Postul nu e post destul

Muriţi până la capăt, mă!

Julius

Guvernul Ponta nu găseşte 800.000 de euro, în proiecţia bugetului pe 2013, pentru cele 20 de medicamente necesare bolnavilor de cancer, medicamente ce lipsesc de ani buni din spitalele din România. Ca de obicei, problema e pasată de la Ministerul Finanţelor la cel al Sănătăţii şi viceversa. Ambii miniştri declară sus şi tare că îşi doresc o soluţionare pozitivă, însă, poate aţi ghicit deja, asta nu ţine de dânşii. Deci, trebuie că soluţia se împiedică undeva pe drum – poate la o secretară sau la vreun funcţionar indolent, altfel cum?

Răstimp, bolnavii îşi procură, pe cheltuiala lor, medicamentele din străinătate (în România, dacă nu ştiţi, tratamentul cancerului este, teoretic, gratuit). Cine are banii necesari – cine nu, asta e, oricum toţi murim.

Dar pentru domnul Relu Fenechiu, de pildă, s-ar găsi, la o adică, vreo 800.000 de euro prin bugetul statului? În caz că-i trebuie? Sau pentru domnul Cătălin Voicu? Căci nu ai nevoie de prea multe studii medicale ca să prevezi câte boli ce nu pot fi tratate în penitenciar vor tăbărî curând pe capul domniei sale.

PS: Furaţi de la drumuri, furaţi taxa de mediu cu totul, furaţi din fondurile europene, furaţi de oriunde, ştiţi voi mai bine decât mine de unde, dar nu furaţi şi de pe noptiera bolnavilor, secăturilor! Căci, în ritmul ăsta, nu mai lipseşte decât să faceţi experimente pe bolnavi – în rest, calitatea serviciilor medicale se apropie cu paşi repezi de cea din lagărele naziste.

Share:

27 comments

  1. dyers_eve 24 January, 2013 at 16:17

    Da’pentru saracii parlamentari, care trebuie sa-si mentina imunitatea la cote optime, s-or gasi ???

  2. Lora 24 January, 2013 at 16:19

    Penitenciar ??? Cine sa ii azvarle acolo?:)))) plus ca pe astia daca ii loveste vreo boala se trateaza pe afara, doar nu gunoiul de la noi,

  3. mifty 24 January, 2013 at 16:21

    … BĂSISTULE!!!

  4. dc 24 January, 2013 at 16:27

    8 ani de opozitie trebuie recuperati rapid, “business is business”.

  5. stalker 24 January, 2013 at 16:32

    se apropie de CEA din lagãre, pentru cã lagãrul se trezea pe Wagner iar în spitalul românesc te trezeşti cu guţã sau alt copil minune.

  6. Fratele Andryusha 24 January, 2013 at 16:59

    Dacă n-are bloguri cu care să facă bani, fură şi ei de unde poate, asta e.

  7. dongabone 24 January, 2013 at 17:20

    Nu oi fi eu cel mai tare comentator sau cel mai haios sau cel mai pontos din blogosfera romaneasca, dar va rog sa preluati cu totii articolul Simonei Tache si al lui Julius, cel de mai sus, si sa va abtineti de la fete galbene si poante de joi seara. Fara a fi vreun paranoic sau vreun habotnic, vreau sa va aduc aminte ca vorbim despre oameni care mor din cauza ticalosiei si nesimtirii altor ”oameni”. Formula ar fi asta: CANCER IN ROMANIA = MORI!!! GLUMITI CU ASTA…

  8. Mariana 24 January, 2013 at 17:28

    @dongabone: de acord

  9. Belle d”Iimagination 24 January, 2013 at 17:36

    @Dongabone: c-o moarte toţi suntem datori. Şi mi se pare mie că unii dintre străbunii noştri se duceau râzând la ea.

  10. Fratele Andryusha 24 January, 2013 at 17:44

    @Belle d”Iimagination: Se duceau râzând pe fond nervos…

  11. dyers_eve 24 January, 2013 at 18:20

    @Fratele Andryusha: Pe fondul consumului de struguri …

  12. geo 24 January, 2013 at 18:22

    @Fratele Andryusha: Se duceau râzând pe fond nervos … doar aia de erau dinamoviști 😀

  13. dyers_eve 24 January, 2013 at 18:27

    De unde bani, monser ? Ia uite cate cheltuieli serioase trebuiesc sustinute din banul public:

    http://www.porcisme.ro/index.php

  14. Fratele Andryusha 24 January, 2013 at 18:35

    @dyers_eve: @geo: Vorba aceea: te duci râzând şi pleci plângând…

  15. Ana 24 January, 2013 at 19:35

    “pamflete şi alte aroganţe.” – REMIDER. 😀

  16. Stephanie 24 January, 2013 at 19:50

    No, pai nu-i bai ca Guvernul nu gaseste bani de medicamente pentru bolnavii de cancer, e bine ca a fost generos cand a fost vorba de Catedrala Neamului (inteleg ca terenul ala pe care l-a donat Bisericii valoreaza vreo 200 de milioane de euro).

  17. Ozzy 24 January, 2013 at 19:58

    @Stephanie: Este şi normal, bolnavul de cancer trebuie să se îngrijească mai mult de viaţa de apoi, că în asta oricum nu prea mai are şanse.

  18. Lepka 24 January, 2013 at 23:04

    Bine ca a costa nujt ce soft achizitionat de Casa de Asigurari de Sanatate 70 de milioane de euro ..si nici nu cred ca merge…

    P.S. Am reusit sa ma enervez si pe Daily Cotcodac

  19. Mengele 25 January, 2013 at 02:14

    Daca nu ma inseala memoria, 800.000 de euro este aproximativ fix suma platita de catre Eugen Nicolaescu (in primul mandat de jefuit Ministerul Sanatatii) divei Mihaela Radulescu (ex Tiganu/ex Banica jr./ex Schwartzenberg) pentru ca aceasta sa ne zica noua, baietilor fumatori) ca ne face nu-stiu-ce oral daca renuntam la viciu.

  20. Deceneu 25 January, 2013 at 10:01

    De la medicamente nu iese comision…la foamea USL-inoasa de bani…trebuie directionati la oameni(era sa scriu infractori:)de baza din guvern…vezi Fenechiu,Dragnea etc.

  21. Porky 25 January, 2013 at 11:18

    O idee de “afacere” pentrul domnul mai sus mentionat, in articol, pentru a scoate suma dorita: Dupa “e de dat”, tanarul adult , bineinteles fara stirea lui, dar pe cheltuiala lui din toate punctele de vedere, devine “formator” de informatori :). Pana isi da seama, e prea tarziu. Si cica si-ar fi dat acordul. Astfel e determinat sa intre in hora, dar nu poate. Abia poate sa mai respire. Copiii/Adolescentii/Tinerii sunt la mare cautare. Dar asta nu mai e un secret pentru nimeni. Si nu numai ca e o problema deranjanta cel putin in baza principiilor morale, dar se amplifica pe masura ce devine formator de … indieni sau mexicani :). Si englezi, si francezi. Totul de dragul aplatizarii si omogenitatii, pe de o parte, si finantarii institutiilor statului sau fondurilor europene pe de alta parte. Ca doar trebuie platite si datoriile catre stat, ale marilor companii din Romania. Care, desi nu sunt in industria de profil, sunt oricum mediatice: de la afaceri cu otel, bunuri de consum, petrol, telecomunicatii, la media. Avem spirit antreprenorial, multe Gogosi, dar prea putine cunostinte sau creativitate in economie si business. Imi aduce aminte de o vorba, parca desprinsa din povestile taranilor romani: “Ce vrei mai sa stii, ca ne-am batut joc de un amarastean, care pana la urma s-a dovedit mai bun decat noi toti la un loc?” Intr-adevar, tratatele noaste de supravietuire se asemuiesc Morometilor, si nu decadentei occidentale. Dar principiul e acelasi, circumstantele sunt putin diferite.Un tanar, personaj de tratat, fara voia lui. Unde s-au dus banii pe tratatele vandute? In plus, daca tanarul nu se vrea a vinde, i se replica cu cinism “El/Ea nu se vinde”. Si toata viata ii e data peste cap.

    Nu am inteles niciodata de ce nu se aplica la personaje cu un statut social mai important. Sau cu anumite functii in companii importante. Tratatele despre formarea si supravietuirea lor in societate ar costa o avere. Si astfel, nu s-ar mai sacrifica copiii, si nici cei bolnavi.

  22. teribil 25 January, 2013 at 13:15

    Relu e o mizerie de om.

  23. Pamfletarul Orb 25 January, 2013 at 13:48

    Nu este o gluma, am renuntat la citostatice atunci cand, in loc de reteta, am primit din partea medicului numarul de telefon al importatorului… Am sunat si am fost anuntat ca respectivul medicament nu s-a mai importat de sase luni, deoarece CNAS nu-i achitase acelui importator facturi mai vechi de un an…

  24. geo 25 January, 2013 at 14:16

    aha … a doua zi, semn ca se citește blogosfera 😀
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/oficiali-din-sanatate-chemati-de-urgenta-la-guvern-pentru-a-discuta-criza-citosaticelor-102083.html

  25. Lectura de weekend (XXXI) | Foarfeca 26 January, 2013 at 08:55

    […] citit din nou despre criza bolnavilor de cancer – aici şi aici şi aici – ceea ce a zgândărit un punct sensibil mai vechi. Care punct, de altfel, e […]

  26. RoLo 27 January, 2013 at 09:46

    Pentru parlamentari s-au gasit un milion de euro ca sa-si achizitioneze masini… fara ajutorul blogurilor. Nu mai vorbim de banii de cazare, in conditiile in care majoritatea parlamentarilor au case in Bucuresti, chiar daca nu sunt toate pe numele lor.
    Avem numar dublu de parlamentari (desi in 2009 romanii au votat pentru un Parlament unicameral cu maxim 300 de parlamentari) pentru ca, nu-i asa, Romania nu este in criza si ne permitem… sau, poate, trebuie sa o interpretam ca pe o masura de scadere a somajului?! Ce s-ar fi facut bietii de ei daca nu isi gaseau un loc de munca la Parlament?

    Un sfat pentru iubitii nostri alesi – dragilor, incercati sa tineti populatia activa sanatoasa, daca nu din alt motiv, macar pentru faptul ca cineva trebuie sa mai si munceasca in tara asta ca sa plateasca taxe, taxe cu care sa va intretinem pe voi, iubitii nostri reprezentanti de frunte, in hoteluri/ apartamente de lux si masini cu sofer la scara. In fond, trebuie sa va asiguram toate conditiile pentru ca voi sa va ganditi in liniste la binele personal… scuze, poporului:D

  27. the man 27 January, 2013 at 21:39

    Va citesc dintr-un spital de stat, din Romania, bleahhh

Leave a reply