Postul nu e post destul

Impresii de autor la petrecerea Daily Cotcodac

Ozzy

Seara a început cu un ”La revedere” romantic luat de la doamna Ozzy. Doamna Ozzy nu a luat parte la petrecere, nedorind, probabil, să le intimideze pe admiratoarele mele. Revenind la despărțirea romantică….știți filmele alea americane în care cei doi se sărută pasional, când deodată începe ploaia, dar cei doi, după ce aruncă o privire ușor amuzată către cer, continuă să se sărute. Eh, la fel a fost și la noi, doar că noi ne-am oprit, poate și din cauză că apa venea de jos, de la picioare, doamna Ozzy deranjase furtunul de scurgere al mașinii de spălat care revărsa acum zeci de litri de apă prin baie și hol într-un ritm aproape la fel de vioi ca cel cu care se învârtea apometrul.

Ca să n-o supăr pe doamna, am spus împăciuitor ”lasă, dragă, că oricum trebuia să spălăm pe jos” și am plecat la petrecere. De cum am ajuns, am zis merci că doamna Ozzy n-a venit. Cred că ar fi răs o săptămână: ”hai, dragă, ziceai că ești celebru și, când colo, se uitau oamenii ăia la tine câd ai intrat, de parcă se așteptau să le prezinți o ofertă la țigări”. Noroc că tocmai ajunsese și familia Călărașu, vecinii mei de cartier, așa că am avut și eu pe cine să salut. (Aici, cititorii mai noi se vor întreba de ce nu am venit cu același taxi. Cititorii mai vechi știu deja că autorii DC au multe griji pe cap, dar banii nu sunt una dintre ele).


Apoi m-a luat în primire Julius, care mi-a urat bun-venit și m-a invitat să mă simt ca acasă. După un moment de confuzie, în care am dat să mă îndrept către bucătărie, am ocupat cu haina un scaun lângă sora amfitrionului, cu care am și făcut cunoștință cu această ocazie, spre stupoarea lui Julius, ferm convins că eu am ajuns în echipa DC deoarece sunt prieten bun cu Andrada. M-am salutat cu domnul coleg CMS, iar apoi am reușit să fac rost de o bere, așa că m-am așezat undeva în capul mesei, unde am avut onoarea să-i cunosc pe domnii Boemul, Șerban și M3Bis. Din păcate, până am dat mâna cu toți, nu mai era nici o bere pe masă (berea asta la sticlă mică merită un articol separat, sper că Monica Ionescu îl va scrie cândva), așa că am plecat din nou la drum, către bar, pentru a obține o altă bere, plus încă una pentru Boemul, care pare genul pe care n-ai vrea să-l inviți undeva unde plătești tu berea. Cu cele două beri în mână, am dat să mă întorc la locul meu, dar m-am oprit să discut cu Geo. N-am stat mult, vreo cinci minute, dar pentru berea Boemului era deja prea târziu, așa că mi-a fost jenă să mă întorc la masă cu mâna goală.

Ar mai fi de remarcat apariția familiei Camionagiu, atât de simpatică și de zâmbitoare încât ar putea produce bună dispoziție chiar și într-un grup de vameși germani. La fel ca și mine, Camionagiu părea un pic siderat de faptul că nicio domniță nu s-a isterizat în momentul intrării sale, ceea ce a făcut-o pe o domnișoară de la Viasat History să ne sugereze că ar fi poate mai bine ca noi, autorii, să ne punem în piept câte un bilețel cu numele. În acest moment eu am spus că aș prefera să primesc bilețelul pe care scrie ”Monica Ionescu”, spre stupoarea colegului Camionagiu care spera să dea lovitura cu gluma că ”Monica Ionescu” este doar un alt pseudonim sub care scrie el. Așa că să nu vă mai mirați că se repetă mereu aceleași glume pe Daily Cotcodac.

Că tot veni vorba, intrarea de divă a colegei Monica i-a lăsat pe mulți cu gura căscată. Nu și pe mine, care o știam deja, așa că i-am cerut scurt să-mi prezinte la control poșeta, pentru a mă asigura că nu are texte în ea.

În continuare mi-am petrecut seara alături de doamna cititoare/comentatoare Cici, cea care acum un an și ceva îmi făcea formalitățile de angajare la un loc de muncă extrem de sobru, nefiind prima care se lasă păcălită de aspectul meu de om serios. Discuțiile erau întrerupte, mult mai rar decât mi-aș fi dorit, de către băiatul care aducea bere și care, în cele din urmă, i-a adus și lui Cici o cafea, cât să nu plece de acolo fără să fi băut nimic.

Discurs a ținut doar Julius, spre disperarea lui Camionagiu care pregătise un număr de stand-up comedy și a Monicăi care ar fi dorit să recite câteva texte pe care le scrisese cât a stat la masă. Cu Monica mi-am și petrecut ultima parte a serii, mai ales după ce am constatat că toate comenzile pe care i le adresa chelnerului erau onorate foarte rapid. Discuțiile cu ea au fost extrem de educative și amuzante, dar mă tem că nu veți afla niciodată conținutul lor. Să spunem doar că printre subiecte s-au numărat mâncarea chinezească și fructele de mare.


Câţiva dintre autorii DC lipsesc din această poză. Călăraşu era prin sală, dar, fiind mic de înălţime, n-am reuşit să-l găsim. Alţii nu sunt din localitate (Alina, Ina, ErRon, Simona Catrina), iar Stephanie şi doctorul Şendroiu sunt în Franţa, respectiv în Africa.

În fine, eu am plecat pe la unu și jumătate, după ce mi s-a părut că fostul domn autor Eftimie, prezent și el, dă oarecum semne de nostalgie după comunitatea Daily Cotcodac. Nu că nu mi-ar fi simpatic Eftimie, dar am plecat acasă să scriu texte, fiindu-mi teamă că, în cazul unei reveniri în redacție, Julius va trebui să renunțe la un alt autor, din cauza bugetului restrâns. Și nu e greu de ghicit la cine ar renunța Julius între mine și, să spunem, Camio, omul cu 3.000 de like-uri sau Monica Ionescu, femeia cu 3.000 de texte (pentru cârcotașii care s-au apucat să le numere: stați bă, că nu s-a terminat luna). Mai ales că acum nu mai am nici scuza că ”hai, bre, că sunt prieten cu soră-ta”.

Share:

59 comments

  1. Tovarasu' Cristi 18 March, 2013 at 15:54

    Hai ca sparg eu gheata. Monica e bunaciune. 😀

  2. Tovarasu' Cristi 18 March, 2013 at 15:55

    Si Vivi. 😀

  3. Xanax 18 March, 2013 at 15:56

    stai linistit. in cel mai rau caz v-om umple DC-ul de comentarii gen “Justice for Ozzy!!” :))

  4. Old John Wheel 18 March, 2013 at 15:56

    Ba tocmai acum ar merge scuza aia! “Hai, bre, tu n-ai văzut că de-acum io-s prieten cu sor-ta?!”

  5. Serban 18 March, 2013 at 15:57

    Nu cred că a fost Eftimie. Era tot o sosie. Am spus asta şi despre altcineva într-un comentariu cu două posturi mai jos, dar acolo cred că am călcat pe bec. Cert este că l-a interpretat foarte bine, cel puţin latura bahică.

  6. Old John Wheel 18 March, 2013 at 15:57

    @Tovarasu’ Cristi și Tovarasu’ Cristi: Și io mi-s! 😀

  7. Mariana 18 March, 2013 at 16:00

    @Tovarasu’ Cristi: Io v-am zis! 😉

    @Serban: Daca radea vag isteric, el era.

  8. Ciprian 18 March, 2013 at 16:05

    @Tovarasu’ Cristi: Atunci de ce s-o fi supărat când am comentat pe fb să pună o poză de profil să văd şi eu cât de frumoasă e? :))

  9. Tovarasu' Cristi 18 March, 2013 at 16:06

    @Ciprian: Vivi s-a suparat?

  10. Catpig 18 March, 2013 at 16:08

    @Serban:

    Ma tem ca el era. Am devenit convins cand a rabufnit “eu sunt Eftimie” dupa ce l-am pisat juma’ de ora cu admiratia mea onesta pentru textele sale istorice,intrebari despre surse si cotrobait in arhive. Imi cer sincer scuze.

    Da’ putea sa zica si el ceva mai repede, pana sa plece George Damian.

  11. Ciprian 18 March, 2013 at 16:10

    @Tovarasu’ Cristi: Nu Vivi, Monica cred ca s-a suparat, nu mi-a dat accept pe fb, dar primei persoanei pe care i-am recomandat-o i-a dat in secunda a doua.
    Cum sa se supere Vivi pe mine? Ma iubeste Vivi ca pe magiunul de prune. :))

  12. geo 18 March, 2013 at 16:13

    iii … tot mai multi aduc în discuție mărimea mica a sticlei de bere … credeam că sunt singurul =))

    ps: ce nu pricep ar fi … hmm … cum au reușit unii dintre invitați să se facă pulbere cu ea 😀

  13. Savantu' 18 March, 2013 at 16:32

    Bere la sticla mica???????
    La pub berea, fie si irlandeza, se bea la pint!!!

  14. sebra 18 March, 2013 at 16:47

    Cu berea ne-am lămurit cum a fost, cu bisericuțele ne-am lămurit, da` tort, tort cine-a apucat?

    p.s. în afară de Camelia, care-i prietenă cu sora lui Julius și care nu l-a scuzat pe CID.

  15. Alina C. 18 March, 2013 at 16:47

    Cine e blonda care mananca History pe paine? Unde e Andrada? Dar Calarasu, CMS și Camionagiu?

    Cu ce era tortul? Cu cremșnit?
    De ce l-ați supărat pe Ozzy și nu i-ați adus și lui o autoare?

  16. Alina C. 18 March, 2013 at 16:50

    Când apare tradiționala poză în care toate fetele îl pupă pe Julius?

  17. Ciprian 18 March, 2013 at 16:51

    @Alina C.: Cred că blonda a câştigat un apartament, văd că cineva îi înmânează nişte chei. O fi fost şi tombolă, nu numai tămbălău.

  18. RoseN 18 March, 2013 at 16:52

    Mah, eu inca astept pozele exact asa cu ecusonul pe ele =)) dar nu de astea de pus la revista, de alea facute aseeea, dupa ora 12 =))

    P.S. Mariana, tu esti in poza aia cu dervisul rotitor zis Julica si cu palarioara cu verde desupra unui nasuc obraznic :D?

  19. Ozzy 18 March, 2013 at 16:58

    Eu recunosc că mie tortul nu mi-a inspirat dorință. Și când am văzut că nici colega Ionescu, femeie umblată prin lume, nu se bagă, am zis pas. Dar era un tort bun, după cum ne-a informat cineva. Mă rog, nu cred că era specialist, ținând cont că tot ceea ce părea să fi înțeles din bucătăria chinezească…dar neaa, lasă, să vă zică Monica, dacă vrea =))

  20. Mariana 18 March, 2013 at 16:58

    @RoseN: Nu, eu eram putin mai in dreapta, s-a terminat unghiul obiectivului taman la mine. :)) (n-apar in nici o poza din astea… eu inca astept restul pozelor)

  21. RoseN 18 March, 2013 at 17:03

    @Mariana: ufffff!!! sa puna astia pooooozele cu nuuuumele pe ele, pfaaai, ca nu mai am rabdare :))

  22. gobblin 18 March, 2013 at 17:03

    Poze cu bunaciunile se poate ?

  23. geo 18 March, 2013 at 17:03

    @Ozzy: ce inseamnă să fii prieten cu sora lu’domnu … ajungi și la tort =))

  24. monica 18 March, 2013 at 17:04

    @Ozzy: Termina-te, domnule! =)) =)) Te-am rugat, doar! Nu ma zgandari! Ca incep si eu sa te intreb despre cosm…

  25. gobblin 18 March, 2013 at 17:08

    Cosmos ?

  26. boemul 18 March, 2013 at 17:08

    are şi berea la 0.33 meritul ei – n-apucă să se încălzească :))

  27. Alina C. 18 March, 2013 at 17:10

    @gobblin: Cosmetice, evident :))

  28. camionagiu 18 March, 2013 at 17:11

    Pregăteam şi eu o recenzie, dar Domnul Julius mi-a spus că Ozzy a plătit mai mult, aşa că apare a lui. Câteva idei din sumar:

    – îmi pregăteam o intrare triumfală, cu gluma la care am lucrat două după-amieze: „Când începe concursul Mister Daily Cotcodac, să ştiu să mă schimb?!”
    – da, îmi pregătisem un stand up de pomină, să fie surpriza petrecerii, dar surpriza a venit din partea Domnului Julius, ca de obicei: „Camio, stai aşa puţin, să zic două vorbe de mulţumire la oamenii ăştia”
    – discursul s-a întins pe durata a aproape 4 ore, cuprinzând scene clasice din Hitler şi Musolini, pumni bătuţi de piept şi ochi ridicaţi după braţe, spre cer, în implorarea unui trăznet divin. Din când în când se cutremurau paharele de imprecaţii gen „aceşti nerecunoscători patibulari!”
    – cea mai bună bere pe care am băut-o a fost Ballantines-ul pe care l-a scos de la perversă Călăraşu, adică dintr-o sticluţă de inox, ascunsă la chimir
    – nu înţeleg cine era lângă Ozzi, dar domnişoara respectivă mă privea cu o ură nedisimulată, sper că nu era Andrada – sora pâinii lui Dumnezeu!, ci Cici
    – am dat like la câteva comentatoare, să vedem ce share iese data viitoare
    – după ce am luat flit de la câteva superbităţi, am realizat că nu am volan în frunte, şi trebuie să încep cu „Camionagiu sunt, săru’ mâna!”, căci petrecerea nu era aşa cum aş fi vrut, cu MASA AUTORILOR în centru, ca la nuntă, dar cu hostese dezbrăcate de liceu. Sper că m-am exprimat corect.
    – n-am înţeles cine era Boemul, nici Bongho, s-ar putea să fi fost printre cele câteva namile pline de muşchi care erau acolo şi din pricina cărora am mai tăiat din glumele pe care le pregătisem şi am stat dreq cu nasu în berea mea şi-n a lu’ nişte fete pe care dacă le vedeţi, voi ăştia din provincie de nu veniţi niciodată, vă uitaţi şi parolele de facebook.

    sal

  29. BRRC 18 March, 2013 at 17:12

    Duminică nu mai era bere în Gang Lads, cum sesizam anterior.
    Tort de-ăla verde de Paris, însă, cred că mai rămăsese.
    Văd eu mai exact, la spălat.

  30. Mariana 18 March, 2013 at 17:17

    @camionagiu: Salutari doamnei Camio! 😀

  31. geo 18 March, 2013 at 17:18

    @camionagiu: da bine măh nu iți este puțină rușine, eu stau și mă conversez cu nevasta mea și a ta și tu te duci la destrăbălare … huo huo huo

  32. RoseN 18 March, 2013 at 17:23

    Mai, CeMeSica tot asa serios a fost si la cheful vostru:
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613868171960459&set=a.613856158628327.1073741827.352299168117362&type=3&theater
    ca uite ce domn prezentabil se da la lansarea revistei de povestiri =))

  33. camionagiu 18 March, 2013 at 17:31

    Şi pentru că foarte, foarte multă lume se întreabă de ce nu sunt poze cu Camionagiu, răspunsul e de bun-simţ:
    mă feresc să fiu fotografiat mai rău ca sălbaticii din Polinezia, căci atunci când arăţi ca mine nu-ţi poţi permite să rişti să-ţi facă MAGIE NEAGRĂ orice matracucă!!!

  34. George Damian 18 March, 2013 at 17:35

    @Catpig: A trebuit să plec, m-a buşit Monica Ionescu cu două vorbe şi o privire tăioasă. Dar am ore de consultaţii în fiecare a doua vineri a lunii, la conacul Daily Cotcodac din Berceni.

  35. monica 18 March, 2013 at 17:41

    @George Damian: :))) da’ de unde?! nici macar n-am fost acolo! scriam texte pentru a doua zi! :))))

  36. camionagiu 18 March, 2013 at 17:57

    Mai glumiţi mult cu numărul mare de texte scrise de doamna Monica, poate o ia în serios şi se supără şi răreşte textele, că veţi vedea ce înseamnă mânia unui (ziceam şi io aşa, la întâmplare) ardelean care se enervează o dată la 10 ani…după care stă 20 la popreală!

  37. monica 18 March, 2013 at 17:59

    @camionagiu: nicio grija, colega! m-au prelucrat baietii suficient! ca nu-i bine, nu-i frumos, ca car, ca mar…am renuntat! 😀

  38. George Damian 18 March, 2013 at 18:03

    @camionagiu: Şi ce ne face mogulu’? Ne ia parola de la internet? LIBERTATE PENTRU AUTORI! NU MAI VREM SĂ TRĂIM ÎN FRICĂ ŞI ÎNTUNERIC!

  39. RoseN 18 March, 2013 at 18:05

    @monica: la CE ai renuntat :-w?
    adicaaaa, aici CITITOARELE rules 😀 ce treaba ai tu cu… baietii?

  40. monica 18 March, 2013 at 18:10

    @RoseN: singura, asa, inconjurata de priviri ostile, de amenintari voalate, de intrebari coltoase, lipsita de aparare… cum era sa rezist tortu..rii? 😀 =))

  41. RoseN 18 March, 2013 at 18:13

    @monica: =)) aaaaah saracuta de tineeee =)) myuumy yumm…fu bun tortu, ha? 😀

  42. monica 18 March, 2013 at 18:16

    @RoseN: draguto, poate ai sa crezi ca dl. ozzy a facut o gluma cand a amintit de tort, dar chiar n-am mancat! cand m-a angajat stapanu’, a spus ca l-a convins faptul ca in cv scria ca nu imi plac dulciurile! si nici dulcegariile… (adica, era de asteptat, nu? jiglere, prezoane, bormasini… ) :))

  43. RoseN 18 March, 2013 at 18:20

    @monica: vai de mine si de mine :-O cum sa NUUUUUU-ti placa dulciurile? =))

    of mai fetelor, astia si de publica cate poze vor ei cu Monica, eu clar sustin ca asaaaa ceva NU se exista =))

  44. monica 18 March, 2013 at 18:20

    @RoseN: e in fisa postului, n-am ce face! :)))) =))

  45. Cms 18 March, 2013 at 18:31

    @monica: Sigur, de parcă te-a obligat cineva să te pui fix în mijlocul băieţilor. Până atunci mai discutaserăm între noi, mai aflasem ce face Şerban, ce mai lucrează Boemul, chiar începusem o discuţie drăguţă despre expoziţia de preparate anatomice de la Muzeul Antipa. După ce ai apărut tu, s-a spart gaşca!

    @Alina C.: Dacă poza cu domnii autori e făcută înainte de 12:30, eram ca de obicei la toaletă. De la o vârstă încolo…

    @RoseN: Am fost atât de serios, că fotograful oficial a venit tot făcând poze în public, a stat să facă vreo 10 la Monica Ionescu, s-a uitat la mine, s-a gândit un pic şi a trecut mai departe.

  46. monica 18 March, 2013 at 18:53

    @Cms: regret, dar era singurul scaun liber 😀 si, oricum, mi se parea ca discutati numai chestii amuzante: spatiul, timpul, energia, materia, bosonul Higgs, ca e berea prea rece, ca e prea mica, d-astea… m-am gandit sa ne mai si plictisim putin 😀
    PS. da’ parca si ‘mneatale ai facut o poza, parca! 😉

  47. Lepka 18 March, 2013 at 18:57

    fain. mi-ar fi placut.poate la anu`

  48. bogho 18 March, 2013 at 19:11

    Toate fetele stateau grupat, numai Monica intre barbati. Si a gasit si intre cine: Ozzy, CMS si Cumni’

  49. Cms 18 March, 2013 at 19:17

    @monica: Eh, am făcut vreo patru… :”>
    Ţi le trimit, ca să alegi tu ce postezi sau îi dai lui Julius, că ăsta pe ce pune mâna, publică. :))

  50. monica 18 March, 2013 at 19:28

    @bogho: vezi… atata nerecunostinta nu poate fi iertata! si-am torturat baiatul ala cu berile pentru voi si ginul meu tonic (fara gin)! al’data, nu mai pupati decat noroc, la pet!
    @Cms: ar fi un gest de o extrema noblete sa le vaza ochiu’ meu mai intai… 😀

  51. bogho 18 March, 2013 at 19:30

    @monica: Nu stiu pe cine ai torturat tu, dar eu mi-am comandat singur cele 3 beri fara alcool.

  52. monica 18 March, 2013 at 19:32

    @bogho: stai linistit, am vazut! le-ai si platit, erai solvabil! cred ca ti-am si spus asta… 😀

  53. Cms 18 March, 2013 at 19:32

    @monica: Poţi să spui doar nobleţe, că una dintre fotografii tot i-am trimis-o lui Julius, era disperat aseară că nu se trezise fotograful. :))
    Ai încredere în flerul meu, am lucrat cu cliente mult mai dificile. ;))

  54. monica 18 March, 2013 at 19:38

    @Cms: :))))) mersi pentru compliment! :))))) sper ca ai bagat fotosop la greu ! 😀

  55. Cms 18 March, 2013 at 19:48

    @monica: Mă refeream la plângerile de după publicarea fotografiilor. Amănunte pe care ochiul bărbaţilor nu le prea observă. Acum suflu de obicei şi în iaurt. E în regulă. Dacă nu, ai voie să-mi dai cu prezoanele în cap! 😛

  56. monica 18 March, 2013 at 19:49

    @Cms: :)) sau mai bine iti demontez spitele si saua (ps. sper ca in ziua de azi bicicletele mai au sa si spite)! :))

  57. Tzica 18 March, 2013 at 19:59

    nu inteleg….ubicuitatea monicai sau sticla de 0,33 cl a impiedicat o posibila spolocanie ?

  58. Xanax 18 March, 2013 at 20:04

    @Tzica:
    lasa-i incet ca spun ei singuri tot :))

  59. Tzica 18 March, 2013 at 20:22

    @Xanax: mde…lectura textului, imi lasa impresia unei propedeutici a cumpatarii, si rezistenta in fata ispitelor (de oricare ar fi ele !).Coreland cu absenta unui respectat membru DC (cel putin asa inteleg din mai multe comenturi anterioare), relatarea parca ar fi o cerere de…indulgenta.

Leave a reply