Postul nu e post destul

Domnu’ Dan la Târgu Jiu

Ina_adevărata

– corespondență electorală de la Doamna Ecaterina-

Nu mai putem, mă mamă, nu mai avem liniște aicea, cu nărodu’ ăsta. Vine prin cartier cu toată liota după el, se ia de oameni pă stradă. A fost pă Zambilelor, a fost în Lotrului, a fost în Debarcader – numa’ noi scăpasem. Acu’-ntr-o zi mă uit pă geam și văd grămadă de lume, niște ăia îmbrăcați în mov. Și unu’ bătea un afiș în cui pă catalpa din fața blocului. Cum să bată afișu’ în copac, mă, mamă, că voi toți ați crescut sub copacu’ ăla, atîta umbră mai aveam și noi în cartieru’ ăsta! Am vrut să ies la el, să mă iau de el, păi ce, el a sădit pomu’ ăla? Când văd că apare ăla dintre mașini, nărodu’ ăla de la OTV!, cu camerele după el. Fusese la T. în vizită, că am aflat după aia că T. l-a chemat la ea, să-i ghicească în cafea și el, nărodu’, tot o iscodea că dacă el cîștigă alegerile – și ea tot îi dădea că e bolnavă și are pensie mică! Și nu i-a ghicit până la urmă!… deși au filmat-o, ea tot cu pensia mică și cu boala, nici vorbă de ghicit.

Și când a ieșit de la T. din bloc, le-a văzut pă astea de la noi de la scară, colea la bancă, și hai la ele! Atunci am renunțat să mai strig la ăla de chinuia copacul, că nu am avut chef să mă filmeze ăia. Io nu mi-am dat seama din prima cine e nărodu’ ăla de venea dinspre parcare, după aia m-am prins că e el, că prea veneau după el toți ăia îmbrăcați în mov și ăia cu camerele.

Și Măriuța a urcat repede, să nu o filmeze, a rămas la scară numai madam P., care abia aștepta să vorbească cu el. Și el a venit, a întrebat-o de pensie și asta a crezut că îi dă și ei ceva și i-a zis că are pensie mică – și atunci el i-a zis că i-ar fi dat un fular mov, da’ nu mai are, că le împărțise pe Zambilelor și în Debarcader, așa că i-a dat un pix. I-a dat un pix mov, mă mamă! Că îi dedeam io o sacoșă de pixuri, dacă-mi zicea că îi trebuie pix!

Și s-a dus apoi p’in față, pe la magazine, și a văzut niște fulare mov atârnate pă ușă la Iulica, la butic. Și a zis către ăla de filma că uite, doamna e un mic întreprinzător care dorește schimbarea României și de-aia a arborat fularele mov, în cinstea Partidului Poporului.

Da’ Iulica nu-l suportă, mamă, zice că el minte, de unde să aibă el atâția bani câți zice că are? Dacă ea avea ditamai magazinul acu’ 5 ani și acu’ a rămas numai cu buticul ăla, că nu i-a mai mers magazinul, și zice mersi că a dat spațiul în chirie! De unde să aibă statul bani, dacă nici ei nu-i mai merge, nici ălora cu aprozarul de alături, nici lui nea Vîlceanu cu automatul de lapte? Și Diaconescu ăsta minte lumea că el o să împartă bani!…De un’ să-mpartă, dacă nu mai are de un’ să ia bani?

Și a întrebat-o pă Iulica dacă îi vinde 200 de fulare d-alea mov și ea i-a zis că îi face comandă, dacă vrea, să mai treacă peste două zile sau să trimeată pe cineva după ele și-l costă 7 lei bucata. Și atunci el a zis că se așteaptă ca pe el să-l coste 2 lei bucata, că el e Dan Diaconescu, nu-l recunoaște? Și ea i-a zis că îl recunoaște, da’ ea aduce fularele din angro de la Craiova și o costă 5 lei bucata, așa că i se pare normal să le vîndă cu 7 lei bucata – dacă vrea, bine, dacă nu, să nu cumpere! Și el a zis atunci către cameră: “Uite ciocoimea, cum jupoaie oamenii, ciocoii nu se gândesc decât la profit, nu și la lumea amărâtă, de-a ajuns omul să nu își mai permită un fular pentru iarnă. Tremură oamenii iarna fără fulare, că ciocoii nu lasă din preț!”, și a plecat încolo, spre Lotrului. Și Iulica a rămas tare amărâtă, că și așa toți săracii din cartier își îmbracă copiii de la ea că nu găsesc mai ieftin nici la second-hand, ba le mai dă și pe datorie, cum să o facă pe ea “ciocoi”? Și nici vînzătoare nu își mai permite, așa că stă ea și vinde la magazin și bărbac-su umblă după marfă p’in țară!…și să o facă ăla pe ea “ciocoi”!…

Și acu’ nu mai avem liniște cu vecina asta, mă mamă, cu madam P.! Nu mai poți vorbi nimic cu ea, că orice i-ai zice, ea doar atâta știe: “Cum, doamnă, să îmi dea el mie un pix? Păi, de-aia am stat io să mă filmeze ăia, pentru un pix?! Măcar să mă fi lăsat să îmi pun și io pardesiu’ ăla bun, nu să mă filmeze în flanel! Pentru un pix!!! Păi, pedeleu’ mi-a dat în 2009 o plasă cu ulei și zahăr, și o buleandră de-aia portocalie de plastic! Și pe ăsta să-l votez pentru un pix???”

Share:

49 comments

  1. 4mall 19 November, 2012 at 07:27

    Eu inca sunt socat…credeam ca nu exista om in tara asta care sa voteze din cauza unor foloase materiale! Eram ferm convins ca fiecare cetatean isi alege partidul preferat dupa doctrina!

  2. Ina_adevarata 19 November, 2012 at 08:12

    @4mall:
    Și domnu’ Dan e convins de același lucru. E bine cunoscut faptul că electoratul domniei-sale este de o înaltă conștiință civică și puritate doctrinară.

  3. Rower 19 November, 2012 at 08:24

    Eu l-as vota pe Mogulul Julius, dar nu de pomana – ca doar nu o sa stric tocmai eu frumusete de doctrina. Si ce ar putea sa ma incalzeasca iarna asta mai bine decat un set complet de sincere felicitari? :))) (fie ele si manarite, nu’s pretentios)

  4. Sorin 19 November, 2012 at 08:25

    @4mall: Nu numai la romani se intampla asa ceva, sa nu uitam ca Hitler a ajuns la putere pe cai legale, votat de catre poporul german.

  5. Belle d”Imagination 19 November, 2012 at 08:39

    Eu ştiam că oltenii sunt oameni cu stare. Nu a găsit nimeni vreo tomată putredă pe balcon să-i decoreze suprarealist fularele mov?

  6. sebra 19 November, 2012 at 08:52

    Poate cu pixul ala semneaza pentru aia 20.000 euro. Mai stii?…

  7. Ina_adevarata 19 November, 2012 at 08:54

    @Belle d”Imagination:
    E imposibil, umblă cu camera după el, terorizează oamenii. Orice tomată putredă ar veni, evident, din partea lui Ponta, iar aruncătorul ei s-ar chema că e plătit de Ponta.
    Haita mov umblă prin cartiere, oprește copiii, le cere să îl ducă pe DD la familie acasă, năvălesc toți peste oameni. Au năvălit în curtea unuia cu un depozit de materiale de construcții și ăla a început să urle că își pierde clienții dacă află lumea că el “s-a dat” cu nebunul. L-a umplut ăsta de spume în fața camerei.
    Cartierele astea de la periferie, fostele colonii muncitorești, sînt pur și simplu sub asediu, zilnic, le e frică la oameni să iasă pe stradă ca să nu se trezească intervievați de nărod. Și are, evident, un nucleu dur de pensionare care îl adoră și care îi cer pixu’.
    @Sebra: da, sigur =))

  8. Cristiana 19 November, 2012 at 09:02

    @Ina_adevarata las’ ca cumpara DD tot angroul de la Craiova si ne da fulare moca la toata lumea,ba si p-ala din Bucuresti, il transforma in Dragonul Mov si China isi schimba culoarea nationala in mov si chineji o sa lucreze pentru romani si-o sa fim toti ciocoi =))=))=))=))Traiasca DD ca morcovu’ da o tara mai adanc 😀
    P.S. Pe Elodia a gasit-o? :)):))

  9. N.A. 19 November, 2012 at 10:10

    Noi nu mai avem letcaie de sincere felicitari in debara si asta minte ca are bani! De unde sa mai fie bani?

  10. RoseN 19 November, 2012 at 10:50

    =)) pe mine ma bușește râsul… da’ parca nu-i chiar asa de râs daca stai sa te gandesti ca multi chiar iau in serios toate prostiile ce le aud prin campanii electorale!

  11. Dan1 19 November, 2012 at 11:12

    Bre, io citii în presa alta versiune: cica ieri îi vandalizara oltenii corturile si-i furara fularele si pixurile mov. Asa fu?

  12. Cristiana 19 November, 2012 at 11:18

    @Dan1 unde ai citit pe OTV? :)):)):)) Oltenii sunt oameni cumsecade bre,nu fac de-astea 😀

  13. Dan1 19 November, 2012 at 11:40

    @Cristiana: http://www.realitatea.net/dd-show-la-targu-jiu-s-au-calcat-in-picioare-ca-sa-primeasca-fulare_1055593.html

  14. Cristiana 19 November, 2012 at 11:42

    @dan1 pe 9 decembrie face si pomana :)):)):))

  15. dyers_eve 19 November, 2012 at 11:42

    Domnu’ Dan asta e concurentu’ lu’ Victoras, asa-i ? Da’ ce pacate avurati voi, valcenii, de va blagoslovi Al de sus in halul asta ?

  16. dyers_eve 19 November, 2012 at 11:43

    “Da’ fularu’, doamna, cat e fularu’? Scump, scump, la Victoras era mai ieftin!” =))

  17. Raluca 19 November, 2012 at 12:04

    Astia zic altfel la tv: http://www.rtv.net/spectacol-electoral-s-au-calcat-in-picioare-pentru-un-pix-un-fular-si-un-cos-din-plastic_53893.html

    L.E. Ups, se pusese deja.

  18. dyers_eve 19 November, 2012 at 12:20

    “Romanii din leaganul civilizatiei/…/Domnu’ Dan la Targu Jiu” =))

  19. Ina_adevarata 19 November, 2012 at 12:21

    Aia cu fularele a fost la spectacolul de pe insuliță, unde DD zice că a adunat 20000 de oameni (dacă se adună 5000 de oameni pe insulița aia, se scufundă). La mine în cartier stau altfel de oameni, bre, mai colțoși.
    Oricum, norocul lui, se pare că a găsit un furnizor eftin de fulare.

  20. Belle d”Imagination 19 November, 2012 at 13:13

    Şi pe mine m-a agresat un nerod de-al lui DD, care cică catindează la mine-n district. Când i-am refuzat pixul, poza şi mesajul fiidcă ”Eu nu votez cu cei care se asociază cu măscăricii şi mincinoşii”, i s-au dus ochii cruciş de mânie. Dar l-am privit în ochi şi am zâmbit. Aşa, într-un colţ, dulce şi suav, a la Bella Lugosi şi mi-a părăsit instant câmpul vizual, fără alte comentarii

  21. Dan1 19 November, 2012 at 13:59

    @Belle d”Imagination: Pa’ se poate bre? Ca omu’ se numeste “zoon politikon” (adica om cu drag de politica) tocmai d-aia, ca are drag de politica! Cum sa-i refuzi pixu’ si fularu’?

  22. gigi22 19 November, 2012 at 14:36

    Macondo, fraticule!
    Le zice dna respectiva ca marii autori sud-americani.
    Pi buni.

  23. ErRon 19 November, 2012 at 14:39

    Da’ cu flacara mov nu erau ai nostri, pedelistii?:D
    Un fular mi-ar prinde bine si mie, ca zgarcitii astia de la noi mi-au dat decat pixuri! Dintre care unul roz!:D

  24. valyum 19 November, 2012 at 16:14

    Fratilor, Io zic sa-l propunem pe Julius sa mearga din casa-n casa si sa imparta sincere felicitari false pe la popor, iar daca il intreaba cineva sa le zica ca ciocoii nu l-au lasat sa tipareasca de alea bune ca le fura electo-aratul.
    dar neaparat la brat cu N.A., RoseN, Rushenne si alte comentatoare de-ale noastre sa se vada ca e om de sucess, nu altceva 🙂

  25. Cms 19 November, 2012 at 16:21

    @valyum: Nu mai bine ne împarte nouă nişte comentatoare din alea premium? Doar îl ajutăm de atâţia ani, în atâtea campanii… ;;)

  26. Cristina Ș. 19 November, 2012 at 16:39

    @Cms: :))

    @Ina_adevarata: am stat pe Lotrului, ce bine c-am plecat de-acolo, acum imi dau seama 🙂

    p.s s-o sun pe mama, ca n-am apucat sa vb cu ea saptamina trecuta, sa vad daca pe la ei au ajuns DD-eii …

  27. Stephanie 19 November, 2012 at 16:43

    @Cms: Ce insemna “comentatoare premium ” din punctul tau de vedere?

  28. Cms 19 November, 2012 at 16:50

    @Stephanie: 😀
    Bine, bine, mă predau! Toate comentatoarele, poftim!
    (sau întrebai pentru o prietenă?) 😛

  29. valyum 19 November, 2012 at 16:52

    @CMS: ceva imi spune ca vei dormi pe un pres mai putin confortabil acasa 🙂
    Acuam ca m-ai prins, sa-ti zic planl meu malefic: il asteptam cu interes pe domnul Julius sa imi ia votul cu felicitarile lui si eu hat! ii furam comentatoarele….
    @stephanie: toate comentatoarele sunt premium (nu ma risc ca poate apar la vreo petrecere culturala in gradinita lui Raetchi 🙂 )

  30. Cristina Ș. 19 November, 2012 at 16:55

    p.p.s. daca stiam ca vin astia in campanie cu pixuri mov, mishto, nu-mi mai luam prostia asta de la waterman

  31. Cms 19 November, 2012 at 17:13

    @valyum: Deocamdată am dreptul să dorm pe ce preş vreau eu. :))

  32. Ciprian 19 November, 2012 at 17:20

    Ieri am primit un calendar de buzunar cu anul 2013. Ce risipa!

  33. N.A. 19 November, 2012 at 17:22

    @Stephanie: las’c-am auzit ca tu esti primadona site-ului! =))

  34. Alt Marian 19 November, 2012 at 17:45

    @Cristina Ș.: No vezi ce patesti daca-ti pierzi timpul pe alte meleguri (în speta Haga si München)? Nu erai mai bine sa te fi dus pe-acasa, poate-l mai prindeai pe domnu’ Dan sa-ti dea un pix adevarat (si pe de-a moaca).

  35. Stephanie 19 November, 2012 at 17:56

    @N.A.: Cand ai citit “primadona” te-ai gandit la o cucoana grasa cu un coc imens, care urla cat o tin plamanii, este? :))

  36. Stephanie 19 November, 2012 at 17:58

    @Cristina Ș.: Stiloul ala ti l-ai cumparat ca sa poti scrie texte frumoase pentru DC? 😀

  37. Stephanie 19 November, 2012 at 18:01

    @valyum: in ceea ce ma priveste, nu risti nimic; estimez ca n-o sa-mi fie foarte dor de Romania in urmatorii cinci-zece ani.
    @Cms: Intrebam doar asa, pe principiul “ai grija ce-ti doresti…” 😉

  38. N.A. 19 November, 2012 at 18:19

    @Stephanie: Ba la Angela Gheorghiu in tatele goale, pe coperta Palyboy-ului, zbierand cat o tin plamanii. Da’ zbierand ceva frumos. :))

  39. Savantu' 19 November, 2012 at 18:51

    @valyum: Terminologia deja consacrata este “comentatoare premium”.

    Later edit. Sorry, i-ar m-am grabit ca fata mare la maritis, fara sa citesc toate comentariile.

  40. Stephanie 19 November, 2012 at 19:06

    @N.A.: Zbierand frumos la Doc Sendroiu, poate? =)) =))

  41. Laura 19 November, 2012 at 19:38

    Eu am o pasiune nebuna pentru instrumente de scris. Am o colectie de pixuri care de care mai fine, mai multe decat as putea folosi in cinci ani. Totusi, de cand am vazut comentariul Cristinei S. referitor la stiloul waterman ma simt oropsita, obidita, nedreptatita si nefericita. Nu cred ca mai pot aprecia viata la adevarata ei valoare in lipsa unui stilou de lux, un waterman de ex. Cred ca ar trebui sa imi gasesc un viciu mai normal…

  42. Grey Cat 19 November, 2012 at 21:01

    S-au dus vremurile alea cand ”se dadea” zahar, ulei, faina. Sau galeti si veste. Ca sa nu mai vorbim de vremurile de glorie cand Vanghelie impartea in sectorul 5 telefoane mobile si stick-uri de memorie (asa mi s-a povestit). Intre timp, nici nababii nostri nu mai sunt ce erau odata, asa ca acum nu au de oferit ca mita electorala decat pixuri si fulare, si nici alea pentru toata lumea! Ntz, ntz! Tot asa de slaba o fi oferta si la celelalte partide? Sau intre timp s-au rafinat metodele? Mai auzisem ca se plateste direct votul: te duci, votezi, faci foto cu tel mobil, apoi arati cui trebuie poza si-ti incasezi banii. mercurialul: 50-100 lei. pacat ca astia care voteaza pe bani nu-si anuleaza votul dupa ce fac poza de rigoare, prin aplicarea inca a unei stampile pe buletinul de vot, in alta casutza.

  43. Alt Marian 19 November, 2012 at 22:08

    “S-au dus vremurile alea cand ”se dadea” zahar, ulei, faina.”
    Pai alesii vostri au votat ca limita “suvenirurilor electorale” sa nu depaseasca contravaloarea a 10 lei.
    Nu mai poti sa-l multumesti pe român, dom’le! 🙂

  44. Dan1 19 November, 2012 at 22:18

    @Laura: Apuca=te de fumat! Când colegele mele aveau Waterman, io aveam Pelikan Silvexa, deci daaa? :))

  45. Dan1 19 November, 2012 at 22:21

    Na, c-am bagat un “=” în loc de “-” si nici nu mai pot sa corectez (din Safari 5.0.6, M3bis, daaa?) 😐
    Poate faci ceva pentru noi, mactarzii! 😐

  46. Cristina Ș. 20 November, 2012 at 11:33

    dar de ce, Laura?!?! ca ala nu-i de lux! si si dac-ar fi, e irelevant daca nu-ti place de el

    @Stephanie, am gresit linkul, de fapt mi-am luat doar un pix, dar tie ti-ar sta tare bine cu un stilou din ala cu care se na mai scrii frumos pe DC >:D<

  47. Gabi 20 November, 2012 at 12:35

    De stiam veneam si eu pe acasa poate prindeam vreun fular ..

  48. N.A. 20 November, 2012 at 13:45

    @Stephanie: La Doc ceva frumos si murdar! =))

  49. Ionel Stan 21 November, 2012 at 13:28

    Cum naiba articolul cu Domnul Dan are mai multe comenturi decat cel cu lesbienele? Intreb pentru un var de-al meu care nu are cont aici. Si cine era Vasile Lupu?

Leave a reply