Postul nu e post destul

Prima oară

Ina_adevărata

Precizez din capul locului că ceea ce voi povesti nu mi s-a întâmplat mie, ci cumnată-mii. Să nu avem vorbe.

Cumnată-mea își luase de câteva zile permisul, iar frate-meu insista că experiența este cea care te face șofer, nu cartonașul tras în țiplă. El susținea că insistă să o vadă pe nevastă-sa șoferiță doar pentru a-i întări ei self-esteem-ul, dar eu mă gândesc uneori că și plăcerea lui de a bea bere la orice oră ar fi putut avea un rol în insistența asta.

În fine – ce poate fi mai util unei șoferițe începătoare decât să urce zilnic la volan, să străbată cei 16 km care o despart de locul de muncă, avându-l în dreapta pe soțul ei? Ce îndrumător mai potrivit ar putea avea? Cine i-ar oferi cele mai bune sfaturi cu mai multă răbdare ca el și, mai ales, cu afecțiune?

Așa că iată cuplul urcat în Dacia 1300, în prima dimineață a cumnatei mele de șoferie fără dublă comandă. Ea – terifiată, cu stomacul strâns de spaimă, el – relaxat, protector.

Chestiile simple – ambreiajul călcat, bagi cheia, bagi a-ntâia – merg repede, doar cu câteva repetări, suficiente ca zâmbetul lui să dispară, iar ea să devină confuză. Totuși, mașina refuză să pornească. Pe când el e gata să le lase naibii de lecții și să treacă la volan ca să nu întârzie la serviciu, își dă seama ce se întâmplă și urlă: “da’ ridică piciorul de pe ambreiaj, fată!”. Ceea ce ea face brusc, înspăimântată – și motorul moare. Vă amintiți cum era, așa-i? Hai că vă amintiți, ăla care zice că e șofer și nu a trecut prin așa ceva minte.

Să zicem că peste puțin timp (foarte puțin, da?), cu toate micile neplăceri, mașina se află deja pe strada principală a comunei în care locuiesc, participând la traficul – din fericire foarte redus – al dimineții. Deja, ea e terorizată, iar el mârâie: “aici cedezi. Cedeeezi, n-auzi?! NU VEZI CĂ VINE DIN DREAPTA?!!!…fată, aici ai stop. Nu vezi mare stopul ăla, ești chioară?! FRÂÂÂÂNĂĂĂĂĂ!”.

Pe undeva pe lângă Poștă, dinaintea lor pornește Costică al Rusului cu mașina lui, pe care cumnată-mea îl ajunge din urmă și constată că are același drum cu ei. Se cuibărește fericită în urma ăluia, semnalizând când el semnalizează, frânând când el frânează, și lucrurile reintră în normal. Ce simplu e să conduci așa! Cum de nu se gândise? Sigur, te ții după unul mai experimentat, așa nu ai cum să greșești! Parcă îi mai trece și frica, concentrându-se să copieze manevrele lui Costică. Ba parcă și frate-meu se calmează un pic.

În satul următor, Costică al Rusului semnalizează dreapta, ceea ce face și cumnată-mea, deja din reflex. Costică trage dreapta și…oprește. Oprește și cumnată-mea, din nou confuză; Costică iese din mașină. Le aruncă o privire nedumerită și intră într-o curte. Din curte, se întoarce și mai privește o dată spre ei, bănuitor.

– Ce faci, fată?! urlă frate-meu, scos din fire. De ce-ai oprit?

– Păi, a oprit Costică, îngaimă ea, dându-și seama că e imposibil să îi explice lui ce legătură e între opritul lui Costică și mașina lor.

– Păi Costică a intrat la maică-sa, fată! Ce treabă ai tu cu maică-sa? Doar nu o să stăm aici până iese ăla de la maică-sa???

Ziceți și voi, ce poate să răspundă la această întrebare o șoferiță în drum spre serviciu, în prima ei zi fără dublă comandă, atunci când lacrimile îi țâșnesc fluviu?

– Daaa’ …nnnf…poate că…hhhhh!… poate că nu stă muuult-hhhhh!

Share:

93 comments

  1. sebra 29 October, 2012 at 08:41

    Da’ Costică ăla nu avea servici?? Cât putea să stea la mă’sa? :))

  2. Dan1 29 October, 2012 at 08:56

    Frate-tau trebuia sa iasa din masina si sa strige: “Costele Costica, ne mai tii mult mah?” :))

  3. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 09:37

    Ba trebuia să îi tragă și vreo două, să se învețe minte ăla să inducă în eroare șoferițele.

  4. geo 29 October, 2012 at 09:57

    @Ina_adevarata: și zici mătăluță ca nu e vorba de tine … da ? =))

  5. N.A. 29 October, 2012 at 10:09

    Hahahaha, saraca! Cat o inteleg si compatimesc! De la al treilea drum prin Bucuresti, cu barbati-miu in dreapta, am hotarat ca nu vom mai repeta experienta niciodata! Am mai mers unul in spatele altuia, e mult mai relaxant. Dar cel mai bine conduc cand sunt singura in masina. Bine, ideal ar fi sa fiu si singura pe strada, atunci as conduce perfect, da’ in fine…

  6. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 10:24

    @geo:
    Nu, nu e vorba de mine. Eu mi-am început șoferia la modul serios, blocînd două benzi de circulație, deci nu cu mofturi ca și cumnată-mea.
    @N.A.:
    Și eu cred că m-aș descurca excelent dacă aș avea bandă dedicată, așa cum parchez excepțional cînd am la dispoziție 3 locuri de parcare libere, unul lîngă altul.

  7. Cristiana 29 October, 2012 at 10:36

    Ce bine ca nuuu conduuuuuc,am salvat un pinguin?:D

  8. miki 29 October, 2012 at 10:48

    @Cristiana: chiar si vreo cativa participanti la trafic, nu? 😀

  9. Belle d”Imagination 29 October, 2012 at 11:35

    Uite d-aia nu conduc eu. N-are cine să mă îndrume cu atâta atenţie, dragoste şi calm prin jungla de roţi.

    PS: Şi mai am la dispoziţie şi tot corpul de şoferi al RATB

  10. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 11:43

    @alioja:
    Prietene, am intrat de curiozitate pe articolul ăla al tău. Ți-aș da nenumărate exemple de oameni băgați în pămînt, nu în spital- de șoferi bărbați, dar mi-e clar că nu are rost. Dacă ție ți se pare că flash-urile sînt un mod civilizat de a conduce și că o femeie trebuie să se “simtă” cînd un Zeu Al Șoselelor îi dă flash-uri, e clar că nu e nimic de discutat aici. Am un exemplu chiar extrem de recent al unui cunoscut, un asemenea Preaputernic al Volanului ca tine, care a băgat în pămînt o femeie. Da, viteza- el știa să conducă, spre deosebire de ea care stătea regulamentar la stop, în nepriceperea ei șoferească…A rămas un copil fără mamă, pentru că mama lui a avut tupeul să îi stea Deosebitului în cale.
    Noi, măcar, avem tăria să rîdem de noi înșine, spre deosebire de cei ca tine, care cred că le-a fost înscrisă șoferia în codul genetic. Sînt sătulă de alde ăștia convinși că ce au în pantaloni le ține loc și de creier.

  11. Alina C. 29 October, 2012 at 12:13

    Ce-mi place de tine, Ina! Pacat ca esti maritata. 😀

  12. Rada 29 October, 2012 at 12:16

    @alioja: Batrane, daca ai permis de numai 3 luni si deja ai invatat sa dai flash-uri, e cam nasol. Prevad ca o sa inveti in curand si semnificatia termenului “dauna totala”.

  13. M3bis 29 October, 2012 at 12:22

    @Rada: Lasă-l, bre! Şi tu ai fost începător!

  14. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 12:23

    @M3bis: da, dar Rada pare sa fi avut totusi ceva in plus fata de alioja ..

  15. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 12:26

    @Dan1 a spus: “Frate-tau trebuia sa iasa din masina si sa strige: “Costele Costica, ne mai tii mult mah?”

    =)) =)) =))

  16. Alina C. 29 October, 2012 at 12:26

    Ca sa fim toti de acord:
    Cele mai multe si mai stupide greseli le fac femeile la volan.
    Cele mai mari si mai multe accidente si crime auto le fac barbatii.

    Si inca un mic detaliu. Masina nu mai este un lux, nici condusul o arta, ci o necesitate. Atat strazile, cat si masinile ar trebui regandite in acest sens, astfel incat condusul sa fie accesibil tuturor in mod egal.
    @alioja: Ai spus ca esti insurat. Cand vei avea copii si va trebui sa ii duci la scoala, la inot, la baschet, in parc, vei renunta la serviciu ca sa le fii sofer de cate ori va fi nevoie?

  17. miki 29 October, 2012 at 12:30

    @alioja: prevad un rating negativ pentru prodigioasa ta activitate pe DC! Numa’ sa se trezeasca tetrisu
    Aaa, si macar Fratele are umor si le zice fara sa jigneasca
    P.S. Pe Inna n-ai s-o gasesti aici

  18. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 12:32

    @alioja:
    De trei luni?! Scumpule, tu ai permis de trei luni, dar ai deja păreri atît de tranșante despre cum conduc ceilalți?! Gurule, să dea Domnul să treci cu bine măcar de primul an, și ceilalți din jurul tău la fel! Tăticul Șoselelor despre care ți-am povestit mai sus, cel care are acum un om pe conștiință, avea permisul de opt luni. Și el știa să dea flash-uri, că e șoseaua mămicii lui și trebuie să i se facă loc.
    Eu am voie să mă autoironizez cît am eu chef- ăsta e un site unde fiecare rîde de ce vrea, inclusiv de el însuși, dar postarea aia a ta e o mizerie jignitoare și stupidă. Mai ales că e scrisă de un bobocel abia ieșit pe șosele… și-apoi, dacă ți-e atît de cunoscută expresia aia cu suplinirea creierului, înseamnă că ai auzit-o tare des, ceea ce ar trebui să te pună pe gînduri.
    Mai mult de atît nu mai pierd timp cu tine, că nu-i cu cine.

  19. Dan1 29 October, 2012 at 12:32

    @Alina C.: Gresit! Cele mai multe greseli si accidente si crime le fac diplomatii straini acreditati în România! Si dup-aia o sterg englezeste sub fustele ma-sii! (cu cratima)

  20. Alina C. 29 October, 2012 at 12:41

    @alioja: Vei vedea ca mai apar multe chestii, copiii nu prea par sa fie multumiti sa stea pe langa casa.

    Intr-o buna zi te vei trezi rugandu-ti sotia sa faca scoala de soferi si sa conduca ea. Atunci – da, da – iti vei aminti de noi… si-o lacrima vei avea in coltul ochiului stang. :D:D:D

  21. Rada 29 October, 2012 at 12:46

    @alioja: 1. Manetuta aia din stanga volanului chiar da volumul mai tare la muzica. Si chiar mai incet, depinde cum am chef. Nu stiu cum ai nimerit-o, ne cunoastem de undeva? 2. Trebuia sa rad, sau cum? 3. Ia mai zi-ne si unde ti-ai luat carnetul – la Pitesti sau la Ploiesti?

  22. alioja 29 October, 2012 at 12:49

    @Rada>> =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    nu, tu stai linistita, nu trebuie sa faci nimic, doar sa comentezi

    :))))))))))))))))))

  23. NNA 29 October, 2012 at 12:49

    … deci, voi femeile, in tot ce faceti aveti nevoie de un Costica?! =))

  24. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 12:52

    @NNA: n-avem nevoie de-un costica, nu, dar daca tot se intimpla sa fie pe-acolo .. 🙂

  25. Cristi 29 October, 2012 at 12:54

    @Ina_adevarata: Stii sa injuri? Cumnata stie sa injure? 😀

  26. Florin T. 29 October, 2012 at 12:55

    @Rada Daca taceai…:)))))

  27. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 12:58

    @Florin T.: da’ de ce sa taca?!

  28. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 12:59

    @Ina_adevarata: pff !! .. eu ma gindesc numai la cei din jurul lui, gigu duru asta cu permis de 3 luni nu cred ca merita prea multe griji, sa se decurce…

    da, ai dreptate Ina, tu ai voie sa te autoironizezi cit vrei, si fiecare ride de ce vrea, dar atita vreme cit nu jigneste pe nimeni .. auzi la el .. “se uita ca vaca-n gard”

  29. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 13:00

    @Cristina Ș.:
    ca să nu mai vorbim că Rada e bărbat…

  30. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:00

    @Dan1: da’ tot barbati si aia .. diplomatii 😀

  31. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:03

    @Ina_adevarata: da, da’ cred ca nu trabuia sa-i spunem, sa-l mai lasam pe duruletul asta de 3 luni sa-i dea ceva lectii ..

    acum o sa-si schimbe parerea, imediat, despre ce si cum trebuie sa faca Rada

    p.s. breeeeeeeeeeeeeeeee! dati-mi drumul din moderare ca altfel ma urc in masina si .. stiti voi :))

  32. RoseN 29 October, 2012 at 13:05

    @Ina_adevarata: exact, e funny cum se baga unii-n seama, mai ales cand colegul nostru comentator Rada, e COLEG cu sosetute albastre 😀 dar nah…
    superba postare Ina 😀

  33. M3bis 29 October, 2012 at 13:06

    Rada e bărbat? Fuck!

  34. M3bis 29 October, 2012 at 13:06

    alioja! Uşor cu pianul!

  35. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:09

    nimic, lasati ..

  36. Rada 29 October, 2012 at 13:11

    @Florin T., @Cristina Ș.: Cred ca ar fi trebuit sa explic mai intai ce inseamna RadioCD comenzi coloana volan..

  37. Rada 29 October, 2012 at 13:13

    @Ina_adevarata, @RoseN: :)) Mi-ati stricat distractia! :))

  38. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:14

    @Rada: mie nu, mie nu, te rog sa nu-mi explici! O:-)

    p.s. da, si noi ne distram un pic aici, in background 😉

  39. RoseN 29 October, 2012 at 13:18

    @Rada: acu ne ierti, da’ avem si noi rabdarica noastra 😀 in plus e LUUUNI, cat poate omu sa taca? 😀

  40. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 13:18

    @Rada:
    scuze, șefu’. Crezui că nu bagi de seamă confuzia băeților de băeți.

  41. M3bis 29 October, 2012 at 13:26

    @alioja: unu.

  42. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:26

    @RoseN: io mai aveam rabdare citeva ore, ashea .. :))

    @Ina_adevarata: “băeți de băeți” :)) o uitasem pe asta.

    oricum, acea confuzie spune clar cum judeca alioja: i-a sunat feminin numele Rada, nu mai sta pe ginduri, pac! l-a etichetat!

  43. Yildiz 29 October, 2012 at 13:29

    Conduc de prin 1998, am destula experienta si cu accidentele, si ma consider un sofer foarte bun. Spre deosebire de prieteni de-ai mei, barbati, care conduc ca niste “cizme” cum nici nu imi e rusine sa le zic. Si ma dau la o parte din fata alora care au gasit butonul de faza mare, nu ca mi-e frica de ei, eu chiar cred ca atata pot ei sa faca. Ala e singurul moment din viata lor in care pot intimida pe cineva. Si ii las, trebuie sa fii marinimos cu cei mici, eu asa cred.
    Al meu a luat carnetul dupa mine, si prima oara cand m-am suit cu el in masina, se facuse coloana in oras, si el era prima masina. Mergea atat de incet incat eu mai aveam putin si faceam infarct.Acuma e un sofer bun, dar recunoaste ca eu conduc mult mai bine ca el, si nu are nici o problema sa-mi dea masina pe mana.
    Povestea mea:
    Eu, la volan, ca asa am vrut eu, sa conduc dupa ce am zburat toata noaptea, nu prea aveam rabdare cu al meu, care da indicatii despre drum, starea vremii si toate mustele din jur care isi modifica traiectoria in asa fel incat ii murdaresc lui masina.
    Stau la semafor, asteptam sa se faca verde, cand el zice “Hmmmm, ar fi trebuit sa te incadrezi sa faci stanga”.
    Eu: Ha! De ce nu ai zis dupa ce am trecut de intersectie, era mai bine.
    El: Esti haioasa, sa mor eu!
    Se face verde…
    El: Taie-i fata astuia, da geamul jos sa vada ca esti femeie (!!!! ; asta chiar nu fac vreodata), fa stanga, fa stanga, FA STANGA!!!! ACUM! ACUM! ACUMA! In puii mei, fa stanga!!!!
    Eu: TACI! TACI! TACI! – asta era deja urlat in toata regula…
    El: Dar…
    Eu: TACI!
    El: Eu numai…
    Eu: TACI!
    El: Dar…
    Eu: Bogdane, te aud vorbind si nu-mi convine!
    Restul drumului a tacul malc si pana acasa nu a mai vorbit deloc. Ceea ce pt el e traumatizant.
    Un an de zile nu am mai condus cu el in masina, nu a pus pic de alcool in gura cand ne vedeam cu prietenii, si chiar dc era bolnav, mort copt, conducea, altfel taxi scria pe el. S-a invatat minte si nu mai urla.
    Daca ii dau vreun sfat, din experienta mea cu masinile, se face ca asculta, dar zice ca stie el mai bine. La urmatoarea vizita la prieteni, repeta sfatul meu, dar se face ca e ideea lui. Nu zic nimic, ma bucur ca a bagat la cap.

    Am un prieten care a vrut masina mare, ca el e barbat si are c…e. A luat toate colturile de pe unde a apucat, masini, cladiri, nu conteaza, ale lui sunt. Are el impresia ca masina lui incape oriunde.

    Alt prieten nu stie sa bage masina in viteza, in rest e armasar pe sosea, flashuri, chestii de intimidare, dar cand pleaca de la semafor, de multe ori pleaca cu a doua, ca a-ntaia nu vrea sa intre domne’. E vina masinii, nu a lui.

    Eu nu vad atat de des pe la stiri, accidente provocate de femei soferite, pe cat vad accidente provocate de barbati. Femeile conduc incet, sunt prudente, nu isi asuma riscuri inutile.

  44. Alina C. 29 October, 2012 at 13:31

    Ah, Alioja, nu pot spune ca mi-a parut asa de bine pe cat credeam. Adio…

  45. Cristiana 29 October, 2012 at 13:34

    @alioja bine ba ca esti tu destept,ia vezi poate te papa Beznosu

  46. Cristiana 29 October, 2012 at 13:41

    @alioja hai sictir

  47. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 13:43

    da’ mai explica-ne si cu virgulele, dupa ce ne invatasi cum sa conducem

    ah, si lamureste-ma si pe mine cu o chestie: asta iarna am avut in dreapta un domn, cale de vreo 1000 km, cu ninsoare si/sau zapada pe jos, din care dinsul a sforait vreo 800km …

    de ce s-o fi crizat asa cind am pus pe tempomat? cica nu mai controlezi masina cind folosesti functia asta, asa o fi?!

  48. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 13:50

    @Cristina Ș.:
    Nu dormea, se prefăcea. Sforăia doar ca să te supravegheze fără să observi. Cît despre tempomat- e posibil ca el să fi făcut vreo gafă cîndva la volan, a făcut bum și a dat vina pe tempomat (pentru că- se știe- bărbații nu greșesc la volan; mașinile, femeile sau ceilalți participanți la trafic sînt mereu de vină). Tu îi distrugeai mitul, pur și simplu.

  49. sebra 29 October, 2012 at 14:05

    Hai Andryusha, zi ceva, zi!

  50. Rada 29 October, 2012 at 14:10

    @Ina_adevarata: Sefu?? Sefu??? Sefu’ sa-i zici lui Alioja, ca el face glume de taximetrist! 😀
    @alioja: Intr-adevar, conduc exact ca o femeie. O femeie care, ca multe altele, conduce mai bine decat tine. Si mai repede. Si ma bucur ca scriu ca o femeie. Numai un natang ar crede ca asta e o jignire.

  51. Cristi 29 October, 2012 at 14:16

    Daca tot am ajuns la misoginisme. Aseara mergeam incet a 1-a la ralanti cautand un loc de parcare. Nefasta(nu are permis deci imi permit sa spun ca habar nu are cu soferia) zice: “Uite colea intre masini.” Locul era minuscul si-i spun :”Nu-i bun”. Ea insista: “Ba da”. Ca sa nu ma cert cu ea strecor masina usurel 1 cm in stanga unul in dreapta dupa care ii spun “Si acum da-te jos sa vad pe unde cobori”. Replica ei “Daca stiai ca nu merge de ce te-ai mai bagat” 😀

    @Ina_adevarata: nu mi-ai raspuns, asa ca explic intrebarea. Stii semnul obscen cu degetul din mijoc? O cunostinta, de sex feminin, cand era la volan arata ambele maini cu degetele ridicate si spunea “M@#@ mah, zece nu una”. De ce amintesc de ea? Era din Targu Jiu. =))

  52. Rada 29 October, 2012 at 14:20

    Sa incerci sa-ti cresti traficul pe blogul personal atacand autoarea de pe un alt blog e de-a dreptul josnic. Mai bine da un like, salveaza un pinguin si vezi-ti de manetele tale, Alioja!

    PS: Ia zi, acum am pus virgulele bine?

  53. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 14:22

    @Rada:
    da, șefu’, am înțeles =))
    @Cristi:
    îți dădusem numa’ like, nu ți-am răspuns pentru că mi se pare de la sine înțeles că, dacă șofez, știu să și înjur. Faină amică-ta, o simțim aproape de suflet și eu, și Cristina Ș., și Cristiana =)) trăiască fetele din Gorj!

  54. Gabriela 29 October, 2012 at 14:55

    Uite d-aia avem noi 2 masini…fiecare cu aia a ma-sii! Deja m-am umplut de nervi citind primele fraze cu gingasenia barbatului pe post de copilot! Fuck! Them! 🙂 ca in 13 ani n-am luat nici macar amenda de parcare, darmite puncte de penalizare! Pe cind ei, dragutzii, nu e luna sa nu cotizeze! 🙂 🙂

  55. JULIUS 29 October, 2012 at 15:00

    @alioja: alioja, nu-mi bat capul să-ţi explic că n-ai dreptate, fiindcă asta nu are nici o importanţă: laşi fetele în pace sau dau un telefon scurt.

  56. Gabriela 29 October, 2012 at 15:00

    A, sa nu uit: si bucovinencele stiu sa-njure la volan! Tocmai am facut noi achizitii lexicale, de ultima Ora. Socrii mei, aflati in vizita la noi pentru vreo 30 zile, au acumulat si ei mai multe fire albe…:)

  57. N.A. 29 October, 2012 at 15:03

    @Ina_adevarata: La mall-ul din Baneasa, la orice ora din zi, parcarile sunt full! In sensul ca nu exista doua locuri libere, unul langa altul. Imi tot promit de aproape un an ca o sa merg si eu intr-o zi, sa casc gura prin magazine, linistita, fara sa ma baraie nimeni la cap, dar exact acest mic amanunt ma retine. Pana ultimile doua dati, cand am reperat o parcare imensa, goala, e cea mai indepartata de intrari, chiar langa DN. Am zis in acelasi timp cu barbati-miu: “asta-i parcarea destinata femeilor” :))

  58. Alina C. 29 October, 2012 at 15:17

    Vai, vai, când m-oi apuca și eu să folosesc carnetul de șofer, zău, nu știu ce texte o să (mai) iasă…

  59. Stephanie 29 October, 2012 at 15:34

    Mah, la voi cat e ceasul?

    @alioja: =)) =)) Vaaai cat am ras citind comentariile tale!!! Sunt mai amuzante chiar decat textul Inei, iar textul este delicios! In afara de faptul ca sofezi ca Schumi presupun ca o ai de 18-20 cm. ;;)

  60. Cristiana 29 October, 2012 at 15:40

    @Stephanie ar vrea el =))=))=))

  61. mifty 29 October, 2012 at 15:55

    @Yildiz: da, te și cred! :)))
    femeile fac fix la fel de multe accidente, dar NU se dau publicității din motive de ”corectitudine politică”, ( în traducere, ”tembelism generalizat”).

    bașca, vă anunț cu părere de rău (nu zău! :))) că ”permisele de Pitești/Ploiești” au fost eliberate cu precădere purtătoarelor de fustă.

  62. dyers_eve 29 October, 2012 at 16:19

    E, apai sa nu-l trimiti in muma-sa pe Costica ala ? =))
    Io-te la el cum o reusit sa-ntarate soferimea de pe DC in sfanta dimineata de luni 🙂

  63. Maeva 29 October, 2012 at 16:21

    @alioja: Cati ani ai, Alioja?

  64. Dexter 29 October, 2012 at 16:38

    Si cica asta-i site misogin … 😕 Jul, vezi ca indata trebuie sa-l redecorezi :)) 😛

  65. Dan1 29 October, 2012 at 16:47

    @Yildiz: Ma scuzati, “Am un prieten care a vrut masina mare, ca el e barbat si are c…e.”? Toata lumea stie ca cine vrea masina mare are p ceva de compensat, da? :))

  66. Maeva 29 October, 2012 at 16:50

    @alioja: Si cu numere se lauda toti, da’ tot as vrea sa stiu cati ani ai. Sa stii ca sunt foarte simpatica, scot circumstante atenuante si din piatra seaca.

  67. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 16:59

    @Rada: exact asa ma gindeam si eu, e josnic sa-ti cresti traficul pe un blog in felul asta .. a chiar si trist, cum ar veni, de la mina trista, da ..

    @Ina_adevarata & @Cristi: ha! ce tare, ei, asta mi-o insusesc si eu, de azi incepind, pentru colegii mei de trafic de-aci .. 😀

    alioja, tu explica de ce credea domnul ala ca daca pui pe tempomat nu mai poti controla masina? aia vreau sa stiu.

  68. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 17:03

    @Dan1: dah, de compensat .. :))

  69. adina 29 October, 2012 at 17:23

    @Ina_adevarata:
    ina…. si au am renuntat sa mai citesc blogul lui alioja in urma acelui articol…. e momentul sa-i spui si tu ramas bun….

  70. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 17:38

    @alioja: dadui, fata, citii, da’ tu tot nu zici de ce crede un barbat ca daca pui masina pe tempomat n-o mai poti controla ..
    stii ceva, incep sa cred ca din clasa a 4a, dupa ce-ai invata cum (nu) se pune virugula, n-ai mai reusit sa inveti altceva, iar de condus e clar pt toata lumea ca tot atunci ai invatat, pe bobby-car

  71. Cristi 29 October, 2012 at 17:56

    @Cristina Ș.: Mey tu nu esti in Germania? Ce cauti cu gesturi obscene acolo?

  72. Cristina Ș. 29 October, 2012 at 17:57

    @Cristi: ii invat sa conduca, ce altceva :))

  73. Rada 29 October, 2012 at 18:07

    @Cristina Ș.: Mda, si nici nu ne spuse daca si-a luat carnetul la Pitesti sau la Ploiesti. 🙂
    @alioja: Mai Alioja, mai! 😉

  74. RoseN 29 October, 2012 at 18:31

    desigur, si luminitele ce le vezi la capatul tunelului sunt de la viitorii tai colegi, parca unul Toa.der, probabil se plictiseste saracul! Sa stii ca-i baiat bun, te va primi cu drag, cu lumanari aprinse si cina aburinda. Vedeti voi dupa aia 😀

  75. lulu 29 October, 2012 at 18:33

    Si dintr-o data mi s-a facut un dor de Doru… 🙁

  76. Ciprian 29 October, 2012 at 19:15

    Pe instructorul meu auto il chema Costica, era tot timpul stresat cand conduceam. De nenumarate ori am auzit de la el ca nu am nicio treaba cu sofatul, ca o sa dau de multe ori examenul ca sa iau carnetul. Am luat permisul din prima. Uneori ca sa nu il mai aud cum zbiara incepeam sa ingan cate un cantec si imi vedeam de sofat, de manevre. :)) Cred ca instructorii auto ar trebui sa treaca mai des pe la psiholog, sunt tare stresati si sa mai faca si cate un modul de pedagogie. Or fi foarte multi soferi, tineri soferi sau femei care conduc rau, dar o mare parte din vina o au instructorii.

  77. Rada 29 October, 2012 at 19:20

    Alioja? Aliooojaa? Aliiiooooooojaaaaa? Bre, ce-ati facut cu Alioja? 😀

  78. Rada 29 October, 2012 at 19:33

    @alioja: Tine un like pana nu te prinde iarasi Beznosu’!

  79. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 20:01

    @Rada:
    na că-l prinse =)) stricași like-ul pe el, mai bine-l puneai la ciorap, pe criza asta…

  80. Rada 29 October, 2012 at 20:09

    @Ina_adevarata: Tine si tu un like, ma simt generos azi. :)) Las’ ca s-o gasi cineva sa-mi dea o ciorba de fasole cu afumatura! 😀

  81. N.A. 29 October, 2012 at 20:27

    Gata, să dusă si Alioja… M3bise, i-ai uitat unul.
    Dar mie nu-mi place alaturarea asta, Doru era haios iar cu Toader nu se compara nimeni! Free Toadeeeeer!

  82. Ina_adevarata 29 October, 2012 at 20:35

    @N.A.:
    Da, scăpă comentariul 22. Cre’ că îl lăsă Mebisu’ întru amintirea trecerii pe aici a lui Alioja.
    Io zic că se vor înțelege bine băieții în beci, vor trage niște chefuri împreună!…

  83. Dan1 29 October, 2012 at 20:39

    @N.A.: Asa, dar ia mai zi de Rândunel! :))

  84. N.A. 29 October, 2012 at 22:01

    @Dan1: =)) Randu e cel mai bun!!!

  85. Old John Wheel 29 October, 2012 at 22:03

    @N.A.: bre, di ce ma faceti vuoi sa sughitzez, ha? Ca io crezui ca de mine barfiti p-aciulea. 😕

  86. N.A. 29 October, 2012 at 22:06

    @Old John Wheel: Hahahaha, nu, bre, nu de un Doru chiar asa haios ca matale vorbeam aci. Vorbeam de Doru ala care ne facea grase si triste si nesatisfacute. Si care tocmai cand reusise sa se faca simpatic a fost luat de B3znosu…
    Asta de azi, Alioja, a zis ca suntem proaste si conducem prost, ceva de gen. Da’ asta a fost nesarat, chiar nu inteleg de ce l-au bagat fetele in seama.

  87. Old John Wheel 29 October, 2012 at 22:08

    @N.A.: Uofff! No, așe, fata moșului, că mă temeam eu că nu mă mai ține hertzu’ la emoții d-astea cu spamurili…

  88. Nero 29 October, 2012 at 22:11

    Da ce facurati fetelor? Ca intrai mai tarziu era deja curat pe aci…

  89. Dan1 29 October, 2012 at 22:14

    @N.A.: Rându rulz! (cum ar zice Andryusha) =))

  90. RoseN 29 October, 2012 at 22:19

    @Nero: Rivolutie, asta facuram :))
    neah…nimic interesant, altul care ne-a tras niste caracterizari din pix 😀 legat de soferie in special.
    bre, da’ ce de noutati am auzit despre mine in ultimele saptamani! Cum a zis si N.A. am fost pe rand grasa, trista, frustrata, azi si proasta la toate cele :)) eh, bine ca-s altii dăștepți, si duc tarisoara asta inainte :)) (din spaaaam, muahahahahaha)

  91. Dan1 29 October, 2012 at 22:24

    @RoseN: Uite-asa se face: >:)

  92. Cristina Ş. 30 October, 2012 at 01:26

    @RoseN: rivolutie :))

  93. Cristina Ş. 30 October, 2012 at 09:35

    @Cristiana: vad ca trebuie sa pregatesti un miel, B3znosu are trecere mare la public 🙂

Leave a reply