Postul nu e post destul

Despre publicul de la conferinţe

Cms

Data trecută v-am povestit despre câteva feluri de vorbitori care se perindă în cadrul conferinţelor ştiinţifice şi despre prezentările lor minunate. Staţi liniştiţi, nici publicul căruia i se adresează aceştia nu se lasă mai prejos, oferind posibilitatea descoperirii câtorva tipologii extrem de interesante.

Spectatorul cu ADHD
Participă la conferinţe pentru că şeful sau şefa lui este acolo, aşadar nu poate să chiulească sub nici o formă. Se vede încă de la început cât de mult îl entuziasmează evenimentul. Foitul pe scaun începe cam de la jumătatea primei prezentări şi uneori devine furibund, omul nostru mai având puţin ca să înceapă să se scarpine cu piciorul la ureche, precum câinii. La cea dintâi pauză o zbugheşte ca din puşcă acasă, neoprindu-se nici măcar să ia un pateu de la bufet, lucru considerat o extremă impoliteţe în era pişcotarilor profesionişti.

Spectatorul din Pădurea Adormită
Este opusul celui de dinainte. Stă atât de cuminte, încât la un moment dat te şi sperii: dacă a murit, cumva? Alarmă falsă – prin gura deschisă se prelinge un firicel de salivă, însoţit de sunetul unei sforăieli uşoare care uneori se transformă în accese de sforăituri îngrozitoare, ce-i trezesc pe toţi ceilalţi şi îl fac pe vorbitor să piardă definitiv şirul ideilor. Am avut o dată unul care s-a apucat să şi vorbească prin somn, ceva despre nişte rate la bancă, spre dezamăgirea asistenţei care aştepta picanterii din viaţa intimă.

Spectatorul boschetar
Este în divorţ definitiv cu apa şi săpunul, iar hainele lui nu au mai văzut interiorul maşinii de spălat de când ultima vecină miloasă a murit de bătrâneţe. Uneori, în spatele jegului se ascunde şi o dramă personală, dar lacrimile care îţi curg pe obraji sunt mai degrabă o reacţie de apărare a organismului decât un semn de compătimire. În jurul lui se formează un gol, toată lumea refugiindu-se la câteva scaune distanţă şi lăsându-i personajului ocazia să se înfăşoare în atmosfera primordială de metan şi amoniac tip Oparin-Haldane, cu coacervatele lui cu tot.

Spectatorii organizaţi în bisericuţe
Fie că se discută despre un detaliu al prezentării respective sau se trollează cum fac onoraţii cititori ai Daily Cotcodac, vor exista invariabil discuţii în sală, pe parcursul oricărei expuneri. Uneori zgomotul acestora ajunge să acopere vocea prezentatorului, bietul om ajungând să vorbească, la propriu, pereţilor. Bisericuţele nu fac discriminări, sunt la fel de mulţi bărbaţi cu chef de vorbă ca şi femei. Avantajul doamnelor este că sunt obişnuite să vorbească în şoaptă, asta până când unul dintre bârfitorii bărbaţi uită să-şi regleze volumul şi întreabă cu voce tare: “Ce tare, Mişu s-a f…t cu leşinata aia de la arhivă?”

La sfârşitul fiecărei expuneri publicul aplaudă, fie că a fost atent sau nu. De exemplu, atunci când o doamnă care prezentase cu multe pauze şi poticneli a apucat să spună la final că e tulburată pentru că mama ei se află internată în stare gravă la spital, jumătate din sală a izbucnit în aplauze, lucru care a făcut-o pe biata femeie să părăsească conferinţa în lacrimi. Am fost atât de marcaţi de întâmplare, încât la închiderea bufetului mai puteai vedea câteva pateuri şi sticle neîncepute de suc pe mese, iar un angajat al firmei de catering ne-a spus, supărat pe bună dreptate, că nu a mai păţit ruşinea de a arunca atâta mâncare de când dusese din greşeală meniul pentru conferinţa biologilor marini şi oceanografilor, compus preponderent din preparate pe bază de fructe de mare, la o întrunire a asociaţiilor bolnavilor cu alergii alimentare.

Share:

80 comments

  1. Dan1 2 February, 2013 at 07:46

    Mai sunt si unii enervanti care, desi nu au înteles nimic, se apuca sa puna întrebari stupide în timp ce ceilalti abia asteapta sa tâsneasca spre bufet.

  2. sebra 2 February, 2013 at 08:47

    Nevasta lui Mișu, sau bărbatul leșinatei erau și ei la conferință?

    @Dan1: Asta nu e o întrebare stupidă,da??

  3. coradob 2 February, 2013 at 09:16

    Mmm, ar mai fi și ăia care nu-s atenți că-și fac ultimele retușuri la lucrarea pe care tocmai urmează s-o prezinte. Știu de la o prietenă.

  4. ErRon 2 February, 2013 at 09:26

    @sebra: Normal ca nu! Doar e fix la subiect!:D

  5. Xanax 2 February, 2013 at 09:37

    “unul dintre bârfitorii bărbaţi uită să-şi regleze volumul şi întreabă cu voce tare: “Ce tare, Mişu s-a f…t cu leşinata aia de la arhivă?””

    ala-s io de regula. nu-nu, nu Misu ci al’ cu gura mare.
    cer scuze auditoriului precum si partilor dezvaluite 😀

  6. Dan1 2 February, 2013 at 09:37

    Pâna-i raspunzi sebrei, eu dau o fuga la bufet! :))

  7. ErRon 2 February, 2013 at 09:45

    @Dan1: Adu o farfurie cu fursecuri, ca-ti tinem locul pana te intorci!:D

  8. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 09:59

    Hmm… pe ştirileprotv nicio vorbuliţă despre dezastrul ultimului update de Opera. Ia să intru pe CNN, poate s-a sesizat cineva.

  9. RoseN 2 February, 2013 at 10:30

    Si pisi, unde-s dragutele pisi??? ce treaba-i asta, conferinte despre minunatele efecte ale culorii roz fara distorsiunile proprii unei hermeneutici a suspiciunii crezi ca nu sunt, eeee [-(

  10. N.A. 2 February, 2013 at 10:57

    As dori sa mai dezvolti partea cu Misu si cu lesinata aia de la arhiva, te rog…

  11. Cms 2 February, 2013 at 11:42

    @sebra: Era un exemplu la modul general. 😀

    @coradob: Şi eu cunosc… un prieten din ăsta. :))

    @RoseN: Despre hermeneutica suspiciunii, numai de bine. :))

  12. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 12:16

    Am fost şi io la vreo două-trei conferinţe, da’ cred că am ADHD şi agorafobie plus că stau şi cam prost cu nervii.
    Altfel, îs sănătos tun când stau acasă.

  13. Ana 2 February, 2013 at 12:36

    Ce-i ăla Oparin- Haldane?

  14. Cms 2 February, 2013 at 13:04

    @Ana: Era o teorie despre cum s-a format viaţa pe Pământ, acum vreo 3 miliarde de ani. O învăţam în şcoala generală. Se presupune că atmosfera de atunci era formată mai mult din amoniac, metan, hidrogen. Din substanţele astea, dizolvate în apa oceanelor, s-au format aminoacizi, acizi graşi şi apoi proteine şi alte molecule complicate, care au format în final primul organism primitiv.
    http://www.simsoup.info/Origin_Landmarks_Oparin_Haldane.html

  15. sebra 2 February, 2013 at 13:08

    @Cms:
    Îhî, te credem.
    Deci citește și leșinata de la arhivă pe aici…

  16. Ana 2 February, 2013 at 13:38

    Doc., te lungeşti prea mult cu explicaţiile. Câte unii chiar ar vrea mai repede la bufet! :))

  17. Cms 2 February, 2013 at 13:46

    @Ana: La bufetul Daily Cotcodac găseşti numai cârnăciori de bere şi bere (dacă ai noroc, şi o halbă cu slipul lui Călăraşu). :))

  18. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 13:48

    Nimic nici pe CNN. Incredibil, dom’le! Ce agenţii de ştiri o mai fi şi astea?…

  19. Belle d”Iimagination 2 February, 2013 at 14:01

    Şi mai sunt şi ăia pe care chiar îi interesează subiectul

  20. sorinpaul 2 February, 2013 at 14:23

    @Cms: Da’ parizerul pe ziar a fost scos din meniu?? :O

  21. Cms 2 February, 2013 at 14:38

    @Belle d”Iimagination: Ăia sunt prea plicticoşi, nu merită o descriere pe Daily Cotcodac. 😀

    @sorinpaul: La conferinţa despre trolling, găzduită de redacţia Daily Cotcodac, parizerul pe ziar va fi specialitatea casei. 😛

  22. Stephanie 2 February, 2013 at 14:53

    @Cms: Eu zic sa termini cu prostiile: textul asta e pentru domnisoare de pension! De ce nu te mobilizezi exemplar si ne relatezi despre cum va combinati la conferintele alea? Adica, altfel ar suna: “m-am dat cu after-shave-ul de duminica, am luat sticla de spumos pe care o pusesem prevazator in valiza la plecare, pachetul de prezervative si am iesit din camera. Camera ei se afla un etaj mai jos, in capatul holului. Era distanta destul de mare, ma rugam in gand sa nu fiu surprins de cineva din personalul hotelului… in sfarsit, in fata usii EI. Imi verific respiratia, apoi, pentru orice eventualitate, arunc in gura doua pastile de Orbit Fresh. Trag aer in piept, ridic pumnul sa bat la usa, inima incepuse sa-mi bata nebuneste…” si asa mai departe. =))

  23. Cms 2 February, 2013 at 14:59

    @Stephanie: O să povestesc şi eu despre toate astea după ce o să citesc istorisirile pe aceeaşi temă ale lui Julius şi Doc Şendroiu. Ei sunt mult mai experimentaţi decât mine, n-ar fi politicos să le-o iau înainte. 😛

  24. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 15:06

    Buey, faceţi, buey, o rubrică specială pe DC pentru Stephanie! Că ei, dacă nu-i vorbeşti de p**ă, de p***ă, de prezervative, o plictiseşti rău, nu aşa…

  25. Dan1 2 February, 2013 at 15:11

    @Fratele Andryusha: Da’ o bulimie nu te lovea la sfârsit? :))
    @Belle d”Iimagination: Nu cred, io n-am vazut niciunul niciodata whatsoever! :))
    @Fratele Andryusha: Nu bre, Stephanie îndrageste genul SF! :))

  26. Cms 2 February, 2013 at 15:12

    @Fratele Andryusha: Vai de mine, Andryusha, până şi tu eşti pervers?! :-O

  27. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 15:14

    @Cms: Tocmai, că io cred despre mine că nu-s. 😉

  28. Stephanie 2 February, 2013 at 15:34

    @Fratele Andryusha: Singurul lucru care ma plictiseste pe DC este trolatul de tip neam-prost, nicidecum lipsa anumitor subiecte! Sincer, chiar nu pricep de ce te irosesti pe-aicea, textele Simonei despre fostii ei ti se par jenible, textele lui Julius in care ia la misto preotimea sunt execrabile, comentariile feministe ale lui Belle ti se par de o prostie fara de seaman, aproape toti comentatorii de pe-aicea sunt penibili etc. Dar tu, perfectule si luminatule, de ce te scalzi in mocirla asta a noastra?

  29. l@ura 2 February, 2013 at 15:37

    @Fratele Andryusha: da ce pacatele mele ai patit? Ca si mie mi s-a updatat Opera ieri seara – a avut, e drept, un moment de reculegere, in care am auzit-o spunand ceva gen “pana mea ce shot zdravan a fost asta” dar acum se simte excelent. Vezi de unde ai agatat un virusel ca nimic nu mai e sigur pe Internet in zilele astea 😀

  30. CID 2 February, 2013 at 15:39

    Eu vreau sa il critic aspru pe domnul doctor CMS si cer cu aceasta ocazie sa fie discutat cazul in B.O.B.-DC si sa i se taie 10 % din sincerele felicitari !
    Si acum faptele:cu nemasurata viclenie,mai sus numitul a publicat in data de 24 oct 2012 prima parte a acestui articol.Viclenia s-a vazut in aceea ca a promis ceva cu va urma.Drept urmare am stat ore,zile,saptamani,luni chiar numai pe DC asteptand continuarea care nu mai venea.Nu m-am mai barbierit mancam doar pe fuga,tot timpul cu ochii in computer-nu cumva apare continuarea! Tastam F5 din F5 in F5 minute,nu cumva sa scap magnifica continuare.Pana la urma,obosit,am abandonat.Si astazi,in sfarsit,apoteotica continuare.
    A,si sa-si faca si critica si autocritica !

  31. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 15:43

    @Stephanie:
    Habar n-am de ce. Probabil îmi place să mă simt ca Gulliver în ţara piticilor…

  32. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 15:46

    @l@ura: Pentru comp-ul meu o fi fost shot-ul prea zdravăn, ce să zic. Eu încă merg pe XP, poate cei cu Vista sau Windows 7 ţin mai bine la băutură… 🙂

  33. l@ura 2 February, 2013 at 15:52

    @Fratele Andryusha: cum ai inima sa tii Opera pe XP? E ca si cum ai pune cauciucurile de iarna [se adauga o marca de marca, eu fiind o doamna nu ma pricep] la Trabant. PS: ce-i aia Vista? =))

  34. Ana 2 February, 2013 at 15:54

    Doc., nu-s o norocoasă. Ba chiar ghinionistă rău. Deci bere să fie! :))

  35. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 15:54

    @l@ura: N-au trecut nici zece ani de când l-am cumpărat! Doar nu vrei să fac risipă şi să-l… Doamne-fereşte!

    P.S.: Chiar! Ce-i aia “Vista”? =)) =))

  36. l@ura 2 February, 2013 at 16:00

    @Fratele Andryusha: aha esti si tu un hipstar din aia de vor sa salveze planeta de consumism si superglobalizare; ntz ntz nu asa se face, cu XP de zece ani…Linux, doar Linux 😉

  37. Stephanie 2 February, 2013 at 16:03

    @Fratele Andryusha: Ahm! Inteleg! Am mai auzit de unul care se credea Napoleon , da’ au reusit sa-i puna o camasa de-aia de se incheie la spate si l-au dus intr-un loc linistit! 😉

  38. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 16:04

    @l@ura: Ştiu, da’ am fix doo progrămele care nu merg pe Linux şi, ca să vezi ironia sorţii, taman alea două mai aşează câte-o pânică pe masă, din când în când. :))

  39. Cms 2 February, 2013 at 16:05

    @CID: Te-a apucat şi pe tine criticismul taman acum. Tocmai voiam să ies diseară şi să sparg prin cluburi remuneraţia trimisă de Julius pentru textul de azi, şi din cauza ta o să fiu nevoit diseară să stau acasă şi să ascult melodii postate pe FB. :((
    P.S. >:D< 😉

  40. l@ura 2 February, 2013 at 16:09

    Tare poanta cu coacervatele!!!
    (cand ziceam ca pe DC e ca-n Kafka nu m-a sustinut nimeni. cum suna deci exclamatia de mai sus daca, zic…o pun ca status eh? cat de mult mushroom zice lumea ca am consumat:)) )
    @Stephanie: eu zic mai bine sa dezvolte subiectul Mishu; o arhivista ochelarista, semintuneric, tristeti provinciale, un metrosexual ce-i bantuie visele in zi ploioasa eh merge?

  41. Stephanie 2 February, 2013 at 16:11

    @l@ura: Nu stiu daca e bine, domnisoara Laura, daca cumva ni se ofenseaza pudibonzii de pe site? :))

  42. sebra 2 February, 2013 at 16:11

    @Fratele Andryusha,@l@ura:
    Nimic nu știți! E aia din ”hasta la vista, baby!”.

  43. l@ura 2 February, 2013 at 16:14

    @Stephanie: poti sa-mi spui Laura :”>

  44. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 16:31

    @sebra:
    Aaaa… secvenţa aia în care Bill Gates se scufundă în cazanul cu aur topit, îmi aduc aminte. :))

  45. Cms 2 February, 2013 at 16:35

    @l@ura: Câteva precizări:
    1. Magic mushroom. 😉
    2. E ca în Kafka… uneori. Alteori e ca în Ilf şi Petrov sau în Jerome K. Jerome. 😀
    3. Am vaga bănuială că arhivistele preferă tipii macho… nu ştiu de ce. 😛

  46. l@ura 2 February, 2013 at 16:39

    @Cms: ca pot sa care muuuulte dosare dooh

  47. Cristi 2 February, 2013 at 16:42

    @l@ura , @Fratele Andryusha: Voi nu ati vazut Terminator2? #-o

  48. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 16:45

    @Cristi:
    Le-am văzut pe toate, bre. Ultimul, cu găina aia blondă, m-a enervat cel mai mult, normal. =))

  49. Cristi 2 February, 2013 at 16:53

    @Fratele Andryusha: Mie roboata mi-a placut, aia doi, salvatorii omenirii, m-au calcat pe nervi.

  50. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 17:00

    @Cristi:
    Pfuai, c-am uitat de ei! Na, că iar m-am enervat! =))
    Da’ şi roboata m-a indispus, de aceea satisfacţia când Arnold a ţinut-o pe loc, la sfârşit… Bărbat dintr-o bucată, dom’le, nu glumă. =))
    Noi, în Moldova, apreşiem foarte mult filmele dânsului, să ştii. =)) =))

  51. l@ura 2 February, 2013 at 17:11

    @Cristi: mai eu nu mai trollez daca ma ameninti cu Arnold
    da sa stii ca lui Julius ii plac posturile cu multe comentarii, indiferent de cat de mult se deraiaza
    te pui rau cu sefu, parerea mea

  52. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 17:28

    @l@ura:
    Arnold e de treabă, să ştii, da’ nu-i vina lui dacă regizorul pune câte-o fătucă din asta să-l alerge, la etatea lui. Se mai inervează şi el, ca omu’.

  53. Dan1 2 February, 2013 at 17:39

    @Fratele Andryusha: Deaaa, si maaare actor! Citez “decât” câteva replici demne de Sir Laurence Olivier:
    “I’ll be back!”
    “I lied!’
    “Hasta la vista, baby!”
    =))

  54. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 17:45

    @Dan1:
    Păi?… Scurt, eclatant! =)) =))

  55. Fratele Andryusha 2 February, 2013 at 17:46

    Am văzut ultimul lui film, în care replica de final e: “I’m the sheriff!” Omul se adânceşte în meserie, evoluează, să ştii. =)) =)) =))

  56. Gabriela 2 February, 2013 at 17:54

    Mai fratilor , mai lucra cineva in tara asta sau toti suntem la conferinte ?

  57. ErRon 2 February, 2013 at 18:24

    @Cms: Te cam eschivezi, domnu’ doctor! Cine crezi ca te crede ca e “exemplu la modul general”?:D
    Dupa ce ne-ai obisnuit cu precizia stiintifica, teorii cu nume greu de pronuntat, date clare obtinute prin metode riguroase, acuma vrei sa credem ca ai blufat!
    Esti prieten cu Misu?:D

  58. Ana 2 February, 2013 at 19:06

    Muoamăăă..! Ce logoree aveţi! =))
    Ştiu! Categoria “Spectatorii organizaţi în bisericuţe”! =))

  59. Andreea M. 2 February, 2013 at 19:30

    Eu sunt mai mereu spectatoare cu AHDH pentru ca ma plictisesc mai mereu. Pentru ca majoritatea vorbitorilor de la conferinte sunt boring rau de tot. In afara de mine, care vorbesc bestial de bine. Bine, bine … cu exceptia fazei cand am zis de “coardele sensibile” …. aaaa, si cand era prezentarea plina de greseli…. ok, e naspa…
    Dar rog respectuos domnu’ CMS sa zica atat povestea cu Misu si arhivista pana la capat, cat si faza cu spumosu’ sugerata de Stephanie. Cu care tin mai tare decat cu Fratele!

  60. Andreea M. 2 February, 2013 at 19:32

    Si pt M3BIS: de ce nu pot da LIKEuri de pe mobil aici? mentionez ca sunt ardeleanca blonda 😀

  61. Cms 2 February, 2013 at 20:50

    @ErRon: Păi şi teoriile ce crezi că fac? Generalizează. 😛

    @Andreea M.: Te duci în josul paginii şi inactivezi opţiunea pentru telefonul mobil, e un buton special chiar jos de tot. Şi eu sunt ardelean blond, pe mine m-a învăţat şmecheria o dobrogeancă brunetă. :))

  62. Andreea M. 2 February, 2013 at 21:50

    @Cms: wow, ce imi place cand trebe sa dau google dupa ceva… adica teoria… deja am uitat, era tare oricum 😉
    Multumesc de specificatiile tehnice cu mobilul 😀

  63. Cms 2 February, 2013 at 22:33

    @Andreea M.: De aia am povestit eu acolo pe scurt despre ce e vorba, de am reţinut-o pe Ana de la înfruptatul din crăpelniţa de la bufet. 😛
    Cu plăcere! 😀

  64. Dan1 2 February, 2013 at 23:45

    Bre, ce-aveti? Chestia aia cu Misu era un exemplu acolo! La fel si cu lesinata de la arhiva! Nu Cms? =))

  65. Cms 2 February, 2013 at 23:57

    @Dan1: Păi chiar aşa. Nu ştiu ce au azi cititorii de vor picanterii. Nici măcar nu plouă afară… 😛

  66. Dan1 3 February, 2013 at 00:04

    @Cms: Perversi mici! :))

  67. Radu Vasile 3 February, 2013 at 11:30

    Pai! Treaba sta asa. Ori de cate ori scrii, sau prezinti ceva, cand e sa dai un exemplu, oricat te straduiesti, tot un exemplu din experiente personale dai, sau un exemplu despre care ai auzit.
    Deci in treaba aia cu Misu si Lesinata (nume propriu) o fi ceva adevar chiar daca numele or fi schimbate.
    Deci @cms: Cum arata Lesinata?

  68. N.A. 3 February, 2013 at 11:31

    @Fratele Andryusha: Cam urat din partea ta. Cam foarte urat!

  69. Fratele Andryusha 3 February, 2013 at 13:02

    Salut pe cei 8 viteji care mi-au dat like! Împreună vom forma o ceată mică, dar hotărâtă, care va reinstaura moralitatea creştină pe un site de internet care altădată glorifica faptele Sfinţilor Părinţi. Vom iar ce-am fost şi mai mult decât atât!
    @N.A.: Ei, nu, pi buni?…

  70. Dan1 3 February, 2013 at 13:25

    @Fratele Andryusha: Declansezi jihadul? :))

  71. Fratele Andryusha 3 February, 2013 at 13:38

    @Dan1: Neapărat! :))

    L.E.: care ştie un croitor bun, să-mi facă o vestuţă din aia cu C4, da’ facută pe măsură, să nu mă strângă la subraţ?… =))

  72. RoseN 3 February, 2013 at 14:06

    @Fratele Andryusha: una alba cu maneci puternice nu doresti? =))

  73. Fratele Andryusha 3 February, 2013 at 14:13

    @RoseN: Nu, că mă jenează la subraţ… :))

  74. ManuC 4 February, 2013 at 13:51

    Tin sa multumesc pe aceasta cale duomnului autor, pentru cele 2 articole (pe primul nu-l citisem, evident) bine documentate si argumentate! Si celui de sus, deitatea maxima, ca sa ma exprim in halul asta, pentru ca nu m-a pus niciodata sa ajung la vreo conferinta.

    P.S. Daaa, coacervatele, saracele, am si uitat de ele… N-or fi murit de foame de-atata timp?

  75. Cms 4 February, 2013 at 13:57

    @ManuC: Mulţumesc frumos! Dacă aş recunoaşte, totuşi, că sunt bine documentate, iar încep cititorii să mă întrebe de Mişu şi leşinata de la arhivă, aşa că mai bine nu zic nimic. 😛
    P.S. Chiar nu mai ştiu cum au evoluat experimentele, uite un link util de la wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

  76. ManuC 4 February, 2013 at 13:57

    Ah, uitai sa-ntreb. Cu modestia caracteristica, duomnu CMS in ce categorie de vorbitor/public de la conferinte s-ar incadra? Intreb pentru o arhivista, aaah, prieten 🙂

  77. ManuC 4 February, 2013 at 14:01

    P.P.S. Coacervatele sunt bine, mersi. E o chestie cu coloizi, molecule de apa, nesemnificativitati de-astea, de le mentine in viata. Cat despre abiogeneza, asta cred ca a murit cand s-a trecut la o versiune superioara de molecule 🙂

  78. Cms 4 February, 2013 at 14:22

    @ManuC: Cu modestia caracteristică, domnul CMS s-ar încadra la categoria vorbitorilor cu figură ştearsă şi voce relativ puternică şi clară (punctul forte al domniei sale), iar ca public ar fi un spectator prea politicos ca să se fâţâie sau să adoarmă, mai degrabă resemnat în faţa unor prezentări mult prea fanteziste pentru preocupările sale şi, uneori, sincer interesat de câte o expunere fascinantă. Şi genul care cere doar cafea la bufet, pentru că nu-i place să mănânce în public. 🙂

  79. BRRC 4 February, 2013 at 14:43

    @Fratele Andryusha: Gata, s-au făcut 12!

  80. Fratele Andryusha 4 February, 2013 at 14:58

    @BRRC: Înseamnă că pot să-i trimit în lume, doi câte doi, fără toiag şi fără traistă, să răspândească Vestea ce Bună…

    L.E.: Na, că s-au făcut 13, am şi de rezervă. :))

Leave a reply