Promo

Cu router-ul la purtător

De câte ori vremea e mizerabilă, îmi scade traficul. Pesemne, lumea se buluceşte pe-afară să se bucure de furtunică, de viscolaş sau de un geruleţ de crapă pietrele. Cu un text prost, genul pe care i-l arunc în cârcă lui Admin fiindcă mie mi-e jenă să-l semnez, fac trafic şi în luna iulie; în schimb, când dă viscolul în ianuarie pot să mobilizez tot comandamentul de iarnă al Daily Cotcodac, în frunte cu Simona Catrina şi Şendroiu, să-i pun pe Camionagiu să împartă ceai cald cititorilor şi pe Rushenne să le facă baclavale şi bezele, traficul o ia la vale şi nu poate fi oprit.

Şi totuşi, de unde acest Stalingrad al traficului, când logic ar fi ca lumea să stea prin casă, călărind internetul şi, implicit, acest blog minunat, din care noi învăţăm atât de multe lucruri folositoare (n-aş vrea să numesc acum vreunul, de teamă să nu le nedreptăţesc pe celelalte)?

O posibilă explicaţie ar fi că, în condiţii meteorologice extreme, cade netul. La mine şi când stă să plouă îmi cade conexiunea, preventiv. La ultima ninsoare, de pildă, au venit doi domni îmbrăcaţi în salopetă şi mi-au dat drumul la net de pe stâlpul din colţ. „Ce-avea, dom’ne?”, am întrebat şi eu, curios, ca tot omul. „Ieşise mufa”, m-a lămurit domnul de la Intervenţii clătinând gânditor din cap, în timp ce colegul plia scara şi o lega de Dacie. Şi a scos din buzunarul marsupial al salopetei o mufă, să mi-o arate. „Vedeţi? Asta e”. „Dom’ne”, zic, „e cu filet, cum mama naibii să iasă??”. „O fi bătut vântul mai tare…”. Sincer, mă cam îndoiesc că în Berceni bate aşa un vânt că-ţi desfiletează mufa – dacă ar fi aşa, autobuzul 102 ar merge cu pânze, iar lumea s-ar duce la piaţă cu umbrela, ca Mary Poppins.

Fiindcă jobul meu e pe internet, am nevoie, evident, şi de un back-up. Pentru asta, am un stick de net, care mă ajută şi să-mi iau biroul cu mine când plec pe undeva. O altă funcţie nepreţuită a acestui stick e că mă ajută să mă simt din nou foarte tânăr: oare câţi ani aveam când intram pe Nescape şi dura cam zece minute până se încărca un site de cultură cumsecade (să zicem, la întâmplare, unul cu nume de roman al unui celebru autor american de origine rusă)?

Între timp, am mai încercat două stick-uri de net mobil. Ambele mergeau la fel de prost, aşa că nu l-am cumpărat pe niciunul. Încă mai aştept un stick de net mobil care să se mişte decent, măcar la nivelul cu care se mişcă 3G-ul pe telefon, ca să am de ce să-mi car laptopul după mine.

O astfel de minune ar putea fi hotspot-ul mobil Wi-Fi Connect MF60, ce a fost lansat de curând de Cosmote. Spun „ar putea fi” pentru că nu l-am testat încă, însă e un element de noutate ce merită puţină atenţie. În primul rând, fiindcă nu e un simplu stick, ci un router portabil ce permite 5 conexiuni simultane wi-fi la internet, inclusiv pentru iPad şi iTouch. Viteza de descărcare e de până la 21,6 Mbps şi cea de încărcare de până la 5,76 Mbps, iar autonomia modemului Connect MF60 e de 4 ore în condiţii de transfer permanent de date şi de aproape 100 în stand-by.

Hotspot-ul Connect MF60 este disponibil în toate magazinele Cosmote şi Germanos la preţul de 29 de lei, cu abonamentul COSMOTE XL pe 2 ani. În acest abonament e inclus un trafic de 25 GB/lună. De asemenea, hotspot-ul va putea fi cumpărat şi fără abonament de voce.

O să vă ţin la curent, pentru că ideea cu mai multe conexiuni wi-fi simultane mi se pare o soluţie în multe cazuri. De pildă, dacă pleci în concediu cu prietena, e bine să ai de unde-i da şi ei net pe iPad, că altfel, aud de la un prieten, o să-ţi facă scandal că o neglijezi. Iar dacă, să spunem, te duci în Vamă singur, spuneţi şi voi: ce şansă are unul care încearcă să agaţe cu o vodcă în faţa unuia care deţine wi-fi gratuit la el în cort?

Share:

55 comments

 1. ionut 3 February, 2012 at 08:13

  Sunt dispus sa negociez daca e implicata si Rushenne.. 🙂

 2. Cristi 3 February, 2012 at 08:20

  Mare mincinos admin asta. Am calarit netul in fiecare zi de viscol/ger/urgie si nu am primit nici o baclava.

 3. Old John Wheel 3 February, 2012 at 08:43

  @Cristi: Asta pentru că Rushenne le-a făcut, săraca, da’ adminul nu a dat câte una să ajungă la toţi! Las’ că ştim noi, până şi raţia de baclavale a mânărit-o! Probabil că de fiecare dată când Rushenne făcea minunăţiile, cofetăria de la un anume parter de bloc era închisă pentru renovare…

 4. Cristina Ş. 3 February, 2012 at 08:49

  @Old John Wheel: nu a dat cite una sa ajunga la toti … :)) :))

 5. Fratele Andryusha 3 February, 2012 at 08:53

  Din câte ştiu eu, modem-urile de la Cosmote sunt bazate pe tehnologie CDMA de la Zapp, mult mai performantă decât cea “clasică”. Am avut şi eu înainte de internetul de la RDS internet prin modem Zapp vreo doi ani şi se mişca binişor spre bine.

 6. NNA 3 February, 2012 at 08:56

  Ce faci bre, faci reclama gratuita sau ti-au promis astia de la Cosmote un Hotspot? 😀

 7. Gigi 3 February, 2012 at 09:06

  Umblă vorba că 102 nu mai ajunge în Berceni, cică de la CET Sud tre’ să iei 202. Am citit asta întâmplător, pe un blog de încredere, nu că m-ar interesa liniile preorăşeneşti.

 8. Old John Wheel 3 February, 2012 at 09:07

  @NNA: Păi nu-i reclamă gratuită, unde văzuşi matale asta? E reclamă pe laicurile noastre! Da’ io zic că merită, pentru o baclava făcută de Rushenne :D…

 9. M3bis 3 February, 2012 at 09:14

  @NNA: Gratuită! Yeah, right!

 10. chocolate 3 February, 2012 at 09:21

  dupa ce ai anuntat ca ai tarifele prea mici la publicitate, au prins si aia de la Cosmote curaj sa-ti plateasca o reclama?

 11. asteriu 3 February, 2012 at 09:34

  Eu m-am dat cu laptopu pe partie ca n-am mai gasit in market nici o punga.

 12. Cms 3 February, 2012 at 09:34

  Păi tu pe Camionagiu, care are astm, şi pe Rushenne, care e o friguroasă, îi pui să lucreze în condiţiile astea de cod galben spre portocaliu? Când mi se restabileşte şi mie conexiunea, caut adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă! 😛

 13. chocolate 3 February, 2012 at 09:41

  dupa ce-l testezi sa ne spui si noua ca poate vrem sa-mi iau si io router d’asta

 14. NNA 3 February, 2012 at 09:42

  @Gigi: … si cati Km sunt de la Berceni pana la Bucuresti? 😀

 15. NNA 3 February, 2012 at 09:48

  @M3bis: … poate adminul a cazut pe gheata si in urma socului a ramas partea spirituala iar cea materiala a disparut definitiv. :))

 16. dush 3 February, 2012 at 09:54

  gizaz! atata preludiu pentru o reclama :))

 17. RoseN 3 February, 2012 at 09:54

  Sa scrie reclame doar Julius, ca el stie cel mai bine 😀

  By the way, aici a-nceput de ieri să cadă. Câte-un fulg, si N-A mai stat…

 18. Didinutza 3 February, 2012 at 09:58

  io am inteles ca daca vine unu cu vodca la cortul meu, ii dau like si … ca wi-fi am si acasa

 19. camionagiu 3 February, 2012 at 10:04

  Io abia respir de la ger, beau ceai antiastmatic, îmi fac masaje la punctele reflexogene şi îmi economisesc suflul ca să pot striga la Doamna Camionagiu:
  – NE MIŞCĂM ŞI NOI MAI CU TALENT CU LOPATA AIA?!, şi Julius vrea să umblu cu termosul prin public.

  Tipul ăsta e mai rău ca Nea Piţi.

 20. dan 3 February, 2012 at 10:17

  Ciudat, tot ieri am citit un articol reclama despre acelasi router pe la unul Subiectiv: http://subiectiv.ro/netu/de-ce-i-bun-la-casa-omului-un-stick-de-net-mobil/ . Inseamca ca (fara virgula) Cosmote a facut niste plati recent…

 21. chocolate 3 February, 2012 at 10:31

  au lot nou de PR-ite la Cosmote?

 22. Dan1 3 February, 2012 at 10:48

  5 conexiuni! Atunci sa vezi piggy-backing frate! =))

 23. N.A. 3 February, 2012 at 10:52

  Hm, era cat pe ce sa ne mutam la Cosmote luna asta… Da’ las’ca nu-i timpul pierdut, n-o fi ultima oara cand ne umfla Orange factura si “uita” sa dezactiveze cate ceva.
  Iar netul de la Romtelecom este chiar mai prost decat ala de la Rds. Ceea ce mi se pare o performanta.

 24. chocolate 3 February, 2012 at 10:54

  @N.A.: am momente cand merg mai bine de pe mobil(si n-am IPhone, am un nokia 5230) decat de pe romtelecom
  de-asta sunt chiar interesat daca e bun asta

 25. costin 3 February, 2012 at 10:55

  Routerul ăsta şmecher bate şi prin pereţi mai groşi, genul care nu-i poţi sparge nici cu un baros? Cam la câte celule camere distanţă poţi să asiguri acces la Internet cu el?
  Întreb pentru cineva, cititor cunoscut al acestui blog, care nu doreşte să pună întrebarea direct.

 26. Cristi 3 February, 2012 at 10:58

  @RoseN: Fara gluma cred ca-i cel mai bun scriitor de reclame. Pe toate blogurile pe care le calaresc nu citesc posturile promo pentru ca-mi dau senzatia ca-mi baga pe gat ceva ce nu vreau. Julius nu-mi da senzatia asta.

 27. RoseN 3 February, 2012 at 11:00

  @Cristi: Pai si ce, ti se pare ca eu glumeam?
  Fraaaaaate, pai da’ eu nu glumesc niciodata! =)) Sunt fata serioasa breeee!

 28. lulu 3 February, 2012 at 11:10

  Astept sa ne tii la curent, ca astia de la firma mea de cablu sigur mi-au pus gand rau, la cat de des sun sa fac reclamatii…

 29. chocolate 3 February, 2012 at 11:12

  @admin: gata, textul are succes, poti sa te lauzi cu el acum
  lasa-l pe admin sa-si asume DOAR textele proaste

 30. Oana 3 February, 2012 at 12:00

  Acu, serios, cat ai luat pentru reclama??? Ca nu e nici macar implicita sau mai subtila:d

 31. chocolate 3 February, 2012 at 12:03

  @Oana: daca spune cat a luat, poate o sa-si permita si altii reclame pe DC, asa ca mai bine tace decat sa ne inzapezeasca in publicitate
  Nu va dati seama ca el ne iubeste, poate mai mult decat alter-ego-ul lui(DJ Cotco)?

 32. Admin 3 February, 2012 at 12:08

  @Oana: textul este marcat cu tag-ul „promo”, ceea ce inseamna ca publicitatea este explicita. incearca sa tii pasul cu ceilalti cititori Daily Cotcodac.

 33. unmihai 3 February, 2012 at 12:12

  @costin:
  Pai nu cred ca bate prin nu stiu cati pereti.. dar nici nu cred ca-si propune asa ceva: e o varianta portabila care dupa parerea mea ar trebui sa asigure o conexiune decenta in camera in care te afli.

  Cat despre faptul ca unele routere nu bat prin n celule, de multe ori e si vina armaturilor din pereti care ecraneaza semnalul. Asa se explica uneori ca ai semnal mai bun de la vecinul de la 6 decat de la routerul tau Serioux din sufragerie.

 34. camionagiu 3 February, 2012 at 12:16

  @Admin: ea tine pasul cu cititorii, insa e mai greu cu comentatorii

 35. Dan1 3 February, 2012 at 12:20

  @costin & @unmihai: Nu bate prin pereti din cauza la neste tablouri! :))

 36. Lecteriţa 3 February, 2012 at 12:36

  De-aia e bine sa se-ngrijeasca fiecare de siguranta zilei de maine. Sa foloseasca variante alternative. Cum ar fi, de exemplu, Jul sa ia aminte de la domnul Neculai din Cluj-Napoca si sa isi cumpere un carucior cu care sa livreze felicitarile si laicurile ,din scara-n scara si din usa-n usa. Asta inseamna respect pentru clienti!

 37. Belle d”Imagination 3 February, 2012 at 12:42

  Cu RDS-ul n-am belele prea mari.Sunt perfect mulţumită de calitatea semnalului. Dacă ţin permanent deschis un radio online, merge f bine şi logarea pe orice site. Desigur, eu nu mă dau decât pe site-uri de cultură înaltă, nu site-uri dubioase. De calitatea lucrătorilor am a mă plânge.Şi de procedurile cretine de schimbare a numelui.

  Şi îmi merge decent şi stickul de la ei!

 38. sebra 3 February, 2012 at 12:42

  @Julius,
  Dacă dădeai un router cadou, nu mai sărea nimeni de fund în sus că scrii şi pentru bani. :))

 39. camionagiu 3 February, 2012 at 12:43

  Il rog pe patronul Julius sa puna o vorba buna la Cosmote sa nu mi se mai trimita amenintri cu debransarea pentru o amarata de factura de 53 de lei!
  Sunt totusi Camionagiu!

 40. unmihai 3 February, 2012 at 12:46

  @patronul Julius
  apropo de ce zicea camionagiu, cu astia la Orange nu te ai bine ca sa-mi pui o pila? Ca pe mine aia ma enerveaza.

 41. Dan1 3 February, 2012 at 13:16

  Aaalo! Admiiin! Rezultatele alea mai vin azi? Ca ne ia somnul! (:|

 42. Cristi 3 February, 2012 at 13:21

  @Patronul Julius aceiasi problema ca la camionagiu si unmihai dar cu UPC-ul. Te rog sa iei masuri. :))

 43. sebra 3 February, 2012 at 13:21

  @Dan1:
  Ce rezultate, bre???

 44. unmihai 3 February, 2012 at 13:27

  @sebra: la loto! alea de la tragerea de duminica urmatoare 😀
  (daca le-ar sti… oare ni le-ar spune??)

 45. Dan1 3 February, 2012 at 13:32

  @sebra & @unmihai: La concursul de ieri! Dooh! =))

 46. costin 3 February, 2012 at 13:33

  @unmihai: O fi ruterul portabil, însă deţinătorul lui nu o să mai fie portabil. De asta întreb.

  Multumesc Dan1, sper ca distinsul cititor şi blogger să citească observaţia ta.

 47. sebra 3 February, 2012 at 13:34

  @unmihai:
  E aşa mare reportul ca să merite efortul? :))

  @Dan1,
  Uhh! Am dat nişte răspunsuri geniale acolo! Presimt că iarăşi voi fi ignorată pe motiv că acum o mie de ani am câştigat o imprimantă defectă!

 48. Fratele Andryusha 3 February, 2012 at 13:55

  Tocmai am văzut manevra Lucescu executată impecabil de o şoferiţă aflată într-o Dacie berlină. Nu s-a întâmplat nimic notabil pentru că, probabil, vatmanii noştri sunt mai inteligenţi decât antrenorii lor.

 49. N.A. 3 February, 2012 at 13:58

  @Fratele Andryusha: Manevra Lucescu! =)) =))

 50. Fratele Andryusha 3 February, 2012 at 14:03

  @N.A.: Rămâi pe Daily Cotcodac pentru a te iniţia în anumite aspecte ale şoferiei care nu se învaţă nicăieri, la nici o şcoală din lume. :))

 51. Cristina Ş. 3 February, 2012 at 14:35

  Fratele Andryusha & N.A. manevra Lucescu :)) :))

 52. Gabitzmic 3 February, 2012 at 15:34

  pă frigu` ăsta, oamenii fac copii, că-i greu cu încălzirea centrală, e criză 😀

 53. vaca 3 February, 2012 at 16:19

  @Julica>> mai bine ia-ti fibra optica wireless de la redeseu. nu exista asa ceva, dar pentru suma corecta o inventam pentru tine si ii dam si numele tau

  🙂

 54. Etta 3 February, 2012 at 19:53

  Imi cer scuze, hotspotu?!
  Aveai mai mult succes cu ceva medicamente pentru gripa…

 55. Campaniile saptamanii 30 ianuarie – 5 februarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro 6 February, 2012 at 20:58

  […] crea propria retea Wi-fi. Mai multe puteti citi la Radu Dumitru, Vlad Petreanu, Dan Dragomir, Daily Cotcodac si Alex […]

Leave a reply