Postul nu e post destul

Pe-al nostru steag e scris iubire

Julius

Observ cu oarecare surprindere marea bucurie ce a cuprins o parte a naţiunii la auzul veştii că, începând cu luna viitoare, abonaţii Dolce nu vor mai recepţiona “haznaua” PRO TV. Aceeaşi bucurie nătângă căreia îi căzuseră pradă românii progresişti şi pro-occidentali atunci când “televiziunile turnătorului Felix”, în frunte cu “cloaca” Antena 3, fuseseră scoase din grila de programe de RDS & RCS. Aceeaşi satisfacţie defulată ca în cazul Discovery Network – căci, la drept vorbind, “nu se mai uita nici dracu’ la ei, numa’ documentare de căcat dau”.

Nimic despre dreptul său, al telespectatorului, de a se uita la ce pofteşte, nimic despre propria libertate de a schimba canalul – să se închidă, nene, să nu se mai dea! Să moară capra schiloadă a vecinului e infinit mai dulce decât să-ţi trăiască ţie vaca de lapte.

Asta îmi confirmă o mai veche credinţă, anume că românii nu sunt nici rasişti, nici xenofobi, nici antisemiţi, nici homofobi în adevăratul sens al acestor cuvinte. Pur şi simplu dânşii îi urăsc deopotrivă, fără discriminare, pe toţi ceilalţi.

Fireşte, mai puţin pe străinii care ne vizitează – cel puţin, câtă vreme există nădejdea că putem trage un oarecare folos de pe urma lor. Căci de nu, să stea acolo, la ei, ce caută aici?

Share:

27 comments

  1. sebra 27 December, 2012 at 20:05

    Asta ca să nu mai spunem că era mai bine pe vremea lui Ceau cu 2 ore de program.

  2. geo 27 December, 2012 at 20:09

    mare scoafală … oricum, aici, în Drumul Taberei nu se prinde Dolce

  3. Dexter 27 December, 2012 at 20:13

    Am abonament la Digi, Romtelecom imi da televiziune prin cablu gratis, deci ‘am di tati’ … doar ca arareori ma uit la tv 😉

  4. Fratele Andryusha 27 December, 2012 at 20:26

    Păi, nu?…

  5. Ciprian 27 December, 2012 at 20:28

    E scris iubire cu nesimtire.

  6. Fratele Andryusha 27 December, 2012 at 20:29

    Adevărul e că mie mi-ar place ca românii să fie homofobi în adevăratul sens al cuvântului dar, asta e, în viaţă trebuie să te mulţumeşti cu ceea ce ai, să nu fii un nerecunoscător…

  7. alina 27 December, 2012 at 20:37

    Si sa nu uitam ultima reclama la romtelecom/dolce featuring Loredana si LalaBand 😀

  8. bogdanic 27 December, 2012 at 20:58

    Unii isi fuc (!) programele lor si le scot p’ale concuretei.
    Ailalti au 69 (!) de canale.
    Io zic sa se dea numai UPC. Ca numai ei stie.

  9. costin 27 December, 2012 at 21:10

    Eu sunt ăla plin de “iubire” pentru Discovery. Chiar mă bucur că şi-au luat-o peste bot de undeva. În condiţiile în care grila Discovery este exclusivă pentru publicul din fostul imperiu, mi se pare nesimţire curată să vii cu aceeaşi grilă în România şi să te superi că nu primeşti chiar cât vrei tu. Sunt sătul de programele de genul “Istoria clanţei în Sussex County” vândute la preţ de documentar de mare valoare în România. Ăştia de la Discovery refuză milioane deoarece sunt prea puţine, însă nu sunt în stare sa realizeze nici măcar un singur program cu subiect local în toată grila lor. De preţul unui astfel de program mi-e şi ruşine să menţionez, nu cred că i-ar costa mai mult de 100 de mii să-l realizeze cu difuzare pe un întreg sezon, bugetul de promovare fiind inclus. Dar de, ei sunt Discovery, şi noi trebuie să fim onoraţi că ni se iau bani din buzunar pentru un nou episod din istoria clanţei. Mai bine mă duc la un muzeu sătesc din judeţul Teleorman, pentru mine are mai multă relevanţă ce găsesc acolo, decât la un “documentar” de pe Discovery.

  10. Mariana 27 December, 2012 at 21:11

    Cu ultima fraza nu-s de acord, natie care sa sufle mai mult in dos strainii eu n-am pomenit! Si nu musai ca am aveam ceva beneficii de pe urma lor. Cred ca am ramas cu sechele ca n-au venit americanii in ’45 si de asta.

  11. geo 27 December, 2012 at 21:22

    @Fratele Andryusha: și Steliști 😀

  12. Irina 27 December, 2012 at 21:42

    Daca as avea tupeu, ti-as scrie chiar pe Facebook ca incep sa ma indragostesc de tine.

  13. dyers_eve 27 December, 2012 at 21:54

    Ce sa mai zic de toparlanii care exultau la inchidrea TVR Cultural =))

  14. ThoR 27 December, 2012 at 22:03

    Daca ii pune dracu si se iau si de Mezzo, eu ii scriu lui Chuck Norris. Atat am vrut sa spun.

  15. Dan1 27 December, 2012 at 22:15

    Mizantropi se numesc cei ce “îi urasc deopotriva, fara discriminare, pe toti ceilalti“!
    Da, avem un câstigator! Asa e, noi românii suntem mizantropi!

  16. ErRon 27 December, 2012 at 23:33

    Daca o sa zic ca esti genial, ca poti surprinde in cateva cuvinte trasaturile definitorii ale neamului nostru viteaz, o sa sari sus, sa-mi amintesti de T..oader??
    In plus, poporul ii detesta si pe cei de acelasi neam, care se ridica putintel mai sus prin altceva decat furt, inselatorie si minciuna, respectiv prin munca, inteligenta si pasiune!:D

  17. BRRC 28 December, 2012 at 06:41

    “Românii nu suportă ca unul din ei să se ridice și să acumuleze ceva glorie. Ei resimt asta ca pe o amenințare, așa încât trag sistematic în jos pe oricine cunoaște un succes, în loc să-l sprijine astfel ca mai târziu și acela să-i ajute să iasă din gaură.
    “Mai degrabă murim toți de foame decât să suportăm ca unul din toi să se îndoape la ospăț”, aceasta pare a fi deviza lor națională. Copiii sînt invatati sa se teama unul de altul.
    Apoi, nu se poate spune ca mentalitatea românilor se sprijinã pe abnegatie si pe dorinta de a se investi in munca pentru binele natiunii. Statul e ceva abstract din care se furã. Românii au, cel mai adesea, sentimentul dominant ca au suferit destul pina acum din cauza vietii. Cei mai multi nu trudesc deloc la locul de munca decit in momentul in care au ajuns in mizeria cea mai neagra, dar profita de cel mai mic avans pentru a se fãli…
    Cel care ajunge intr-un post de putere, cit de mic, capata o morgã uriasa si incepe sa dea ordine, pierzand restul timpului in flecãreli. Cum sa te miri ca lucrurile nu merg bine in țară cînd șefii, de la cel mai mic la cel mai mare, cred că muncesc prin simplul fapt că deschid gura să-ți răspundă ?…

    Am înlocuit doar “Congo” prin “România” si “congolezi” prin “români”…
    (Marie-France Cros et François Misser, Géopolitique du Congo, Bruxelles 2006, pp. 47-48)

  18. zaqk 28 December, 2012 at 07:36

    Suntem asa de rai incat nici de apocalipsa nu am avut parte. Daca nu eram noi, acum lumea era sfarsita, spre bucuria omenirii care o asteapta de vreo 2000 de ani.

  19. lulu 28 December, 2012 at 08:34

    Serios??? Ar trebui sa-mi pese ca imi scot astia din grila “tanar si nelinistit”, stirile de la ora cinci si pe maruta??

  20. Dan Ciprian 28 December, 2012 at 09:20

    Mie imi pasa ca scot din grila emisiuni ca “Romania te iubesc”, “Dupa douazeci de ani”, “Omul care aduce cartea”, dar si singurele emisiuni de divertisment mai de doamne ajuta…

  21. Tetelu 28 December, 2012 at 09:47

    Sa-mi explice si mie cineva, cum ar putea un furnizor de servicii TV sa garanteze ca programele din grila actuala vor exista si peste un an sau o suta de ani si asta la un pret fix al abonamentului. Eu iau 29 lei/abonat*luna, vine ProTV/Antena/Discovery si-mi cere 35 lei/abonat*luna, eu ce fac?
    Varianta 1.
    Respect abonatii, scot banii din buzunar si dau faliment cu fruntea sus.
    Varianta 2.
    Maresc abonamentul la 50 lei/abonat*luna ca sa pastrez programele in grila, in cateva luni imi pierd toti abonatii si dau faliment cu fruntea sus.

    Eu as vrea ca RDS-ul sa-mi garanteze ca voi putea descarca totdeauna de pe torente si ca site-ul btjunkie.org(a murit saracul 🙁 ) va exista pe vecie

  22. Grey Cat 28 December, 2012 at 11:09

    bre, mai sunt si unii care privesc problema asta cam ca Hyperion: nemuritor si rece. Cine n-are nici teveu, nici abonament la cablu si se uita la tembelizor din an in pasti, in anumite vizite mai lungi, chiar i se falfaie ca astia vor sa scoata sau au scos Pro(s)TV si Acasa :(( din grila de programe. Dar, poate ca anuntul asta face parte dintr-o anumita faza de negociere si o sa vedeti ca programele respective nu vor fi scoase pana la urma. Nici nu stiu cum ar rezista gospodinele fara telenovelele preferate. Aaa, si fara emisiunea Poveshtiri Adevarate….ntz, ntz

  23. N.A. 28 December, 2012 at 12:33

    Recunosc cinstit ca mi se falfaie.

  24. Cici 28 December, 2012 at 16:06

    Sunt curioasa ce ne baga UPC in plus in grila de programe. Cineva tot trebuie sa castige ceva, pe undeva…

  25. Tetelu 28 December, 2012 at 16:38

    @Cici: Va baga 5 lei in plus la abonament. Nici acum nu platesc cat plateam acum 5 ani la UPC pana sa vina RDS la usa, 31 lei pentru grila de baza. Cand s-au vazut cu cablurile RDS la usa, UPC mi-au spus ca pot sa-mi ofere aceleasi programe pentru 15 lei pentru care imi luau de ani de zile 31 lei, asa ca s-o lasam mai moale cu cine are merite ca in Romania sunt preturi mici la internet si CATV

  26. Balauru 29 December, 2012 at 00:16

    Esti bun tipule, respect.

  27. Hoinar 29 December, 2012 at 14:51

    Salutare. Eu sunt unul din fanii vostri de pe FB care isi arata “tristetea” pt eliminarea posturilor Pro din lista :-).
    Pe de o parte iti inteleg tristetea, tu mai apareai la tv la posturile romanesti (nu mai stiu la care, stiu ca am citit aici pe blog), deci probabil ai legaturi prin mediul TV romanesc.

    Pe de alta parte trebuie sa intelegi, RDS au fost nesimtiti, au scos din grila niste posturi ok ca sa si le puna pe-ale lor. Si asta fara sa anunte abonatii. Pe cand Romtelecom au fost profesionisti si au anuntat ca negocierile scartaie si si-au anuntat abonatii. Asta ca sa nu zic ca barfa din media zice ca trustul PRO a cerut de 3 ori mai mult ca pana acum, intr-o economie de criza.

    Sa stii ca bucuria aia a mea nu e natanga deloc (nu ma intereseaza nici vecinul, si nici capra), pentru ca nu ma bucur de raul altuia, pur si simplu consider ca posturile lor nu merita sa apara la mine in abonamentul TV. Cred ca le platesc degeaba. Nu-mi plac stirile lor, emisiunile lor de divertisment, nu-mi plac serialele lor sau le-am vazut de mult (nici romanesti, nici straine) si, la fel, nu-mi plac nici maretele lor filme pline de reclame.

    As prefera un abonament complet customizabil, in care sa-mi aleg eu singur posturile de la A la Z. Si promit ca n-ar exista nici un post de la Pro sau de la Intact, dar ar exista toate canalele gen Discovery si toate canalele de sport posibile. Dar nu exista.

    Craciun fericit!

Leave a reply