Postul nu e post destul

Vrei bani? Câştigi uşor, câştigi cu spor!

Camionagiu

Fiind profund indignat de faptul că Julius a refuzat o propunere de afacere fără măcar s-o audă (când te scalzi în felicitări franţuzeşti cu portjartiere, îţi dă mâna), am dat să-l fac de râs pe facebook, dar am realizat că şi eu am dat cu piciorul şansei la viaţa mea. Şi nu o dată.

Mergeam prin centrul Bucureştiului într-o zi de vară, când mă întâlesc cu un băiat, amic al unui amic cu care nu mă văzusem de 10 ani. Bondocelul – bombă de energie, cu ochii ieşiţi din cap ca la melc de lăcomia de a câştiga bani cât mai mulţi – mă trage deoparte şi începe să-mi turuie că mă pot îmbogăţi fără să fac mai nimic.

Nu trebuia decât să le bag pe gât nişte produse tuturor rudelor şi cunoştinţelor mele, să mă fac de râs pe vecie, să mă spurce toţi şi să fugă de mine ca de râie, să-i fac vânzători şi pe ei, iar după ce aceşti vânzători vor naşte alţi vânzători şi vânzătorii alţi vânzători, eu aveam să mă plimb în Rolls pe Magheru, sugându-mi dinţii şi privind cu scârbă trecătorii, incapabilii care merg la muncă.

Atunci voi primi şi gradul de Diamant în cadrul organizaţiei – aşa e numit scaietele care îi stresează ani de zile pe toţi şi-i îndoctrinează pe oameni cumpere paste de dinţi de 3 kile şi detergent de 20, ca să facă, finalmente, economie de 5 lei în 6 luni.

L-am refuzat politicos şi înţelegător:

– Gogule, lasă-mă cu căcaturile astea, că le-am fumat din ‘90, când tu te fereai de măgăruş şi pedalai după Abramburica.

M-a ameninţat că o să-mi pară rău, că el o să facă avere rapid şi dus a fost.

L-am mai văzut prin oraş şi, din jindul cu care se atârna de vitrinele cu telefoane, încălţat în adidaşi de firmă din Dragonul Roşu, aş zice că n-a dat ţării destui vânzători.

Share:

13 comments

  1. Belle d”Imagination 8 September, 2012 at 10:26

    Apa aia?

  2. gigi22 8 September, 2012 at 10:48

    Si eu, intr-o perioada mai gri a vietii, am avut niste contacte cu alde de-astia. Incredibil de indoctrinati, imuni la orice argument de bun simt, multi prosti de-a dreptul. Si atunci ca si acum ma gandesc ca e mai bine ca astfel de specimene usor de fanatizat sa fie intr-o “secta” pe partea economica, decat in politica sau religie.

  3. RoseN 8 September, 2012 at 11:15

    Da’ un prieten care a castigat la loto n-ai? :)) intreb pentru o prietena, evident :))

  4. N.A. 8 September, 2012 at 12:31

    Pai daca a dat numai de insi de-astia neintelegatori si reluctanti la imbogatire ca tine, cred si eu…

  5. Ana Maria 8 September, 2012 at 13:07

    Eu am avut experienta asta acum 2 saptamani…am raspuns la un anunt, unde cautau personal pentru marketing si publicitate….chiar si prima experienta…si cand ajung acolo, mi-a facut exact aceasi teorie…(or fi aceasi, chiar daca eu nu sunt in tara? :D)

  6. Cristiana 8 September, 2012 at 13:43

    Si va intrebati de ce economia noastra merge prost,numa’ oameni neintelegatori,nt,nt,nt 😀
    @RoseN =))=))=))

  7. chocolate 8 September, 2012 at 13:57

    Ai ratat sansa. Puteai sa vinzi si cartea “Copil in epoca de aur” odata cu produsele alea.

  8. Uirebit 8 September, 2012 at 14:33

    Exact acesta este genul superficial pe care il cauta firmele MLM :cu foame de bani in glanda si scrupule putine.
    E plina tara de ei 🙂

  9. Lepka 8 September, 2012 at 15:03

    Mie mi`a murit mai de mult un unchi din Nigeria si nici acum nu mi`am revendicat mostenirea (vreo 3 milioane de coco,parca)…nu-mi plac banii facuti usor !

  10. camionagiu 8 September, 2012 at 19:07

    9 comentarii si nici 200 de like-uri???
    Băăă, bă gogule băăă, unii n-ar fi în stare să vândă nici apă cu gheaţă şi lămâie la milionarii rătăciţi în deşeert!

  11. Ralucava 8 September, 2012 at 20:23

    Daca nu ti-a spus ca s-a intors saptamana trecuta din vacanta in Venezuela pe care a primit-o bonus, inseamna ca nu si-a facut treaba cum trebuie. Vacanta primita bonus este cireasa de pe tort!

  12. Ina_adevarata 8 September, 2012 at 20:43

    Io-te, și Jul povestea zilele astea că a refuzat afacerea vieții lui. Ce-aveți, mă fraților, lăsați oportunitățile să treacă pe lîngă voi și-apoi vă plîngeți că nu vă ajung banii să mai puneți cîte un etaj pe vile?

  13. Marian 9 September, 2012 at 03:54

    eu mai alerg si acu dupa abramburica.da degeaba, fata crescu, alte interese`. pensia nu-mi ajunge

Leave a reply