Postul nu e post destul

El Telecomandante – Știați că…

Simona Catrina

… Mai există Cronica Cârcotașilor? Pe principiul că, dacă Teleenciclopedia poate fără vocea lui Pittiș, putem și noi fără căpățâna lui Huidu, producătorii l-au uns în scaunul vacant pe Cătălin Dezbrăcatu’ (pe numele lui oficial Codruț Kegheș), lângă domnul Găinușă. Interimarul încă nu s-a decis dacă să fie un fel de Mircea Badea mai bine tuns ori un fel de Huidu mai prost îmbrăcat. De când a plecat Huidu, bebelușele s-au mai durdulit parcă, am impresia că mănâncă pe fund nervos. În rest, poante cam toante. Iar printr-o atroce strategie de marketing, în această emisiune am văzut foarte multe reclame la mașini.

… Monica Tatoiu e la televizor și atunci când nu e la televizor? După ce-a venit la Măruță și la alte paișpe televiziuni îmbrăcată ca-n “Noaptea morților vii”, secvențele horror au fost preluate de alte 600 de canale. Bunăoară, Brancu a proiectat-o pe pereți pe Tatoiu chiar și când el de fapt vorbea de ex-Columbeanca: “Așa s-a întâmplat cu Monica Gabor, care i-a căzut în brațe un chinez și de-atunci îl mulge”. Combinația de grăsimi și prostii saturate – Tatoiu cu gură neagră și păr dinamitat, verbul “a mulge” și acuzativul șleampăt al lui Brancu – m-a adus în starea de a comite un gest autodistructiv: am dat pe OTV.

… Uneori, la Dan Diaconescu Direct, emisiunea e fără Dan Diaconescu? Și nu numai în zilele când el e cazat în arest all inclusive. Într-o seară dintr-astea în care Diaconescu era judecat în libertate, la DDD trompețea unul sub care scria Generalul. Nu pot să-mi explic de ce, dar prima mea impresie a fost că e posibil, unu la mie, să fie manelist. Greșit. Era doar un manelist reprimat, care se chinuia lângă o dizeoză. Ea cânta de răsuna valea: “Nu știu alții cum or fi/ Cum uită de unde pleacă/ Eu din suflet mă mândresc/ C-am plecat de jos odată”. Adevărat, aveți cu ce vă mândri, doamnă. Multe fete uită că au plecat de jos. Noroc că le amintesc miliardarii lor, apăsându-le aluziv și cu blândețe pe cap.

Share:

42 comments

 1. RoseN 17 November, 2011 at 09:39

  😀 Minunat, minunat, dar va rooooooooooooooog eu, mai multe prajituri, se poate??? PLEEEEEEEASEEEEEE!

 2. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 09:42

  Nu ştiu dacă mai vând televizorul, că acuşi se apropie vacanţa şi copiii trebuie să aibă cu ce să se joace la Playstation. Şi apoi, parcă m-am ataşat mai mult de el în lunile din urmă, de când n-a mai debitat nicio tâmpenie ci s-a mulţumit doar să atragă praful şi să tacă, ca orice musafir binecrescut.

 3. N.A. 17 November, 2011 at 10:17

  @Fratele Andryusha: N-as concepe asa ceva! Cum sa vinzi televizorul? Pe ce mai sta dup-aia pestele de sticla si mileul?!

 4. N.A. 17 November, 2011 at 10:22

  Despre aparitiile Tatoiu, zilele trecute cica am fi avut parte de un regal, o incununare a activitatilor ‘mneaei tembelistice printr-o prezentare inedita a budigailor proprii. La propriu. Deci chiar si-a aratat chilotii (din sifonier, ca daca ii arata de pe ea, nu mai traia nimeni sa povesteasca) roz bombon, cu bulinute, etc. Si a oferit si solutia de a nu face cancer. Sa nu purtam tanga. Cica daca porti tanga, se preseaza nu’s ce nervi si faci automat cancer.

 5. Old John Wheel 17 November, 2011 at 10:36

  @N.A.: cancer la nervii capului, nu?
  Dacă tot o-nceput s-o dea pă d-alea grele, medicale, sper că măcar o zis tot!:-?

 6. Old John Wheel 17 November, 2011 at 10:41

  Drajii Oldului, v-o spui din proprie iesperienţă: coana mare Tatoa ie aşe cum o videţ’ numa’ la teveu. Adică aşe băgată în seamă. În civilie dăcât vorbeşte. Da’ n-o ascultă nime’.
  O fost odată la degustat acelaşi aer pă care îl degustam şi io în iegzact acelaşi timp. Adică ieream în aceeaşi încăpere. I-am oferit onoarea asta.
  Şi ea mie. Oroarea, da’ asta-i altă mâncare de peşte.

  PS: Videţ’ cum am rămas io cu sechele? Nici propoziţii compuse nu mai poci pen’ ca să mă iesprim, ca să zic aşe 😕

 7. N.A. 17 November, 2011 at 10:43

  @Old John Wheel: Nu, eu astept sa vina cu precizari si in privinta tampoanelor pe care foloseste, hartia igienica, modalitati, etc. Eventual cum isi stoarce cosurile, chestii de-astea.

 8. Old John Wheel 17 November, 2011 at 10:49

  @N.A.: Astea ce le zisăşi matale ie-n (per)versiune clasică, cumva? 😀
  Că tot ne aflăm pă la Simona prin vizită.

 9. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 10:51

  @N.A.:
  A mai ridicat cineva chestiunea asta o dată. Bre, deci normal că am vândut peştele şi mileul înainte chiar de a mă gândi să vând televizorul. Pe toate trei nu m-ar fi lăsat inima nici în ruptul capului, da’ aşa, pe bucăţele, am suferit parcă mai puţin…

 10. valeria 17 November, 2011 at 10:55

  Într-o zi trecea iepurasul prin padure cu un televizor color în brate. Se întâlneste cu lupul.
  – Ia uite, smechere, zice lupul, un televizor color, de unde ai facut rost de el ?!?
  – Pai…. sa vezi cum a fost, zice iepurasul.
  Mergeam si eu asa prin padure si dau peste vulpe.
  Si ea spune:
  – Ce mai faci iepurasule, ca nu te-am mai vazut de mult, ia hai pe la mine în vizita….;)
  M-am dus, vulpea a pus masa, am mâncat…
  La un moment dat, vulpea s-a dezbracat, s-a întins pe patul cel mare si mi-a zis:
  – Gata iepurasule, acum poti sa-mi iei ce am eu mai scump pe lume….
  La care eu, m-am uitat în jur …si… am luat televizorul….”

  Morala…

  Pana si iepurasii ar face orice sa poata sa o admire pe dna Tatoiu in toata spendoarea ei(mai ales cu”freza”cea noua),pe dl “presedinte al tuturor romanilor”(cu a din a)Diaconescu,in direct si in reluare(atentie ca este contagios,am vazut si la Realitatea anuntul asta…),dar…mai ales pe Gainusa,care de cand a plecat din Codrul cel verde si s-a domesticit,nu se mai stie nimic de el…:D

 11. dorina 17 November, 2011 at 10:56

  @Fratele Andryusha: aha! deci le-ai vandut si n-ai anuntat! vreau sa aflu numele cumparatorului, sper ca nu e mogulu de aici…

 12. Gigi 17 November, 2011 at 10:59

  Băi nene, deci până aici. Destul. Mie tre’ să mi se explice bancurile. Nu mă mai uit la televizor de ani buni (şi chiar au fost buni, de ce să nu recunosc). Cine-s personajele? De Monica Tatoiu tot aud, am căutat pe google şi am găsit câteva blonde naşpa care nu seamănă neam între ele. Deci care e aia? Brancu cine mai e? Monica Gabor? (După google, asta măcar arată bine.)

  Voi când ziceţi că vă uitaţi la televizor la ce vă uitaţi de fapt? Nu mai există HBO? AXN? Citesc textele astea şi am senzaţia că-s în vizită pe altă planetă, zău. În mod normal săream textul, dar dacă devine rubrică permanentă de 8 jumate puneţi un tutorial, ceva, pentru ăştia care au picat recent din Lună.

 13. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 11:02

  @dorina:
  Nu ştiu numele cumparatorului. De vânzare s-a ocupat o casă de licitaţii celebră, dar am înţeles că cel care a câştigat a preferat să-şi păstreze anonimatul, de frica hoţilor.

 14. Mihaela 17 November, 2011 at 11:07

  Simona, textul asta e chiar nasol. Imi place foarte mult cum scrii, dar parca te transformi. esti mult prea rautacioasa…

 15. Old John Wheel 17 November, 2011 at 11:10

  @Fratele Andryusha: ştiu io numele, feţii Oldului.
  Da’ nu poci pen’ ca să vi-l spui, că va trebui să vă împuşc dupe aia. Şi nu ie dăloc plăcut să fiţi afumaţi cu ardei iute înainte, crestaţi cu satâru’ neascuţit şi presăraţi cu sare pă răni… 😀

 16. ionut 17 November, 2011 at 11:28

  “Alina has invited you to join her cause on Facebook:

  Feed a Child with just a Click!
  821,899 members
  MORE MEALS TO THE HUNGRY CHILDREN”

  Lumea se hraneste cu click-uri si DC se piaptana 🙁

 17. Cristi 17 November, 2011 at 11:29

  @ionut: copchilu’ ala o sa ajunga obez. 😀

 18. ionut 17 November, 2011 at 11:39

  @RoseN: Prajituri . 🙂

  Si altfel de… prajituri, pentru CMS 🙂

  @Cristi: macar va fi salvat de la inanitie :))

 19. RoseN 17 November, 2011 at 11:46

  @ionut: Sadicule! Mmmm… yammy yammy, bune ar fi asa cu o ciocolata calda!

 20. Old John Wheel 17 November, 2011 at 11:50

  @RoseN: ciocolată, ha?
  la dreaq! da’ o iahnie de fasole cu ciolan afumat n-ar băga nimeni la înaintare! 😕

 21. RoseN 17 November, 2011 at 11:53

  @Old John Wheel: 😀 Pai baga tu!
  aci iaste democrațîie 😀

 22. camionagiu 17 November, 2011 at 12:01

  Ce faci, RoseN cu aluziile la ciocolata? Iti bagi profesorii de pe Daily Cotcodac in belele? Ati luat-o razna toate??? La carte imediat!

 23. Old John Wheel 17 November, 2011 at 12:05

  @RoseaNo: io nu bag, bre, fata moşului! Io aşteptam dăcât dă la voi, fiţoşilor! Da’ voi aţi uitatără sfintele valori moralo-etico-gazoase ale poporului care v-a zămislit, ingraţilor! 😕

  @camionagiu: le-au ascuns în mânecă. Rezervă penru următoarea mână moartă.
  De cărţi zic.

 24. RoseN 17 November, 2011 at 12:19

  @camionagiu: Eu nu’s minora, s’avem pardon, profesorii mei pot sta linistiti =))
  Hmmm…carti, carti… imi par cumva cunoscute aceste cuvinte…ahhhh da, sunt acele obiecte cu coperti tari numai bune de pus sub ceasca de ciocolata calda sa nu stric mobila =))
  @Old John Wheel: auzi, tu pe cine faci fiţoşi, ha?! ca eu nu joc carti, ca am auzit ca-i pacat 😀

 25. Old John Wheel 17 November, 2011 at 12:25

  @RoseN: d-aia se aud zarurile alea dinspre tine? :-“

 26. Old John Wheel 17 November, 2011 at 12:30

  @ionut: clickurile alea cu care se hrăneşte lumea sunt premergătoarele pilulelor din viitor, când nu vom mai avea nevoie de hrană. Vrei o friptană? Ia pilula roşie. Vrei o îngheţată? Ia vezi, aia roz cu albăstriu. Vrei o sărmăluţă? Ia mai du-te-n… la cantină, la tanti Geta a lu’ Julius, şi nu mai veni aici cu pretenţii, că nu-i nime’ sluga ta să-ţi gătească tot timpul, da? 😀

  Da’ stai să vezi next level, când dupe pilulele care ţin loc de hrană s-or inventa pilulele care or ţine loc de secs…
  Pacatili mieli, sper să nu mai apuc vremurile alea! [-O<

 27. dorina 17 November, 2011 at 12:54

  @Fratele Andryusha: e mai rau ca ala de a castigat la loto…

 28. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 13:48

  @dorina:
  Păi ce, se compară valoarea?… =)) =))

 29. ela 17 November, 2011 at 14:08

  @Gigi:

  Gigi , am fost ca tine , dar acum am intrat si io in rindul lumii:D

  Deci multumesc pe acesta cale si transmit sincere felicitari redactiei DC , pt ca acum MOni si Iri , Tatoiu , Botezatu , Bucurenci etc …etc… tot protipendul mioritic …. nu mai au nici un secret pt mine 😀

  De-a pururi recunoscatoare …. 😀

 30. N.A. 17 November, 2011 at 14:09

  @Fratele Andryusha: Mare greseala ai facut! Pe PC ce mai tii atunci?!

 31. Insignifianta 17 November, 2011 at 14:20

  Încă doi pinguini salvaţi. Şi ziua nu s-a terminat.

 32. Cristina 17 November, 2011 at 14:49

  @Gigi: vezi pe you tube, eu asa am facut 🙂

  @ela: same here 🙂

 33. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 14:50

  @N.A.:
  Pe PC nu ţin nimic, am vândut tot. N-am avut încotro – făceau coadă la uşă colecţionarii de opere de artă şi administratorul blocului m-a ameninţat că mi-i trece la întreţinere că cică iau din căldura blocului.

 34. serban 17 November, 2011 at 15:00

  Vă mulțumim

 35. ela 17 November, 2011 at 15:29

  @Cristina:

  ne mai culturalizam , ne deschidem spre orizonturi necunoscute , ne acordam epocii in care traim , sintem “trendy ” 😀

 36. dorina 17 November, 2011 at 16:25

  @Fratele Andryusha: corect!

 37. TH 17 November, 2011 at 17:17

  @Fratele Andryusha: ei, nu pot sa cred ca ai vandut tot. frate a, daca te hotarasti candva sa scoti la licitatie si carpetele alea superbe de perete, te rog sa-mi lasi un mesaj ca sa imi pot anunta banca ca voi face o retragere masiva de capital. nu vreau sa fiu luat prin surprindere si sa pierd o asemenea ocazie. n-am sa-mi iert niciodata neparticiparea la licitatie pentru mileu si pestic. pierderea acestora mi-a provocat un soc traumatic sever la nivel spiritualo-intelectualic-culturistic, soc pe care numai intrarea in posesie a carpetelor ‘rapirea din serai’ si ‘moartea caprioarei’ (pe care sper sincer ca le detii, ca un colectionar care se respecta), mi-l poate oarecum diminua. sigur, ti-as fi extrem de recunoscator daca am putea negocia in particular, ca de la un iubitor de arta la altu’. stiu ca dorina ar avea prioritate dar ma indoiesc ca ti-ar oferi un pret mai bun. te implor in numele artei adevarate, salveaza din agonie un suflet sensibil inainte ca influenta votcii cu antibiotic sa puna definitiv stapanire pe el !

 38. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 17:26

  @TH:
  Nu mai vând nimic, că am prea mulţi bani. Deja vecinii nu-mi mai răspund la salut pentru că, din cauza bancnotelor pe care le-am îndesat după calorifere, nu mai pot comunica prin intermediul coloanelor şi trebuie să iasă din casă sau să dea, Doamne-fereşte, telefon. Situaţia e disperată, administratorul mă ameninţă cu evacuarea, că ăsta nu e bloc de filfizoni, îmbogăţiţi peste noapte sau moguli. E bloc de pensionari cinstiţi, săraci, cu frica lui tov. Iliescu!

 39. TH 17 November, 2011 at 18:18

  mda, frate A, se intampla chestii interesante la tine in bloc. e limpede. deduc nu din obsesia ta pentru agitatia existentiala a administratorului si zburdalnicia creativa a pensionarilor (sa mor daca magistrala comunicationala p’an tzava de calorifer, cu tenta tragica stil doftana, nu e o dovada de creativitate care duce la limita extrema a avangardei domeniul comunicatiilor, …rusine sa stai in calea progresului, lichea de burghez ce te aflii, huo).
  acum, sa incurajam noua rubricuta, facem noi datorie si pasind fara prea mare gratie pe marginea temei sa zic, da, ‘cronica carcotasilor’ mai exista. mai schiopatand, mai fortat, mai cu doza ei de ridicol, tinand capul sus, deasupra apei… io le doresc sa nu crape. ca nu-s tampitei d-aia fara leac. si cand sunt, cu atat mai bine, io ma rad de ei si-mi face bine la sanatate. si sa fie circ si paine pt puopuor. si-apoi, in principiu, zic io ca ‘el telecomandante’ s-ar presupune luand umpic de pozitie oarecum de aceiasi parte a baricadei cu cronicutza, no?…sanatate!

 40. Ciprian 17 November, 2011 at 18:53

  Nu-mi place rubrica si nu vreau sa cred ca o face din comoditate. Tv avem toti, nu e nimic amuzant sa citesc despre Tatoiu, Huidu.. fugim de tv ca sa ni povesteasca pe net, buna treaba.

 41. Fratele Andryusha 17 November, 2011 at 19:05

  @Ciprian: V3nt0R, tu eşti? =)) =))

 42. Ciprian 17 November, 2011 at 23:51

  @Fratele Andryusha: Haaaa haaaa haaaaa!! Mă faci să râd!

Leave a reply