Promo

Radler Ciuc, încă una și o pup

Există cumva prejudecata că, dacă nu-ți place berea cât mai amară și mai proletară la gust, nu ești suficient de bărbat. Prejudecata cu pricina e întâlnită, normal, la bărbați – eu, cel puțin, n-am auzit niciodată o femeie spunând „dragă, părea un tip ok, până când a scos din frigider două beri de-alea bune. Îți dai seama că m-am scuzat imediat că mă trezesc devreme și am plecat val-vârtej, sigur o avea mică!”

În ce mă privește (nu vă mai hliziți, sigur o să scrie altcineva gluma asta tâmpită înaintea voastră), zeama de semințe nu mi-a plăcut niciodată – nici măcar când fotbalul practicat de Universitatea Craiova reclama consumul unui astfel de meniu pentru campioni. Mie berea amară și cu gust dubios mi se pare, n-aș putea să vă spun exact de ce, amară și cu gust dubios.

Bun, o să întrebați, ca în bancul ăla atât de mișto încât sunt sigur că nu-l știți: dar tu ce bei când ți-e sete? Apă? Ca animalele??

Fiind neînsurat, recunosc că mi se întâmplă să mai beau și apă – în primul rând, n-am nevastă, deci nu sunt nevoit să mă îmbăt zdravăn ca să-mi fac curaj înainte să sondez terenul, duminică seara. Și se mai întâmplă să beau doar apă atunci când nasul meu lunguieț îmi spune că am în față o fată cu solide principii morale, care nu s-ar culca niciodată de la prima întâlnire cu un tip predispus către consumul de alcool.

Dar, în rest, beau ce vreau eu: vin dulce, spumant, lichior de nuci, gin tonic, cremă de whisky și tot felul de licori a căror denumire se termină cu „cherry”. Dacă n-ați băut niciodată așa ceva, felicitări, înseamnă că ați ieșit numai cu femei gata frumoase.

Revenind la bere, mie îmi plac berile slabe, aromate, nefiltrate sau chiar ciudate. Ce au în comun toate aceste beri? Eu spun că gustul, deși bărbații adevărați mă vor contrazice probabil. Ce să spun? Dacă vreau să simt în gură un gust de leșie amară, prefer să înghit o fiolă de algocalmin sau să aștept o criză de fiere – e mai ieftin și nici nu-mi miroase toată ziua gura ca pătura unui motan pișorcos.

Una dintre berile astea care au gust e și Ciuc Radler, o combinație ciudată de bere și limonadă – 37% bere și 63% limonadă -, îndulcită cu fructoză (un îndulcitor natural). N-o să insist asupra gustului – mie îmi place, dacă n-ați încercat-o până acum puteți s-o faceți liniștiți, nu riscați sume mari de bani. Două mici sfaturi aș vrea să vă mai dau:

1. Pentru cititorii însurați: beți încet, având mereu grijă să rămână în sticlă cel puțin 37% din conținut. Dacă soția începe să se uite chiorâș la dumneavoastră, apărați-vă energic: „Dragă, dar nu am băut decât limonada!”
2. Pentru cititorii neînsurați: invitați fata la o limonadă, ca să păreți un tip cu intenții curate. Subliniați că Ciuc Radler e mai mult o limonadă decât o bere și propuneți să încercați așa ceva. Dacă e cald, mai propuneți o limonadă, apoi încă una – din trei, patru limonade, lucrurile ar trebui să se lege.

În ambele cazuri, vă urez succes!

PS: Pentru cititorii neînsurați – în caz că nu merge, puteți pretinde că ați ieșit la o limonadă nevinovată. nici nu v-ați gândit la altceva.

Share:

70 comments

  1. joyflint 8 May, 2012 at 11:58

    Barbati! Orice limonada ati da – scriind bere – nu va va ierta !

  2. Dan1 8 May, 2012 at 12:02

    Nu gasesc niciun link! Sper ca n-am citit dulcegariile astea degeaba fara sa-ti aduca un referral, ceva, acolo. 😐

  3. Ionel Stan 8 May, 2012 at 12:04

    Cea mai buna bere pe care am incercat-o pana acum. Faza e ca nici cei de la Ciuc nu au crezut ca vor avea atata succes si dupa o luna nu se mai gasea pe stoc.

  4. Dan1 8 May, 2012 at 12:04

    Si nu tine cu mine: am luat tzeapa baut Radler la Köln acu’ doi ani, nu mai fac prostii de-astea! :))

  5. Dan1 8 May, 2012 at 12:06

    @Ionel Stan: Aia nefiltrata, de grâu ai încercat-o? Ca mie mi-a cam placut! Pa’erea mea! :))

  6. camionagiu 8 May, 2012 at 12:08

    dar o bere cu vodca sau coniac, asa 0,001 la suta bere si restul tarie nu au inventat nenorocitii, sa nu-mi mai agresez ficatul?

    PS
    de unde naiba stie Julius ce fac eu duminica seara???

  7. Cata 8 May, 2012 at 12:15

    Avantajul cu berile astea “lamaioase” sau cu gust de portocale este ca le poti bea chiar cot la cot cu “victima”, mai ales ca ea trebuie sa bea mai putin ca sa ajunga in… “starea spirituala” propice unei activitati fizice placute, eliberatoare de endorfine 😀 (asta desigur daca nu dai peste o doamna experimentata, capabila sa bage sub masa jumatate de bar – cealalta jumatate fiind deja la Urgenta, in coma).

  8. RoseN 8 May, 2012 at 12:20

    Ia uite ce baiat bun mogulul, si cum stie el sa scrie promo ca nimeni altul 🙂 hai ca te angajez si eu :)) esti scump tare???

  9. Ionel Stan 8 May, 2012 at 12:21

    @Dan1: Buna si nefiltrata, sigur un gust mai deosebit, dar nu-i za best. Radleru’ asta de la Ciuc cu 1,9% alcool e “miezu”. Numai in barul din holul Universitatii Spiru am mai gasit cateva cu praf pe ele…

  10. Didinutza 8 May, 2012 at 12:22

    Mi-am facut un obicei ca, de fiecare data dupa ce fac sport, sa beau pe nerasuflate 2 pahare de bere rece, numa buna de la frigider. Asa am constatat eu ca-mi trece setea, nu cu ceaiuri, ape plate si alte prostii. Saptamana trecuta am trecut pe la magazin sa-mi iau berea traditionala si am ezitat o clipa – hai sa-mi iau un radler, ca o doamna… ce puii mei??? Ezitarea a durat doar 2 secunde, pina cand vocea interioara a hotarat: nu facem experimente cind esti obosita si usor irascibila!

  11. Lecteriţa 8 May, 2012 at 12:25

    eu nu beau strutocamile de-astea.

  12. JULIUS 8 May, 2012 at 12:25

    @Didinutza: =))

  13. Ina_adevarata 8 May, 2012 at 12:39

    Am gustat bere cu lamiie in Germania, acum citiva ani. Dupa experienta respectiva,le zic celor de la Ciuc doar atit: pe mine sa nu conteze.

  14. dc 8 May, 2012 at 12:42

    @Julius: Sper ca rezultatul financiar a facut sa merite dulcegaria si vrajeala din postarea de mai sus 😀

  15. Marian 8 May, 2012 at 12:42

    @RoseN: TU, Honey, nu (mai) ai nevoie de promo! Doar sa pocnesti din degete si…. 😀

  16. Dan1 8 May, 2012 at 12:45

    @Lecteriţa & @Ina_adevarata: Voi sunteti cuminti!

  17. N.A. 8 May, 2012 at 12:48

    Eu as bea separat, in doua pahare, aia 37% si 63%. :))

  18. N.A. 8 May, 2012 at 12:50

    Later edit (dupa ce am citit un anumit status de-al unui brav soldat fesibucian):
    Foarte tare berea, imi place enorm!!

  19. sebra 8 May, 2012 at 12:52

    În sfârşit ceva cu care s-a luat ţeapă în Germania.:))

  20. Ina_adevarata 8 May, 2012 at 13:01

    @N.A.:
    Da, si mie mi s-a facut rusine, de la statusul ala al bravului soldat, asa ca revin: excelenta limonada, berea aia!

  21. N.A. 8 May, 2012 at 13:02

    @Ina_adevarata: =)) =)) =))

  22. Dramoleta 8 May, 2012 at 13:05

    @N.A.: Si mie! =))

  23. lulu 8 May, 2012 at 13:05

    Da. asta este discriminare. Doamnelor???
    Si mai exista un caz in care berea asta merge ca unsa, fara legatura nici cu “pup” nici cu “f*t”(mentionez aici ca eu nu cred ca julius foloseste cuvinte de-alea :d ). Berea cu limonada e ideala in cazul crizelor de rinichi.

  24. Dramoleta 8 May, 2012 at 13:06

    @Ina_adevarata: =)) =))

  25. Ina_adevarata 8 May, 2012 at 13:12

    @lulu:
    deci, te asigur ca domnu’ Julius chiar a folosit cuvintul ala urit, dupa ce i-a facut promo vreo jumate de ora, ca sa isi capteze audienta. Si-acu’, tot el se plinge de inteligenta cititorilor sai…

  26. Dramoleta 8 May, 2012 at 13:13

    @Bravul Soldat => A sosit momentul să angajezi un trainer corporatist pt cititori. Trimite-ne la cursuri de comentat. Investeşte în noi! =))

  27. mifty 8 May, 2012 at 13:14

    … după ce că e mai slabă ca oțetul alimentar (a se nota că oțetul bun se face din vin, nu din bere!), acum mai are și 68% limonadă…
    încă un motiv serios să fiu mândru că NU BEAU BERE!!! 😀

  28. JULIUS 8 May, 2012 at 13:34

    incredibil de inteligent e wordpress-ul: a închis singur comentariile.

  29. Dan1 8 May, 2012 at 13:35

    Ba nu, cred ca avu browseru’ meu o usoara indispozitie! 😐

  30. Dan1 8 May, 2012 at 13:35

    Nici nu mai stiu ce vream sa zic! 😐

  31. Dan1 8 May, 2012 at 13:36

    A, @sebra, te bucuri de tzepele luate de altii prin Germania, nu? :))

  32. Dan1 8 May, 2012 at 13:37

    @JULIUS: Poate ca devenisera cam deplasate! :))

  33. Zarionu 8 May, 2012 at 13:38

    Me gusta Ciuc Radler. Problema este ca se cam termina repede…Si in frigiderul meu si in alea de la supermarket

  34. Ina_adevarata 8 May, 2012 at 13:38

    unu-doi, unu-doi. Proba de microfon. Unu!
    L.E. Merge, ma Daneunule!

  35. sebra 8 May, 2012 at 13:40

    @Dan1: ,
    Daaa! Poate aşa apreciaţi şi voi berarii români cu tradiţionala bere de 6 zile. =))

  36. Dramoleta 8 May, 2012 at 13:41

    @Dan1: Julius, nume de cod WordPress =))

  37. Cristi 8 May, 2012 at 14:00

    Nefastei din dotare ii plac strutocamilele astea drept pentru care cumparambere limonada de genul asta si pentru ca nu e capabila sa dea gata o doza singura termin eu ce a inceput ea. Alea de la Tuborg sunt naspa la gust. O sa testez si Ciuc.
    Legat de bere, cea mai buna bere din viata mea a fost Hopffen Konig-uri bauta la un bar obscur din Bucuresti. Habar n-am ce au pus aia in ea. Cand am mai cumparat din alte surse nu mai era la fel.

  38. Fratele Andryusha 8 May, 2012 at 14:01

    Vin după bere,
    O plăcere.
    Bere după vin,
    Un chin.

    Limonadă după bere,
    O prea frumoasă
    Dia…ee

  39. unmihai 8 May, 2012 at 14:03

    n-am mai citit asa un text frumos de pe 8 martie!
    (acolo facea promo la femei =)) )

  40. miki 8 May, 2012 at 14:03

    @Fratele Andryusha: Da’ cini ti puni? 😀

  41. Fratele Andryusha 8 May, 2012 at 14:04

    @miki: Nimeni, aşa a venit rima. :))

  42. Cristi 8 May, 2012 at 14:04

    @camionagiu: Vodca in bere se numeste in zona mea carcalete. Iar rom in bere se numeste scafandru.

  43. Fratele Andryusha 8 May, 2012 at 14:05

    P.S.: Eu am un stomac sensibil, nu pot nici măcar lapte să beau după salata de roşii, darmite bere cu limonadă…

  44. Ciprian 8 May, 2012 at 14:12

    Cat timp e proaspata si rece berea e numai buna. Radler rezolva si dilema: sa fie o bere, sa fie un suc?
    Uneori am luat o bere si la final mi-as fi dorit sa fi aruncat banii pe un suc, alteori am luat un suc si la final mi-am spus ca tot mai bine ar fi mers o bere.

  45. serban 8 May, 2012 at 14:21

    N-am să-i înţeleg niciodată pe cei care pun miere în rachiu.

  46. N.A. 8 May, 2012 at 14:21

    Are dreptate Lulu, brav soldat misogin. Unde e punctul 3, pentru fetele care vor sa invite un baiet la o limonado-bere? :)) Sa ni se precizeze si daca Ciucu’ ii bun si pentru dame de-l beau barbatii si cum anume sa procedam sa nu ne creada usuratice. Sa ne aplecam, sa ne impiedicam? :))

  47. N.A. 8 May, 2012 at 14:27

    Ciuc Norris! =))

  48. NNA 8 May, 2012 at 14:30

    @Ciprian: nu rezolva nici o dilema iar daca bei bere cu limonada este clar ca nu stii ce vrei, problema asta o poate rezolva un psiholog cu conditia sa nu fie bautor de limonada cu bere. :))

  49. Ciprian 8 May, 2012 at 14:59

    NNA spre rusinea mea n-am baut niciodata bere cu limonada sau bere fara alcool, stiu ca aparuse Becks Lemon, Tuborg Tropical sau cum s-o fi chemand, dar Radler chiar am de gand sa incerc. Si am si curaj, am baut eu si chestia aia.. Staropramen, nu de alta dar avea asa niste sani ochi frumosi tipa de la Staropramen. =))

  50. Dan1 8 May, 2012 at 15:00

    @Ciprian: N-ai pierdut nimic (cu alea fara alcool). Eu zic sa nu te risti! :))

  51. Silvia 8 May, 2012 at 15:02

    Poti incerca si Blanche de Namur…e divina 🙂

  52. Stephanie 8 May, 2012 at 15:15

    Eu beau bere destul de rar (vinul alb rulz!), dar cand beau, incerc intotdeauna licoarea (obligatoriu bere de 8 grade, nu pișvasăr de 4) in combinatie cu Sprite (1/3 Sprite, 2/3 bere) sau tequila . Ah, da, si carcalete de bere (sirop de fructe rosii + bere).
    JULIUSE, ce pussy esti, fata! Lichior de nuci, crema de uischi? =))

  53. Cristina Ş. 8 May, 2012 at 15:49

    @Stephanie: pusi .. :))

    eu beau cu placere Radler daaar .. nici pe-aci, prin Bavaria, nu e tot Radlerul bun, darmite sus la Koeln .. asa ca nu panicati, daca ala de la Ciuc nu e bun nu inseamna ca in general nu e o bautura buna, chiar trebuie mestesug s-o prepari! sa nimeresti cantitaile si pe linga asta depinde de bere si de limonada.

    mm.. si aia tulbure, dementiala! sint niste manastiri pe-aci ..

    ah, si pt cine ajunge in Olanda, la Delft exista ceva interesant, plin de bere ciudata: http://www.locuspublicus.nl/

  54. Dan1 8 May, 2012 at 15:58

    @Cristina Ş.: Lasaaati, ca berea bavareza e dulce oricum. Ca am luat tzeapa si cu Paulaner tot atunci! :))
    In schimb, kölsch mi-a placut.

  55. Cristina Ş. 8 May, 2012 at 16:03

    @Dan1: pheeeew! pfui, teufel! cin’ te pune sa bei paulaner?!?! [-(

  56. l@ura 8 May, 2012 at 16:04

    Radler Ciuc rulzzzz…….

  57. Dan1 8 May, 2012 at 16:07

    @Cristina Ş.: Stii cum se spune: o tzeapa nu vine niciodata singura! :))
    Aveau o reclama la televizor de zicea “gut, besser, Paulaner”; la noi era una cu “gut, besser, Gösser” (austriaca, tot dulceaga)… M-am lasat pacalit! :))

  58. Gabitzmic 8 May, 2012 at 16:07

    nu mai bine bem un vin? 🙂

  59. Lepka 8 May, 2012 at 16:28

    mie imi place, daca ma lipesc pe la o bere dar sunt cu masina. Dar se gaseste cam greu 🙁

  60. Camelia 8 May, 2012 at 16:55

    ce e ala lichior de nuci???

  61. Dan1 8 May, 2012 at 16:56

    @Camelia: Cred ca e o denumire codificata pentru rachiul de pufoaica! :))

  62. Dan1 8 May, 2012 at 18:25

    @Stephanie: Crezui c-o sa zici “je bois seulement du tord-boyaux”! :))

  63. Stephanie 8 May, 2012 at 19:34

    @Dan1: Di ce, mah? Daca sunt originara de pe la Sighii nu inseamna ca-mi place taria! Asa ca, ta gueule! :))

  64. Dan1 8 May, 2012 at 20:36

    @Stephanie: Auzi, daca tot te-am prins, zi-mi si mie, te rog, la trăscău se zice si “nioulle”? Ca eu asa stiam, dar când cautai pe Google – nimic! Ei, e sau nu e?

  65. portal 8 May, 2012 at 21:50

    Urmeaza in curand limonada cu gust de bere ?

  66. CID 8 May, 2012 at 22:15

    Eu am baut in Londra whisky cu bere,nu mai stiu cum se numea,se vindea la doza.Cum aveam masa asigurata nu am intrat prin magazinele alimentare si cand am descoperit ambrozia asta era deja ultima zi.Am plans amarnic ca nu mi-au dat voie in avion cu cele doar vreo 20 de baxuri pe care le cumparasem…

  67. Stephanie 8 May, 2012 at 22:53

    @Dan1: E posibil ca mecla mea sa lase impresia ca as fi vreo betivanca, regret ca te dezamagesc, dar nu sunt foarte instruita in domeniu ( palinca-tuica-rachiu, cam la asta se limiteaza cultura mea in materie de tarii :)) )
    Cred ca tu cauti de fapt cuvantul “bistouille”, care inseamna rachiu de proasta calitate.

  68. Cristi 8 May, 2012 at 23:12

    @Dan1: =)) =))

  69. Dan1 9 May, 2012 at 08:19

    Bistouille, c’est ça, merci! Scuze, n-are legatura cu avatarul tau, încercam doar sa-mi îmbunatatesc franceza! :))

  70. Dan1 9 May, 2012 at 18:51

    @Stephanie: Am aflat! Era niaule, cu formele ortografice gnole, gnôle, gniole, gnaule, niôle!
    Cica bistouille ar fi o cafea “îmbogatita”.

Leave a reply