Postul nu e post destul

Unde este goanga, hai să prindem goanga

Simona Catrina

Într-o zi, în baia mea s-a prezentat un gândac. Apropo, doresc să-mi exprim indignarea că o scârboșenie care se numește gândac de bucătărie iese din spatele wc-ului. Biologi plătiți degeaba, din banii noștri! Dar mă rog, având în vedere că și mamaie avea în grădină gândaci de Colorado, deși locuia la Buzău, m-am resemnat. În fond, în bucătăria mea din Drumul Taberei, fac frecvent cafea turcească. Dar să nu divagăm.

Insecta căcănie (care, în limbaj deștept, are un nume mai frumos ca al meu, adică Blatella Germanica) a avansat periculos pe cei șase craci și s-a oprit în mijlocul covorașului. Până am descălecat din cadă și m-am aruncat pe el, a țâșnit ca o alică și dus a fost.

A doua zi, a revenit. De data asta, îl adusese și pe fii-su. Ăla micu’ era plictisit și țâfnos, dar tac-su era hiperactiv, cred că avea probleme cu tiroida. Am înșfăcat spray-ul cu insecticid pe care-l cumpărasem în ajun – la două minute jumate după întâlnirea de gradul trei – și-am pufăit pe ei cu o îndârjire patologică, ce i-ar fi dăruit unui psihiatru un orgasm intelectual.

Timp de-o oră, m-am zbătut între viață și moarte în norul toxic, în timp ce gândacul era fresh, mă privea cu reproș nedisimulat. Și s-ar mai fi holbat mult și bine, dacă nu i-ar fi făcut beizadeaua semn că e cazul să se care acasă, că-i aștepta mă-sa cu firimitura caldă.

Cu o tuse ca-n “Dama cu camelii”, m-am târât în patru labe și-o burtă până la laptop și am tastat pe Google cuvintele cheie: “cum dracu scapam de abjectul gandac de bucatarie fi-i-ar mutra a dracului”. Am obținut 115 rezultate, ceea ce era extrem de puțin, la setea mea de răzbunare. Am șters și-am scris “gandacii de bucatarie” și am obținut 1.200.000 de rezultate. Așa mai merge.

Fraților, am decoperit o lume paralelă: există sute de forumuri, site-uri, portaluri și bloguri despre gândaci, adică discuțiile despre cum ucidem carcalacul și tot neamul lui depășesc toate trăncănelile despre rețete culinare, fotbal, diabet zaharat și Nadia Comăneci, la un loc.

Singura frustrare pe care o am e că, după ce-am studiat o lună cum să nimicesc lighioana, am cumpărat insecticide legale și ilegale, am intrat în mafia furadanului, am angajat ucigași plătiți și-am instalat videocamere în spatele budei, n-a mai apărut gândacul Brancu (îl botezasem cu un nume la întâmplare), probabil avea iscoade care îl avertizau.

În schimb, când a venit șefa de scară să-mi citească repartitoarele și-a văzut că instalasem gard electric, senzori declanșatori de torpile, arteziene cu verde de Paris, arbalete, sirene, capcane, ultrasunete și buton roșu care declanșa toate acestea, a realizat ce valoare strategică am. Fascinată, mi-a propus s-o ajut, contra cost (beneficiază de fonduri europene în acest scop, normal), să pună la punct un nou sistem de depistare a amanților din bloc – respectiv persoane care, fără să contribuie la cotele de întreținere, profită fraudulos de apa noastră aproape caldă, se freacă de elemenții caloriferelor noastre, se îmbăiază în blocul nostru, dar după ora 8.00 seara se duc la nevestele lor, în alte sectoare ale capitalei.

Dacă ai înțeles cum scapi de gândaci, învață și cum se extermină moliile, că acu’ vine vara:
Exterminatorul de molii

Share:

53 comments

  1. Old John Wheel 15 November, 2011 at 08:15

    Dăcât “fi-i-ar mutra a dracului” să fi postat în goagăl din prima şi primeai direct cele mai optime soluţii de exterminare, fata Oldului. Bine, trebuia doar să faci abstracţie de sugestii precum “I hate băse, fi-i-ar mutra a dracului” sau “ponta, ‘tu-l în… şi fi-i-ar mutra a dracului”! 😀

  2. Old John Wheel 15 November, 2011 at 08:18

    No! Bag sama că numa Simona mai munceşte azi pă DC? Băăăiiii, mogulii Oldului!!! Unde-s ălelalte articole, ălea sicrise de voi? V-aţi lenevit! N-aţi băgat niik. Pă hohotele mele de dimineaţă, măh, pă hohotele mele vă găsi somnu’ la ora asta? 😕 😀

  3. boemul 15 November, 2011 at 08:32

    ohooo… gândacii. am impresia că, cu orice aş da eu prin casă, ăştia îl trag pe nas şi are efect afrodisiac, că prea se înmulţesc 🙂

  4. camionagiu 15 November, 2011 at 08:49

    Peroanele mai puţin obişnuite cu subtilităţile presei – vorbim de cei ajunşi aici din întâmplare, datorită sau din cauza Goagle şi nu de comentatorii obişnuiţi, adevăraţi maeştri ai manipulării, foşti securişti în majoritatea lor, unii activi şi astăzi, oameni care stau zilnic în maşini la urmărire, prin benzinării (săru mâna domnu Sebra) – nu realizează poate implicaţiile acestui text curajos.

    Este o dezvăluire despre cât de rău trăiesc autorii DC, în timp ce patronatul se lăfăie schimbând din 6 în 6 luni mobila de lemn masiv făcută pe comandă la Viena.

    Vântu judecat, pentru petromservice-ul vărsat,
    Şi nici Jul nu se simte prea bine!

  5. Sandi 15 November, 2011 at 09:01

    ‎-Dom’le, esti de acord!??!
    -Cu ce?..
    -Aaa, pai asa e simplu!!

  6. vali 15 November, 2011 at 09:14

    era la un moment dat o reclama la teleshop cu un dispozitiv care facea gandacii sa “plece fara a privi inapoi cu dispret” 🙂

    Cumpara-ti unul de ala si vor pleca extrem de indignati de tratamentul inuman aplicat 🙂

  7. NNA 15 November, 2011 at 09:19

    De moarte si de gandaci nu scapa nimeni. :))

  8. Andor 15 November, 2011 at 09:23

    Vorbeste cu un procuror sa-l dea in judecata si sa ceara arest la domiciliu. Si-atunci minunata noastra justitie o sa-l faca scapat, deci n-o sa-l mai ai in dotare pe gandacelul tau. Io cred ca-i cea mai eftina solutie!

  9. Mihai Motrescu 15 November, 2011 at 09:30

    intr-o noaptea n-au dat caldura in apartament,camera mea fiind pe coltul blocului si la parter se raceste foarte repede si m-am gandit sa dorm in bucatarie pe o canapea ca e mai cald…a fost Horror…insecta cacanie s-a urcat pe o mana de a mea…nu stiam ca am asa fobie de insecte pana la faza aia

  10. RoseN 15 November, 2011 at 09:54

    Un tip era exasperat că avea casa năpădită de gândaci. Nu mai ştia ce să mai facă. Aflând de necazul omului un amic îl învăţa:
    – Ia o trompetă şi sună “adunarea”. Cheamă-l la tine pe Căpitanul Gândacilor şi ordonă-i: LA BUCĂTĂRIA VECINULUI , LA ATAC !!! Şi gândacii se vor duce cu toţii la vecin şi scapi de ei.
    Zis şi făcut. Omul execută lucrarea: dă adunarea. Căpitanul Gândacilor vine. Ăsta îi dă ordinul..
    – Am înţeles să trăiţi!
    Şi toţi gândacii pleacara la vecin. Omul răsuflă uşurat şi mai-mai să se îmbete de bucurie. După două zile se trezeşte la el cu Căpitanul Gândacilor:
    – Să trăiţi, raportez. Am atacat, am cucerit şi ne-am întors cu … 20.000 de prizonieri!!!

  11. dyers_eve 15 November, 2011 at 10:00

    Brancu zici… sa vezi cand l-o invita si pe Duban la el in emisiune (recte: la tine in baie), sa faca glume proaste pe seama ta =))

  12. ady 15 November, 2011 at 10:12

    cand s-au apucat astia in toamna sa testeze instalatia de caldura cred ca au rascolit ceva cuiburi de gandaci, ca am avut o tentativa de invazie. in cazul meu totusi, maglavaisu’ cu care am stropit si-a facut treaba. au mai aparut doar vreo 2-3, in diverse colturi, cu labele in sus si in agonie. de vreo saptamana n-a mai aparut niciunul in nicio ipostaza, dar am ramas cu oarece fobie: dimineata, chioara de somn, orice (un capat de curea, un colt de prosop/camasa, umbra galetii din baie sau a cosului de rufe) pare gandac si orice zgomot (fosnet de frunze, televizorul/computerul care se raceste, troznet de parchet sau mobila (amandoua din lemn natur)- apropos e normal ca lemnele astea sa trozneasca chiar in fiecare zi/noapte?!) etc suma a zbateri de gandaci in agonie (l-am auzit pe unu’ intr-o noapte- dupa-aia faceam dansuri tribale prin dormitor cu spray-ul de gandaci).
    acu’ multi ani, locuiam in alta parte, aparea unu’ in fiecare dimineata pe masa din bucatarie. il chema costica. 🙂

  13. dyers_eve 15 November, 2011 at 10:17

    http://www.youtube.com/watch?v=W_pYWDZpXEQ =))

  14. Old John Wheel 15 November, 2011 at 10:33

    @dyers_eve: nuş’ de ce link-ul ăla mi-a amintit de brigăzile “hartistice” ale oamenilor muncii din fabrici şi uzine, de pe vremuri, când se înfierau metehnele la kăkarea Cântarea României, cu mânie proletară şi limbaj de lemn 😕

  15. Lecteriţa 15 November, 2011 at 10:41

    Ca sa depistati amantii, mai intai faceti recensamantul femeilor singure, din bloc. Dupa asta, vezi daca mai vrea sefa de bloc sa faci parte din proiect =))

  16. ana 15 November, 2011 at 10:43

    noi am scapat definitiv de gandacii de bucatarie cumparandu-ne o pisica…
    dupa ani si ani,cand ne-am mutat de la adresa respectiva am relocat si pisica la socri!!!!

  17. Simona Catrina 15 November, 2011 at 10:59

    Ia uite, ii trimisesem de ieri o erata lui Julius, sa-mi corecteze si mie “decoperit”-ul ala, si a naibii blanita pe el, n-a vrut, ca sa ma faca de ras! Hai ca vorbim aici fiecare de ce-l doare. :)) Am auzit ca voi, tineretul din ziua de azi, numiti asta trolling. Apropo, ce v-am spus eu? Vedeti ce repede trecem de la taclaua inofensiva la discutii legate de anihilarea gandacilor? :)) Va multumesc fiindca v-ati baut cafeaua cu mine, aici, dragilor!

  18. petronela 15 November, 2011 at 11:17

    iar gandaci?nu mai vreau !!m-a vazut fii-miu cum incercam sa starpesc unul,mic rau,e drept dar eu stiam ce avea sa devina el intr-o zi..si-a ‘nceput fii-miu cu morala,cu poezia cu gandacelul,cu toate alea….ca-mi venea sa adopt toti gandacii din bloc..a doua zi insa m-am prezentat la un centru din ala pt plante(unde au de toate,nu e florarie dar zau ca nu stiu cum se cheama,si-am luat o fiola care nu stiu nici asta cum se cheama dar am dat de o tanti vanzatoare tare draguta si a inteles ce vreau.costa tare putin,5lei si nu e toxica,nu pute,nu nimic,se dilueaza cu apa..tot nu stiu cum se cheama:))dar este eficienta.a doua zi dupa ce dadusem prin casa am descoperit muulte neamuri ale acelui afurisit mic cu burtile-n sus,uscati rau..brrr.dar n-am mai vazut de atunci si au trecut cateva luni.
    azi ar trebui sa ajung la farmacie,sa iau ceva lecitina,ca tot nu-mi amintesc:))

  19. NOvi 15 November, 2011 at 11:26

    Lasand la o parte confuzia care s-a creat in mintea mea odata ce ai asociat carcalacul cu amantul :

    – Draga mea, am sa-ti fac o marturisire. Spuse el cu ochii plecati.
    – Vai ! Ce s-a intamplat ? intreba ea schimband oarecum culoarea in obraji.
    – Sa sti ca sunt insurat. Recunoscu el privind-o cu ochii mari.
    – Pffff…, bai ce m-ai speriat ! Credeam ca BMW-ul nu-i al tau.

  20. stalker 15 November, 2011 at 11:28

    porci, doamnă, nu gîndaci! 🙂

  21. ThoR 15 November, 2011 at 11:46

    daca spray-ul a fost achizitionat la “două minute jumate după întâlnirea de gradul trei” iar cu trei minute tot inainte de intalnire erai in cada…..macar sper ca vanzatorul a avut bunul simt sa nu-ti mai ceara si bani…=)) =)) :))

  22. Narcisa 15 November, 2011 at 12:03

    Simona, eu zic să chemi popa să sfinţească locul.

  23. Belle d”Imagination 15 November, 2011 at 12:38

    Io zic că trăbă vorovit cu tanti administratora să faceţi o dezinsecţie generală la subsol şi în ghenă.

    Pă”e”ea mea. Hâc!

  24. Mircea Hamza 15 November, 2011 at 12:54

    Am păţit-o şi eu. Intr-o zi, după ce abia postasem pe videoblogul meu un film cu un atac cuviincios, bine împănat cu argumente împrumutate din vocabularul elevat şi academic al marinerului, m-am trezit cu un carcalete ce bântuia pe la rubrica de comentarii.Eram asemuit cu locatarii cocinelor, am găsit şi nişte referiri la mama şi la un prezumtiv tată care a avut ghinionul unui prezervativ de calitate îndoielnică, probabil cumpărat de la Europa, şi care a cedat în timpul aplicaţiei. Primul meu gând a fost de părere de rău că n-a mai rămas nimic din lichidul pe care l-a îngurgitat Mădălina Manole. Apoi mi-a venit gândul de pe urmă, adică gândul cel bun şi, milos şi generos cum mă ştiţi, am încuviinţat publicarea carcalacului scârbos şi a comentariului aferent. Îl găsiţi pe http://www.mirceahamza.com.
    PS: Spre deosebire de carcalacul Simonei, carcalacul meu nu avea nume, ci un pseudonim: Gigel Pulete. Chiar aşa!

  25. Shade 15 November, 2011 at 12:57

    http://www.youtube.com/watch?v=i_QCj0sfm28

  26. Gabingm 15 November, 2011 at 14:10

    “Fraților, am decoperit o lume paralelă: există sute de forumuri, site-uri, portaluri și bloguri despre gândaci, adică discuțiile despre cum ucidem carcalacul și tot neamul lui depășesc toate trăncănelile despre rețete culinare, fotbal, diabet zaharat și Nadia Comăneci, la un loc.”

    Propun să realizăm un helpdesk format din experţi in stârpirea “necuvântătoarelor” ca să putem acapara toată cerearea de Raid şi alte ucigătoare, ca să putem face un business colosal.

    Cumpăr eu domeniul, cine cunoaşte nişte oameni specializaţi în dezinsecţie?

    Mai repede că lăsăm bani pe masă :))

  27. ioana 15 November, 2011 at 15:39

    @ Vali, NUUUU, aparatul ala nu e de nicio treaba. Dimpotriva, gandacii s-au adunat in jurul prizei in care am infipt pacaleala aia de aparat de 2 mil lei vechi ! 🙁

  28. Dan1 15 November, 2011 at 16:35

    @Mircea Hamza: Cred ca nu e pseudonim, e porecla! =))

  29. Flori 15 November, 2011 at 16:41

    nu ma mai pot opri din ras =)) eu am avut invazie de furnici anul trecut. si cum sa le omor cu 2 copii mici in casa, care se uitau in fiecare zi la “a bug’s life” si se tineau scai de mine??? doua zile le-au carat astia micii pufuleti si biscuiti! apoi copii au plecat la bunici… iar funicile… nu spun unde ca si acum imi e mila de ele, dar nu se mai putea!

  30. Insignifianta 15 November, 2011 at 16:58

    Am vazut de curand o emisiune cu culinareli, transmisa din Mexic. Acolo, la orice colt de strada se vand tot felul de gandaci si alte insecte. Care mai mari, care mai mici, separat. Care mai morti, care mai vii, separat. Care mai prajiti, care mai cruzi, separat.
    Daca mexicanii pot, de ce n-am putea si noi, romanii? Doar suntem un popor destoinic si darz. Si cam nemancat.

  31. Mircea Hamza 15 November, 2011 at 17:09

    @Dan1: Corect!

  32. Insignifianta 15 November, 2011 at 17:16

    Odata am ucis o musca. “Maaaaaamiiiii, ce-ai facuuuuuut?” Aoleu, ce-am facut, mi-a sarit inima din piept! “Ai omorat muuuuuscaaaaa! De ceeeeee?” Pen’ca era d-aia mare, verde, de se cerea omorata. “Nu m-ai invatat tu pe mine ca nuu trebuie sa omori nicio fiinta umanaaaaaaa?!”…….Aaaaaaaa…ba da……auzi, da’ lasa ca musca asta nu era chiar asa o fiinta umana….
    Morala: Nici muste nu mai am curaj sa omor de atunci, sa nu ma vada fi-miu si sa-mi bata obrazu’ …

  33. Old John Wheel 15 November, 2011 at 18:22

    @Narcisa: Omu’ sfinţăşte locu’, fata Oldului, nu dracu’ cela di popă, matale nu ştii? >:)

  34. Costi 15 November, 2011 at 19:04

    Vine cu vreo 1000 de Dubani si cu copii lor.

  35. Raluca 15 November, 2011 at 21:55

    Nu sunt singura! Ieeeei!

  36. sebra 15 November, 2011 at 22:53

    O să te judece Asociaţia de protecţie a gândacilor!!!!

  37. Simona Catrina 16 November, 2011 at 01:38

    ThoR, hahaha, nu stii cat de iute pot sa ma imbrac, plus ca am magazin la radacina blocului. Dar ai nimerit-o, patronul/vanzator e foarte dragut, seamana cu Liam Neeson. Pacat ca are o nevasta patroana/vanzatoare, care intr-o zi o sa-mi vanda cola cu cianura in ea, cred. Sau mi-a vandut deja, ca uite, ma simt cam rau…..

  38. Cms 16 November, 2011 at 02:07

    @Simona Catrina: Ca să fii sigură că nu eşti otrăvită, dă întâi la gândaci. Dacă le place, e otravă, clar!

  39. serban 16 November, 2011 at 02:09

    @Insignifianta:
    Dacă zici de Mexic, uită-te pe la linkurile din goagăl la “pulgas vestidas”.
    Au ăștia o tradiție popu­lară în costumația purecilor :))

  40. Insignifianta 16 November, 2011 at 02:19

    @serban: Nu ma fa sa mai zic de Mexic, ca am vazut ca fac si turtite cu oua de tantari! Iti dai seama cat trebuie sa recoltezi dupa tantarii aia, ca sa-ti iasa de-o portie?!
    P.S. Da’ ce-i cu tine, om serios, de obicei, de razi cu gura pana la urechi?! Nu te-am mai vazut niciodata in asemenea dispozitie… :))

  41. Cms 16 November, 2011 at 02:21

    @serban: =)) =)) =))

    @Insignifianta: Iar a dat în mintea lui V3ntor! =))

  42. Insignifianta 16 November, 2011 at 02:23

    @Cms: Las’ ca-i sta mai bine asa, decat scortos cum il stim! :))

  43. Insignifianta 16 November, 2011 at 02:27

    @serban: De parca aia care picteaza pe bob de orez au toti boii acasa! :))

  44. serban 16 November, 2011 at 02:32

    @Insignifianta:
    Ridendo castigat mores. Până la urechi. Mores.

  45. Insignifianta 16 November, 2011 at 02:40

    @serban: Mores, mores. Da’ e misto si la munte, acuma de ce sa… =))

  46. Cms 16 November, 2011 at 02:49

    @serban: Dacă tot vrei să râzi, nu vrei şi nişte poze de la Cotco-Party? Le dau ieftin… :))

  47. serban 16 November, 2011 at 02:52

    @Cms:
    Hai să negociem. Gratis?

  48. Cms 16 November, 2011 at 02:52

    @serban: Dai de două ori gratis şi sunt ale tale! Ultima ofertă!

  49. serban 16 November, 2011 at 02:56

    De acord, da’ cu un discount de 10%.

  50. Cms 16 November, 2011 at 02:59

    @serban: Perfect! Pozele cu tine şi un CD cu Boney M, “10 great hits”, uns cu unt!
    Îl angajăm pe Julius ca intermediar?

  51. serban 16 November, 2011 at 03:03

    🙁 cheltuieli suplimentare? Mai bine vorbim cu M3bis să ne bage în spam și facem tranzacția acolo.

  52. leroiv 16 November, 2011 at 09:21

    petronela…otrava aia la fiola…se numeste “DECIS”…
    in instructiuni scrie sa diluezi continutul in 10 l de apa…
    eu am diluat-o doar in doi…si de un an…nici un piciorus de gindacel prin casa…nici muste…nici tintzari!!! upsss…pentru tintzari am uitat ca am pus plase la toate geamurile!!!

  53. petronela 16 November, 2011 at 11:09

    @leroiv: aaa,multumesc!cine stie cand voi mai avea nevoie..insa tot la tanti vanzatoarea aceea o sa dau fuga daca voi fi iar invadata.a fost tare draguta..ea mi l-a diluat,mi-a dat si recipient..si nu erau 10l,nici macar 1:))

Leave a reply