Postul nu e post destul

Nefericita

Stephanie

Cred că era prin anul 2000 când am cunoscut-o pe Violeta. Domnişoara Violeta. Tânăra avea vreo 25-28 de ani şi era profund nefericită. Nefericirea i se trăgea atât din faptul că, după standardele româneşti, intra deja în categoria fată bătrână, cât şi din cauza că, după părerea ei, nici un bărbat de vârsta apropiată nu era corespunzător. Drept pentru care trăsese concluzia că va fi la fel de singură şi la fel de nefericită toată viaţa.

După mai puţin de un an, Violeta se căsătorea cu Mihai, un tânăr şi frumos inginer, posesor de apartament proprietate personală ( confort 3, da’ apartament) şi Dacie Nova. Pe scurt, pusese gheara pe bărbatul perfect.

Peste un an era din nou nefericită, nu reuşea să rămână însărcinată. Spre sfârşitul lui 2003 se lăuda însă colegelor cu pozele de la botezul lui fiu-său. Evident că putea rămâne acasă timp de doi ani pentru a-şi creşte puştiul, dar după vreo trei luni de la naştere a constatat că e foarte nefericită schimbând scutece şi mirosind a vomitatura de bebeluş.

Apoi a fost nefericită pentru că majoritatea colegelor s-au apucat de câte o facultate la ID, numai ea rămăsese decât cu liceul. Bărbatu-su i-a plătit taxele şi a făcut-o studentă. Abia terminase anul I, când nefericirea a cuprins-o din nou. Ce, apartamentul ăla se putea numi casă? Întâmplarea a făcut ca bărba-su să moştenească o bucată zdrăvăna de pământ la ieşirea din oraş, un teren bun de nimic, pe care nici măcar mărăcini nu creşteau. Şi tot întâmplarea a făcut ca în zonă să se construiască un complex comercial. Terenul a fost vândut pentru o sumă absolut fabuloasă, iar tânăra familie şi-a cumpărat o vila în cea mai scumpă zona din oraş. Le-au rămas bani şi pentru mobilat şi pentru o maşină nouă (germană, evident). Violeta era nefericită pentru că, deşi avea o maşină minunată, nu avea carnet. După ce a făcut şcoală de şoferi, a picat examenul cu brio. Soţul şi-a pus în mişcare cunoştinţele, a mai plătit nişte ore de conducere, în fine, a obţinut carnetul.

După ceva vreme i s-a năzărit că bărba-su o neglijează. Ca să-şi mângâie sufletul sfâşiat de nefericire şi-a tras un amant , un tip însurat care a reuşit să-i readucă femeii zâmbetul pe faţă. La câteva luni după debutul relaţiei extraconjugale şi-a convocat soţul la o discuţie serioasă şi i-a spus că a cunoscut un bărbat pe care-l iubeşte şi care o iubeşte, că inimii nu-i poţi pune lăcat şi că doreşte să-şi refacă viaţa alături de el. „Mihai”, i-a zis ea, „decât să fim amândoi nefericiţi într-o căsnicie plicticoasă mai bine să fii nefericit doar tu, fraiere ne vedem fiecare de drumul său”.

Mihai a acceptat absolut toate condiţiile impuse de Violeta cu ocazia divorţului, au vândut toate bunurile şi au împărţit banii fifty-fifty, a luat el copilul pentru că, nu-i aşa, viitorii tineri căsătoriţi să-şi poată începe viaţa de la zero; din când în când, pe Violeta o străfulgerau instinctele materne şi trecea să-l vadă pe micuţ, dar nu petrecea niciodată mai mult de un sfert de oră cu el, pentru că avea treburi de rezolvat în oraş.

Cu o parte din banii de la partaj ea îşi cumpărase un apartament şi un Logan. Restul (şi îi rămăsese o sumă destul de consistentă) îi păpase pe cadouri pentru iubitul ei. În ciuda generozităţii femeii şi a nopţilor fierbinţi de amor, focosul ei amant nu reuşea defel să-şi părăsească soţia. După un scandal monstru, omul a recunoscut că nici măcar nu-i trecea prin cap să divorţeze. Ba chiar a spus că, şi dacă ar divorţa, nu s-ar însura din nou. Marea, unica şi irepetabilă poveste de dragoste s-a dus astfel dracului.

Trecuseră vreo doi ani de la divorţul de Mihai iar Violeta şi-a dat seamă că fostul ei soţ a fost întotdeauna iubitor, grijuliu şi atent cu ea. Brusc s-a simţit nefericită şi i s-a făcut dor de el. L-a sunat şi i-a dat întâlnire la o cafenea, în oraş. A ajuns prima, s-a instalat la o masă mai retrasă şi l-a aşteptat cu nerăbdare. El a venit exact la timp („punctual, de cuvânt, aşa cum a fost întotdeauna, dragul de el”, şi-a spus ea privindu-l cu plăcere) şi a rugat-o să-i spună pentru ce motiv are loc întâlnirea. „Mihai, ştiu că ne-am înstrăinat, am greşit şi eu, ai greşit şi tu (?), dar trebuie să ne gândim că avem un copil împreună, iar copilul asta trebuie să crească alături de tatăl şi mama lui. Hai să ştergem cu buretele ce-a fost şi să o luăm de la capăt ca o familie”.

După ce a reuşit, într-un final, să se oprească din râs, fostul soţ i-a dat-o scurt : „Fato, ştiu că nu te-a interesat câtuşi de puţin în ultimii doi ani cum îmi duc eu zilele, vreau să spun că şi eu, ca şi tine, am continuat să trăiesc. La vreo jumătate de an după divorţ am cunoscut o femeie minunată. Sunt deja câteva luni de când locuim împreună şi probabil o să ne căsătorim. Aşa că sunt nevoit să refuz generoasa ofertă pe care mi-ai făcut-o. O zi bună îţi doresc”.

Momentan, Violeta se plânge prietenilor, colegilor, vecinilor şi tuturor cunoscuţilor cât poate fi ea de nefericită din cauza unei curve care i-a stricat ei familia.

Share:

67 comments

 1. antispam 4 October, 2012 at 07:05

  epic 😀

 2. sebra 4 October, 2012 at 07:37

  Clasic. :))

 3. Dan1 4 October, 2012 at 08:15

  Pentru andry un prieten întreb: deci si-a luat permis pâna la urma? =))

 4. Dumnezeu 4 October, 2012 at 08:25

  ia zi sincer, tu esti respectiva “femeie minunata”?

 5. shadow 4 October, 2012 at 08:31

  masterpiece!!!!

 6. lulu 4 October, 2012 at 08:32

  Femeile astea…

 7. Cristi 4 October, 2012 at 08:35

  Violeta ar trebui sa fie fericita, despre ea canta Stefan Banica Elvis Presley. :))

 8. Dan1 4 October, 2012 at 08:42

  @Cristi: Ba “Sarmalele reci”: http://www.youtube.com/watch?v=vumPM34Sga8 ! :))

 9. boemul 4 October, 2012 at 08:44

  @Cristi:
  de Elvis jr. nu ştiu, da’ Sarmalele Reci au cântat despre Violeta la greu! 🙂
  Edit: ruşine, Dan1!!!

 10. alt mihai 4 October, 2012 at 08:44

  … si sa zica “merci” Mihai, ca daca nu era Violeta nici n-aveau ce sa imparta la divort, ca doar ea la impins de la spate si cu terenu’ si cu casa si cu masina germana. Ca daca era sa stea dupa el…

 11. Cristi 4 October, 2012 at 08:45

  @Dan1: Ai dreptate, sincere felicitari. 😀 Aia-i Veta.
  @boemul: Sincere felicitari si tie. :)).
  P.S. Pe fiica-sa lu’ ala care face prostii cu Oana Sarbu in Liceenii o cheam Violeta.

 12. dio 4 October, 2012 at 08:52

  Ce aveti cu femeia?! Concluzia ei e cat se poate de corecta…

 13. mihai 4 October, 2012 at 08:53

  bai adevarul e ca o curva i-a stricat ei viata…. doar ca ea era curva

 14. sebra 4 October, 2012 at 08:54

  Şi nici nu va da apă la moară bărbaţilor misoginilor de pe site-ul ăsta. Deloc nu va da.

 15. M3bis 4 October, 2012 at 09:03

  Părerea mea e că totul s-a întâmplat din cauza băuturii!

 16. sebra 4 October, 2012 at 09:06

  @M3bis:
  Io cred că din cauza ţigărilor!

 17. M3bis 4 October, 2012 at 09:09

  @sebra: Nu fată, din cauza băuturii. Dacă după divorţ se apuca şi Mihai de băuturică, precum toţi bărbaţii normali, n-o mai cunoştea pe curva aia şi putea să se-mpace din nou cu Violeta. Nu s-a gândit la copil deloc. Un măgar, Mihai ăsta!

 18. Dan1 4 October, 2012 at 09:14

  @Cristi: E diminutivu’ de le Violeta! V***eta! =))

 19. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 09:31

  Câte Violete din astea n-or fi în trafic…

 20. Ozzy 4 October, 2012 at 09:39

  Sunt singurul pe care îl interesează în ce clasă e acum copilul?

 21. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 09:45

  @Ozzy:
  În C-Klasse, bre, că domnul Mihai moştenea câte un teren ori de câte ori avea de cumpărat ceva prin casă, bre… =)) =))

 22. miki 4 October, 2012 at 10:18

  Bine-o zis mămica: “Puică, curvele au noroc!”. Nica n-am fost în stare să învăţ din sfaturile ei, aşa că iată-mă, une femme d’une certaine age, fără permis de conducere =(( Spre bucuria concitadinului meu care mai trecea în pomelnic şi “o capră într-o kia roşie” :p

 23. Suminona 4 October, 2012 at 10:21

  Auziti … da cum naiba poate sa isi traga un amant ?… acu sa isi mai traga unul … oare nu functioneaza numa cand ai saiba pe deget ?

 24. Ferdinand Ș. 4 October, 2012 at 10:34

  Mihai ?!?!

  nu ca n-ai avea dreptate, dar .. tu care Mihai esti?! :))

 25. camionagiu 4 October, 2012 at 11:14

  incet incet blogul ajunge un loc al nefericirilor sentimentale, ca tot ma pregateam sa scriu despre O IUBIRE VIENEZA, dar daca s-a laudat patronul ca are texte de-si pune in cap in loc de sapca nu ma mai agit, le las pe fete sa scoata tot din ele si apoi ma ridic si pre multi am sa popesc si eu

 26. Alina C. 4 October, 2012 at 11:24

  Superb textul ăsta! Femeia, eterna nefericită. Chiar mă și recunosc pe alocuri.

  Camio, iubirea ta vieneză se termină bine? Poveștile femeilor nu se termină niciodată satisfăcător.

 27. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 11:25

  @camionagiu:
  Ei, “încet”. =)) =))

 28. Ioana K-man 4 October, 2012 at 11:38

  Adica femeii oricat i-ai da ca barbat tot nu e multumita? Asta sa fie morala textului?
  Caci se mentoneaza aici ca tipa a luat carnetul de sofer pe pilele lui, si ca tot pe mostenirea lui a avut parte de vila si masina nemteasca.
  Dar copilul, copilul cine l-a facut? Stiti cat costa o schimbare de sex, astfel incat tot sotul sa faca si copilul? O avere, si mult mai mult cred eu decat un teren la marginea orasului.
  Asa ca o prefer pe nemultumita asta care macar misca ceva, chiar daca mai si greseste, decat pe femeia toanta legata de cratita care nu face nici greseli, dar nici nu are initiative.

 29. bogho 4 October, 2012 at 11:39

  cat de clasic suna. mi se pare cunoscuta povestea, cred ca am mai auzit-o undeva 🙂

 30. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 11:44

  @Ioana K-man:
  Morala textului e că, unor anumite femei, ca bărbat trebuie să le mai scapi şi câte un leaţ din gard pe spinare, rămas de la vânzarea terenului… =))

 31. vio....leta 4 October, 2012 at 12:11

  ffffffffffffff tare textul! unul dintre cele mai tari de pe aici!!!!!!!!!

 32. Andreea M. 4 October, 2012 at 12:11

  Adevarul este ca Violeta e mai tare decat orice text ce l-am citit pe aici de o vreme. Felicitari, Stephanie!
  Unde mai pui ca sa termina bine, moralizator, inaltator 🙂 eu nu as fi reusit sa termin moralizator nimic 🙂

  @Ioana K-man: schimbarea de sex… foarte tare!

 33. Dan1 4 October, 2012 at 12:15

  Ma scuzati, offtopic un banc pentru Andryusha:
  – Voi barbatii n-ati opri în ruptul capului sa întrebati care e drumul, mai bine pierdeti doua ore pe drum în plus!
  – Pierdem noi doua ore dar recuperam la parcarea cu spatele…

 34. geo 4 October, 2012 at 12:21

  @Fratele Andryusha popește ciuciu camionagiu, nu a mai scris pe blog din unșpce ale lu’ Florar … îmbrățișez ideea că merge sa băgăm caucioace reșapate pe site-ul ăla părăsit, vine iarna acușica și ne îmbogățim de-adevaratelea nu ca aia de își puse bonton de Donate =))

 35. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 12:25

  @Dan1: =)) =))
  @geo: Popeşte aici, pe site-ul de pamflete şi alte arogantzuri… 😉 =)) =))

 36. Ramona 4 October, 2012 at 12:27

  nu e de ras, e de plans!:))
  Cateodata nici fericirea nu te face fericit!

 37. geo 4 October, 2012 at 12:50

  @sebra: ezact, clasic … precum in banc:
  La New York s-a deschis un magazin unde femeile pot alege si cumpara un sot. La intrare sunt afisate regulile de functionare ale magazinului :
  – Poti vizita magazinul O SINGURA DATA!
  – Sunt 6 etaje si caracteristicile barbatilor se imbunatatesc pe masura ce urci la etajul superior.
  – Poti alege orice barbat de la un etaj, sau poti urca la etajul urmator.
  – Nu te poti intoarce la etajul inferior!
  O femeie decide sa viziteze magazinul pentru a-si gasi un barbat. La etajul unu pe usa este urmatorul afis: “Acesti barbati au un loc de munca!” Femeia decide sa mearga la etajul urmator. Aici vede pe usa urmatorul afis: “Aceasti barbati au un loc de munca si iubesc copiii!” Femeia hotaraste sa urce la etajul urmator. Pe usa vede urmatorul afis: “Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii si sunt extrem de frumosi!”
  -“Wow”, isi spune femeia, insa hotaraste sa mearga la etajul urmator . La etajul al patrulea pe usa este urmatorul afis :”Acesti barbati au un loc de munca, iubesc copiii, sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa!”
  -“Incredibil” ! exclama femeia. Cu greu pot rezista! Insa decide sa mearga la etajul urmator.
  La etajul cinci pe usa este urmatorul afis :”Aceasti barbati au un loc de munca, iubesc copiii,sunt frumosi de innebunesti si ajuta si la treburile din casa si sunt extrem de romantici!”
  Femeia este tentata sa ramana si sa aleaga un barbat, insa pana la urma decide sa urce la ultimul nivel.

  La etajul sase se afla urmatorul afis : “Sunteti vizitatoarea cu nr. 31.456.012 a acestui etaj. Aici nu sunt barbati, acest etaj exista numai pentru a demonstra ca este imposibil sa satisfaci o femeie. Multumim pentru ca ati ales sa vizitati magazinul nostru!”

 38. alioja 4 October, 2012 at 12:50

  si asta dragii mei, este epopeea clasica romaneasca contemporana.

  pentru meditatii doar priviti la vecina de scara, nu se poate sa nu aveti u asemena specimen prin apropiere

 39. Andrei 4 October, 2012 at 12:57

  A se observa ca da vina numai pe “curva” nu si pe fostul sot :), deci inca mai trage sperante ca “Mihai” o sa vada ce a pierdut :)).

 40. Mihai 4 October, 2012 at 13:25

  Poate că îşi face mea culpa şi când vorbeşte despre curva care i-a stricat familia se referă de fapt la ea.

 41. camionagiu 4 October, 2012 at 13:33

  peste 300 de like-uri la text?

  Domnilor autori, Mebis, Doc. Sendroiu, CMS, Damian, Camionagiu si ailalti profesori, eu atat va spun: o sa ajunga blog de amazoane in ritmul asta si mare rusine vom pătzi

 42. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 13:35

  @camionagiu:
  Ei, dacă de la amazoane vine banul… asta e. =)) =)) =))

 43. Stephanie 4 October, 2012 at 13:58

  @Dumnezeu: Daca mie mi se adreseaza intrebarea, nu, nu sunt eu ACEA femeie minunata. Tot o femeie minunata sunt si eu,dar pentru ca, spre deosebire de Violeta, sunt o tipa total lipsita de ambitii si idealuri inalte, am ramas maritata cu acelasi individ ( since 1994) 😉

 44. Dan1 4 October, 2012 at 14:04

  @Stephanie: Daca nu conduci automobile pe drumurile publice nu e nicio problema! =))

 45. Cms 4 October, 2012 at 14:06

  @camionagiu: Dar îmi plac amazoanele, doar să nu-şi facă mamectomie. ;))

 46. M3bis 4 October, 2012 at 14:12

  @camionagiu: Eşti invidios degeaba. Like-urile sunt pentru Mihai!

 47. dyers_eve 4 October, 2012 at 14:17

  Deci si inginerii se desteapta pan’ la urma, asta-i morala ?

 48. Cms 4 October, 2012 at 14:35

  @geo: asta este o idee de cum să dai faliment mai repede… sau magazinul ăla spăla bani murdari. 😛

 49. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 14:46

  @geo:
  La etajul 6 era Violeta, pregătită să povestească aventurile ei clientelor exigente ale acelui magazin…

 50. serban 4 October, 2012 at 15:16

  Dacă nici nefericirea nu te face fericit, nu mai e nicio speranţă…

 51. Alina C. 4 October, 2012 at 15:22

  @camionagiu: Pe acest site există doar Domni Autori, dacă te uiți bine între rubricile Despre Noi și Contact.

 52. Petrica 4 October, 2012 at 15:28

  @alt mihai: Pararea mea e ca s-a grabit…daca era fata nitel mai desteapta ar fi incercat sa-l faca politician, ca apoi, dupa ce-si va fi pierdut functia, sa-i zica: “Te parasesc, nu mai esti barbatul de care m-am indragostit!”

 53. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 16:33

  Dacă mai aştepta un pic cu divorţul, acum îşi lua Logan 2, cu motor turbo pe benzină, 1.2 litri Tce, 115 CP, cuplu maxim la turaţii joase, o plăcere. De fapt, nu chiar acum, mai pe la anul, aşea.

 54. Stephanie 4 October, 2012 at 18:00

  Uau!!! Peste 400 de like-uri? Mersi lume! Ce rau imi pare ca mama nu citeste DC!

 55. Dan1 4 October, 2012 at 18:12

  @Fratele Andryusha: … sau “arhitrekker”! :))

 56. Dan Popa 4 October, 2012 at 18:34

  Povestea ta este emotionant de adevarata si foarte bine scrisa, felicitari si sa mai fie!
  P.S. Daca nu esti Violeta, …. cuvinte urâte moderate de M3bis

 57. Fratele Andryusha 4 October, 2012 at 20:06

  @Dan1: =)) =)) Sau. =))

 58. Cristi 5 October, 2012 at 08:37

  @Fratele Andryusha: Pardon, 0,9Tce 90CP. 1,2 Tce nu este in grila de motorizari a Loganului 2. Doar 1,2 aspirat de 75CP.

 59. Fratele Andryusha 5 October, 2012 at 08:42

  @Cristi:
  De unde ştii, că pe dacia dot ro nu scrie n’ica?… 😐

 60. Cristi 5 October, 2012 at 08:48

  @Fratele Andryusha: Ba scrie. E un comunicat pdf.

 61. Fratele Andryusha 5 October, 2012 at 08:53

  @Cristi:
  Da, domnule, aveţi dreptate. 🙂 Mişto motoraşul, deşi cred că io o să mă bag la un 1.2 75 CP pe GPL, că-mi place mai mult cum sună 3 virgulă ceva decât 6 virgulă ceva… 😉 :))

 62. Cristi 5 October, 2012 at 08:58

  @Fratele Andryusha: Bre deja nu ne mai intelegem:). 3 virgula ceva e motorul Diesel, dci. Ca fapt divers, eu sunt neincrezator in privinta consumurilor declarate la motoarele turbo pe benzina(la toate marcile nu doar Renault).

 63. Fratele Andryusha 5 October, 2012 at 09:12

  @Cristi: 3 virgulă ceva e preţul la GPL, iar 6 virgulă ceva la benzină. În curând 7, 8, că doar o aducem de pe Marte, Saturn, Jupiter… :))

 64. N.A. 5 October, 2012 at 10:09

  Mda, cunosc si eu niste Violete. Da’ unii Mihai n-au atata minte, le iarta si le primesc inapoi. Mihai asta macar a avut un happy-end.

 65. Cristina Ș. 5 October, 2012 at 11:47

  @N.A.: eu cunosc cîțiva Violeți..

 66. Cristi 5 October, 2012 at 13:26

  @Cristina Ș.: Imposibil, barbatii nu nasc. :))

 67. unaltmihai 8 October, 2012 at 20:02

  am cunoscut si eu o “violeta”…doar ca o chema…mariana! in rest, e leit violeta =))

Leave a reply