Postul nu e post destul

Îngerii lui Julius 3: Mogulul din Oz

Cms

Julius O’Constantinescu locuia undeva în Berceni, într-o modestă garsonieră închiriată cu puţinele economii obţinute din administrarea blogului său, Daily Cotcodac. Alegând să plătească salarii exorbitante domnilor autori, la care ţinea ca la propriii săi copii, Julius se retrăsese într-o existenţă spartană, în care un cremşnit zilnic şi ţigara de după reprezentau singurele plăceri ale acestui filantrop idealist.

Într-o seară, datorită unui fluture care în urmă cu două săptămâni luase prea strâns virajul în jurul unui felinar stradal din Bangkok, o tornadă stârnită în cartier îl luă pe sus pe Julius în timp ce acesta îşi efectua tacticos plimbarea vesperală în Peugeot-ul său verde smarald, escortat cu simpatie de câinii din zonă.

După ceea ce i se păru o veşnicie, învârtit şi scuturat în toate părţile înăuntrul maşinii, patronul DC se trezi depozitat pe pământ ferm. Avu puterea să deschidă portiera şi să ceară cu voce slabă un Colebil, apoi îl lăsară genunchii.

Când îşi veni în fire, observă că era privit insistent. În faţa lui stăteau trei fete extrem de atrăgătoare. Şi parcă figurile îi erau cunoscute.

– Raluca? RoseN? Rushenne? Cum aţi ajuns aici, fetele?

– Eu sunt Vrăjitoarea cea bună de tot din Sud, spuse Raluca, zâmbind şăgalnic. Mă confunzi cu altcineva, Mărite Mogul din Oz.

– Eu sunt Vrăjitoarea cea bună şi drăguuuţă din Vest, gânguri RoseN, scuturându-şi şuviţele rebele de pe frunte. Venirea ta în Oz, direct din cer, într-o caleaşcă de smarald, a fost prevestită încă de acum 100 de ani.

– Iar eu sunt Vrăjitoarea cea bună când are chef din Est, îi întrerupse Rushenne, îngustându-şi ochii migdalaţi. Nu avem prea mult timp, Mărite Mogul. Trebuie să ne ajuţi cu puterile tale vrăjitoreşti să o învingem pe Vrăjitoarea cea rea din Nord, M3bissa. Vrea să dezlănţuie puterile spamului asupra noastră, să fure libertatea şi dreptul la cuvânt locuitorilor acestui tărâm. E mai puternică decât noi trei la un loc, dar acum te avem şi pe tine.

Şi, fără prea multă ceremonie, Măritul Mogul din Oz fu târât de îndată în Cetatea de Smarald, locul unde se afla pasămite cartierul său general. Acolo se făcură strategiile, se discutară tacticile şi se dădură citate din Tacitus, Sun-Tzu şi Nil Sinaitul. În cele din urmă, vrăjitoarele cele bune îşi puseră costumele din piele neagră, mulate pe formele lor apetisante, se echipară cu cizmele înalte cu toc cui şi încălecară pe motocicletele Harley Davidson, în timp ce Mogulul din Oz strângea prezoanele Peugeot-ului şi verifica dacă nu se schimbaseră marşarierul cu prima treaptă de viteză, cum se mai întâmpla câteodată în mod spontan şi inexplicabil la maşinile franţuzeşti. Apoi cei patru ieşiră în trombă pe poarta Cetăţii de Smarald şi o porniră spre nord.

Bătălia care a urmat a fost legendară. Vrăjitoarea cea rea din Nord a aruncat în luptă armatele de ursuleţi de pluş zburători, care au fost întâmpinaţi de oastea de pitici norvegieni blonzi şi cu ochi albaştri a Vrăjitoarei din Sud, apoi au fost ameţiţi de zmeura fermecată a Vrăjitoarei din Vest iar blana le-a fost scuturată de praf şi acarieni de sabia „Katana-na!” a vrăjitoarei din Est, în timp ce Peugeot-ul călit în luptele cu maidanezii lăsa cu zgaibele-n sus până şi pe cei mai recalcitranţi slujitori ai răului. În cele din urmă M3bissa s-a recunoscut învinsă şi a predat cheile spamului, lăsând în libertate pe toţi cei închişi pe nedrept acolo de-a lungul anilor. Binele triumfase.

La petrecerea din Cetatea de Smarald, Mogulul din Oz sta tolănit într-un fotoliu, ţinând pe genunchi cele trei frumuseţi de vrăjitoare, una mai drăguţă ca alta. Tocmai dădea să le şoptească la ureche o propunere indecentă în legătură cu fondarea unui blog de umor, când…

– Nu-mi vine să cred cât de mult eşti în stare să dormi!, se auzi o voce feminină.

Julius deschise ochii. Sta aşezat pe un scăunel în bucătărie şi ţine pe genunchi o oală mare, plină ochi cu cartofi fierţi în coajă. Pe aragaz clocotesc molcom ciorbiţa, mâncarea de văcuţă cu măsline şi tocăniţa de hribi.

– Ţi-am zis că nu pot să scriu 3000 de texte pe lună dacă nu te ocupi tu să-i faci de mâncare lui Iubitu’, rosti vocea din nou.

Monica Ionescu sta în dreptul uşii, cu nişte sacoşe goale în mână. Părea supărată.

– Poftim, îi aruncă ea lui Julius la picioare sacoşele. După ce termini de curăţat cartofii, te duci până la supermarket pentru provizii. Bluziţă în dungi să nu-mi iei, că am auzit că te-au închis ultima dată în magazin când ai vrut să cumperi haine.

Şi prolifica scriitoare o porni spre camera ei, ca să reia discuţia interesantă cu cititorii Daily Cotcodac despre multilateralitatea femeii moderne. Fredona „Somewhere over the Rainbow” şi avea deja în minte al 235-lea text pentru săptămâna asta.

Share:

88 comments

  1. dyers_eve 23 March, 2013 at 04:04

    =)) =)) =))
    Briliant, draga doctore !
    Dar esti sigur ca “filantrop idealist” nu e o injuratura ?

  2. dyers_eve 23 March, 2013 at 04:10

    Acum, ca am citit si finalul: cand ai spus ca Monica fredona “Somewhere over the Rainbow”, sub nici o forma nu faceai aluzie la un polinezian rubicond, nu-i asa?

  3. Vikingul Eduard 23 March, 2013 at 07:15

    Nu vreau sa va stric surpriza, dar cel de-al 235-lea text pe saptamana asta o sa se numeasca “Ghid de conduita exemplare – Cum sa halesti tot ce prinzi dintr-o florarie fara sa mananci bataie cu o bara de metal”. Am un tovaras care face previziuni intr-o satra de la sud de Dunare.

  4. bogho 23 March, 2013 at 09:05

    Asta e articolul pe care ziceai ca vrei sa-l publici de ziua nu_stiu_cui? La multi ani

  5. l@ura 23 March, 2013 at 09:16

    Doc, ai uitat sa spui ca Jul avea pantofiori rosii; sau Monica? sunt cam confuza aici 😀

  6. geo 23 March, 2013 at 09:17

    e vorba de ţigara de după cremşnit-ul zilnic? … nu de alta dar se înțelege, din text, că faci sexuleţ zilnic și nu e bine să confuze-zi tocmai astăzi cititoarele =))

  7. Xanax 23 March, 2013 at 09:55

    M3bissa is a Bad Ass Mother Spammer :))

  8. N.A. 23 March, 2013 at 10:02

    Deci To.a.der a fost eliberat?? 😀

  9. RoseN 23 March, 2013 at 10:05

    OMG =)) ce poveste draguuuuta =))
    muah muah muah domnu autor :-*, esti de toata groaza!

  10. Xanax 23 March, 2013 at 10:07

    @N.A.:
    a fost “decat” un vis 🙂

  11. RoseN 23 March, 2013 at 10:13

    @bogho: asta asta, normal :)) iar am facut riduri de ras, aveti voi ceva cu mine :))

  12. Xanax 23 March, 2013 at 10:28

    @bogho: @RoseN:
    La multi ani, RoseN?

  13. Xanax 23 March, 2013 at 10:45

    sa viseze doar Julius, ca el stie! :))

  14. Cms 23 March, 2013 at 10:48

    Vă mulţumesc tuturor cât încă mai pot. Pe Julius l-am poreclit Unchiul Fester, pe M3bis – Vrăjitoarea cea rea din Nord… zilele mele pe DC sunt numărate. 😀

    P.S. Îi mulţumesc şi lui Julius pentru “propriii”

  15. Xanax 23 March, 2013 at 10:53

    @Cms:
    da da, lui M3bis schimba-i sexul, numai nu-l fa “vrajitoare rea” =))

    P.S.
    Peugeot-ul lui Julius, putem sa-l numim “furia franceza”? :))

  16. Raluca 23 March, 2013 at 11:01

    Ma bucur sa aflu ca populez visele domnilor autori. 😀

  17. Mariana 23 March, 2013 at 11:10

    Frumos text, insa ceva mi-a dat de banuit ca povestea nu e 100% reala: pai Julius gateste ciorbita, mancare de vacuta cu masline si tocanita de hribi? Te pomenesti ca tranteste si un cremsnit la desert! :-O

    @Cms: Te apar eu, ca vorba aia, nici nu m-am invartit pe scari, la petrecere, de pomana. :))

  18. Cms 23 March, 2013 at 11:30

    @Raluca: Bănuiesc că şi reciproca este valabilă. ;))

    @Mariana: Tu erai? Zău dacă bănuiam! 😛

  19. RoseN 23 March, 2013 at 11:45

    @Cms: :)) da chiar, pe Mariana de ce n-ai vazut-o cum s-a luptat si ea vitejeste aruncand palarioara cea fermecata de pamant =)) ntzz – discriminaaaare =))

  20. Mariana 23 March, 2013 at 11:50

    @RoseN: Fata, nu m-a vazut el cand i-am vorbit de la juma’ de metru si tu vrei sa ma vada de la un kilometru? =))

    Deeeci, azi te sarbatorim ori ba?

  21. Belle d”Imagination 23 March, 2013 at 12:00

    Doctore, doctore, uite aşa se întâmplă dacă nu mi se publică şi mie textele… Nu de alta, dar numa o dată să mi se fi reflectat soarele pe bustiera me de bronz şi mintenaş o orbeam pe Vrăjitoare!

    Cât despre zile numărate, nu-i bai, toţi le avem aşa. Fă-ţi propriul blog de umor.

  22. RoseN 23 March, 2013 at 12:05

    @Mariana: trecu deja, trecu :)) mai lasati-ma, ca de abia mi-am revenit :))

  23. Cms 23 March, 2013 at 12:09

    @Belle d”Imagination: Cred că îi orbeai pe toţi. 😉
    Eu scriu pentru cititorii DC, n-am nevoie de blog propriu şi nici de alt public. Sunt mulţumit aşa.

  24. MNX 23 March, 2013 at 12:10

    Eu as lua aPtitudine la faze din astea. Nu speriati fata, ca scrie numai Jul dupa aia, si iar nu mai citeste nimeni, toata lumea asteptand varianta radio de a doua zi …

  25. Mariana 23 March, 2013 at 12:20

    @RoseN: Pfiuuu, si unde sunt berea, vinul etc., ca n-am vazut nimic. 😛 La multi ani, sa fii sanatoasa si norocoasa! :*

  26. RoseN 23 March, 2013 at 12:25

    @Mariana: :-* multuuu, pai cu voi aici sunt cea mai norocoasa din lume :)) unde s-au mai vazut asa prieteni faini si amuzanti si… ufff… gata, ca m-am emotionat 😀

  27. dyers_eve 23 March, 2013 at 13:05

    “Mogulul din Oz sta tolănit într-un fotoliu, ţinând pe genunchi cele trei frumuseţi de vrăjitoare” ???
    OMG, Julius are trei genunchi ???

  28. sebra 23 March, 2013 at 13:12

    @Cms:
    Și de ce-o faci așa rar? 🙂

  29. Cms 23 March, 2013 at 13:40

    @sebra: De leneş ce sunt! 😐

  30. camionagiu 23 March, 2013 at 13:43

    Camionagiu nu are timp de comentat texte (chiar daca recunoaste ca acest doctor scrie surprinzator de savuros – chiar dacă, probabil sau aproape sigur, chiar în timp ce pacienţii aşteaptă la uşă şi el iese din când în când ca să spună chestii de genul “cu o găină de asta slabă vii la mine, cotoroantzo?”), deci nu are timp Camionagiu de comentat texte, fiindcă face cu mâna lui maioneza pentru ouăle umplute pt ziua soţiei.

    dacă nu câştig ca autor, poate ca bucătar şi şofer la domnul Julius. Sau măcar la vreo comentatoare super, fiică de rege al asfaltului, ceva, că fata lui Patriciu nu ar fi fost în stare să ne comenteze şi pă noi. Sper că aţi înţeles ceva din acest comentariu foarte clar, dacă nu mai puneţi mâna po carte de aia de citit

  31. Hapi 23 March, 2013 at 13:48

    Cred c-ai avut niste ursitoarare bune de tot care te-au harazit cu femei minunate care s-aiba grija de tine
    Tocanitele celea si supica – tare bine suna

  32. Cms 23 March, 2013 at 14:13

    @camionagiu: Lasă, te sacrifici tu ca să mai scrie şi Daniela pe DC. 😉
    Şi mulţumesc pentru laude, domnule cu fanclub la Cluj! :))

  33. CID 23 March, 2013 at 14:35

    Sunt din ce in ce mai convins ca la fac. de medicina se tin si cursuri de umor.Sendroiu,CMS,mai e un doctor-e drept nu apare pe aici-Maximus Hip…,cred ca fratele Andryusha si Jul sunt doctori sub acoperire(le-ati vazut careva diplomele de arhitect respectiv inginer ?),va spun eu si astia sunt tot doctori !

  34. Xanax 23 March, 2013 at 14:41

    @CID:
    au seminarii speciale la care se fac vizionari House MD 😉

    (evident, la orice pacient consultat, primul diagnostic verificat e “lupus” :)) )

  35. RoseN 23 March, 2013 at 14:44

    Maaaai, care n-ati citit primele parti, aici sunt:
    http://www.dailycotcodac.ro/2011/12/ingerii-lui-julius/
    http://www.dailycotcodac.ro/2012/02/ingerii-lui-julius-2/

  36. Andreea M. 23 March, 2013 at 16:56

    @RoseN: LA MULTI ANI!
    @CMS: De mult n-am mai ras asa de bine , felicitari, doctire, esti genial. Genial !

  37. Ciprian 23 March, 2013 at 17:12

    @RoseN: La multi ani, RoseN!
    La multi ani, T04der!

  38. RoseN 23 March, 2013 at 17:17

    @Andreea M.:
    @Ciprian:
    :-* mersiiiiii!!!

  39. raluiuliana 23 March, 2013 at 19:06

    :))

  40. Cms 23 March, 2013 at 20:13

    @Andreea M.: Mulţumesc, mulţumesc! Stai să-l trec şi pe dyers_eve, că m-a făcut “briliant”. 😀

  41. RoseN 23 March, 2013 at 20:17

    @Cms: hai hai… da-te rotund acuma =))
    (de fapt oricum astia ziceau ca te-ai… ăăă… hihihihi, cuvantul ala infaaaam, impliniiiit, da da asta era)

  42. Cms 23 March, 2013 at 20:22

    @RoseN: Cred că “îngrăşat” merge… sper. 😀
    L.E. Merge! Vrăjitoarea M3bissa e cu noi! 😛

  43. deaddy 24 March, 2013 at 00:40

    Primul episod cu 3r, al doilea cu 3s… si s-au terminat ingerii! Brusc! Ati uitat ca e epoca 3d, mergea un episod cu… sa zicem…. dyers_eve, Danone si mai ales… deaddy!

  44. Cms 24 March, 2013 at 00:46

    @deaddy: În costume din piele mulate? ;))

  45. Xanax 24 March, 2013 at 11:56

    n-a fost asa liniste pe DC nici dupa Cotcoparty. s-a facut vremea de picnic sau ce?

  46. RoseN 24 March, 2013 at 12:03

    @Xanax: e duminicaaaa, lumea dooooaaaarme (:|, ca s-au porcit aseara care pe unde =))

  47. Xanax 24 March, 2013 at 13:01

    @RoseN:
    apreciez ca nu te-ai mai luat de plaja mea 😀
    sper ca ceilalti vor aprecia si ei ca i-ai “porcit” 😛

  48. RoseN 24 March, 2013 at 13:12

    @Xanax: =)) da vezi de treaba, oamenii-s asa de nerecunoscatori =)) ca doar porcul e cel mai frumos animalut =))

  49. Xanax 24 March, 2013 at 13:27

    @RoseN:
    da da, e un dulce =))

  50. Cms 24 March, 2013 at 14:00

    @RoseN: Eu nu dorm, eu merg la antrenament. Nu ca alţii care stau în vârful patului şi comentează pe DC. 😛

  51. Xanax 24 March, 2013 at 14:27

    @Cms:
    s-avem pardon. eu sunt la birou 🙂

  52. Xanax 24 March, 2013 at 14:36

    @Xanax:
    care-o dat, ma, like la faptul ca eu is duminica la birou?! 😐

  53. Cms 24 March, 2013 at 14:38

    @Xanax: După faptă, şi răsplată! 😛
    Şi la antrenament unde merg eu e un birou… 🙂

  54. RoseN 24 March, 2013 at 14:39

    @Xanax: noi =)) fi-ţi-ar plajele sa-ti fie =))

  55. Xanax 24 March, 2013 at 14:42

    @Cms: @RoseN:
    heitarilor =))

  56. monica 24 March, 2013 at 16:19

    Doctore, dovedesti o intuitie aproape feminina! 1. de unde stii ca refrenul pe care il fredonez ades este chiar “somewhere over the rainbow”? si, 2). esti foarte convingator: de maine I quit this job! Ai reusit acolo unde tortura celorlalti autori n-a dat roade! 😀
    Foarte, foarte, foarte stralucitor! 🙂

  57. RoseN 24 March, 2013 at 16:45

    @monica: =)) iaaaaa ce amenintari ne bagi in sfaaaanta zi de duminica 😀 ntz-ntz, nu-i frumos!
    deci, e gata textu de maine dimineata? pai cum vrei sa inceapa corporatistii munca, sau ma rog, cafeaua, fara un text delicios servit proaspat? doar nu vrei sa scada productivitatea minunatei noastre tarisoare, dar ce zic eu, a globului, caci (nu-i asa :D) DC e citit preeeetutindeni!

  58. monica 24 March, 2013 at 16:49

    @RoseN: iubito, sunt agnostica! ce-i aia “sfanta zi de duminica”?? La corporatia DC, unde lucrez, nu se egzicsta asa ceva! Lucrez, lucrez, am si uitat ca e uichend! 😀
    am norma, vezi bine! da’ nu ma pot pune cu textul asta! 🙂 tre’ sa trag tare! 😀

  59. RoseN 24 March, 2013 at 16:55

    @monica: 😀 trage trage 😀 ca am auzit un zvon cum ca se distribuie fonduri sa va faca statui… din ciocolata =))

  60. monica 24 March, 2013 at 17:01

    @RoseN: =)) =))

  61. Cms 24 March, 2013 at 19:48

    @monica: Eu te-am studiat în linişte la petrecerea Daily Cotcodac, când ceilalţi se dădeau rotunzi pe lângă tine. Ţi-am analizat calităţile, defectele şi am făcut conversaţie politicoasă, în timp ce în mintea mea puneam la punct acest plan diabolic de înlăturare a concurenţei. >:)

  62. Tzica 24 March, 2013 at 19:57

    Influenta patristica de sorginte dionisiana sau/si evagriana din sfarsitul naratiunii, este umbrita de supralicitarea experientei oniricului (in fond un derapaj entuziast de coloratura mesaliana).
    Mai mult, raspunde negativ asertiunii conform careia, visul este un mecanism homeostatic menit sa protejeze fiinta, provenit dintr-o necesitate, ca o conditie ontogenetica.
    Morala? Visul este mai degraba o reactie prevestitoare, ce atrage atentia asupra primejdiilor care pandesc, in aceasta epoca mercantilista, …notre finesse (ca sa zic..asa!).
    Indubitabil, sintagma Tertulliana, capata o noua valenta.

  63. Tzica 24 March, 2013 at 19:58

    uups! am tastat eronat mail-ul !

  64. monica 24 March, 2013 at 19:59

    @Cms: ai reusit! sa stii ca incepusem sa ma intreb de ce am avut asa o placuta conversatie… 🙂 Acum am inceput sa inteleg! E diamant, doc! N-are cum grafitul sa se compare, desi e vorba tot despre carbon! 🙂

  65. Tzica 24 March, 2013 at 20:09

    Influenta patristica de sorginte dionisiana sau/si evagriana din sfarsitul naratiunii, este umbrita de supralicitarea experientei oniricului (in fond un derapaj entuziast de coloratura mesaliana).
    Mai mult, raspunde negativ asertiunii conform careia, visul este un mecanism homeostatic menit sa protejeze fiinta, provenit dintr-o necesitate, ca o conditie ontogenetica.
    Morala? Visul este mai degraba o reactie prevestitoare, ce atrage atentia asupra primejdiilor care pandesc, in aceasta epoca mercantilista, …notre finesse.
    Indubitabil, sintagma Tertulliana, capata o noua valenta.
    (lol…nu stiu care o sa iasa de la moderare…altfel,,,de ce (si mai ales cine !!) a dat like la eroarea respectiva ?!)

  66. Cms 24 March, 2013 at 20:20

    @monica: Mulţumesc pentru complimente, dar lasă comparaţiile! Ai ocazia să mi-o plăteşti. 😛

  67. monica 24 March, 2013 at 20:26

    @Cms: Nu pot! Din cauza influentei patristice de sorginte dionisiana, via “tzica”! :))))

  68. M3bis 24 March, 2013 at 20:27

    @Tzica: Te-am rezolvat!

  69. Tzica 24 March, 2013 at 20:36

    @monica: Raspunsul dvs denota evaziune auctoriala!

  70. Cms 24 March, 2013 at 20:50

    @monica: Ţi-a răspuns Tzica :))

  71. RoseN 24 March, 2013 at 21:31

    Uaaaaaaaai… cred c-am nimerit in alta incepere, vad c’aicisilea e plin de academicieni, ma iertati, ies, ies, acu inchid usa dupa mine, o zi buna domnilor, da’ va simteti bine? ca pareti asa nitel palizi si albastrui =))

  72. monica 24 March, 2013 at 21:42

    @RoseN: =))

  73. Cms 24 March, 2013 at 22:11

    @RoseN: persiflanto! 😛

  74. Cristina Ș. 24 March, 2013 at 22:36

    @Xanax: io, dadui acum like ;))

  75. Cristina Ș. 24 March, 2013 at 22:38

    @RoseN: statui de ciocolata :)) :)) si cu umplutura de zmeura >:)

    @Cms: raule!! da’ ti-a iesit, sa recunoastem :))

  76. Tzica 24 March, 2013 at 22:42

    @RoseN: Am senzatia unui deja’vu.In concluzie…ma simtesc bine, concretizez material toate gandurile creatoare, utile revelatiei functiei mele interioare si mi le asum cu toata libertatea.
    (sper sa nu priviti d.p.d.v holistic afirmatia de mai sus)

  77. Cms 24 March, 2013 at 23:02

    @Cristina Ș.: Mulţumesc, mulţumesc! 😀

    P.S. La statuia mea vă rog să puneţi şi un stetoscop. A fost cerut de multe admiratoare. 😛

  78. bogho 25 March, 2013 at 01:39

    Hai ma, nici chiar asa. Primele 2 au fost mai reusite 🙂

  79. Cms 25 March, 2013 at 01:59

    @bogho: Eu cred că prima a fost cea mai reuşită. Mai ales că apăream şi eu într-un rol indirect aproape principal. ;;)

  80. bogho 25 March, 2013 at 02:58

    Nu stiu. Continutul la cele 2 nu mi-l mai aduc aminte, iar pe asta il citii asa pe sarite, cand asteptam rezultatele la teste.

  81. Cristina Ș. 25 March, 2013 at 08:48

    @Cms: daaaaaa … mi-aduc aminte, stetoscopul!!!

    deci, va rog, o statuie de ciocolata cu umplutura de zmeura pt RoseN si una cu stetoscop pt CMS =))

  82. N.A. 25 March, 2013 at 09:06

    La multi ani, Rozicoooooooo!!! Sa fii sanatoasa, fericita si toate alea! Unde-i tortul de zmeura??

  83. Cristina Ș. 25 March, 2013 at 10:09

    @N.A.: nu e tortul, n-auzi ca are statuie de ciocolata ;))

  84. ela 25 March, 2013 at 22:11

    La multi ani RoseN cu zmeura si petale de trandafiri 😀

  85. RoseN 25 March, 2013 at 22:16

    @N.A.:
    @ela:
    multumesc fetelor dragutelor :-*

  86. ela 25 March, 2013 at 22:19

    @Cms magnific si foarte inspirat, felicitari adevarat sincere:D

  87. Cms 25 March, 2013 at 22:39

    @ela: Mulţumesc frumos! Nu eşti mătăluţă din Constanţa? Dacă da, când mai ajung pe acolo, în iunie, vin să iau sincerele felicitări.

  88. Gabitzmic 26 March, 2013 at 14:03

    să scrie doar antropologiştii, că ei ştie ! 😛

Leave a reply