de joaca la nationala in Brazilia si pe fondul rapirilor de acolo, poate ne scapa brazilieni de ei.

  29. Ozzy 18 October, 2013 at 17:04

    Mamă, Juliuse, ce bine merg articolele astea pe fotbal. Eu zic să ne facem un obicei din a le publica =))

  30. sebra 19 October, 2013 at 08:27

    tot la baraj suntem?

  31. Alina 19 October, 2013 at 10:49

    @Ozzy:
    Eu zic sa incercati si din alea cu sfaturi medicale care au facut din “Formula As” un hit

  32. deaddy 19 October, 2013 at 16:44

    Hmm.. credeam ca e despre salvarea Energeticii romanesti pe baza de hidrocentrale… sau macar salvat de la inundatie, sau….
    Am inceput sa citesc degeaba, noroc ca m-am oprit la timp. 😀

  33. Marian S 19 October, 2013 at 18:50

    @deaddy: Noroc că a dres-o cu ucrainencele alea.

  34. Dan1 21 October, 2013 at 15:41

    Na c-am picat cu Grecia (moartea bugetarilor)! =))

  35. Ozzy 21 October, 2013 at 15:53

    S-a dovedit că o cunosc la perfecție pe Zeița Fortuna, dar nu și pe Zeul Fotbal =))

  36. Xanax 21 October, 2013 at 16:07

    @Ozzy:
    ori tu ori zeul ala, aveti ceva cu bugetarii 🙂

  37. Marian S 21 October, 2013 at 19:57

    Adică vreţi să spuneţi că…

    http://www.youtube.com/watch?v=jC96dgJFpNg

Leave a reply