Postul nu e post destul

Nu-i echipă ca Rapidu’ / Nici suporter ca guvidu’

Julius

Pe site-ul visiniu.ro a apărut astăzi un fel de comunicat al Ligii Suporterilor Rapidiști. Se cheamă „Mitică, cum ar fi dacă noi ți-am suspenda dreptul de a-ți vedea copiii?” și e un soi de filipică împotriva lui Mitică Dragomir, la finalul căreia bravii semnatari îl anunță pe șeful LPF că, de azi, e oficial dușmanul lor numărul 1 (probabil e prima dată în istorie când cineva detronează gaborii din capul listei de dușmani ai suporterilor rapidiști).

Mesajul și tonul comunicatului mă lasă rece – cu excepția momentelor când mă fugărește pe sub podul Grant, nu mă interesează deloc ce face galeria Rapidului. Mi-a atras însă atenția fragmentul în care suporterii Rapidului subliniază că blestemele lor sunt foarte eficiente și fac un mic inventar al echipelor care au păcătuit față de ei și al nenorocirilor ce li s-au întâmplat ulterior acestor echipe: retrogradări, ștergeri de pe fața Pământului, lucruri cumplite.

(Mă gândesc totuși cât de eficiente erau blestemele proferate de suporterii altor echipe, dar fiind că în anii ’80 Rapidul era supranumit ABBA datorită raportului dintre anii petrecuți în „A” și anii petrecuți în „B”)


Salutul „10 ANI”Salut tradițional la întâlnirea cu un suporter rapidist, prin care îi amintești câți ani au stat în B

Cel mai mult mi-a plăcut partea cu Universitatea Craiova:

„Universitatea Craiova ne-a furat un titlu în 1998. Universitatea Craiova avea să retrogradeze, iar, mai apoi avea să fie ştearsă de pe faţa pământului”.

Pentru cititorii noștri mai puțin familiarizați cu fotbalul, dar și pentru frații mei cu pielea vișinie, să rememorăm, pe scurt, istoria acelui titlu. Rapid juca ultimul meci la Craiova și avea nevoie de victorie ca să ia titlul, indiferent de ce făcea Steaua în ultima etapă. La rândul ei, Craiova urma să joace finala Cupei cu Rapid peste o săptămână și avea tot interesul ca Rapidul să iasă campioană – așa, Craiova prindea un loc de Cupa UEFA indiferent de rezultatul din finală.

Mai simplu, dacă tot n-ați înțeles: ultima etapă, Craiova – Rapid, ambele echipe aveau interesul să câștige Rapidul. Publicul craiovean ținea cu Rapid. Oficialii olteni își făcuseră treaba, se vorbise cu Papură (pentru neinițiați: Papi, fundaș central, cel mai mare blatist care a jucat vreodată la Craiova).

În linii mari, meciul a decurs în felul următor: apărarea Craiovei, în frunte cu Papi, s-a întrecut în gafe. Jumătate dintre jucătorii Craiovei au dat cele mai bune pase din viața lor – toate atacanților Rapidului. La mijlocului terenului, singura problemă a fotbaliștilor de la Rapid era să nu se-mpiedice de oltenii care se legau la șireturi din 2 în 2 minute. De la Craiova, doar Ionel Ganea nu părea să știe că e blat.

Probabil că, jucând practic 21 contra 1, jucătorii rapidiști ar fi reușit, după un meci de mare luptă, să câștige meciul și să iasă campioni, dacă Ganezu nu s-ar fi prins în cele din urmă că Papi și băieții au pus de chef fără el și nu i-ar fi sărit muștarul. Așa că a început să-și care singur mingile de la mijlocul terenului și, de draci, nu s-a mai oprit cu ele până-n poartă.

S-a terminat 2-2, după ce atacanții Rapidului au mai irosit câteva pase de gol de la Papi, spre disperarea tribunelor. Steaua a ieșit campioană, iar Craiova a pierdut finala Cupei României și, deci, participarea în Cupa UEFA.

Mie mi-e greu să-mi explic logica suporterilor rapidiști, care acuză Craiova că le-a furat un titlu fiindcă n-au fost în stare să câștige un meci împotriva unei apărări conduse de un om așa prietenos ca Papi.

E, dacă vreți, ca și cum m-aș duce pe Giulești fără portofel și, la finalul meciului, aș face tărăboi să vină poliția fiindcă mi-a furat cineva portofelul.

PS: De fapt, nu-i o idee așa rea, ar trebui să fac asta cândva – sigur mi-ar întinde cineva un portofel ca să tac naibii din gură.

Citește și:
Pe ei, pe mama lor de vecini!
Derby însângerat la Rogojeşti
Ora VIP-urilor de mâna a doua

Share:

24 comments

  1. Fratele Andryusha 9 May, 2012 at 17:34

    Bah, ce-mi plac mie postările astea, în care Steaua iese campioană!

    SUPERLIKE!

  2. antispam 9 May, 2012 at 17:35

    si cand ma gandesc ca pana acum chiar imi erau simpatici visinii :))

  3. Dramoleta 9 May, 2012 at 17:39

    Din cate stiu eu, Mitica a avut doi fii. Unul a murit.

    ps Papi era un actor de telenovele =))

  4. Ciprian 9 May, 2012 at 17:47

    Mitica la stiucarie!

  5. mifty 9 May, 2012 at 17:55

    @Ciprian: … să spele știucile cu… ulei de la Bunicuța??? 😀

  6. Lecteriţa 9 May, 2012 at 18:10

    A, deci pe toti cei care au umor i-apuca din cand in cand, cate-un of si-un naduf. Ca sa nu mai zica toata lumea de mine ca dau cu lampa de benzina in jur!
    Si Dumnezeu sa-l ierte pe nea Guvidu, soferul autobuzului Carpati Nehoiu. Nu mai zic cu cine tinea, ca i se umple mormantul de alte alea

  7. Lepka 9 May, 2012 at 18:11

    tin minte vag povestea…da` cine era Papi? Ca eu am auzit doar de unu Papin de pe la Marseille parca (tot alb -albastrii si aia, mi se pare)

  8. sebra 9 May, 2012 at 18:21

    N-am înţeles nimic. 🙂

  9. ungluk 9 May, 2012 at 18:34

    “Cum crezi tu, Mitică, că poţi face faţă unei galerii capabile să înjure 30 de minute fără să se repete?”

    Jmekeri rau Ti astia, n-ai vazut asa ceva. Dupa ce te-njura o juma’ de ora fara sa se repete, te mai si blestema de nu te vezi. Si rivalii, ca fraierii, o stiu numa’ p-aia, “La Ti, … muie a ti!”

  10. Dan1 9 May, 2012 at 18:35

    @sebra: Nici eu, dar cred ca are dreptate! :))

  11. Fratele Andryusha 9 May, 2012 at 18:40

    Să respirăm adânc şi să conştientizăm în ce atmosferă mizerabilă, de intrigi, blaturi şi contra-performanţă cronică a fost nevoită echipa STEAUA să evolueze şi să aducă Cupa Campionilor într-o ţară şi într-o societate altminteri decisiv condamnate mediocrităţii…

  12. dush 9 May, 2012 at 18:47

    asta e fotbal explicat pentru fete sau mi se pare?
    julica, tre sa faci un dictionar…explici termenii si de maine is pe stadioane mai multe sutiene decat tricouri..

  13. Mel 9 May, 2012 at 19:05

    Cica pana si suporterii spanioli strigau azi: “Jos Mitica de la Liga!” :))

  14. Dan1 9 May, 2012 at 19:17

    @Mel: “Ciobane pleaca din Ghencea” nu strigau? :))

  15. m3bis 9 May, 2012 at 19:34

    Ce bătrân eşti bre! Mai ţii minte meciurile din ’98!

  16. ela 9 May, 2012 at 19:45

    Beeey , potoliti-va si nu mai necajiti Mogulul !

    Cine te-a suparat Julius ? 😀

  17. Cristi 9 May, 2012 at 19:49

    Daca as fi masochist as spune care suporteri au blesteme eficiente. 😀

    @dush: Fetele nu mai poarta tricouri?:))

  18. joyflint 9 May, 2012 at 20:47

    @Cristi:Fara sutien ?
    Fotbalul romanesc este o mandrie care nu a fost sa fie.

  19. N.A. 9 May, 2012 at 21:18

    Imi place de Ganezu ala, baiet de inalta tinuta morala, nu ca loazele alea corupte din jurul lui. :))

  20. Dan1 9 May, 2012 at 21:41

    @N.A.: Si la ce i-a servit? :))

  21. Ionel Stan 10 May, 2012 at 10:06

    @Dan1: Cum la ce i-a servit? Ionel Ganea a ajuns la Rapid cu care a castigat titlul.

    Si a fost si golgeterul campionatului la Rapid.

  22. Tetelu 10 May, 2012 at 10:59

    Nu sustin ideea ca U Craiova i-a furat un titlu Rapidului dar pentru conformitate tin sa spun ca in minutul 20 la scorul de 1-0 pentru Craiova, Rapidul a marcat un gol perfect valabil(mingea a intrat 1 metru in poarta) dar golul a fost anulat de arbitru(Salomir).
    Fiecare padure are uscaturile ei, aseara in finala Europa League doi suporteri(idioti) ai Craiovei au intrat pe terenul de joc.

  23. Soso 10 May, 2012 at 11:17

    @Fratele Andryusha:
    doar in fictiune Steaua e campiona

  24. Fratele Andryusha 10 May, 2012 at 11:40

    @Soso:
    Cum ficţiune?! Doar Julaev scrie documentat, cu date istorice! =))

Leave a reply