Postul nu e post destul

Totul despre EURO. Azi, echipele participante

Ozzy

• Italia a reușit deja unul dintre cele două goluri care o vor duce în finală • Dumnezeu ori a fost croat, ori nu prinde nici El Dolce • Încă nu s-a inventat scorul la care suporterii irlandezi să nu simtă nevoia să bea • Nici o echipă nu ne aduce aminte de cea a României – toate încearcă să joace fotbal



Polonia – s-a calificat fără probleme la EURO, ca țară organizatoare (da, nea Piți, se poate și așa, eu ți-am zis că Nașu’ nu te sprijină îndeajuns). Are o grupă suficient de ușoară ca să fie ea echipa gazdă promovată mai departe.

Italia – nesuferita și eterna candidată la titlu a început în forță turneul, reușind încă din primul meci unul dintre cele două goluri care o vor duce în finală. Totuși, cred că sunt în asentimentul tuturor doamnelor când spun că e păcat că nu mai joacă Maldini.

Irlanda – preferata mogulului se califică rar la astfel de competiții, e destul de greu de citit. În primul meci a jucat slab, a avut ghinion și a fost furată de arbitri. Iar Dumnezeu ori a fost croat, ori nu prinde nici El Dolce. Însă numeroșii fani irlandezi nu s-au supărat, berea intră la fel de bine și când echipa favorită pierde. Ba poate chiar mai bine.

Grecia – după modelul Oprescu, grecii au demonstrat și ei, în 2004, că se poate, câștigând competiția cu toate că n-au făcut nimic notabil și toată lumea știe că erau cel puțin 7-8 contracandidate mai bune. După aceea, însă, au căzut mult, așa că, la fel ca în zona economică, se prefigurează o ieșire prematură din zona EURO.

Cehia – vă spun pe șleau că mi-a fost dintotdeauna simpatică acestă echipă. Din fericire nu m-am repezit să strig “Cehia, dragostea mea, ne-am calificat” și am așteptat primul meci din grupă. Ce să zic, au aceleași șanse să prindă sferturile ca și România.

Rusia – una dintre favoritele competiției. Nu numai pentru că au o echipă bunicică, dar și pentru că rușii se simt în Polonia, ca și în orice altă țară din estul Europei, ca acasă. Au și demonstrat acest lucru încă din primul meci, atât pe teren, unde i-au snopit pe cehi, cât și în afara lui, unde suporterii ruși au caftit serios BGS-ul local. Tradiția spune că, atunci când ajung într-o țară din est, pleacă greu acasă – minimum semifinale.

Germania – ediția din 2004 a CE nu a fost chiar așa rea, câștigarea trofeului de către greci nefiind de natură să atenueze bucuria provocată de plecarea acasă, din faza grupelor, a tandemului Germania – Italia. Mai ales că nemților li se întâmplase asta și în 2000. Din păcate, statistica e nemiloasă: sunt 1% șanse ca nemții să mai pățească așa ceva în următorii 80 de ani. Și, dacă nu ies din grupe, ajung în finală. Și, cum Robben joacă la o altă națională, probabil o vor și câștiga.

Portugalia – C. Ronaldo a început excelent competiția, reușind două coafuri diferite în meciul contra Germaniei, după cum ne informează GSP. Și nu e singurul frumușel din echipa Portugaliei, fetelor, merită s-o urmăriți. Mai ales că și Lisabona e un oraș superb, cu niște mall-uri superbe. A, da, nu vor trece de grupe.

Olanda – păstrând proporțiile, e un fel de Rapid al echipelor naționale. Mai tot timpul au o echipă bună, capabilă să joace bine și frumos, dar, din păcate, sunt singuri împotriva tuturor. Mai ales a lor, având un talent deosebit să-și dea singuri cu stângul în dreptul, motiv pentru care câștigă trofee o dată la 30 de ani. Exact ca Rapidul. Au făcut-o deja lată cu Danemarca, dar Portugalia rămâne speranța lor că nu vor pleca acasă cu 0 puncte.

Danemarca – cele trei echipe de mai sus și-au frecat mâinile de bucurie când au văzut că au măcar un adversar accesibil în această grupă de foc. Blonzii au zâmbit, erau obișnuiți cu asta încă din 1992. Așa că au intrat pe teren nu ca să facă o figură frumoasă, ci ca să se califice. După ce-au bătut Olanda, mai au de trecut hopul Portugalia, dar ceva îmi spune că danezii nu se vor lăsa impresionați de freza lui Cristiano, oricare va fi ea.

Croatia – ca mai toate echipele din Europa de sud-est, croații au avut în fotbal numai generații de doi lei, care au reușit însă cel puțin o performanță superioară celei reușite de generația noastră de aur. Probabil din cauză că toată viața s-au caftit grav cu sârbii, în loc să se vaite că sunt singurii vecini cumsecade, în afară de Marea Adriatică. Au niște fani incendiari, mai ales la propriu, o eventuală întâlnire cu Rusia garantând mutarea trupelor NATO din Afganistan.

Spania – ca și în cazul Germaniei, aici e vorba doar de statistică, iar aceasta spune că Spania, o echipă obișnuită să se facă de râs, cu toate valorile ei, vine la această ediție din postura de campioană europeană și mondială. Prin urmare, sunt mai multe șanse să meargă Nicușor Dan în turul 2 (da, știu că nu există turul 2, așa facem noi glume în sectorul 6) decât să mai facă Spania ceva notabil. Vor pleca acasă cu posesie de 88.2% și cu mingea de la ultimul meci, pe care nici măcar arbitrul, la finalul partidei, nu va reuși să le-o ia.

Celelalte echipe vor fi prezentate în ediția de mâine a Daily Cotcodac.

Share:

32 comments

  1. Raluca 12 June, 2012 at 11:38

    Si concursu’?

  2. N.A. 12 June, 2012 at 11:41

    Mi-a placut prezentarea echipelor. Accesibila pana si unor dame complet ignorante in ale sportului cu microbi. 🙂

  3. antispam 12 June, 2012 at 11:41

    paticipante? :))

  4. GIGI 12 June, 2012 at 11:42

    ozzy mereu genial…Germania castiga totusi trofeul!

  5. Cristina Ș. 12 June, 2012 at 11:42

    mai joaca Portugalia? daca da, cind?

  6. Cristina Ș. 12 June, 2012 at 11:47

    @Cristina Ș.: si nu ma intereseaza cu cine decit daca in echipa adversa sint jucatori cu coafuri la fel de interesante ca a lui C Ronaldo

  7. RoseN 12 June, 2012 at 11:51

    Da’ pictori nu se dau? sau macar neste poiați

  8. Rada 12 June, 2012 at 11:54

    Nimic de “fratii” nostri mai de la nord?

  9. Fratele Andryusha 12 June, 2012 at 12:01

    Cehia s-a calificat la turneul final pentru că e vecină cu Polonia, nu?…

  10. Cici 12 June, 2012 at 12:03

    Simt deja cum creste in mine o simpatie pentru echipa Irlandei :). Bine, rezonez putin si cu Cehia 😀

  11. miki 12 June, 2012 at 12:07

    Lecterito, hai ca iar ne sunt rascolite amintirile! Domnu’ Ozzy, puteai si matale sa ne pomenesti de Paolo mai pe la sfarsitul saptamanii, ca acu n-avem timp sa visam la el, iar pana sambata uitam =((

  12. sebra 12 June, 2012 at 12:10

    Dăm şi test din asta sau e doar pentru trolling?

  13. Marian 12 June, 2012 at 12:19

    @sebra: Trolling only, Honey!

  14. Ciprian 12 June, 2012 at 12:25

    @Rada: Ucraina a jucat dupa inchiderea ediţiei. Amanunte vor fi in ziarul de maine.

  15. Cristi 12 June, 2012 at 12:27

    Si Ucraina? Sau e boicotata pentru ca a scapat sapunul Iulia Timosenko la bulau?

    L.E. @Ciprian: rapid mai esti dom’le. Nu poate omul sa intrebe ceva ca raspunsul este deja dat. :))

  16. RoseN 12 June, 2012 at 14:17

    deci eu n-aveam nimic de spus, da’ sa nu zica mogulul ca nu apreciem eforturile lui, si nu se comenteaza 😀

  17. Dan1 12 June, 2012 at 14:29

    @RoseN: “Lorem ipsum” si de la mine! =))

  18. RoseN 12 June, 2012 at 14:36

    @Dan1: io zic ca putem chiar si mai mult :)) ntz, un pic nu ne-am stradui si noi

    Nulla facilisi. In porta blandit tincidunt. Donec erat eros, molestie eu accumsan adipiscing, elementum a mauris. Vivamus tincidunt ornare erat ac placerat. Integer lacus neque, porttitor eu pretium eget, rutrum sed purus. Integer molestie, dui nec ultricies hendrerit, risus massa porttitor ipsum, a placerat magna nulla et ipsum. Duis tincidunt tellus ac quam rutrum dapibus lobortis odio gravida. Vivamus fringilla accumsan tellus eu porta. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aliquam pretium iaculis augue, eget mattis dolor vestibulum et. Ut luctus scelerisque iaculis. Duis eget purus lorem, in ultricies dui. Maecenas pulvinar venenatis sollicitudin.

  19. sebra 12 June, 2012 at 15:39

    “Totul despre EURO. Azi, cum să facem rost de ei.” aducea mult mai mult trafic.

  20. Ferdinand 12 June, 2012 at 17:13

    Să se facă o rubrică săptămânală de sport la care să scrie numai Ozzy, că el știe…

  21. alecsa 12 June, 2012 at 17:16

    @miki: Paolo ca Paolo, dar Alex Del Piero ? nu mai vezi domne’ jucatori seriosi care sa isi pastreze aceeasi freza pe tot parcursul meciului!

  22. Ciprian 12 June, 2012 at 17:46

    @alecsa: generalmente in Italia e un respecto fata de tifosi ca acestia sa nu fie indusi in eroare de coafura, e un respecto de la arbitru,Pierluigi Collina – un esempio aleatorio, pana la ultimo giocatoare care-si prinde parul cu bentita.

  23. lulu 12 June, 2012 at 18:55

    Banii de pariuri cine-i strange? Eu din ce am citit merg cu Rusia, mai ales ca e si un fel de mama lu alba ca zapada pentru una din gazde.
    Acum asteptam sintezele si minutul 91.

    PS Da’ macar Cannavoro mai joaca la italieni ?

  24. Dan1 12 June, 2012 at 19:14

    @Ciprian: Da’ de Fabio Capello nu zici nimico? =))

  25. Cristi 12 June, 2012 at 19:36

    Mda. Pe Pierluigi Collina nu-l apreciaza nimeni. 🙁 Stiu ca-i arbitru dar oricum merita mentionat. Personal daca as fi fost jucator as fi preferat sa ma injure de mama Stalin sau Hitler decat sa se uite urat Collina la mine.

  26. miki 12 June, 2012 at 19:50

    @Ciprian: Collina, fromos barbat! Te treceau fiorii cand se uita in camera.S-avea si-o coafura secsi =))

  27. miki 12 June, 2012 at 19:52

    @alecsa: del Piero e din alta generatie! Paolo-i de-un leat cu mine, da’ cu ast’lalt mi-o zice lume ca-s pedofila 😀

  28. Sorin 12 June, 2012 at 21:45

    Tragem aer in piept, deschidem a 8-a bere Jever, punem mana la inima si:

    Deutschland, Deutschland über alles,
    über alles in der Welt,
    wenn es stets zu Schutz und Trutze
    brüderlich zusammenhält.

  29. AGI 13 June, 2012 at 01:39

    Sa castige cine-o vrea, da’ sa nu fie Spania, Rusia, Portugalia, Ucraina, Franta, Croatia, Grecia, etc. 😛

  30. Totul despre EURO – Participantele (2) » Daily Cotcodac 13 June, 2012 at 08:06

    […] Prima parte, aici. […]

  31. alecsa 13 June, 2012 at 15:57

    @miki: offff…din pacate a trecut si generatia lui, tocmai ce s-a retras si de la Juve… incet-incet toti astia seriosi sunt inlocuiti de specimene care stau mai mult sa-si prinda parul decat la antrenamente.
    @Ciprian si Collina e un “individ înalt şi un început sănătos de chelie” si cu o privire patrunzatoare as spune eu…

  32. Dan P. Ulea 13 June, 2012 at 22:44

    Da Franta?… Cum va pierde de data asta?… Aaa, numai maine e comentariul!… De-abia astept!

Leave a reply