Postul nu e post destul

Premieră medicală: transplant de ridichi

Simona Catrina

Da, da, știu, îmi petrec duminica la televizor, jalnic, penibil, asta înseamnă că mi-e dor de Albumul Duminical, bla-bla, scutiți-mă.

Ceea ce nu știați voi e că duminică seară, pe un post tv, nu mai (vreau să) știu care, se efectua un fel de tămăduire în direct. Un sobor de vraci bodogănea în studio, în legătură directă cu o hoardă de vraci din altă țară, vag anglofonă. Pe ecran, în afară de moderatoarea unu, moderatoarea doi, vraciul unu, medicul doi, felcerul trei, apăreau imagini computerizate cu tumoarea unuia.

Vracii vorbeau toți deodată, engleză și română laolaltă, noroc că ne uităm cam mult pe Vplay și suntem obișnuiți. Aplicau o invenție în direct și începuseră să-și bage piciorul în chimioterapie și în alte cuceriri ale medicinei, îi învățau p-ăștia să vină la un fel de cyberknife, un aparat care le vindecă și ciuma, nu alta. Adică o chirurgie virtuală. Azi, amigdalele pot zbura din gâtul tău cu un simplu Delete. De fapt, Ctrl+Alt+Delete, ca să respectăm procedura chirurgicală completă.

Unul dintre doctori pesemne că uitase că poate folosi aparatul și pentru el însuși, să-și trateze pârdalnica de rinită, astfel că argumenta pe nas: «Bedicina are bulte cuceriri și idvedții, e binunat». Pe urmă, a trecut la obiect: «Bolile de ridichi se pot vindeca».
Pfaaaai, ce proastă am fost, am avut câteva ridichi bolnave de mucegai și le-am aruncat, în loc să le duc la vraci. Până să mă prind că ridichile doctorului înfundat pe nas erau, de fapt, rinichii unui om nevinovat, m-am plictisit și-am schimbat canalul.

Doresc să semnalez faptul că, la Antena 3, Cătălin Botezatu împlinea 45 de ani, iar la B1TV împlinea numai 44, ceea ce mi se pare interesant din punct de vedere metafizic. Logic, am preferat să mă uit la B1TV, pun pariu că aici oamenii nu sunt doar mai tineri, ci și mai frumoși, mai slabi și cu o glicemie mai bună.

Filmat într-un vacarm horror, Botezatu a făcut o declarație emoționantă, apropo de ceea ce-și dorește el de ziua lui: «Îmi doresc multă liniște, atât». În spatele lui, doișpe digei bubuiau ca avalanșa din Bucegi, 400 de gagici agitau 800 de țâțe și 40 de reporteri puneau o întrebare: ce-ți (evident) dorești de ziua ta?

În acest timp, ProTV era îngrijorat, la Știri, că «absolvenții liceelor agricole din România nu se descurcă deloc în agricultură». Eu aș zice că absolvenții liceelor agricole din România nu se descurcă nici să facă pipi din picioare, dar mă rog, asta e părerea mea de muritor de foame, respectiv de absolventă de liceu pârlit de filologie. Tot pe Eurosport e mai bine, știam eu. Jucau Hamburg cu Nuremberg. Cum ce jucau, ce întrebare e asta? Fotbal! Parcă vă mai dau ăștia altceva pe posturile sportive… Chiar le-am scris într-o zi, într-un e-mail anonim: cu cine trebuie să mă culc ca să văd și eu oleacă de patinaj artistic pe postul vostru? Și, cum n-am prejudecăți, dacă tot îmi ofer serviciile, sunt suficient de dezinhibată ca să propun chiar o transmisie cu înot sincron.

Share:

29 comments

 1. oake 6 December, 2011 at 08:57

  poate te citesc cei de pe eurosport, tocmai ce e-mailul tau anonim a devenit semnat

 2. eftimie 6 December, 2011 at 09:06

  N-ai tu abonamentul ăla care trebuie la cablu. Eu, într-o noapte, am descoperit pe un canal de sport semifinala campionatului mondial de hochei pe iarbă (feminin). A câştigat Australia mi se pare.

 3. alinetu 6 December, 2011 at 09:12

  Si eu care vad patinaj artistic si in direct si in reluare de doua saptamani pe Eurosport (pe bune), la ore la care programul tv de pe propriul lor site imi indica alte sporturi.

 4. NNA 6 December, 2011 at 09:22

  Schimbi cam des canalele. 😀

 5. sendroiu 6 December, 2011 at 09:30

  emisiunea aia cu ridichiile tamaduite trebuie sa se dea in reluare, cu Monica Tatoiu, neaparat! eu nu inteleg cum au putut s-o dea fara Monica Tatoiu, oufff, producatorii astia, nimic nu stiu!

 6. Belle d”Imagination 6 December, 2011 at 09:33

  Ce bine era pe vremea lui nea Nicu! Aveai un singur canal românesc, un canal bulgăresc şi unul rusesc (aici în sud) şi cu asta basta! Prea multe opţiuni strică, bag sama şi ne-am făcut o ţară de mofturoşi! Cartoon Networku şi cu Discoveriesurile nu vă mai ajung!

 7. Bear Grylls 6 December, 2011 at 09:42

  Beurk!Cred ca stiu despre ce canal e vorba!
  Si daca vrei o duminica somnolenta uita-te soro la snooker!

 8. Hapi2233 6 December, 2011 at 10:10

  Mi-a placut asta cu Botezatu :)))
  Isi doreste dansu liniste cum imi doresc eu sa fiu exilata la vreo manastire din Ro 😀

 9. Old John Wheel 6 December, 2011 at 10:19

  Unde-i Socaciu cân’ ai nevoie de iel? Să fi dat cu legea aia a lui în ei de anglofoni snobi care nu ştie să vorbeşte subtitrat în -stupoare! şoc!- română!
  Da’, din câte bag io seama, chiar şi fonfăitului de doctor român îi trebuia subtitrare în -minune!- română…
  @Bear Grylls: Snooker? Da’ sportu’ ăla cu pietre, de le aruncă nişte unii pă jos şi neşte alţii freacă manga… podeaua, nu mai ie bun? Nah, că am uitat cum se cheamă, da’ nici nu mi-l amintesc acilea, că mă bagă M3bis la moderare dacă spun că se numeşte curling! :-“

 10. Rada 6 December, 2011 at 10:29

  Ai ratat emisiunea “Viata Satului” de duminica dimineata. A fost “mortala” :))

 11. Sare'n Ochi 6 December, 2011 at 10:37

  cum banuiam, linistea la concursul de mima cu pisici era pentru ca Julius sa poata manari in, fireste, liniste. numai “Zbor de-asupar unui cuib de cuci” nu a luat o felicitare sincera ceva, cand s-au impartit felicitari cu sacul! deci: maaaaaanaaaaariiiiieeeeeeeeee!
  luati ridichi cu ceapa!
  =))

 12. Dan1 6 December, 2011 at 10:50

  @Old John Wheel: Ala bre, e sport pentru politicieni, nu pentru plebe! =))

 13. Didinutza 6 December, 2011 at 10:52

  Si de ce trebuie sa ma uit pe laptop la campionatul mondial de handbal??? Oare pt. ca Oana Manea pare mai slabuta pe net?

 14. RoseN 6 December, 2011 at 10:57

  Doamna Simona, sper ca ati primit muuulte multe nuieluse, nu de alta dar sa aveti cu ce le da pe spinare la cei care v-au spus sa nu mai scrieti despre emisiunile la TV 😀
  Pai cum altfel sa mai aflam si noi noutatile, cine/ce/unde/cand si cum?
  P.S. sunteti de vis 😀

 15. tigara electronica 6 December, 2011 at 11:03

  :)) pai sa aibe grija ce-isi doreste poate i se implineste si atunci o fi bai iara !!

 16. felcer2 6 December, 2011 at 11:22

  Simona, vezi blog-ul OlivieiSteer sa vezi acolo felcerie cu ridichi la pneumonie.A luat-o bine pe Tatoaica.

 17. Dan1 6 December, 2011 at 12:12

  Asta brobabil doctor arab, mai Simona. Brieten la bobor român.

 18. ela 6 December, 2011 at 14:30

  «absolvenții liceelor agricole din România nu se descurcă deloc în agricultură».

  Un vraci sau poate chiar doctorul arab al lui Dan1 ar putea da o mina de ajutor acestor nefericiti , saracii de ei ! 😀

 19. gogaie, fratele lu' gargui 6 December, 2011 at 14:32

  @Didinutza: Neah, nu d-aia trebuie sa vezi cm de hambal pe net. Asta se-ntampla pentru ca nu esti destul de dezinhibata ca sa propui ce trebuie, cui trebuie, la momentu’ care trebuie, precum ar fi dispusa Simona. Tuamneee, oare ce ar face pasiunea pt un inot sincron dintr-o Simona dezinhibata? Tu, daca ai scapa de inhibitii ai face un pilaf cu ciumpercute? 🙂

 20. serban 6 December, 2011 at 14:46

  @sendroiu:
  Bonica Tatoiu.

  @Simona: Eu acum văd pe Eurosport curling. Și nu e Cătălin Motezatu.

 21. Ramses3 6 December, 2011 at 17:33

  eu si acum am in minte alea 800 de țâțe, acum macar stiu sigur ce vreau de ziua mea! 🙂

 22. Rada 6 December, 2011 at 18:08

  Mi-am adus aminte de un alt sarbatorit dat la tv, era intr-un club de cultura manele si canta: “sha-la-la-la, sha-la-la-la, mendan, mendan”. De mare angajament.

 23. Insignifianta 6 December, 2011 at 20:06

  Chiar nu ştiu pe ce canale de sport te uiţi, tu, dragă Simona. Pe al meu, de-acasă, dă numai poker, când mă uit.

 24. Rada 6 December, 2011 at 20:34

  @Insignifianta: Pe-al meu e tot timpul Turul Frantei la ciclism. 😀

 25. Insignifianta 6 December, 2011 at 20:52

  @Rada: Pe vremuri, şi mie îmi plăcea să urmăresc săriturile cu schiuri.

 26. Camelia 6 December, 2011 at 22:09

  cred ca te cam uitai la zero tv…. pe care cu draga inima l-am scos din grila de programe personale:D

 27. Rada 7 December, 2011 at 01:00

  @Insignifianta: Polonezul ala inca nu si-a rupt gatul, si sare, si sare.. 😀

 28. Insignifianta 7 December, 2011 at 02:03

  @Rada: Păi, ce să facă, săracul instalator specialist ? Ştie şi el povestea cu sarea-n bucate, pesemne… I-or fi povestit-o ai lui, când o fi fost, şi el, mic.

 29. ady 7 December, 2011 at 18:32

  @alinetu:
  pai, daca nu te uiti in programu’ care trebuie. patinaju’ de pe eurosport, pe care l-am halit cu polonicu’ in ultimele 2-3 saptamani a inceput fix la ora la care zicea programu meu. iar la ultima transmisiune, comentatoare a mai anuntat o portie de patinaj pt week-endu’ asta, pe eurosport 2, canal de care programu’ meu n-a auzit, asa ca o sa dau cu banu’ in privinta orei de transmisie.

Leave a reply