Postul nu e post destul

Recomandări de seară

O scurtă listă de lucruri care te scot din minți. Le-am reținut pe „persoanele subponderale care se vaietă că-s cam grase şi au un colăcel pe burtă care, de altfel, e lipită de şira spinării”, dar eu nu le-aș omite nici pe femeile-scândură care te întreabă din cinci în cinci minute: „iubi, nu-i așa că m-am îngrășat?”.

Când până și partenerul de viață te întreabă: „Băi, ești nebun?”, bucură-te că măcar nu te întreabă la ce te gândești.

O adunare în stradă la Buenos Aires, filmată de Vlad Petreanu. Întrebarea lui Petreanu e îndreptățită: dacă oamenii ăștia se manifestă așa la o simplă comemorare, de ce sunt oare în stare atunci când protestează??

„De ce trebuie să plece Berlusconi? Simplu: pentru că nu acceptă mânăriile celor doi derbedei, Merkel şi Sarkozy, care fac orice pentru a se pune la adăpost, cu preţul distrugerii celorlalţi, chiar şi cu preţul distrugerii UE şi a zonei euro. De asta a trebuit să plece şi Papandreu. Nu se admite nicio opoziţie: cine iese din rând, cine nu ascultă de cei doi, este executat fără milă”. Asta e părerea Liberarului de stânga. Eu, sincer, cred că sunt ușor filogerman, drept pentru care mai programez pentru ora 20:30 un text de-al lui Raețchi și mă car să susțin economia Germaniei într-o cârciumă din centru unde au Paulaner.

LATER EDIT: Din rațiuni editoriale, rubrica Întâlnirea de la miezul nopții, cu DJ Cotco a fost mutată astăzi chiar la miezul nopții.

Share:

14 comments

 1. camionagiu 9 November, 2011 at 18:29

  Ceee recomandări, şefu…la ce petrecere se plănuieşte în decembrie cu majoretele DC şi mâncare pe sparte plus vin de ţară zău că nu mai avem nevoie de nimic.

 2. Dan1 9 November, 2011 at 18:31

  Ia-l si pe Constantin, ca si el sustine economia Germaniei! =))

 3. Dramoleta 9 November, 2011 at 18:34

  Eu am citit “persoanele subponderale cu un colacel pe burta” 😀

 4. JULIUS 9 November, 2011 at 18:36

  @Dramoleta: mi s-a parut mie la un moment dat ca nu facea sens, dar m-am luat cu treaba si am uitat 😀

 5. serban 9 November, 2011 at 18:39

  Eu prefer un Chianti.

 6. Sandi 9 November, 2011 at 19:25

  Un tip beat critza,suna la interfonul unui bloc:
  -E acasa sotu’?
  -Da! la celalalt capat al firului.
  Suna la alt nr:
  -E acasa sotu’ ?
  …-Da!
  Tot asa, pana una zice ca nu-i acasa.
  La care betivul: Coboara atunci sa vezi daca-s io!

 7. dyers_eve 9 November, 2011 at 19:42

  Taman ce-am vazut un documentar, “Debtocracy” ii zice, in care niste greci inflamati dau vina pe toata lumea pentru criza lor. Toata lumea fiind: capitalismul (pentru ca e un sistem vicios), SUA (nu avem nevoie de motive aici), Germania (pentru ca e prea competitiva), neoliberalismul (pentru ca e “o crima la adresa umanitatii”) si proprii lor politicieni (pentru ca sunt ai lor, doar nu o sa dea vina pe ai nostri !!!). Si sustin ca nu ar trebui sa isi plateasca datoriile externe, luand ca exemplu Ecuadorul si Argentina.
  E fix aceeasi teorie a conspiratiei ca la “liberalul de stanga”.
  Ca si cum ai da vina pe oamenii inteligenti ca exista si-i fac pe ailalti sa se simta prosti. Sau ca si cum ai da vina pe comentatorii DC, pentru ca-i complexeaza pe aia de pe Hotnews (sau…).

 8. Cami 9 November, 2011 at 21:00

  @Dramoleta:
  @JULIUS: Hai, ma, ca s-a inteles ce am vrut sa spun, desi fraza a fost cam lunga ca sa reusesc sa o fac sa aiba si sens :))

  Multumesc pentru recomandare. Si pentru mistocareala, prinde bine la …sens :))

 9. Constantin Gheorghe 9 November, 2011 at 21:46

  Nu, eu susţin economiile belgiană(Leffe) şi italiană(Peroni), deşi mi se întâmplă să cotizeze sporadic şi la nemţi, în amintirea unei studenţii zbuciumate, udată cu Radeberger de la “Berlin”, care mergea al dracului de bine cu o salată berlineză. Dar zăpezile de altă dată s-au topit în încălzirea globală şi în austeritatea lu’ boc…

 10. Lecteriţa 9 November, 2011 at 22:00

  Filogermanu e frate cu paleogermanu?

 11. ErRon 9 November, 2011 at 22:00

  @Cami: Eu cand cu bebele am avut de-a face cu altfel de intrebari. Cand a inceput sa se vada ca eram gravida, ma intalneam cu persoane mai puritane, care se mirau: “N-am stiut ca te-ai maritat!” “Nu m-am maritat, raspundeam, imi fac doar un copil! No!”:D

 12. BRRC 9 November, 2011 at 23:06

  Paulaner? Pabst Blue Ribbon, man!

 13. Old John Wheel 10 November, 2011 at 09:58

  @Cami: fata Oldului, ţi-a ieşit editu’ ăla de final (din punctul meu de vedere nu era necesar) da’ tot cu “bură” în loc de “burtă” 😀

  PS: trebuia să te încurajeze cineva, nu?
  Sau nu? /:)

 14. Cami 10 November, 2011 at 10:31

  @Old John Wheel: :)) Mda, sunt minunata, ce sa zic?! N-am vazut ca lipseste t-ul nici dupa ce m-am uitat expres dupa asta. Abia dupa ce am deschis ochii ca lumea am zarit. Minunata de mine, mai rau de atat nu prea aveam cum sa ma fac de rahat :))

  PS: Nu 🙂

Leave a reply