Promo

Dacă e marți, e George Damian

Ce nu face omul pentru puțină popularitate! Nici n-au apucat bine Stephanie și Rushenne să sară în apărarea lui și să-l transforme dintr-un rotofei simpatic în sex-simbolul Daily Cotcodac, că George Damian a abandonat fără remușcări rigoarea de documentarist în favoarea unui stil mai relaxat, pe placul cititorilor.

Ce s-a întâmplat, mai exact? Veți vedea cu toții mâine dimineață, acum vă spun doar că în locul textului serios cu care erați obișnuiți o să citiți un mic delir despre un presupus craniu descoperit la Beiuș, care ar lămuri eterna dilemă cu privire la cine au fost primii în Ardeal:

Arheologii de la Oradea au încercat metoda hamletiană cu rezultate spectaculoase (deşi parţiale!) şi cu sprijinul Securităţii: au luat craniile scoase din morminte şi le-au anchetat, însă n-au obţinut răspunsuri clare. Unii spun că vestitul craniu de la Beiuş de secol VII-VIII (cunoscut mai ales în mediile esoterice) ar fi mormăit prin strungăreaţă „barză, varză, mânz”, alţii cred că de fapt craniul de la Beiuş a spus „böros, veress, mezö”.

Vrei să știi unde ai greșit, George Damian? Indiferent dacă era craniu de român sau de ungur, documentaristule, primul lucru pe care l-ar fi spus un craniu din Beiuș ar fi fost: No, mă, merem la o cafă?

Share:

15 comments

  1. lulu 5 March, 2012 at 20:13

    Draga domnule Admin, acum ar fi fost chiar culmea sa avem(noi femeile si cu tine) aceleasi gusturi in materie de sex-simboluri.. Nu crezi?

  2. Old John Wheel 5 March, 2012 at 20:14

    Apoi io, ca mândru locuitor al Banatului ce mi-am fo’ timp de vreo 12 ani în tinereţe, poci pen’ ca să spui: dacă ăla zicea “cafă” şi nu “zamă die fiertură niagră” ori “cafea”, nu ierea nice ungur, nice rumân, ci bănăţan! Am zis! 😀

  3. Cms 5 March, 2012 at 20:15

    Corectură la primul paragraf:
    “Ce nu face omul pentru puțină popularitate! Nici n-am apucat bine să-mi încep pauza de Facebook, că cititoarele blogului, în loc să sară pe mine cu rugăminţi de întoarcere şi dovezi de simpatie, s-au hotărât să-l transforme pe George Damian dintr-un rotofei simpatic în sex-simbolul Daily Cotcodac.”

  4. Ina_adevarata 5 March, 2012 at 20:18

    Un craniu de Beiuș ar zice ca Ciuraru din Aștileu: “Viață ca-n Bihoor nu găsăști niciunde/ Die Bihoor poț’ fuji da’ nu tie poț’ ascundie/ De-aia vă promit, orice-ar fi, pînă mor/ reprezentez România și judiețu’ Bihoor”.

  5. Ina_adevarata 5 March, 2012 at 20:21

    @Old John Wheel:
    Așa e, cafa e a bănățenilor. La Beiuș îi cave (cu accent pe e). A împrumutat un pic Julius de la bănățeni, pentru că- îl citez iar pe marele Ciuraru: “toți bihorenii au un pic dă tîlhărime în iei”.

  6. Old John Wheel 5 March, 2012 at 20:29

    @Ina_adevarata: Că bine zici! Apăi numa la Oradie câtă tâlhărime!… 😀
    @Cms: =))

  7. Rushenne 5 March, 2012 at 20:30

    Cu alte cuvinte, multumita lu’ Stephanie si mie a adoptat ‘un stil mai relaxat, pe placul cititorilor’?!?
    Cu multa placere!!! 😀

  8. Cms 5 March, 2012 at 20:44

    @Rushenne: Întâi să citim articolul, pe urmă vedem dacă trebuie să vă şi mulţumim… 😛

  9. ionut 5 March, 2012 at 20:51

    @Cms: Grupul de cititoare continea si cititori :”>
    Semnat: un anonim :p 🙂

  10. anca 5 March, 2012 at 21:01

    no, ma, ai dreptatie! :))

  11. Rushenne 5 March, 2012 at 21:43

    @CMS: Mâine, înainte sa citesc textul mă uit la comentarii. Sper ca primul sa fie: ‘Excelent text! Felicitări, dle. George Damian! Multumim Stephanie si Rushenne!’ :))

  12. Cristina Ş. 5 March, 2012 at 21:45

    @Cms: :))

  13. Dan1 5 March, 2012 at 22:34

    Cu riscul de a ma repeta: Trece unguru’ calare/Si zareste un lac mare/Oparit la c*r si c*aie/Intra ca sa faca baie/Da’ când o iesit la mal/P*la haine, p*la cal/Cine-o fo’ primii’n Ardeal?

  14. Cms 5 March, 2012 at 23:29

    @Rushenne: S-a făcut! 😀
    Dar pregăteşte-te şi pentru varianta:
    “Fetelor, l-aţi stricat până şi pe George Damian. Yazıklar olsun!” 😛

  15. Rushenne 5 March, 2012 at 23:54

    @CMS: =))

Leave a reply