Postul nu e post destul

Cantarină de 1 Martie

Camionagiu

Cel mai iubit mit din copilăria mea a fost cel cu cantarina – o substanţă miraculoasă, bună pentru bărbaţi, dacă o iau femeile. Toţi băieţii auziseră de cantarină, dar puţini văzuseră aşa ceva în realitate. Praful alb, din care puneai un vâr de ac în Brifcorul sau Zmeurata fetei şi apoi o iubeai de te durea mijlocul, stârnea imaginaţia tuturor.

Îmi plăcea Mădălina, din şcoala generală. Îmi plăcea Rodica. Mă înnebunea Janina de la scara vecină. O simpatizam pe fata femeii de serviciu de la şcoală, pe care golanii dintr-a 8-a, cu Moşneagul în frunte, o bulăneau în wc, dar eu n-aveam curaj. (ne cerem scuze domnilor intelectuali care frecventează site-ul nostru pentru cuvântul “bulăneau”; promitem să ne revanşăm curând făcând glume care să conţină cuvintele “abstrus” şi “concupiscent” – n.red.)

Cantarina era singura şansă. Se apropia 1 Martie, puteam să profit de asta şi să invit pe oricine undeva. M-am dat peste cap să fac rost de materia primă: coarne de caradaşcă. Le pisezi cu mare atenţie, inviţi fata la tine şi îi pui un singur vârf de ac! În niciun caz să nu te lăcomeşti, căci sunt fete care au murit din câteva vârfuri. Iar un prost, după ce i-a dat amicei sale de suflet 3 vârfuri de ac, a trebuit să-şi cheme toţi prietenii în ajutor, căci singur n-avea nicio şansă, murea fata de poftă!

– Ai adus, bă, coarnele?

– Da, scoate banii!, mi-a zis Ciuline, un golan din Giuleşti.

Am urcat în lift, tremurând de emoţie, cu coarnele strânse bine în pumn, de m-au şi înţepat. „Dacă-mi intră substanţa în sânge şi mă urc pe pereţi?” Am simţit că leşin de spaimă la gândul ăsta. Cu mare atenţie, am pisat coarnele cu băţul ăla cu care se face mujdeiul de usturoi şi abia la final am realizat, îngrozit:

„Dacă se impregnează cantarina în lemn şi la următorul mujdei se excită mama de-l ia pe ăla bătrân în nişte focuri de mă trezesc cu 2-3 frăţiori gemeni? Am nevoie de panaramă şi să împart în şapte ciocolata chinezească cu fagure de miere pe ea?”

Am aruncat direct pe ghenă melesteul ăla mic, numai să nu se întâmple vreuna nefăcută. Mă uitam în extaz la praful alb, ieşise din două corniţe mici cât să dai la zeci de fete câte un vârf de ac.

„O să pârlesc tot cartierul, şi pe şmecherita de Janina o s-o dau cu cracii-n sus, de n-o să ştie de ea!”

Dar deodată a început să mă tragă în jos o greutate din piept: conştiinţa, frate, frica şi vinovăţia nu-mi dădeau pace: „Dacă moare vreo fată? Sau dacă îi dau prea puţin? Chiar merge un vârf de ac?” Şi atunci m-am luminat: „Dacă merge pentru femei, trebuie să meargă şi pentru bărbaţi. Încerc întâi cantarina pe mine!”

Frec un ness cu pepsi, pun un vârf de ac de cantarină, îmi notez în minte starea din momentul ăla – nicio excitare – şi beau cu teamă.
Aştept. Mă pipăi. Îmi amintesc de Janina. Ciorăpeii albi, râsul provocator, cu unduială din şold. Sare şi i se mişcă sânii sub bluză, dă capul pe spate şi râde iar. Hopa, nu mai pot sta locului. Cuculeanţa îşi cere drepturile. Dar nu am niciun drept!

„Oare m-am excitat de la cantarină sau că m-am gândit la Janina fără să vreau?”

Mă duc în cameră, pun mâna pe gantere. Trag de ele până-mi vine rău. Bag şi flotări. Sărituri de pe loc pe biroul pe care ar fi trebuit să-mi fac temele la mate. Nu mai simt nicio excitare. Deci e de la gândul rătăcitor. Cantarina n-are efect! Şi am dat toţi banii de buzunar pe ea.

Sau poate n-are efect un vârf de ac. Am bănuit eu. E vrăjeală, să fim serioşi. Trebui să dai mai mult. Dar cât? Două tot puţin pare. Deşi e dublu! Ok, sunt un tip rezistent, am şi Diazepame în casă, la o adică, dacă mă agit prea rău, contracarez cantarina cu 2 Diazepame şi mă culc.

Iau 4 vârfuri de ac. Aştept înfrigurat să intre în sânge. După 15 minute deja sunt nervos de la ness. Al doilea pahar cu pepsi. Mă pipăi, mă mângâi. Cuculeanţa reacţionează violent, Janina apare iarăşi şi se ţine cu dinţii de creierul meu încins. Ciorapii albi, râsul, sânii, totul se repetă. Dar tot nu e sigur. Mai trebuie să mă liniştesc, să mai încerc apoi o dată, dar cu mai mare control mental. Mai dă-o naibii pe Janina, trebuie să ştiu dacă merge cantarina. Gantere, flotări, şuturi în aer. Box cu umbra. Înjurături, flegme peste balcon. M-am liniştit din nou.

Am jucat totul pe o carte: am luat toată cantarina. Cu încă un pahar de ness cu pepsi. Deja îmi pleznea capul, aşa că am luat 2 Diazepame şi m-am culcat cu Janina în gând.

Femeile astea te trag numai la rău…

Notă Julius: Camio, dacă te ţineai de cantarină, acum erai bodyguardul lui Zmărăndescu.

Share:

84 comments

  1. Peter Pan 1 March, 2013 at 06:42

    Adică “MYTH BUSTED” 🙂

  2. dyers_eve 1 March, 2013 at 06:57

    Pfuuu, ce amator… Pai cum sa iei, nene, cantarina da Giulesti ? Pai toata lumea stie ca, din Bucale, cea mai buna cantarina se gaseste decat in Rahova – Ferentari, ca acolo e caradastile mai bine hranite.
    Asta daca e neaparat obligatoriu sa iei din capitala, ca de fapt cea mai buna si mai buna e aia din Moldova. Demografie, frate, nu altceva !!!

  3. dyers_eve 1 March, 2013 at 06:59

    Nota la nota lu’ Julius: daca se tinea de cantarina, de la atata nes cu pepsi acum i-ar fi zis Cardio’, nu Camio 🙂

  4. Mariana 1 March, 2013 at 08:09

    Si a scris Camio! =D>

    PS: bun martisor! =))

  5. sebra 1 March, 2013 at 08:16

    Deci avea bunica când mi-a spus să nu accept ciocolată sau bomboane de la băieți, că pot să bage ceva în ea ca apoi să te rușineze!
    Huooo!

  6. camionagiu 1 March, 2013 at 08:21

    Domnule Julius, ai sufletul prea pur si prea curat pentru aceste vremuri tulburi! Nu te mai lăsa păcălit, că aceşti concupiscenţi babardeşte mai rău ca şoferii de tir, fetele îi crede poeţi, iese cu ei la cafea doar ca să li se destăinuie şi pac, fustele în lac şi apoi un hap de cap.

    La mulţi ani la toate Janinele de pe blogul nostru. Îmi pare rău că plec din Bucureşti, dădeam un brifcor sau o zmeurată. Sper că n-am fost prea subtil

  7. M3bis 1 March, 2013 at 08:22

    cantaridină*

  8. Cristina Ș. 1 March, 2013 at 08:29

    hai sa va zic pina nu va pierdeti in detalii tantrice: “ciocolata chinezească cu fagure de miere pe ea

  9. Cristi 1 March, 2013 at 08:30

    @camionagiu: Janina era blonda sau bruneta, miniona sau inalta, avea sanii mici sau “dezgustator de mari”? Lucrurile astea intereseaza pe domnii “intelectuali”. :))

  10. costin 1 March, 2013 at 08:42

    Sa scrie Babatunde, ca el scrie mai apasat!

  11. camionagiu 1 March, 2013 at 09:04

    @sebra: Numai la prostii vă gândiţi chiar şi în ziua de 1 Martie, când puritatea primăverii ar trebui să aprindă în ochii voştri steluţele inocenţei.

    Ne faceţi să roşim.

  12. Tetelu 1 March, 2013 at 09:09

    Macar părul ti-a crescut?
    CANTARIDÍNĂ s.f. (Med.) Substanță toxică extrasă din cantaridă, folosită ca stimulator al creșterii părului și ca afrodiziac. [< fr. cantharidine].

  13. Fratele Andryusha 1 March, 2013 at 09:24

    @Julius: =)) =)) =)) =)) =))

  14. Nero 1 March, 2013 at 09:25

    Astazi se roseste in rosu si alb:)

  15. geo 1 March, 2013 at 09:30

    camionagiu … hmmm tu ai în sânge meseria de cercetător britanic =))

  16. Cristina Ș. 1 March, 2013 at 09:39

    @Tetelu: bine, mai, bine …. :))

    noi tacuram toti pina acum, venishi sa distrugi si tu un mit ;)) ;))

    Camio, cum comentezi acum?

  17. Cms 1 March, 2013 at 09:52

    @Nero: Ţi s-a făcut poftă de o tocană de legume, de ţi-ai pus avatarul ăla cu pompieri? 🙂

  18. Ciprian 1 March, 2013 at 09:55

    Am crezut că azi vom primi un text despre sfânta muceniţă Evdochia din Frigia, care îi înşela pe mulţi cu frumuseţea sa şi care a fost abătută de la drumul desfrânării de călugărul Gherman din Iliopolis şi apoi a primit de la Dumnezeu harul învierii morţilor.

  19. Belle d”Iimagination 1 March, 2013 at 09:55

    Mă, eu ştiam că porcăria aia de cantaridă are efect. Dar ca side- effect mai are şi blocarea rinichilor, ficat făcut praf etc. Depinzând de doză.

    Tătă distracţia e că nu ştiam că e autohtonă jigania sacrificată spre beneficiul vostru.

  20. RoseN 1 March, 2013 at 10:03

    @Cms: Vaaaaai ce avatar frumos aveti domnuuu cercetator 😀
    Pupici la toate fetele si o primavara superba in rosu si alb (hihihihihi… nu de aia fotbalistica =)))

  21. geo 1 March, 2013 at 10:07

    @Belle d”Iimagination:
    – ness
    – pepsi
    – supradoza de cantarină
    – ness cu pepsi
    – gantere
    – flotări
    – șuturi în aer
    – box cu umbra
    – înjurături
    – flegme peste balcon
    – 2 Diazepame

    … pai la cât era de drogat tu vrei sa mai știe de blocarea rinichilor sau ficat făcut praf =)) =))

  22. Cms 1 March, 2013 at 10:18

    @RoseN: Deci e mai reușit decât cel roz? :)) Mulţumesc!
    La mulţi ani, doamnelor şi domniţelor! Să vă fie mereu primăvară!

  23. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 10:24

    @Nerooooooo !!! >:D<

    si pe tine, draga Cms: >:D<

  24. dio 1 March, 2013 at 10:43

    Pe fata care se lasa bulanita in wc doar o simpatizai. Ihim, sigur ca da…tu voiai sa bulanesti where no man has bulanated before, mai ales Mosneagul…:))

  25. Tetelu 1 March, 2013 at 10:58

    Am auzit ca pe la japonezi mai e o reteta, cu praf de p3nis de tigru. Sunt curios daca aia functioneaza si daca Ciuline face rost de cateva bucati?

  26. Victor 1 March, 2013 at 10:58

    @camio: Cum ai mai reusit tu sa faci flotari dupa ce te-ai gandit la Janina??? nu stiu sincer cati dintre noi mai puteau face

  27. geo 1 March, 2013 at 11:07

    @Tetelu: domnu’ merge și de motan că e tot din specia felinelor =)) … să confirme și Cms-ul că el știe mai bine 😀

  28. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 11:08

    @Ciprian ??!! :)) :))

  29. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 11:09

    @geo: =))

  30. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 11:10

    vad ca iar nu s-a sesizat nimeni…

    breeee, astia fara par!!! folositi cu incredere, ca uite ce zice domnul asta !!

  31. N.A. 1 March, 2013 at 11:21

    Va anunt ca eu vara trecuta am gasit in curtea mea doua jiganii de-alea fioroase, despre care am auzit ca se numesc rădaște (o rădașcă, două rădaște :)) ). D-alea cu coarne mari. Erau cat pumnul, rivalizau cu gandacioii aia uriasi de la Antipa! Ce m-am mai chinuit sa le storcosesc cu ditai farasul, au o carapace beton. Si ce de praf s-ar mai fi obtinut din coarnele alea imense, cantitate industriala. Daca mai gasesc vara asta si nu lesin de groaza inainte sa le omor, intru in afaceri, anuntati-va, cei interesati.

  32. Cristi 1 March, 2013 at 11:26

    @N.A.: Le vinzi en-gros lui Ciuline si el le vinde mai departe en-detail. :))

  33. N.A. 1 March, 2013 at 11:27

    Si eu auzisem ca se da cantarida la vacute cand trebuie sa fie cooperante la facut vitelusi…

  34. N.A. 1 March, 2013 at 11:30

    @Cristi: Imi deschid si eu un magazinut in mall, ce, eu sa nu sustin economia romaneasca?! Ia Viagra bio, neamuleee!

  35. Cristi 1 March, 2013 at 11:31

    @N.A.: E corect ce ai auzit. Si e normal vacutele sa nu fie cooperante, mulse de lapte tot anul plus “fericite” o singura data pe an si atunci prin metode artificiale. :))

  36. geo 1 March, 2013 at 11:44

    test

  37. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 11:44

    nu pot sa cred ca nu intereseaza pe nimeni efectele secundare principale ale prafului minune:

    domnilor, vă crește părul, vi se acoperă cheliile

  38. geo 1 March, 2013 at 11:47

    da un articol cu ceva Lună galbenă și plină … nu e pe vine ca acuși se joacă Steaua cu Chelsea

    @Cristina Ş,: în palmă nu crește părul … e dovedit științific

  39. Ciprian 1 March, 2013 at 11:59

    @Cristina Ş,: Vieţile sfinţilor bate la fundul gol Legendele Olimpului.

  40. cristi 1 March, 2013 at 12:07

    http://cantarida.ro/

    Inca mai merge prosteala! 🙂

    “Cantarida afrodisiac este extrasa din lumea animala fiind incorporata in picaturi si tablete afrodisiace pentru a putea fi usor dozata si administrata de catre oricine, oricand.”

  41. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 12:10

    @Ciprian: ptiu, drace, pe unde umbli si tu .. :)) :))

    acum inteleg de unde si cum a aparut sfânta muceniţă Evdochia din Frigia =)) =))

  42. Dan1 1 March, 2013 at 12:11

    @N.A. & @Cristi: Bre, aia vrusei sa-i zic si eu lui camio! Un coleg de-al meu din învatamântul gimnazial facuse rost de cantarina pentru vaci si voia s-o foloseasca pe o colega poreclita “grasa”, asa ca va dati seama ce hohote de râs ne-a provocat când ne-a spus! =))

  43. dyers_eve 1 March, 2013 at 12:32

    Ce cantarida de 1 martie ? Azi e ziua lui Ion Creanga, bre ! Poftiti la lectura:
    http://www.jurnale.ro/Povestea_povestilor_de_Ion_Creanga-e4973-27078.html

  44. sendroiu 1 March, 2013 at 12:43

    @Peter Pan: e mai ceva decat myth busted! Camio demoleaza mitul Cantaridei cu varfuri de ac, adica mult mai elegant decat ar fi facut-o un spadasin (flegmele peste balcon si suturile in aer fac parte din procedurile de demolare a mitului Pepsi cu Ness, nu se pun)

  45. Tetelu 1 March, 2013 at 13:00

    @sendroiu: Daca Babatunde ia un varf de ac de Cantarida intra vaporul in tangaj si se naste o noua expresie: “a duce pionierul negru la ecluza”

  46. Cristi 1 March, 2013 at 13:02

    @Tetelu: Si daca ia si putina pilitura de fier il pot folosi pe post de busola. =))

  47. Serban 1 March, 2013 at 14:22

    Ciuline ăsta era un mare ţepar.
    Rădăşcile fac parte din familia Lucanidae şi nu din cea a Meloidaelor.

    PS @N.A.: făraşul se foloseşte la altceva.

  48. Mary Jane 1 March, 2013 at 14:23

    Atunci cînd se simte ameninţat, gîndacul Lytta vesicatoria secretă o substanţă iritantă, numită cantaridină, menită să-i alunge pe duşmani.

  49. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 14:29

    @Mary Jane: sa alunge pionierul ;))

  50. N.A. 1 March, 2013 at 14:53

    @Serban: A fost primul lucru la indemana in momentele alea de groaza si teroare. :))

  51. Tetelu 1 March, 2013 at 14:59

    @Serban: Ba pardon, Ciuline nu are nici o vina, el a adus ce a comandat micul Camio, coarne de caradasca. Nici nu i-a spus la ce le va folosi, i-a dat de inteles ca studiaza entomologia. De fapt cea mai buna solutie pentru Camio ar fi fost sa se imprieteneasca cu Mosneagul sa invete de la el niste trucuri batranesti

  52. Serban 1 March, 2013 at 15:00

    @N.A.: Dacă al doilea lucru la îndemână este făcăleţul şi apoi vine o tigaie, îl invidiez pe bărbatu-to!
    PS de fapt îl invidiam deja…

  53. N.A. 1 March, 2013 at 15:12

    @Serban: =)) =)) =))

  54. Serban 1 March, 2013 at 15:38

    Povestea asta cu presupusul efect afrodiziac al cantaridinei (mai ales când este obţinută din mujdei de coarne de rădaşcă) îmi aduce aminte de un foarte vechi banc la radio Erevan:

    O ascultătore ne întreabă dacă vitamina C poate fi folosită ca anticoncepţional. Răspunsul nostru este da, cu condiţia să fie ţinută strâns între picioare.

  55. ErRon 1 March, 2013 at 15:43

    Am auzit eu ca barbatii au in cap un singur lucru, indiferent de varsta, anotimp, educatie sau religie!:D

  56. Stephanie 1 March, 2013 at 15:44

    @ErRon: Asa e! Bere si fotbal! :))

  57. Dan1 1 March, 2013 at 15:46

    @ErRon & @Stephanie: Cultura!

  58. dongabone 1 March, 2013 at 15:48

    Incerc sa-mi imaginez o flotare cu Cuculeanța in stare de excitare, precum descrie stimatul autor. Dar nu pot! Erau flotari cu 5 puncte de contact, sau cum? 😉

  59. Cristina Ş, 1 March, 2013 at 15:49

    @ErRon & @Stephanie & @Dan1: aspirina! aia le da bataie de cap!

  60. ErRon 1 March, 2013 at 15:52

    @Dan1: Pe acest site de pe internet, da! Dar pe restul?:P

  61. geo 1 March, 2013 at 15:53

    @dongabone: 3 puncte de contact … are ceva sânge de african și nu ii mai ajung mâinile la podea =))

  62. Serban 1 March, 2013 at 16:01

    @ErRon: Dar de când sunt interesate femeile de ce au în cap bărbaţii?! În cap, hm!

  63. Cms 1 March, 2013 at 16:02

    @ErRon: Corect. Se cheamă creier. 😛

  64. Dan1 1 March, 2013 at 16:06

    @dongabone & @geo: De fapt facea “cumpana”! =))

  65. ErRon 1 March, 2013 at 16:14

    @Serban: Sa zicem ca de cand au nevoie de ce au in cap barbatii!:D:P

  66. geo 1 March, 2013 at 16:18

    @Dan1: Șefule un desen ceva că nu îmi pot imagina cumpăna aia de zici matale =))

  67. Dan1 1 March, 2013 at 16:26

    @geo: Asa: T
    In stânga sunt picioarele, în dreapta capul, iar în cap- cultura. Acum întelegi? =))

  68. Cms 1 March, 2013 at 16:29

    @Dan1: În mijloc se sprijină în mâini? 😛

  69. Dan1 1 March, 2013 at 16:30

    @Cms: Nu-nu! Aia doar rapper-ii! =))

  70. geo 1 March, 2013 at 16:34

    @Dan1: are legătură cu fibula ?

  71. Dan1 1 March, 2013 at 16:45

    @geo: Categoric! Doar de-aia luase cantarina/cantaridina/cantarida! :))

  72. Cristina Ș. 1 March, 2013 at 17:39

    @Cms: :))

  73. Alt Marian 1 March, 2013 at 18:04

    @Cristi: Cantaridina fiind probabil tot pentru domnii intelectuali, fotbalistilor probabil nu le trebuie

  74. Geta 1 March, 2013 at 18:13

    Da multa imaginatie a mai starnit acest”praf” pe vremuri…Si colegii nostrii de scoala vorbeau despre cantarina…Insa putini au reusit sa faca rost de acest praf…

  75. Cristina Ș. 1 March, 2013 at 18:15

    @Alt Marian: vaaaai … ce rautate!! :)) :)) :))

  76. camionagiu 1 March, 2013 at 20:38

    la petrecerile DC voi veni de acuma cu saculetul de CANTARINA, sa fie pt toata lumea. Filmez si pun pe net!!!

  77. dyers_eve 1 March, 2013 at 21:01

    @camionagiu: Sa vezi ce filme cu karate o sa iasa =))

  78. Cristi 1 March, 2013 at 21:05

    @Alt Marian: Presupui gresit. Nu ai vazut ca sanii Janinei sunt de ajuns pentru intelectuali. 😀

  79. Cms 1 March, 2013 at 21:38

    @Cristi: Pentru intelectuali e de ajuns ideea despre sânii Janinei. :))

  80. Alina C. 1 March, 2013 at 21:42

    @camionagiu: Promiti? O rog si pe Ioana sa vina? :))

  81. Mariana 1 March, 2013 at 21:47

    @Cristina Ş,: Fata, ce tot insisti, stii ceva chei pe aici?! :))

  82. Peter Pan 1 March, 2013 at 23:01

    @sendroiu: Eram în tabără la Garboavele şi m-a chiscat o radasca. Numai elegant nu a fost.

  83. ela 1 March, 2013 at 23:08

    Adevarat desfrîu intelectual p-acilea …daca v-as fi crezut vreodata capabili de asa ceva :D:D:D

  84. Cristina Ş, 2 March, 2013 at 09:21

    da, da, da, o idee de sini, adevarat graiesti, Cms! nu stiu ce tot au unii cu aia dezgustator de mari!

    @Mariana: oooh … da!! stiu! :”>

Leave a reply