PROMO/ În ziua de Crăciun, dr. Șendroiu vă prezintă bucate tradiționale nigeriene
În aceste zile, în care tot creștinul se întrece în iscusime să prepare cât mai multe feluri de mâncare din porcul răposat (practic, singurul lucru pe care românul nu-l face deocamdată din porc este salata, tradiția spunând că pentru asta trebuie folosite ingrediente ușoare gen pui sau curcan), iar televiziunile și revistele pentru femei se întrec în a prezenta bucate tradiționale de Crăciun, Daily Cotcodac vă propune o alternativă culturală: mâncăruri tradiționale din Nigeria.
Corespondentul nostru special din Africa, doctorul Ionuț Șendroiu, ne va arăta duminică, în ziua de Crăciun, cum a evoluat bucătăria nigeriană de la tradiționalul misionar umplut cu papaya în gură la bush meat cu lapte de cocos de-ți lingi degetele sau, dacă ești european, vomiți din picioare, fără să fii nevoit să te apleci.
Vă așteptăm așadar la o întâlnire gastronomică de neuitat cu doctorul Șendroiu. Și nu uitați să mâncați bine înainte – sărmăluțe, caltaboș, niște vinișor, ce aveți pe acasă -, o să vedeți, o să fie frumos.
Pfuuu, abia astept, ca-mi vine soacra in vizita si nu stiam cu ce s-o incant..
@N.A.:
Îl serveşti pe Doc, soacrei? =))
Bucate traditionale nigeriene din… carne de alb (gustos)? :-&
Si sa stea toata lumea in picioare cand citeste articolul, ca poata exersa tehnicile cu “bush meat” pentru europeni 😀
daca articolul va avea succes va fi meritul mogulului care a avut initiativa(normal), daca nu va fi vina doctorului ca a bagat asemenea preparate ca sa provoace diverse reactii alergice sau vomitive in asa sfanta zi
@chocolate: … sau va fi vina nigerienilor, ca habar n-au sa gateasca. =))
Ce bucatarie nigeriana doamnelor si domnilor,e Africa,doctorul vrea sa ne abureasca ! Retetele nige sunt foarte simple si cam uniforme,alergat,aruncat sulita,pus rezultatul pe foc,uneori cu tot cu sulita si asta e toata bucataria nigeriana.A,ca uneori mai adauga o omida,un viermisor,un gandac gustos,astea-s asa snack’s-uri pentru ei…
Adevărul e că ne aşteaptă vremuri grele.
@CID: O pastramă de vierme.
Mi s-a făcut o foameee…
nem normális:-)
Până la întâlnirea cu dom’ doctor va propun o celebra (pe vremuri), reteta 100% romaneasca:
Ciorba de pui
Pui ceapa, pui radacina de patrunjel, pui telina, pui pastarnac, pui morcov, pui rosii, pui fidea, iar pui nu pui! S/aveti pofta!
Probabil, nici de la hipopotam nu se arunca nimic, exact cum e si la porc. in plus, din pielea de hipopotam iese o minunata husa de masina
@Dramoleta: “Adevarul e ca ne asteapta vremuri grele” O, da, o apoftegma colosala, de o adancime incomensurabila (in contextul demersului culinar nigerian promis de dl. docteur), subscriu, ma inclin, si ma tavalesc de ras…multumesc, crapam de plictiseala, …mucalit, genial, mi-ai salvat ziua, de departe oximoronu’ zilei =))
Articolul ăsta nu are titlu, nici link pe prima pagină, nici link în articolele vecine, practic nu se ajunge aici decât din feed.
@gogaie: Tu nu esti cumva Tzica?
Uraaa!
În sfârşit devine util statul pe daily cotcodac!
pervers, nene…auzi, veniti mancati bine :D, adicatelea cine pe cine mananca ?
Sfatul nigerianului batran catre nigerianul copil: dragul meu, inainte sa-l pui pe omul alb la frigare sperie-l bine sa se scape pe el.
De ce tata?
E mai gustos fara rahat in el. 😛
@sebra: Hihi, ar vrea ea. Mai repede o incant cu o reteta de-aia..