Postul nu e post destul

Recomandări de seară

CNA a decis că spoturile Romtelecom care folosesc colinde românești lezează sentimentele religioase ale acestui popor pios, iar Dan Grigore le-a catalogat drept „o blasfemie”. Eu i-aș atrage atenția domnului Grigore și asupra filmului „Balanța” al lui Lucian Pintilie, difuzat periodic de posturile de televiziune românești, film în care personajul „primarul” interpretat de Victor Rebengiuc spune, citez: „Bă, enoriașilor, băăă, futu-vă paștele și evanghelia mamelor și taților voștri, la muncăă, ortodocșilor!”, un text și mai ofensator decât reclamele Romtelecom. Nu, serios, cum își permite ăsta să ne îndemne la muncă??

Top 10 previziuni eșuate e un top simpatic al predicțiilor din ultimul secol și jumătate ce s-au dovedit departe de adevăr. De pildă, în 1878, un șef al poștei britanice declara ritos că mesagerii Majestății Sale fac inutil telefonul, iar revista Life susținea, în 1970, că în 15 ani poluarea va reduce la jumătate lumina solară care ajunge pe Pământ. Eu aș fi inclus în topul ăsta și „ne putem bizui pe români, sunt aliații noștri!”.

Sper ca exemplul acestor pești să fie urmat curând și de peștii lui Petreanu, care ar trebui să iasă în număr mare în fântâna de la Universitate și să ceară plecarea dictatorului și un trai mai bun.

Share:

9 comments

  1. Fratele Andryusha 18 January, 2012 at 20:35

    Io nu mi-am simţit sentimentele religioase lezate, în schimb m-a apucat oleacă greaţa văzându-l pe nenea ăla de peste Prut încercând să mai facă o roabă de bani pe spinarea fiică-sii, înainte de a creşte prea mare ca s-o mai bage cineva în seamă.

  2. RoseN 18 January, 2012 at 20:48

    Deci serios, pot sa-i recomand la domnu Petreanu (de la Vacanta Mare) un expert in amenajari de acvarii :))
    pe bune, ala-i acvariu de nivelul dansului?
    Huuuuoooo, libertate! Libertate!!!

  3. Dan1 18 January, 2012 at 21:50

    De la Lovendal ,nimic-nimic în seara asta?

  4. N.A. 18 January, 2012 at 23:21

    Nici mie nu mi-au placut reclamele Romtelecom. Zici ca erau facute de Morar, cum adica sa te folosesti de un colind in loc sa stai sa-ti scremi creierii dupa o idee originala? Iar fetita a fost simpatica odata. Nu mai e.

  5. N.A. 18 January, 2012 at 23:22

    Mi-au placut foarte tare pestii. “Iesi afara, scoica ordinara”? =))

  6. Cristina Ş. 18 January, 2012 at 23:59

    @N.A.:
    i-am auzit si eu cind am fost de Sarbatori acasa .. nu mi-a placut si nici fetita nu-mi mai e simpatica!

    “Iesi afara, scoica ordinara!” l-am pus chiar ca status pe FB :))

  7. Savantu' 19 January, 2012 at 00:40

    Bai frate, prin lume sunt reclame la cafeaua Lavazza in care sunt George Clouney (habar n-am daca i-am scris corect numele) si D-zeu. Am vazut o varianta acum multi ani in Italia, si una mai noua in UK. Nu s-a ofuscat nimeni. Le chestia cu “religia” suntem chiar de tot rasul.

  8. Irina 19 January, 2012 at 11:20

    Cat de tare e previziunea cu folosirea literelor C, X, Q! Cred si eu ca le-a ales p-astea, doar nu intrau in componenta numelui sau…John Elfreth Watkins. Dar s-a apropiat mai mult de adevar cu aia cu tuburi, magazine si scrisori. Na, de unde sa stie omul ca va aparea Internetul…

  9. N.A. 19 January, 2012 at 15:32

    @Savantu’: Cine ar indrazni sa se ia de o reclama cu George Clooney?! (chiar, mai e cineva prin cadru cand apare George Clooney?!) Ar iesi cu razmerita mondiala!

Leave a reply