Postul nu e post destul

Poveste de Valentine’s Day

Ozzy

Robert se foia de pe o parte pe cealaltă, fiindu-i imposibil să adoarmă. Sigur, nu era nici pe departe prima oară când dormea pe preşul din fața ușii, însă era mult prea supărat ca să poată închide măcar un ochi. Era atât de amărât că renunțase și să mai bată la ușă în încercarea de a o convinge pe Ioana să-l lase să intre. Oftând, se rezemă de perete și, cum oricum nu avea ceva mai bun de făcut, reluă firul evenimentelor pentru a înțelege mai bine cum se ajunsese acolo.

Cu o zi în urmă

De cum intră în apartament, Robert simți un miros ciudat. Stomacului său sătul de shaorma și sendvișuri nu-i trebui mult ca să dezlege misterul: mirosul venea dinspre bucătărie și era, indubitabil, un miros de mâncare proaspăt gătită.

– Ioana, a venit mama ta la noi? întrebă el, bucuros (Nu o îndrăgea pe soacră-sa mai mult decât alți bărbați, dar, în timp, i se formase acest reflex de a asocia venirea ei cu mâncarea gătită)

– Dragule, dacă vrei, o putem chema în week-end, răspunse Ioana, puțin surprinsă. Dar astăzi eu am gătit pentru tine, adăugă ea cu un surâs irezistibil.

Entuziasmul lui Robert scăzu dramatic. ”Femeia asta sigur îmi ascunde ceva, prea se poartă frumos de la o vreme” își zise el. Însă îi era mult prea foame ca să dezvolte ideea, așa că se așeză la masă.

Cu două zile în urmă

Când Robert intră în casă, se miră că nu dădu cu ochii de Ioana urmărind emisiunea lui Măruță, așa cum se întâmpla de obicei. Tocmai deschisese el televizorul pe Digi Sport, pentru a urmări un meci de baschet din liga a doua poloneză, când…Ioana intră în cameră, îmbrăcată într-o superbă lenjerie intimă.

– Bună, iubitule, spuse ea, cu un zâmbet provocator. Ah, vrei să te uiți la meci, îți aduc o bere?

– Nu, nu, nu e ceva important, răspunse Robert, fără să-și poată lua ochii de la ea. Dacă vrei să stăm de vorbă, sunt la dispoziția ta.

– Să stăm de vorbă? întrebă ea, mirată. Sună bine, puiule, dar am o idee mai bună, continuă ea șoptindu-i ultimele cuvinte atât de aproape de ureche, încât Robert rămase pentru o clipă siderat…Și, totuși, nu era week-end…

– Ioana, dar e marți…, murmură el.

– O, da, sper că o să-mi oferi trei ceasuri ”rele”, răspunse ea, închizând televizorul.

Cu trei zile în urmă

Ioana ieși din baie nervoasă, pregătită să-l ia la rost pe Robert care lăsase din nou capacul toaletei ridicat. Se îndreptă către bucătărie, dar se opri pe hol, auzindu-l pe Robert vorbind la telefon: ”Când, joi seară, pe 14?…A, nu, îmi pare rău, dar îmi este imposibil, am program toată seara…” Inima Ioanei începu să bată cu putere. ”Dragul de el, n-a uitat ce l-am rugat, în sfârșit vom sărbători și noi ziua îndrăgostiților, în sfârșit nu va mai trebui să inventez povești la serviciu când vor începe toate fufele alea să se laude…”

Intră zâmbitoare în bucătărie, chiar când Robert închidea telefonul.

– Iubi, uite ce mă gândeam, n-ai tu chef să ieși la o bere cu prietenii tăi? Mai stați și voi de vorbă, că nu v-ați mai văzut de mult.

Robert rămase perplex, întrebându-se ce poate ascunde această subită generozitate a soției lui.

– Dar, iubi, spuse el, ce-ți veni? Și oricum mă văd cu ei jo…

– Ei, lasă prostiile, îl întrerupse ea. E păcat, zău, că vă vedeți atât de rar. Hai, sună-i chiar acum!

Tentația era prea mare. ”Lasă că aflu eu altădată ce pune la cale”, își zise Robert și puse mâna pe telefon.

Cu șase ore în urmă

Ioana se îmbrăcase cu rochia pe care tocmai și-o cumpărase din mall în drumul către casă și aștepta răbdătoare sosirea lui Robert, când fu întreruptă de soneria telefonului

– Bună, iubito!

– Robert, dragule, dar ce faci? Te așteptam să vii acasă

– Îmi cer scuze, draga mea, am întenționat să trec întâi pe acasă, dar am întârziat la servicu și nu mai am timp, mă voi opri direct acolo

– Nicio problemă, dragule, lasă că iau un taxi, doar să-mi zici unde să vin

– Păi…vrei să vii și tu? Pentru mine e ok, dar vom fi acolo doar bărbați, să nu te simți neglijată…

– …

– Alo, mai ești acolo, iubito? Serios acum, doar știi că atunci când joacă Steaua, suntem toți atenți la meci, plus că mai înjurăm, mai strigăm…lasă că, dacă ai chef de ieșit, te scot la un film la mall în week-end…Alo, Ioana?
”Hm, cred că nu mai am semnal” își spuse Robert și băgă telefonul în buzunar.

Ioana era distrusă. Îi era pe de o parte un pic milă de Robert, pe care îl auzea din când în când foindu-se de cealaltă parte a ușii. ”Poate că și eu am exagerat, până la urmă nu e vina lui că am înțeles greșit” se înmuie ea. Dar apoi îi veniră din nou în minte chipurile triumfătoare ale colegelor de birou. Și le imagina cum scot din poșetă cadouașele primite de la soți/iubiți și cum povestesc cu lux de amănunte cum au petrecut seara de Valentine`s. ”Lasă, că nu-i strică porcului o noapte pe preș”, tună ea și începu din nou să plângă.

Robert părea se se fi resemnat cu faptul că cele 10 beri băute îl încurcau oarecum în rememorarea evenimentelor. Tocmai se pregătea să renunțe, când, brusc, parcă ceața i se ridică de pe ochi și înțelese. Cu siguranță, asta trebuie să fi fost explicația. Scoase cu grijă telefonul din buzunar și formă numărul unuia dintre amicii săi. ”Alo, Dane, sper că nu te-ai culcat….da, și eu tot pe preș, normal…băi, mi-am dat seama care a fost momentul critic. Dacă nu rata Rusescu singur cu portarul la 2-0, sigur scoteam măcar un egal”

Share:

48 comments

 1. JULIUS 15 February, 2013 at 04:36

  Incredibil! Mi-ai trimis textul ăsta acum 4 zile, de unde ştiai că Rusescu o să rateze singurul cu portarul la 2-0 pentru ăia?!

 2. Ozzy 15 February, 2013 at 06:32

  Îţi dai seama, dacă-i publicai înainte de meci, ar fi venit oameni din toată ţara ca să vadă minunea de la Daily Cotcodac, mai ceva ca la chipul Fecioarei pe frunza de ţelină de la Bârlad

 3. antispam 15 February, 2013 at 06:41

  Sa scrie mai des Ozzy, ca uite cum le stie el pe toate! 😀

 4. stalker 15 February, 2013 at 06:47

  dacã echipa DC va scrie o carte, aceasta se va numi “Dr. Strangelove sau: cum am învãţat sã nu-mi mai fac griji şi sã iubesc preşul”. Am zis!

 5. Ana 15 February, 2013 at 07:38

  Genial!

 6. Dan1 15 February, 2013 at 08:11

  Genial Ozzy! Si, nu faci pronosticuri? =))
  P.S. Si tu ai schimbat numele eroului povestirii din Jul pentru a-i proteja identitatea, este? =))

 7. dyers_eve 15 February, 2013 at 08:16

  Offtopic: 14 februarie 2013 – are loc Marea Schisma intre valentinisti si pistorieni 😛

 8. Ozzy 15 February, 2013 at 08:35

  @Dan1:
  Când am greşit şi eu 2-3 pronosticuri la EURO, aţi sărit toţi că “ni, ni, Ozzy nu se pricepe la fotbal” :):):)

 9. Ozzy 15 February, 2013 at 08:36

  @dyers_eve:
  Oscar Pistoriu a dat, până acum, cel mai original răspuns la întrebarea “Would you be my Valentine?”

 10. stalker 15 February, 2013 at 08:38

  asearã, în ciuda protestelor generale, m-am purtat ca un bãrbat şi am schimbat povestea de adormit piticul. mã sãturasem de “cei trei purceluşi”, aşa cã i-am citit din “îmblînzirea scorpiei”. a durat mai mult decît de obicei, e adevãrat, dar am avut sentimentul unui lucru bine fãcut. dimineaţã, sus-numitul pitic, imbrãcat şi echipat de creşã, mã lovea în cap cu o locomotivã metalicã. am profitat de ocazie sã îl învãţ un cuvînt nou: “peşu'”. şi am rostit împreunã discursul zilnic de îmbãrbatare: “acest preş nu e al meu şi nici al tãu, ci al urmaşilor urmaşilor noştri, pînã cînd banca va ridica ipoteca. allons-y!”

 11. boemul 15 February, 2013 at 08:41

  Ozzy, Ozzy!!!

 12. sebra 15 February, 2013 at 09:00

  Ai apucat să vezi rochia? Era mișto?

 13. Ozzy 15 February, 2013 at 09:27

  @sebra: Doamna, doar nu insinuati ca povestea asta mi s-a intamplat mie. Exista un amanunt acolo care m-ar face sa fiu profund jignit =))

 14. Megami 15 February, 2013 at 09:29

  Am si eu o intrebare: chiar exista barbati care dorm pe pres? Si femei care II trimit acolo?

 15. geo 15 February, 2013 at 09:31

  @JULIUS: nu pot spune decât ca ești invidios … la noi măcar are cine să rateze =))

 16. sebra 15 February, 2013 at 09:31

  @Ozzy:
  Care? C-ai băut doar 10 beri pentru două de 2-0? :))

 17. geo 15 February, 2013 at 09:34

  @Megami: da, așa este … da’ nu mă întreba de unde știu că nu-ți spun 😀

 18. Cristi 15 February, 2013 at 09:39

  @sebra: Ca ar fi interesat de soarta lui Steaua Bucuresti. :))

 19. Sorin 15 February, 2013 at 09:42

  dormit pe pres si batut in Olanda ….cam naspa seara lui , sper ca ea sa nu fi tinut cu CFR -ul:)))))))

 20. chocolate 15 February, 2013 at 09:46

  @Ozzy: Care, faptul ca eroul povestirii are servici? =))

 21. Ana 15 February, 2013 at 09:46

  Haaam înţeles! Nu vă place “Genial!”-u’ meu!
  Atunci poate vă place asta: Sa mai scrie şi Camionagiu’!

 22. dyers_eve 15 February, 2013 at 09:50

  @JULIUS: “de unde stiai ca Rusescu o sa rateze…?”. Simplu: manarieeee !!! Nu va mai saturati, ati ajuns sa masluiti si meciurile Stelei =)) Le mai si puneti in zi de sarbatoare =))

 23. Mariana 15 February, 2013 at 09:55

  @Megami: Hmm, pai nu e justificat? Femeia aia, saraca, a gatit, a facut sex intr-o zi inadecvata, ba chiar a facut si shopping… si pentru ce?! 8-|

 24. Cms 15 February, 2013 at 10:02

  Chiar n-am văzut în nici o revistă cu sfaturi domestice trecut preşuleţul ca loc original pentru o partidă de amor, ceea ce mi se pare incorect, având în vedere timpul petrecut în acel loc de cel puţin unul dintre partenerii din cuplu. 😀

 25. stalker 15 February, 2013 at 10:05

  bãrbaţii adevãraţi nu trebuie trimişi pe preş, ei ştiu singuri cînd e momentul. btw, fug la spãlat vasele cã acuşi picã meteoritul şi mã gãseşte cu bucãtãria vraişte şi cu manichiura nefãcutã

 26. Cristina Ș. 15 February, 2013 at 10:10

  @antispam: sa scrie mai des Ozzy, din cele auzite “de la un prieten”, nu? 😀

 27. Dan1 15 February, 2013 at 10:11

  @dyers_eve: As putea face o gluma de autobaza si sa zic ca Rusescu obisnuieste sa rateze singur cu portarul! Dar n-am s-o fac! =))
  @Megami: Doar stii ca asta e un site de glume, nu? =))

 28. Cristina Ș. 15 February, 2013 at 10:18

  @Dan1: 🙂

 29. camionagiu 15 February, 2013 at 10:28

  Deci domnul Jul, care se umple de bani din glumele noastre, are la ora asta peste 30 de like-uri la comentariu…
  Ia sa vedem cate imi dati mie, sarmanului, pentru aceasta gluma la care am lucrat toata noaptea (ta-naaaaaa!):

  Ca sa nu mai fie barbatii tristi dupa Valentine’s Day, 1 si 8 Martie, am inventat PRESULETUL EXTENSIBIL, CU SPATAR.

 30. Dan1 15 February, 2013 at 10:38

  @camionagiu: Io ti-am dat like la comentariu, desi preferam sa inventezi unul CU GRATAR! =))

 31. Mariana 15 February, 2013 at 10:42

  @camionagiu: Cred ca esti mai castigat daca ii pui si salteluta si paturica. :))

 32. N.A. 15 February, 2013 at 10:50

  Eu n-am inteles de ce ii mai era Ioanei un pic de mila de Robert cand il auzea foindu-se pe pres…

 33. Ana 15 February, 2013 at 10:57

  Şi-a scris! :))

 34. Dan G 15 February, 2013 at 11:09

  Am ras cu lacrimi, dar si premonitia cu Rusescu e de remarcat!
  Bravo!

 35. oreste 15 February, 2013 at 11:17

  update de ieri: a fost mai misto concertul cu Directia 5 decat meciurile Ajax-Steaua si Inter-CFR Cluj. Plus cremsnitul de dupa…

 36. admin 15 February, 2013 at 11:29

  @Ozzy: zi tot adevărul: “Când am greşit şi eu 2-3 pronosticuri la EURO, din 2-3”.

 37. Cristina Ș. 15 February, 2013 at 11:51

  @oreste: aaaaa …. vezi? ai primit si cremsnit dupa .. 🙂 ma bucur pt tine! >:D<

 38. Cristina Ș. 15 February, 2013 at 11:53

  @N.A.: nu stiu, nu stiu, draga .. dar textul e scris de un barbat, povesteste despre un prieten, deci nu putem fi sigure ca Ioanei ii mai era un pic de miluta de Robert .. cel mai probabil asa au crezut cei doi, autorul si prietenul lui 😀

 39. camionagiu 15 February, 2013 at 11:59

  s-a trezit admin si a iesit cu roua pe chicioare sa-si coseasca like-urile

 40. geo 15 February, 2013 at 12:16

  @camionagiu: nu cosește nimic, strânge bucățile de la meteoritul care a căzut azi-noapte în Drumul Taberei 😀

  … și să șteargă cineva primul comentariu că mă apucă așa o stare de fragilitate maximă de mă fac verde pejo la față plus că nu stau bine cu lingurița

 41. Mortyse 15 February, 2013 at 12:20

  Eu ii luam si presul!

 42. bogho 15 February, 2013 at 12:30

  Ozzy, ca orice om normal, tine DOAR cu U Craiova

 43. Cristina Ș. 15 February, 2013 at 12:33

  @geo: verde pejo :)) :))
  @Mortyse: that’s my girl!!

 44. Fratele Andryusha 15 February, 2013 at 13:42

  N-avea rost să le dezvăluim fotbalul adevărat la ei acasă, riscam să ne copie secretele. În retur o să-i zăpăcim pe axa Latovlevici-Tănase-Mihai Costea.

  Sau Washington – Londra – Bucureşti, că m-am zăpăcit.

 45. Fratele Andryusha 15 February, 2013 at 13:49

  @Fratele Andryusha: Hmm… “zăpăcit” de două ori, e clar că sunt un zăpăcit.

 46. geo 15 February, 2013 at 13:50

  @Fratele Andryusha: văzuși nenea ce bășcălie face Monica Tatoiu de suferința noastră ? … Zi-i și matale ceva de echipa brutarului să mă răcoresc nițel =))

 47. Fratele Andryusha 15 February, 2013 at 13:51

  @geo: Ei, dacă aş urmări eu toate găinile… pe cocoşi cine să-i mai urmărească?… =)) =))

 48. Gossip Girl 15 February, 2013 at 15:53

  Nu pot sa cred:)) cel mai amuzant text din saptamana:))

Leave a reply