Postul nu e post destul

Un Tyrannosaurus Rex al femeilor: fosta ta

Julius Constantinescu

Deşi pe lume există multe fiinţe îngrozitoare – de pildă, păianjenii sau gândacii de bucătărie -, cea mai mare spaimă a femeilor o reprezintă un alt monstru, infinit mai oribil: fosta ta.

Încă de la începutul relaţiei, orice femeie va fi terorizată de spectrul fostei tale, fiind convinsă că, în cele din urmă, o să te întorci la ea. Chiar dacă statistica – şi, dacă vreţi, logica – arată că bărbaţii îşi părăsesc de regulă iubitele pentru viitoarea, nu pentru fosta, omeneşte este imposibil să faci o femeie să priceapă asta. Specialiştii nu au reuşit încă să găsească vreo metodă de a-i zdruncina unei femei convingerea că vrei să te împaci cu fosta, argumente de genul că a încercat să te otrăvească sau te înjunghie în somn nefiind considerate suficient de solide.

De altfel, amică-ta nu e convinsă doar că o să te împaci cu fosta, ci şi că te vezi pe ascuns cu ea. Un prieten de-al meu nu putea întarzia mai mult de 10 minute când cobora să-şi ia ţigări, fiindcă orice întârziere era de natură să-i trezească amică-sii suspiciunea că se întâlneşte cu fosta, deşi fosta lui trăia în Anglia de mai bine de 5 ani (în ciuda a ceea ce cred femeile, oamenii de ştiinţă susţin că distanţa Bucureşti – Londra şi retur nu poate fi parcursă în 10 minute; şi chiar dacă ar fi reuşit, amicul s-ar fi dat imediat de gol, întrucât ar fi intrat gâfâind).

În condiţiile astea, este indicat ca, atunci când începi o relaţie, să pretinzi că n-ai mai avut niciodată o iubită (mă rog, n-o să te creadă, dar poţi încerca). Sau, şi mai bine, că ai avut una, dar s-a prăpădit de câţiva ani şi abia acum simţi că eşti pregătit din nou pentru o relaţie – măcar va mima compasiunea, deşi ştim foarte bine că ar scuipa pe mormântul ei şi că, până la urmă, tot o să-ţi spună: “Lasă că ştiu eu, încă te mai gândeşti la aia!”

Aş încheia totuşi într-o notă optimistă acest articol, altfel destul de descurajant, amintindu-vă de confratele nostru Henric VIII, singurul bărbat din istorie care a reuşit să tranşeze convingător chestiunea: “Dragă, am avut o iubită înaintea ta, dar tocmai am trimis-o la eşafod; sunt sigur că nu vrei să-mi aminteşti de ea”.

Citeşte şi:
Visez la o ură cum n-a fost și nu e

Share:

31 comments

 1. belle.dimagination 12 September, 2013 at 05:05

  Această spaimă paranoică a femeilor nu poate fi egalată decât de spaima paranoică a bărbaţilor referitoare la unul (măcar) dintre foştii din viaţa femeilor. Dacă l-o avea mai mare decât al meu? (IQ, cuantum salarial, autovehicul şi alte amănunte) Dacă se mai gândeşte la fostul? Deşi e ştiut că nici femeile nu părăsesc un bărbat bun şi cu amănunte mari decât în cazurile în care acestea nu sunt acompaniate şi de bună creştere. Şi nu, tentativele de asasinat am băgat de seamă că nu se pun.

  Yaaiiii! În sfârşit iar prima. Early bird (of night) gets the first comment!

  Cât despre Henric al VIII-lea de regretată amintire, el e echilibrat în istorie de o multitudine de femei întreprinzătoare: Caterina de Medici, Lucreţia Borgia, Lorena Bobbit care au găsit moduri mai ăăă, tranşante de a îşi lua la revedere de la foşti

 2. depinde 12 September, 2013 at 07:55

  Belle, chiar trebuia sa strici farmecul articolului in care unii isi regaseau atat de fidel descrisa reactia iubitei ? Sa le justifici inchizitoriul aprig aplicat cu dibacie chiar putin inainte sa adormi, cand stiti ca suntem atat de vulnerabili ? 🙂

 3. Cristi 12 September, 2013 at 08:03

  Stiintific vorbind titlul este total gresit. Din text rezulta ca actuala isi alimenteaza angoasele cu spectrul fostei/fostelor iubite adica se hraneste cu cadavre la figurat. De asemenenea stiinta (adica Animal Planet) ne spune ca Thyrannosaurus Rex era mai necrofag de felul lui nefiind un vanator prea indemnatic tinand cont de gabaritul si manutele ale doua mititele pe post de membre superioare. Avand in vedere cele de mai sus concluzia e clara: actuala e T.Rex si titlul este gresit. 😀

 4. Cristina Ș. 12 September, 2013 at 08:27

  doamne, mah Julica .. ce-i cu tecstul asta?!?!

  ai vrut sa fii rau, recunoaste, pt “jandarmerita” aia, dar nu ti-a iesit .. o sa te priveasaca cu intelegere si o sa te mingiie pe crestet.

  @belle.dimagination: ai dreptate, draga. mai degraba barbatii sint ingroziti de fosti si de amanuntele lor .. unul n-am avut, macar unul! care sa nu intrebe de toate si sa nu verifice din cind in cind statusul ..

 5. boemul 12 September, 2013 at 09:03

  confirm! doar acum câteva luni mi s-a făcut un scandal monstru pt. că m-a sunat fosta nevastă fix într-un moment nepotrivit. ea mă sunase să mă întrebe când o iau pe fi-mea să o duc la bunici, da’ ai cui să explici?
  da’ măcar am avut o revelaţie, şi aşa am ajuns iar “liber”, dar mai liniştit :))

 6. Ozzy 12 September, 2013 at 09:21

  Regula se confirmă: de câte ori Julius se vaită că n-are ce pune pe site, a doua zi bagă un super text. O să pățești ca Petrică cu lupu’, bă!

 7. Serban 12 September, 2013 at 09:24

  @Julius: Înțeleg unde bați.
  Vrei să te-mpaci cu fosta.

 8. Dan1 12 September, 2013 at 09:29

  @boemul: De fapt asta i-ai spus tu, când în realitate te sunase geo sa te ia la pescuit! =))

 9. Cristina Ș. 12 September, 2013 at 09:33

  @Serban: hi-hi ;))

  @boemul: bre, nush ce tot confirmati voi .. /:)

  fostul meu se conversa cu fosta nevasta pe email si nu m-am bagat si nu m-a deranjat niciodata. si tot cu fostul ala am vizitat alta fosta de-a lui dinainte de nevasta .. ce dreac aveti cu obsesiile astea? /:)

  fost(a) e fost(a), mo(a)rt(a) si ingropat(a), nu ai cum sa ai probleme sau frici fata de persoana

  nu va incurcati in detalii, eu zic sa ne indreptam atentia spre Julius, ceva se intimpla .. si sigur are legatura cu Xena aia, fosta e doar o diversiune

 10. sebra 12 September, 2013 at 09:38

  Ai putea încerca cu argumentul că ți-a ascuns făina. Sigur te va crede că nu mai vrei să te întorci la ea.

 11. Marian S 12 September, 2013 at 09:44

  Sailăns, că tocmai mi-a venit o idee. Ia închipuiţi-vă aici fază.
  Vii acasă cu una bucată gagică trăznet. Normal, încep urletele:
  – Cine e asta şi ce caută aici???
  – Viitoarea, dragă.
  – Cum adică “viitoarea“, ai înebunit???
  – Da, dragă, ca să mă despart de ea şi să revin la fosta.

  Mă gândesc că o “viitoare“ pe săptămână ar fi de ajuns, voi ce părere aveţi?

 12. boemul 12 September, 2013 at 09:54

  @Dan1:
  geo n-a sunat niciodată în momente nepotrivite 🙂

 13. RoseN 12 September, 2013 at 10:28

  @boemul: ce-s alea momente nepotrivite? erai intr-o sedinta de munca intensa? :)) telefonul vostru n-are butonel de “silence”? 😀

 14. Dan1 12 September, 2013 at 10:29

  @Marian S: Doomle, numai idei bune ai! Cu tricoul ala ce-ai facut? Ca eu vazui pe strada unul de avea un tricou pe care scria: “I DON’T WANT SEX! My manager gives me enough” sau pe-acolo! Saracu’! :))

 15. Claudia R. 12 September, 2013 at 10:35

  Hai sa va lamuresc. Explicatia acestui comportament deviant e foarte simpla. Orice femeie cand isi vede fostul cu noua iubita, imbratisandu-se tandru si afisand multa, da’ multa fericire, automat gandeste in felul urmator: e doar teatru, tot la mine se gandeste. Mai departe e doar logica simpla. 🙂

 16. Gabitzmic 12 September, 2013 at 10:44

  cateodata se mai intoarce :))

 17. NNA 12 September, 2013 at 10:59

  @RoseN: Rozico, telefonul are buton de silence dar tipa nu are un astfel de buton. :))

 18. Dan1 12 September, 2013 at 11:00

  @RoseN: Nu bre, a vrut sa zica ca oricând îl suna geo sa-l ia la pescuit, dom’le se nimereste ca prin farmec sa fie un moment potrivit! :))

 19. ela 12 September, 2013 at 12:06

  Deh,asta-i reversul medaliei pt VIP-uri!

  Ia vezi, nen’tu Georgica Cloney cum se descurca, da-i o sirma !
  😀

 20. Ana lu' Manole 12 September, 2013 at 12:37

  Julius, i-ai spus cumva actualei ca fosta avea mana mai mica?! =)) =))

 21. belle.dimagination 12 September, 2013 at 12:57

  @Depinde,
  Aşa sunt eu, mereu de partea adevărului şi a dreptăţii (feminine).

 22. belle.dimagination 12 September, 2013 at 13:00

  Şi când citesc aşa bazaconii, mi se înveseleşte nespus viaţa: al meu s-a dus liniştit să se vadă cu fo doo foste (omul încă nu e bucureştean, dar a făcut îndelung naveta, Rozico, pe ăsta l-am furat din clujencelor) şi când s-a întors m-a găsit râzând. Cu cât sunt mai multe poveşti de groază cu actualele, cu atât mă simt mai protejată!

 23. Dan1 12 September, 2013 at 13:30

  @Ana lu’ Manole: Mica da’ grea! :))

 24. ela 12 September, 2013 at 13:33

  Culmea fidelitatii:
  la a-3-a casnicie, sa ai aceeasi amanta:D

 25. Alt Marian 12 September, 2013 at 16:54

  @belle.dimagination: alea nu sunt chiar amanunte 🙂

 26. Marian S 12 September, 2013 at 17:53

  @ela: Culmea infidelităţii: să te înşele amanta cu propriul ei soţ.

 27. Marian S 12 September, 2013 at 17:57

  @Dan1: Ah, domnu` Dan, tocmai am văzut unul cu adevărat bestial! Pe ăsta o să-mi permit să-l fur şi eu, că mi se potriveşte… tricou, nu mănuşă:

  I`m not old, I`m as good as old wine.

  Pentru toate celelalte există nu-ş-ce-card.

 28. Marian S 12 September, 2013 at 18:06

  @belle.dimagination: Care “al tău“, dragă, nu ziceai că te duci la cules la greci?

 29. Marian S 12 September, 2013 at 18:12

  @Ana lu’ Manole: Ana lu` Manole, vezi că nu e de râs! Eu am fost nevoit să-i atrag atenţia uneia că, până atunci, nici o fostă nu mă zgâriase cu unghiile.

 30. depinde 12 September, 2013 at 19:12

  Mai exista si alt adevar in afara de cel feminin ? Oricum, chiar daca ar exista pe noi barbatii, nu ne intereseaza.

 31. Unkle Titus 14 September, 2013 at 05:45

  @Cristina Ș.: tu existi in realitate? 😀

Leave a reply