Postul nu e post destul

Dieta mediteraneană la texani

Ionuț Șendroiu

Pe atunci foram pentru Exxon Mobil în Golful Benin. Şeful operaţiunilor era John Jeffrey, din Houston, un zdrahon de 2 metri şi 150 de chile, care avea colesterolul în jur de 300. Trigliceridele nu i le-am putut determina niciodată pentru că aparatul dădea mereu eroare. John înghiţea câte şapte ouă făcute omletă la micul dejun, alături de şunca de rigoare. Fleica de vită înecată în tabasco, pe care o înfuleca la prânz, era doar felul întâi. La felul doi comanda de obicei o mâncare mai puţin americană, ca să combată rutina, cum zicea el (cuvântul “rutină” era unul din neologismele lui favorite; și mai cunoştea încă cinci). Pentru combaterea cu succces a rutinei, deci, compania a decis sa aducă la bord un bucătar italian de clasă.

Spaghetti alla carbonara
Aşa a aterizat pe nava noastra Stefano, un chef care lucrase înainte la câteva restaurante de fiţe din Milano. Stefano era convins ca petroliştii texani, la salariile lor de mii de dolari pe zi, sunt nişte pretenţiosi cu mâncarea şi era foarte emoţionat pe chestia asta. Zborul cu elicopterul, aterizarea pe o navă în mijlocul oceanului, americanii lătrând în texană, nigerienii transpiraţi, cu salopetele mânjite de petrol, ţevaria gigantică a platformei, huruitul sondei – totul era extrem de nou şi de ciudat pentru el.

Prima zi de muncă a lui Stefano se anunţa a fi genul ăla moment care se va lăsa cu clash-uri culturale. Iar eu ador clash-urile culturale! Mi-am luat tava cu prânzul şi m-am aşezat la o masă de lângă linia de servire, să nu ratez show-ul.

A sunat telefonul. Stewardul de serviciu, un nigerian cu mâini ca lopeţile, a ridicat receptorul. N-a fost nevoie să îl apropie de ureche: era John Jeffrey, care urla din birou.

– Hey, băiete, vezi că vin în douăzeci de minute! Azi vreau ceva nou la felu’ doi, gătit de de chef-ul italian.
– Ce sa fie, mai precis, Sir? a întrebat stewardul
– Băi, spune-i macaronarului să găteasca ceva special, ce mă întrebi pe mine?! Crezi ca io sunt bucătar?! Sau crezi că sunt italian?!?! Ha ha ha! Râsul lui John semăna cu un sunet de pickhammer.

Stewardul a închis şi s-a apropiat de Stefano. Stefano, care avea cam un metru şaizeci, a început gesticuleze în engleza lui cu accent italienesc:

– Special?! Cum cazzo special??? Ce vrea de la mine?! Am deja preparat un carpaccio al tonno con capere e parmiggiano – asta nu e suficient de special?

Mă ridic de la masa şi mă apropii de el:

– Fă-i carbonara. Spaghetti alla carbonara. Cu multă şuncă, mult ou şi o groază de brânză. O să îi placă!
Ma non e posibile! Carbonara?! Porco dio!! Asta e mâncare pentru mineri, nu per un capo di Exxon Mobil! A zis che doreşte una cosa speciale, una cosa raffinata
– Treaba ta! Mai ai 15 minute să-i faci carbonara aia, dacă vrei să-l dai pe spate …

Stefano s-a întors în bucătărie, agitat ca un hamster injectat cu cafeină. A pus la fiert spaghetti lungi de juma’ de metru, a tăiat felii de pancetta si prosciutto affumicato. Era ca un titirez care împrăştia arome. A amestecat pastele cu un gest de operetă, dându-le aspectul unei coroane, care înconjura grămada de şuncă în sos carbonara. Namila de John Jeffrey şi-a făcut apariţia la linia de servire fix în secunda în care Stefano presăra pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Italianul a tras un zâmbet cauciucat, aşezând farfuria pe tavă, încadrată de furculiţa şi lingura de spaghetti, învelite în şerveţel. Cu un gest dibaci, a plasat în faţa pastelor o râşniţă cu piper alb şi un bol cu parmezan ras.

– Wow! Ce mişto miroase! a exclamat texanul, dând la o parte piperul si parmezanul, ca sa faca loc pentru felul principal: platoul cu fleica de vită mânjită cu unt topit şi maldarul de cartofi prăjiţi.

Stefano a albit. Pe tava americanului, capodopera lui culinara arăta acum precum Ateneul lângă Casa Poporului …

Porca madona, cu sos iute
John şi-a luat tava, apucând din mers o sticlă de tabasco de pe barul de salate şi s-a aşezat la o masă. A început să toarne tabasco peste fleica de vită, numai că … nările i s-au îndreptat încet spre carbonara. A amuşinat de câteva ori, după care şi-a tras farfuria de paste în faţă. Nu îmi venea să cred! Eram sigur că pastele, pentru el, vor fi un fel de desert. Era o mare chestie ca un asemenea junk food animal să lase deoparte vita cu cartofi prăjiţi.

M-am uitat spre bucătar, să îl felicit din priviri. Italianul se ţinea cu mâna de perete, holbându-se la texan cu nişte ochi care îi ieşiseră din orbite vreo 5 cm … Texanul turna tabasco peste spaghetti!

M-am ridicat imediat sa-l liniştesc pe Stefano, să ii explic ca ăsta e de fapt un gest de mare apreciere în Texas. Italianul avea aerul ca asculta un agent de asigurari.

– De mare apreciere, un cazzo! Uită-te ce face cu spaghetele meleee!!!

Americanul a apucat lingura de spaghetti, s-a uitat la ea ca la un gândac şi a dat-o la o parte. A pus mâna pe cuţitul de friptura şi a început voiniceşte sa taie pastele în bucăţi. Bucătarul a rămas paralizat. Părea o statuie de ceară de la Muzeul Tussaud’s.
Porca modona!! Se simte jignit! Tu m-ai pus sa fac carbonara!!! Este vina taaa! Eu am vrut sa-i ofer carpaccio ….

Gura bucătarului a îngheţat brusc, de ca şi cum cineva ar fi apăsat telecomanda pe STOP. Am privit peste umăr: americanul înfuleca din paste! Mai precis, părea că bagă fân într-un siloz.

Untul se întărea pe fleica de vită, abandonată lânga maldărul de cartofi prăjiţi, în timp ce pastele, mărunţite cu cuţitul si mânjite cu tabasco, dispăreau în ritm alert din farfurie. Pentru Stefano era probabil o imagine apocaliptica. S-a uitat spre mine, zambind uşurat:
Alora, dottore! Eu nu am mai gătit spaghetti alla carbonara de zece ani, am avut nişte emoţii …

Share:

108 comments

  1. Fratele Andryusha 1 February, 2012 at 08:18

    Super mişto! Ce-i ăla “tabasco”?

  2. Cristi 1 February, 2012 at 08:25

    Am citit, am ras, acum mi-e foame. Stefano o portie de medalion de vitel spaghetti. 😀

  3. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 08:43

    @Fratele Andryusha: tabasco e o zeama iute si acra cu miros de voma

  4. Old John Wheel 1 February, 2012 at 08:44

    @Cristi: ‘ţ-ar coasta ta di dreaq să-ţ’ fie! Apropoaie, ha? 😀

    @dottore: tabasco pe spaghetti carbonara e ca sosul de lămâie pe puiul thai! :))

  5. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 08:44

    @ dottore: :-*

  6. N.A. 1 February, 2012 at 08:54

    @don’doftor: cum zice Cristina (la 5) :))

  7. Cata 1 February, 2012 at 08:57

    Deci nea texanul ala ar fi halit si o oala de sarmale cu checiap iute, bag seama. :))

  8. N.A. 1 February, 2012 at 09:02

    Deci care-i mai sanatoasa, fleica de vita cu unt sau spaghetele carbonara?

  9. Gabitzmic 1 February, 2012 at 09:12

    =)) doctore, te iubesc pentru postul asta, mi-ai facut ziua ! adevarul e ca aveai dreptate, murea americanu` de foame cu carpaccio ala…:))

  10. asteriu 1 February, 2012 at 09:17

    Parc-am auzit de Jeffrey.Este nume de om bun.

  11. Cms 1 February, 2012 at 09:18

    Mai rămânea ca texanul John să fi descoperit că sosul Tabasco merge şi pe bushmeat. :))

  12. Gabitzmic 1 February, 2012 at 09:25

    iar fi potentat aroma, cred :))

  13. subinus 1 February, 2012 at 09:33

    Mustar n-a pus ?

  14. Cristi 1 February, 2012 at 09:36

    @Old John Wheel: I don’t understand the question.:))

  15. chocolate 1 February, 2012 at 09:37

    Bagati site-ul de cultura in duba

  16. CID 1 February, 2012 at 09:45

    Super.
    Dottore ar putea zice:am venit,am scris,am castigat.

  17. dush 1 February, 2012 at 10:03

    dor? dor e putin spus, sa traiti nea doctore sendroiu! s-o facut nitel soare la brasov si cafeaua n-o mai curs cubulete..avand cu ce-o citi!

  18. dush 1 February, 2012 at 10:05

    insa pana mea. ala mancand in asa hal avea colesterol 300 iar mama ce manca numa ierburi si orez are 250. nu e corecta lumea asta, nu e corecta!

  19. sebra 1 February, 2012 at 10:17

    Eu aş mânca vită, da’ fără cartofi prăjiţi.

  20. Megami 1 February, 2012 at 10:20

    Ce-aveti cu mine, ca de trei ani ma chinuiesc sa ma las de mancat… :((

  21. ThoR 1 February, 2012 at 10:27

    macar era o fleica de vita si nu o ceafa de porc=))

  22. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 10:40

    @dush said: “insa pana mea. ala mancand in asa hal avea colesterol 300 iar mama ce manca numa ierburi si orez are 250. nu e corecta lumea asta, nu e corecta!” ..

    EXACT asa m-am gindit si eu!! 🙁 🙁

  23. unmihai 1 February, 2012 at 10:42

    Pe vremuri mai scria si Julius texte de astea frumoase. Dar pe vremea aia era sarac si cinstit. Sau doar sarac.

  24. Suminona 1 February, 2012 at 11:01

    Mai zi , mai zi ca se uita sefa la mine cum rad cu lacrimi si tot ezita sa dea telefon la grecu sa vina sa ma ia … :))

  25. chocolate 1 February, 2012 at 11:06

    @unmihai: tocmai ce-am citit PRIMUL text care a fost postat pe DC ever.
    nu stiu de ce ii zice “de glume” ca nici pana acu’ n-am citit vreuna
    poate doar la comentarii

  26. JULIUS 1 February, 2012 at 11:07

    @unmihai: cunosc pe cineva căruia tare i-ar mai plăcea să schimbe astfel de impresii cu cineva.

  27. JULIUS 1 February, 2012 at 11:09

    @chocolate: să-mi spui când ajungi și la primul comentariu al lui Toader, să-ți zic o glumă!

  28. NNA 1 February, 2012 at 11:17

    @JULIUS: Ce bre vrei sa strici traditia? 😀

  29. anca 1 February, 2012 at 11:17

    doctore, esti minunat! :-*

  30. dorinho 1 February, 2012 at 11:18

    dott, ca de obicei, super…rafinat 😀

  31. NNA 1 February, 2012 at 11:20

    @chocolate: Trebuie sa ai grija in perioada asta, Jul e ceva mai sensibil probabil din cauza acarienilor. =))

  32. Mary Jane 1 February, 2012 at 11:21

    Care erau celelalte neologisme pe care le cunostea Iuăn ăsta?

  33. coradob 1 February, 2012 at 11:29

    Deci spaghetti carbonara sunt de dieta (mediteraneeana)? Ma baaag 😀

  34. unmihai 1 February, 2012 at 11:54

    @JULIUS:
    ce vrei dom’le? unii oameni (nu eu) se mai satura si de nevasta cateodata, apăi de citit acelasi autor ani la rand.

  35. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 11:57

    @chocolate: mey ciocolata, diversionistule, subminatorule .. asa-i cind n-ai simtul umorului, ii zici celuilalt ca nu stie sa faca glume 🙂 🙂

  36. chocolate 1 February, 2012 at 12:02

    @Cristina Ş.: ai dreptate, da’ primu’ text era despre cum a chinuit EL, adica JULIUS, o pisica.
    pai si unde era iubitorul de pisici??????????

  37. chocolate 1 February, 2012 at 12:04

    @JULIUS: oi fi eu mai batut in cap, da’ nu sunt masochist
    eram doar curios sa vad cum ai inceput

  38. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 12:09

    @chocolate: Julius chinua o pisica???!!! da link, ca nu cred!

  39. chocolate 1 February, 2012 at 12:13

    @Cristina Ş.: http://www.dailycotcodac.ro/2009/03/despre-viata-la-tara-si-stresul-la-cocosi/

  40. JULIUS 1 February, 2012 at 12:13

    @chocolate, @Cristina Ş.: și apostolul Pavel a fost, până la convertire, un prigonitor al creștinilor.

  41. chocolate 1 February, 2012 at 12:21

    @JULIUS: am o intrebare: Toader a apucat vreodata sa comenteze aici sau el e cel care a inaugurat spam-ul?

  42. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 12:23

    @chocolate: ciocolata, dar cocosul fugarit cu toporul vad ca nu te induioseaza deloc :)) :))

  43. admin 1 February, 2012 at 12:27

    @chocolate: http://www.dailycotcodac.ro/2011/02/povestea-lui-toader/

  44. chocolate 1 February, 2012 at 12:27

    @Cristina Ş.: ba da, da’ iubitor de cocosi nu s-a dat pana acu, plus ca cocosul a avut sansa sa fuga, nu a fost atras cu viclenie si inchis fara sa i se dea vreo sansa

  45. sendroiu 1 February, 2012 at 12:28

    textul asta a fost postat inainte de corectura …
    Va sa zica, in propozitia aia cu statuia de ceara, se va citi “Muzeul Tussaud’s”
    <):)

  46. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 12:34

    @sendroiu: care text ? 🙂

  47. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 12:35

    @chocolate said ” … atras cu viclenie si inchis fara sa i se dea vreo sansa” vaaai !!! 🙂 🙁

    Julius, ce s-a intimplat cu pisicuta? intre timp ne e clar ca din prigonitor ai devenit apostol 🙂

  48. JULIUS 1 February, 2012 at 12:38

    @sendroiu: iartă-ma, doctore, am uitat că trebuie să aștept cele 3 mailuri cu subiectul „Varianta corectată, ignoră toate variantele anterioare!!!”. 😀

  49. chocolate 1 February, 2012 at 12:38

    @admin: pacat de el, ca era baiat bun.
    asta inseamna ca o sa-i tin de urat de-acu’ incolo???

  50. chocolate 1 February, 2012 at 12:40

    @Cristina Ş.: sper ca a supravietuit, si ca de-atunci a devenit apostolul pe care il stim acu’

  51. Gabitzmic 1 February, 2012 at 12:40

    @JULIUS: pe cale de consecinta, iti putem spune de acum “Sfintia ta” ? 😀

  52. Raluca 1 February, 2012 at 12:42

    Cine e chocolate? Imi place mult de el/ea.

  53. unmihai 1 February, 2012 at 12:42

    Nuj de ce am impresia dar cred ca cineva s-a trezit cu cu.ru’n sus :d
    (T04dere incalzeste-mi si mie un loc te rog 😀 )

  54. lulu 1 February, 2012 at 12:44

    @JULIUS: Tu ce faci aici? Ai realizat ca indragitul a plecat de vreo luna, si tot de atunci nu ne-a mai pus nimeni la colt? Ori e frig rau in spam si vrei sa trimiti pe cineva sa-l incalzeasca pe T.oader. :))

    Jos dictatura!
    Libertate!
    Cafea calda!
    Hainute ieftine!

  55. chocolate 1 February, 2012 at 12:47

    @Raluca: sunt relativ nou pe-aci, adica am doar vreo juma’ de an, si deja m-am saturat de tiranie

  56. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 12:48

    @chocolate: tiranie, zici? :)) :)) :))

    cine-i Toader asta? .. inteleg ca aveati si voi un troll si l-ati zburatacit ..?

  57. sendroiu 1 February, 2012 at 12:50

    @JULIUS: aseara am stabilit ca e prea lung si ca o sa mai din el … de obicei, intai tai si pe urma corectez. Am si eu tabieturile mele …

  58. JULIUS 1 February, 2012 at 12:50

    @lulu: nu știu de ce am impresia că pentru voi libertate înseamnă să faceți mișto de mine în toate felurile, dar când vă iau și eu peste picior cu logica gata cu libertatea – e dictatură, nenică, tiranul odios s-a pus pe noi!

  59. chocolate 1 February, 2012 at 12:53

    @JULIUS: nu neaparat, da’ e la moda cu “Jos tiranul”

  60. JULIUS 1 February, 2012 at 12:54

    @sendroiu: era foarte bun textul, n-avea rost să mai tai din el.

  61. lulu 1 February, 2012 at 12:57

    @admin: Neeee, ai inteles complet aiurea. Pentru noi libertate e sa te motivam si sa te stimulam pe tine, iar dictatura e cand tu nu vrei sa te pliezi pe stimulii si motivele noastre. :))

    Hrana pentru lebede!

  62. bubbles 1 February, 2012 at 12:59

    Uf, i iz hungry now, carbonara table 1 please ! 🙂

  63. NNA 1 February, 2012 at 13:01

    @JULIUS: “…dar cand va iau peste picior cu logica” a se traduce “iti dau una in cap si te bag la subsol cu Toader”. =))

  64. Cristi 1 February, 2012 at 13:02

    @chocolate: Iti e tarsa ca o sa vizitezi spamul si o dai cotita :)).

  65. lulu 1 February, 2012 at 13:09

    @NNA: Acum sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului… Adevarul e ca Julius nu ne trimite in spam, doar ne ameninta, si asta numai pentru a consolida democratia =)) =)) (cum am spus-o!!) Ba pe mine chiar m-a salvat de a acolo…

  66. chocolate 1 February, 2012 at 13:10

    @Cristi: as vrea sa-l cunosc pe toader da’ nu asa curand, sau macar nu in spam

  67. Belle d”Imagination 1 February, 2012 at 13:11

    Doctore, chapeau! Eşti fantastic, ca de obicei!

    Dar tu ce ai mâncat?

  68. chocolate 1 February, 2012 at 13:12

    @NNA: @lulu: cred ca tocmai mi-am semnat condamnarea la spam

  69. ThoR 1 February, 2012 at 13:16

    @JULIUS: “dar când vă iau și eu peste picior cu logica gata cu libertatea ” ….si cu virgulele ……
    Sa puna virgule doar Julius ca el stie=))

  70. JULIUS 1 February, 2012 at 13:18

    @chocolate: te răsfeți. ca să ajungi în spam, trebuie fie să repeți o prostie la nesfârșit, fie să faci una atât de mișto încât să mă cucerești pe loc.

  71. Cristi 1 February, 2012 at 13:20

    @lulu: A trimis si el unul in spam dar a fost un act de justitie nu de tiranie.:)
    @chocolate: Multa bafta :D.

    P.S. comentatoarele 5, 6, 29 etc. abia astept reactia doamnei Steph. >:)

  72. chocolate 1 February, 2012 at 13:21

    @JULIUS: nu sunt chiar atat de inteligent

  73. chocolate 1 February, 2012 at 13:23

    @Cristi: macar acu’ stiu pe cine tre’ sa laud

  74. NNA 1 February, 2012 at 13:24

    @lulu: Recunosc si eu am fost salvat de Jul, mi-a intins o mana in ultimul moment exact ca-n filmele americane. 🙂

  75. NNA 1 February, 2012 at 13:30

    @chocolate: Daca era Eftimie in locul lui Jul erai in spam by default. 🙂

  76. sendroiu 1 February, 2012 at 13:30

    @Belle d”Imagination: eu am luat carpaccio-ul ala de ton, cu capere si parmezan 😀
    (de fapt, de-aia am intervenit pe langa bucatar, ca ma batea gandul sa mai cer o portie si mi-era teama ca JJ putea termina toata tava)

    @N.A.: dificila intrebare :))

  77. mifty 1 February, 2012 at 13:34

    @sendroiu: … după ce că am dat like și share, mai vrei și să bălesc pe tastatură??? 🙁
    nu-i cinstit, doctore, nu-i cinstit!!! :((

  78. Cristi 1 February, 2012 at 13:50

    @mifty: Aprob pozitiv :). Exact in aceiasi situatie sunt si eu. 🙁

  79. Stephanie 1 February, 2012 at 14:08

    @sendroiu: Ejti nebun? E buna asa cum e, cum sa tai ditamai minunatia? Evident ca m-am referit la povestirea ta. :d

    John asta era inginer?

  80. Cristina Ş. 1 February, 2012 at 14:16

    @Stephanie: nu, era texan.

    dottore .. sa nu mai tai, te rugam noi ;;)

  81. Dan1 1 February, 2012 at 14:28

    @Stephanie: Ciudat. Mi s-a parut ca-l confunzi pe doc cu Ciomu! :))
    @all: Voua nu vi s-a parut?

  82. M3bis 1 February, 2012 at 14:30

    aaaaşa. Ia să vedem noi cine vrea la spam.
    @Dottore! Ţi-ar carbonara de cap, că-s la regim!

  83. chocolate 1 February, 2012 at 14:37

    @M3bis: de ce? te-a pus mogulu’ sa faci curat?

  84. Hannah Irina 1 February, 2012 at 14:39

    hahaha, cat de tare :)) tare articolul.

  85. Stephanie 1 February, 2012 at 14:40

    @Dan1: Iata dovada ca esti un obsedat sexual!!! :))

  86. Dan1 1 February, 2012 at 14:40

    @M3bis: Carbonara ca carbonara, da’ de fleica de vită ce zici?

  87. ela 1 February, 2012 at 14:59

    Doc , cu mult drag din partea-mi sincere felicitari !!!
    😀

  88. M3bis 1 February, 2012 at 15:02

    @Dan1: Dacă-i la grătar cică am voie!

  89. unmihai 1 February, 2012 at 15:02

    @M3bis:
    Eu! Eu! Eu am fost cuminte! 😀
    De fapt voiam sa-ti zic ca mi-au ramas vreo 5 kile de visinata calitate superlux. Si as avea drum spre Bacau zilele astea…
    Le tineam pentru Julius da’ am inteles ca nu serveste dintr-astea, plus ca e mai incoruptibil asa de felul lui :d

  90. N.A. 1 February, 2012 at 15:05

    @M3bis: Mi s-a parut si mie ca esti cam supraponderal… :))

  91. ionut 1 February, 2012 at 15:06

    @Stephanie: Cu totii suntem :X 🙂
    Singura diferenta e ca unii oameni au norocul sa si faca 🙁

  92. Cristi 1 February, 2012 at 15:06

    @Dan1: Mie si omleta aia de la inceput imi provoaca fantezii. Daca mai e si facuta pe plita deja e orgie. =P~ Na, iar balesc pe tastatura.
    Amu’ sper ca doc Sendroiu nu o sa pomeneasca si de desert.

  93. M3bis 1 February, 2012 at 15:16

    @unmihai: Julius? Incoruptibil? Da, desigur! 😀

  94. ErRon 1 February, 2012 at 15:36

    @Cristina Ş.: Putin cam prea plastica explicatia!:D
    Doctore, nu esti asa de cinic cum sugerezi in pasajul:”m-am aşezat la o masă de lângă linia de servire, să nu ratez show-ul”!
    Cu cateva cuvinte ai facut doi oameni fericiti, si pe bietul italian si pe bravul texan!:D

  95. Radu Udrescu 1 February, 2012 at 15:40

    Ce frumos va distrati voi aici si eu ling la excel-uri pentru audit… :((
    @Doc: Fain text!!! Cum fac si eu rost de reteta pentru carpaccio al tonno con capere e parmiggiano? 😀

  96. Dan1 1 February, 2012 at 15:51

    @unmihai: Si M3bis e “cam” incoruptibil, parca! =))
    Da’ ce, tu vrei sa câstigi un concurs de-ala, cu pisici?

  97. l@ura 1 February, 2012 at 15:52

    @NNA: pffffaii…ce se cunoaste ca e vreme rea: se deapana dulci amintiri din istoria zbuciumata a blogului, se pune de vin fiert, se destupa visinata, un carpaccio, un gratar….va uraaaaaasc:((

    PS: acarienii devin nervosi la frig?

  98. chocolate 1 February, 2012 at 16:02

    @l@ura: acarienii mor la frig, n-ai auzit ce a zis Julius

  99. Dan1 1 February, 2012 at 16:04

    @l@ura & @chocolate: Da, se enerveaza si fac stop cardio-respirator! :))

  100. NNA 1 February, 2012 at 16:11

    @l@ura: Jul stie toata poveste acarienilor, cu el trebuie sa vorbesti. :))

  101. l@ura 1 February, 2012 at 16:25

    @chocolate: da, da, mor de nervi:))

  102. l@ura 1 February, 2012 at 16:29

    @Dan1: @NNA: mai da-i in Doamne iarta-ma de acarieni, da de platitorul de taxe german ce-ati mai auzit? Danone, mi se face frig numa cat iti vad avatarul, asta-i vreme de bere, bre?

  103. Dan1 1 February, 2012 at 16:38

    @l@ura: Ei, nu beau pe-afara ca drojdierii, beau si eu la servici acasa! =))

  104. Serban 2 February, 2012 at 05:01

    @N.A.: =))

  105. Serban 2 February, 2012 at 05:11

    Doc, te rog, poți să-mi pui și mie o pilă să mă angajez și eu pe barca, pluta, platforma aia, ce-o fi ea?
    O să-ți povestesc de cum am fost eu obligat să mănânc biftec tartar cu ketchup.

    P.S. Să nu fiu înțeles greșit, mi-a plăcut mult textul. Și carpaccio al tonno con capere e parmiggiano (cu-n praf de pătrunjel).

  106. sendroiu 2 February, 2012 at 09:25

    @Radu Udrescu:
    reteta ar fi asta, doar ca razi parmezan deasupra, inainte sa-l bagi in frigider 🙂
    http://www.ilpentolo.it/index2.php?option=com_ricettario&func=detail&Itemid=26&func=rpdf&id=45

  107. apophys 2 February, 2012 at 14:30

    Sendroiu forever! Mai apare si ceva interesant pe aici, cu ocazia asta 🙂

  108. Alin 4 April, 2013 at 14:40

    Doctore, este demential! Am ras cu lacrimi! absolut geniala descrierea macaronarului 🙂

Leave a reply