Postul nu e post destul

La nudişti

Cms

În staţiunea Costineşti – numită şi a tineretului încă de pe vremea când la Vama Veche se preumblau amatorii de peisaje post-apocaliptice de un romantism frust – am ajuns în două ocazii. Prima dată în 1990, împreună cu întreaga familie, iar la cei 12 ani ai mei mi-au rămas în minte căldura uscată, monumentul de pe plajă şi epava, îngheţata cu rom şi absenţa completă a prăjiturilor.

Opt ani mai târziu terminam anul I de facultate. Suferinţele îndurate în timpul sesiunii din vară creaseră un început trainic de prietenie cu colegii mei de serie, aşa încât ne-am hotărât să nu lăsăm cele două luni de vacanţă să ne despartă. Cum unii dintre ei urmau să ajungă la mare la începutul lui august iar eu eram abonat la litoral prin sora mamei care locuia în Constanţa, am pus repede la punct un plan de întâlnire.

Şi iată-mă într-o bună dimineaţă coborând pe peronul micuţei halte din Costineşti. Soarele ardea la fel ca atunci, demult, dar locurile se schimbaseră. Pentru o clipă, privirea mi-a fugit pe jos, după cutiile goale de Kent şi Camel pe care le adunasem cu răbdarea şi pasiunea puştiului de 12 ani. Dar în momentul următor mă holbam la mult mai interesanta mulţime de domnişoare care mişunau pe alei. Şi eu mă schimbasem.

Am lăsat în pace cu părere de rău fetele şi îmbrăcămintea lor minunată ca să mă cufund în studiul condicii de cazare pe care mi-au pus-o la dispoziţie, după oarecare tratative, cele două administratoare de la complexul de căsuţe de pe malul lacului. Am ieşit la lumina soarelui după o oră, fără să fiu cu nimic mai lămurit. Ştiam de la colegi că aici urmau să vină, mi se desenase chiar şi o schemă. Nici unul dintre ei nu figura însă în catastif. În cele din urmă am aflat de la nişte băştinaşi pârliţi de soare că mai există un grup de căsuţe, oarecum lângă malul lacului. Administratoarea, alertată pesemne prin telefon de colege, reuşise să-şi părăsească postul înainte să ajung la distanţa optimă pentru o interpelare politicoasă, aşa încât m-am resemnat să cercetez fiecare căsuţă în parte în căutarea unor feţe cunoscute. Am descoperit doar că-mi iroseam o promiţătoare carieră de voayeur-ist.

Zăceam ca un sugar abandonat pe o băncuţă aşezată mai la umbră şi tocmai mă gândeam să fac măcar o baie, dacă tot ajunsesem aici, când drăguţa de memorie asociativă s-a îndurat de mine. „Dacă nu suntem acasă, caută-ne pe plajă, în cea mai apropiată zonă de epavă. La Nudişti îi zice”, mi-au sunat în urechi cuvintele salvatoare. M-am înviorat brusc: aveam un nou scop în viaţă. Mi-am săltat corpul deşirat de pe bancă şi am pornit compasul spre mare.

Am luat-o prin spatele plajei, cu ochii aţintiţi pe figurile oamenilor. Pe măsură ce mă depărtam de centru, locurile deveneau mai sălbatice iar nisipul de sub picioare mai aspru. Parcă şi oamenii la care mă uitam se schimbaseră întrucâtva. Deodată am tresărit. Ajunsesem la capătul plajei, în faţa mea se înălţa un mal de pământ. Eram înconjurat de aproximativ treizeci de persoane de ambele sexe, cât se poate de goale şi care se uitau liniştite la mine. Găsisem „La Nudişti”, atât plaja cât şi semnificaţia.

O pală de vânt se stârni din senin şi grămezile de ciulini porniră să se rostogolească peste nisipul galben-cenuşiu. Era linişte. Prea linişte. Mi-am tras cozorocul şepcii spălăcite mai tare peste ochi şi, fără să dau semne de panică, mi-am început retragerea.

Am evadat cu bine din Edenul nisipos, strecurându-mă pe lângă malul apei. Eram pe punctul să mă consider scăpat, când am simţit o pereche de ochi holbându-se la mine. Ce era mai rău, ochii aparţineau unei mutre cunoscute. Dintre toate belelele din lume, trebuia să dau nas în nas tocmai acum cu prietenul şi colegul Dan, poreclit şi 007, din cauza bârfelor extrem de detaliate despre viaţa personală a fiecărui student din seria noastră. Îl ratasem la prima jumătate a turului, pentru că era aşezat chiar în primele rânduri dinspre mare. Venise de capul lui. Din falnicul grup de admiratori ai Costineştiului, nici urmă. În cele din urmă ziua s-a încheiat cu mine încercând să-i explic unui Dan cât se poate de vesel şi puţin convins, în timp ce leneveam la soare, că nu obişnuiesc să frecventez zone de genul celei din care tocmai ieşisem.

La începutul anului doi de studiu, m-am trezit în centrul atenţiei venită din partea mai multor studente mediciniste de prin diverşi ani, ba chiar şi a unor fete de la Drept şi ASE. A fost pentru prima dată când o audienţă feminină atât de bine reprezentată râdea cu poftă la glumele pe care le făceam, zgâindu-se plină de curiozitate la mine. Fenomenul s-a mai repetat o dată, peste ani, dar spre deosebire de fetele de atunci care au plecat una câte una, sătule să aştepte un eveniment ce nu mai avea loc, pot să jur cu mâna pe inimă, chiar în clipa când scriu acest text, că admiratoarele mele de pe Daily Cotcodac se încăpăţânează să mă citească pentru farmecul meu intelectual şi nu cu speranţa secretă de a mă vedea începând să mă dezbrac la fundul gol în public.

Share:

44 comments

  1. boemul 24 February, 2012 at 08:10

    deci tipele alea te înconjurau şi râdeau din milă, sau de ce? că n-am înţeles… :))

  2. N.A. 24 February, 2012 at 08:33

    Esti tu sigur? :)) Jos textilaaaaaaaaaaa!

  3. Fratele Andryusha 24 February, 2012 at 08:44

    Trebuia să scoţi şi tu o legitimaţie şi să răcneşti, acoperind zgomotul valurilor:
    – Poliţia de Moravuri, actele la control!…

  4. unmihai 24 February, 2012 at 09:01

    Eu zic sa treci peste ideile astea preconcepute. Bagi o poză la fundul gol și i-o dai lui Julius s-o publice aici. Eventual și cu o mâță prin cadru ca să aibă material pentru concursul ăla de mimă.

  5. Dan1 24 February, 2012 at 09:05

    “O pală de vânt se stârni din senin şi grămezile de ciulini porniră să se rostogolească peste nisipul galben-cenuşiu.”
    Maestre m-ai spart cu aceasta fraza! :))

  6. Radu Udrescu 24 February, 2012 at 09:05

    Eu ma intreb ce te faceai daca chiar iti gaseai pretenarii la nudisti… 😀

  7. Nae 24 February, 2012 at 09:10

    Mi-aduc aminte ca prin `87, `88, ceva de genu`, l-a luat tata si pe bunicu-meu la mare. Mosu`, saracu`, statea tot cu nadragii aia de stofa pe el. De-aia cu dunga, drepti, frumosi, in picioarele goale si la bustul gol. Pana cand taica-meu n-a mai rezistat si l-a intrebat care-i ideea de nu ramane in slip, ca restul lumii. Mosu` s-a aplecat si i-a zis ceva la ureche lu` batranu` care, intr-o prima faza, a ramas cu ochii holbati dupa care a inceput sa rada tinandu-se de burta. Ii zisese bunicu-meu:
    – `tu-i in gura de comunisti, si cariciul mi l-au facut pionier!
    Si toate astea din cauza ca avea slipi rosii….

  8. asteriu 24 February, 2012 at 09:26

    Era si Boc pe acolo in varful unui par.

  9. lulu 24 February, 2012 at 09:28

    Daca trebuie si trebuie, suportam si o poza cu tine dezbracat. In locul concursului de mima cu pisici …

  10. NNA 24 February, 2012 at 09:29

    Eu zic sa lasi marea in pace si sa te duci la munte. 🙂

  11. sebra 24 February, 2012 at 09:34

    Am înţeles bine? Ţi-ai luat ţeapă? 😀

  12. RoseN 24 February, 2012 at 09:48

    Genial doctore =)) hai ca mi s-a facut dor de plaja!

  13. Io 24 February, 2012 at 09:58

    Veci n-oi uita cum si-a acoperit alea si-alealalte o mondena (altfel foarte libertina) din micul nostru oras ardelean cind ne-a descoperit “la nudisti” pe noi, trei boboci politehnisti, cu fundurile foarte rosii (stiti, in primele doua zile cam stai doar pe burta la nudisti)

  14. Cms 24 February, 2012 at 10:05

    @boemul: Cred că le spusese colegul Dan că am ajuns atât de disperat după femei, că umblu gol puşcă prin Costineşti, doar-doar. 😛

    @Fratele Andryusha: Nici nu vreau să mă gândesc de unde scoteau actele… 😀

    @unmihai: Am alergie la pisici. O să-mi vină să strănut şi s-a dus naibii toată mima. :))

  15. Belle d”Imagination 24 February, 2012 at 10:09

    Şi care-i problema cu un nud estetic acolo don doctor? Nu de alta, dar am înţeles eu din surse autorizate că toată lumea vine-n epiderma nudă pe lume.

  16. Cristi 24 February, 2012 at 10:14

    Sa-mi fie cu iertare dar prima data am citit “colegul Dan1” si ma miram cum de ai fost coleg cu Danone. :))

  17. Cms 24 February, 2012 at 10:17

    @Dan1: Cine-a văzut filmele cu “pac-pac” nu uită. 😀

    @Radu Udrescu: Bună întrebare! =))

    @sebra: Da. Culmea, la o capcană atât de simplă… :))

  18. Cms 24 February, 2012 at 10:31

    @N.A. şi lulu: Pe frigul ăsta, fetelor? N-aveţi pic de milă! Mai la vară mă găsiţi la Costineşti, mă duc în fiecare an să reconstitui întâmplarea, să-mi dau seama cum de m-au păcălit. 😛

    @RoseN: Îmi pare rău, dar am auzit că “La Nudişti” a fost rasă complet de valuri iarna asta. În schimb, vila Daily Cotcodac are piscină… 😉

  19. Dan1 24 February, 2012 at 10:37

    @Cms: Sau cine l-a citit pe Panait Istrati. (ca sa parem si noi mai culti, asea :)))

  20. RoseN 24 February, 2012 at 10:37

    @Cms: Eiiiiii, daca are piscina, atuuuuunci =)) ie, right!

  21. Cms 24 February, 2012 at 10:55

    @Cristi: A fost prin facultate înaintea mea. De aia îi zice Dan001. :))

    @Dan1: Să ştii că, dacă nu era el, nu ştiam că în Bărăgan cresc ciulini, eram prea orăşean pentru subtilităţi din astea. 🙂

    @RoseN: Te aşteptăm. Dar nu cumva să încerci să ne păcăleşti şi să te dezbraci în sepia! Bordoul trebuie să se vadă în toată splendoarea, da? 😛

  22. Cristina Ş. 24 February, 2012 at 11:16

    ” .. admiratoarele mele de pe Daily Cotcodac se încăpăţânează să mă citească pentru farmecul meu intelectual şi nu cu speranţa secretă de a mă vedea începând să mă dezbrac la fundul gol în public.”

    eu, spre exemplu, admiratoare infocata a doctorilor talentati la scris, am neaparata nevoie de combustibil intelectual. ca bonus la six pack, of course 😀

  23. Cristina Ş. 24 February, 2012 at 11:17

    p.s. de ce nu pot raspunde si edita mesajele?!

  24. Cms 24 February, 2012 at 11:31

    @Cristina Ş.: Pentru că asemenea mărturisiri de admiraţie se păstrează în forma lor nealterată. 😛

  25. Cristina Ş. 24 February, 2012 at 11:38

    aham 🙂 🙂 dar macar sa raspund?! decit atit, va rog, se poate?

  26. superAlix 24 February, 2012 at 11:55

    mai bine haidem la Lake of Tears @OST Fest

  27. Raluca 24 February, 2012 at 12:00

    Io tot nu pricep de ce nu i-ai gasit pe prietenii tai.

  28. Raluca 24 February, 2012 at 12:00

    @superAlix: Daaaaaaaaa.

  29. Cms 24 February, 2012 at 12:14

    @Raluca: În realitate m-am întâlnit şi cu ei, printr-un noroc chior, după ce am plecat de la plajă, chiar pe aleile din staţiune. Erau cazaţi peste calea ferată, în Costineşti Sat. Abia atunci mi-a fost milă cu adevărat de doamnele de la căsuţe. :))

  30. Ciprian 24 February, 2012 at 12:23

    Fara poze, pe urma va trebui sa inchida Julius site-ul pentru 10 minute.

  31. Dan1 24 February, 2012 at 12:32

    @Ciprian: =))

  32. Ina_adevarata 24 February, 2012 at 12:34

    Sa va povestesc, sa nu va povestesc…cum am fost io la nudisti (da, pe bune) la Vama Veche si a trecut un batrin vinzind porumbi fierti…si io ma obisnuisem atit de bine cu starea mea nuda incit m-am dus foarte relaxata sa imi cumpar porumb. Si nu pricepeam de ce batrinelul isi tot ferea ochii- ptiu, drace!- pina mi-am amintit ca eu is o don’soara de 23 de ani in p…goala, iar el cre’ ca nu-si vazuse nici fomeea complet goala, vreodata. Ptiu, drace, stricate is domnisoarele astea de la oras!

  33. Raluca 24 February, 2012 at 13:01

    @Ina_adevarata: Pai in VV sa faci nudism nu e ceva iesit din comun. Tin si eu minte o intamplare de prin 2008 (eu fac nudism in general, dar in momentul ala anturajul era de asa natura incat m-am abtinut).

    Cu alte cuvinte, era prima intrevedere intre prietenul meu de atunci si prietena mea cea mai buna (si noul ei prieten). La care prietenul meu a decis ca o modalitate de imprietenire mai buna nu exista decat sa se fataie in aia goala 2 zile pe sub ochii ei (ea fiind foarte pudica – si asa a si ramas). Saraca, mergea non stop cu ochii in pamant, rosie foc. Bine ca macar nu si-a rupt/spart ceva.

  34. ionut 24 February, 2012 at 13:24

    @Raluca: “Bine ca macar nu si-a rupt/spart ceva.” ..

  35. Raluca 24 February, 2012 at 13:38

    @ionut: Pai da. Cand te uiti numai in pamant e foarte probabil sa-ti spargi capul de un stalp.

  36. ionut 24 February, 2012 at 14:26

    @Raluca: Cred ca (nu numai)in dimineata asta mintea mea a luat-o razna (imediat, ca raspuns la afirmatia ta au pop-ait cateva comentarii cu substrat-aparent nevinovate, nepotrivite totusi pentru un site serios, 3ducativ etc asa cum e DC) 🙂

  37. Savantu' 24 February, 2012 at 15:05

    Io la nudisti, dar nu la epava ci in Golful Francez, l-am vazut in 84 pe Dem Radulescu (carunt si jos saracul) cu o studenta/asistenta de la IATC (el era Prof., si cred ca si Decan) BUNAAAAAAA!!!

  38. Lecteriţa 24 February, 2012 at 15:18

    Am urat doua carti, in viata mea: Descrierea Chinei , a Spatarului Milescu si Ciulinii Baraganului. Nu ma asteptam sa regasesc stilul lui Panait Istrati, tocmai la un antropolog(ist) simpatic.
    Observ ca o scena de bataie este descrisa in maximum doua fraze, pe cand voyeurismul este intins pe 3 pagini. Deci, autorul este (inca) normal. Poate fi un excelent monografist, deoarece a retinut exact care erau reperele Costinestiului. Poate ca nu era rau daca ar fi avut cunostinta si de discoteca de la Ring

  39. Ina_adevarata 24 February, 2012 at 15:29

    @Lecteriţa:
    dar ciulinii lui Istrati nu haladuiau pe-o plaja de nudisti, asa-i? Nu ti-i puteai imagina atacind partile delicate ale nudistilor, nu?
    Ei, vezi? Aici intervine talentul CMS-ului. Antropologu’ nost’ poate face “Ciulinii…” lui Istrati sa para de-a dreptul simpatici.

  40. Ciprian 24 February, 2012 at 16:57

    @Lecteriţa: Nu pot să cred, sunt foarte faine cărţile alea.

  41. Lecteriţa 24 February, 2012 at 17:50

    @Ciprian:
    Am uitat sa zic de ce le urasc. Pentru ca le-am primit la premiu, si mi-as fi dorit sa primesc altceva in clasa I.

  42. Cms 24 February, 2012 at 20:15

    @Lecteriţa: Mulţumesc, mulţumesc! Din păcate, n-am rămas noaptea în Costineşti niciodată, cel puţin de la vârsta la care să mă intereseze discotecile… 🙁

    @Ina_adevarata: Ştii ce se înţelege? Că eu fac să pară “Ciulinii Bărăganului” de-a dreptul simpatici în comparaţie cu textele mele! Nu? 😛
    P.S. Glumeam. Mulţumesc! >:D<

  43. Gabitzmic 24 February, 2012 at 20:34

    ce le mai zbura imaginatia la colege :))poate te priveau cu admiratie, c-aveai curaj ! 😀

  44. Cms 25 February, 2012 at 01:40

    @Gabitzmic: N-am suportat ideea de a deveni un trend-setter. Eram prea modest. :))

Leave a reply