Postul nu e post destul

El Telecomandante – Divorțații au talent

Simona Catrina

Mulți dintre cititorii mei fideli m-au dojenit cu blândețe că mă uit prea mult la televizor, neștiind că eu asta făceam și în America, de fapt. Deci nu trebuie să vă simțiți vinovați că-mi stric ochii (și-am să orbesc, desigur, dar nu-i nimic) doar ca să-i bucur pe minunații mei admiratori.

Dar spuneți-mi, cum altfel aș fi putut afla eu că 43% din americani divorțează? Dacă la asta-i adăugăm și pe cei doar separați, ajungem la peste 50%. Și dacă la asta-i adăugăm și pe cei încăierați, ajungem la 88%. Legenda spune că, pe acest fond sociologic ofertant, un mic producător tv care suferea de insomnii se foia noaptea prin casă, jurându-și că nu mai mănâncă seara pizza cu ceapă, când în minte i s-a aprins un halogen: de ce n-ar profita el de pe urma celor care nu mai apreciază sânul familiei și i se pare cam lăsat? Așa a apărut emisiunea de divorțuri la tv intitulată grandios “TV Divorce Court”.

Proiectul a fost cu atât mai simplu de dospit, cu cât vara, chiar și la americani, justiția lasă vraiște cazurile civile, având prea multă treabă cu turiștii care vin la furat de carduri în Florida. Drept care emisiunea a preluat cazurile disperate de divorț, a angajat un judecător al dracului, recordmen mondial, care pronunță peltic trei divorțuri la jumătatea de oră (cu bălăcăreală cu tot) și audiențele au spart plafonul.

De unde, la început, pudicii încrețeau botul și spuneau că ei nu divorțează-n văzul și mirosul lumii, acum e o imensă pleașcă să apuci un loc la divorț în direct. Asta pentru că, pe lângă că nu te costă un șfanț ca să scapi de căpăstrul conjugal, ți se mai dă și o remunerație din partea postului, în funcție de câte amintiri neprotejate ești de acord să slobozești.

De când cele mai spectaculoase cazuri merg direct la tv, divorțurile obișnuite, din tribunal, au ajuns la fel de interesante ca statisticile din industria țevilor. Publicul care făcea gratis figurație în sălile de judecată a fugit să facă figurație pe bani, la TV Divorce Court.

Ca să treci de preselecția divorțului la televizor (căci nu oricine are mutră și poveste pentru așa ceva), trebuie să ai un caz solid. Să se audă cât mai des cuvintele-cheie “sex” (de preferință oral, dar e bun și ăla scris, dacă ai spelling check), “adulter”, “bătaie”, “medic legist”, “curvă” (pe unele canale cu biiip!, pe altele fără), “impotent”, “escroacă”, “porc”.
De asemenea, divorțătorii nu trebuie să fie nici prea frumoși (pentru asta există deja serialul “Neveste disperate”), nici prea urâți (nu i-ar crede lumea că divorțează pe bune, fiindcă – în mod evident – nu i-ar mai vrea nimeni altcineva). Criteriile sunt drastice, nu se acceptă martori (care sunt audiați eventual înainte de emisiune, cu ușile închise sau doar crăpate), iar judecătorul e personajul principal, își rezervă dreptul de a face un mișto de părțile beligerante.

Din când în când (cel puțin de două ori pe emisiune, prin contract), judecătorul e obligat să se extragă din pepeni și să zbiere la popândăii din fața lor, inserând în compoziție cel puțin șase cuvinte care trebuie cenzurate, ca să dea bine la montaj și să justifice cheltuielile postului tv pe mașina de bipuri.

Share:

31 comments

  1. RoseN 21 November, 2011 at 11:14

    It’s ok, i’m not married yet 😀

  2. boemul 21 November, 2011 at 11:14

    aştept varianta românească 🙂

  3. Cristi 21 November, 2011 at 11:28

    @boemul: Varianta romaneasca se numeste “Stirile de la ora 5”.

  4. lulu 21 November, 2011 at 11:36

    Propun ca la rubrica asta primul comentariu sa ii fie rezervat lui Andryusha, care in lipsa televizorului, sa comenteze totusi la subiect.

  5. lulu 21 November, 2011 at 11:41

    Si apropo de divorturi, acum cativa ani toate prietenele mele se maritau. Acum majoritatea divorteaza sau sunt nefericite [nu ca toti barbatii ar fi porci, doamne ferste, doar ca au avut ele ghinion 😀 ] Ce nu inteleg eu e ca dupa toate aste lumea tot pe mine ma compatimeste, ca nu m-am maritat…

  6. Cristina 21 November, 2011 at 11:45

    @RoseN:

    it’s ok, I’m already divorced 🙂

  7. costin 21 November, 2011 at 12:20

    Varianta romaneasca e in lucru. Zavoranca va fi in rolul judecatorului.

  8. 4mall 21 November, 2011 at 12:22

    @RoseN: Yet!

  9. RoseN 21 November, 2011 at 12:27

    @4mall: =)) Pai am precizat, nu? =))

  10. sebra 21 November, 2011 at 12:31

    Cât or fi ei de americani, da’ n-au divorţurile noastre. Un divorţ de la noi acoperă un sezon întreg şi vreo 4 canale.

  11. Sandi 21 November, 2011 at 12:32

    Nu-i atat de dificil sa gasesti femeia visurilor tale. Dificil e s-o ascunzi de nevasta!

  12. dc 21 November, 2011 at 12:39

    Eu propun ca cineva sa-i ia Simonei bateriile de la telecomanda sau sa-i stearga user-ul de la DC. Vorbesc serios 🙁 din pacate.

  13. dorina 21 November, 2011 at 13:09

    @dc: de o asa masura drastica? te rog sa-ti motivezi propunerea.

  14. l@ura 21 November, 2011 at 13:30

    azi nu salvam nimic?…

  15. l@ura 21 November, 2011 at 13:31

    sal Toader
    da-te mai ioncolo si da si telecomanda

  16. Old John Wheel 21 November, 2011 at 13:34

    Niik nu ştiţi, feţii Oldului. Ian hai, roată-mprejuru’ moşului, să vă şoptească ceva: un divorţ la vremea lui ie mai bun dăcât orice altceva ai avea să spui! Ba mai ie şi incitant, excitant, recalcitrant, obsedant, mirobolant! Nu mă credeţi? Pă vremea cân’ mă uitam io la teveu ierea un cuplu de handi… mă rog, unu’ singur ierea handi la vedere, muierea şi prespălarea lui nu. Sau nu părea, dăcât la cap.
    Parcă-mi amintesc io că ăia tăt divorţau cu surle şi trâmbiţe, se desdivorţau cu paie-n cap, iară divorţau cu năbădăi, iară se desdivorţau cu lăcrămi de iombire…
    Nah, că îmi scapă numele! 😕

  17. Old John Wheel 21 November, 2011 at 13:39

    Simona, fata Oldului, claxonează-l pă M3bis dacă-i prin zonă şi zi-i că bietu’ sinonim de fomeie n-are niik cu ce se gândeşte serveru’ că aş fi zis io, pacatili mieli! :”>
    Poa’ să dea drumu’ comentariului, pă barba mea. Sau a lui? 😀

    No, gata, săr-na! :))

  18. TH 21 November, 2011 at 13:39

    Sa fim rezonabili. Varianta romaneasca se gaseste actualmente in stadiu incipient. Adicatelea e de bun simt ca intai omu’ se ‘burlaceste’, ‘mama isi mai cauta si ea o nora’, mai sunt si ‘iubirelele interzise’, …si e posibil sa mai fie si alte cateva spectacole minunate in peisaj, iertata-mi fie incultura. Se pare doar ca inca nu s-a ajuns la punctul critic pt divortul de balci. Dar sa nu disperam. Nu poate fi prea departe. Poate ca impalntului / i se interpune / inexorabil / inerenta si incredibila / inertie / specifica a tot ce vine din vest? 😀 😛 Sau poate doar ceapa simpla la cina, fara pizza, pentru cei geniali in materie de scenarii fascinante pe grotesc nu genereaza suficienta inspiratie?
    Ba nu, ba nu, o colega ‘cunoscatoare’ imi sopteste ca ma insel amarnic.Pe dreaq ba, zice ea, dupa ‘tradati in dragoste’, ce isi mai poate dori romanu’? Cum s-ar delecta ghelbanu’ si cum si-ar face loc pe sticla o argumentatie pe caz intr-un tribunal ?! N-ar parea ridicol de complicata si ucigator de plictisitoare in comparatie cu uluitoarea lupta la scena deschisa cu spume, urlete, batai, blesteme si injuraturi, mult mai pe sufletu’ nostru mioritic, bland, rabdator, cuminte si iubitor de adevar dragoste si frumox? Nasol. Ma tem ca are dreptate.,

  19. Fratele Andryusha 21 November, 2011 at 13:54

    @lulu:
    Sigur. Se acceptă propunerea. De azi înainte, nu mai comentează nimeni la rubrica asta până nu dau eu tonul. 😀

  20. Nelly 21 November, 2011 at 14:15

    Acum, totul se face in vazul lumii.

  21. dc 21 November, 2011 at 14:16

    @dorina: pai exista deja o cronica a carcotasilor … la ce bun inca una?

  22. valeria 21 November, 2011 at 14:22

    Diferenta dintre COMPLET si TERMINAT…
    -Daca te casatoresti cu persoana potrivita, esti COMPLET!
    -Daca te casatoresti cu persoana nepotrivita, esti TERMINAT!
    -Daca persoana potrivita te prinde cu persoana nepotrivita, atunci esti COMPLET TERMINAT….:D

  23. Old John Wheel 21 November, 2011 at 14:25

    @valeria: Hăă, hăă, hăăă! :))
    Ţie nu ţ-o zis nime’ că prin definiţie eşti complet terminat doar dacă te căsătoreşti, indiferent cu cine? 😀

  24. dorina 21 November, 2011 at 14:32

    @dc: chiar si acum fara starul principal, ajunge doar cronica aia?

  25. valeria 21 November, 2011 at 14:59

    @Old John Wheel:

    nuuu,da le stiam in schimb pe astea ca fiind definitii ale casatoriei….

    DEFINITIA RELIGIOASA.
    Act religios care consta in a crea un rastignit in plus si o virgina mai putin…;)…in fc de caz…:))
    DEFINITIA JURIDICA.
    Sentinta prin care condamnatul la vesnicie este eliberat numai pentru rea purtare…:))
    DEFINITIA MATEMATICA.
    Adunare de probleme, scadere de libertati, inmultire de responsabilitati, impartire de bunuri…;)…:))
    ……:D 😀 😀
    oare sa aiba vreo legatura cu ce ai zis tu…:-?…=))

  26. emilia bibliotecara' 21 November, 2011 at 18:21

    Casatoria: o situatie in care doi oameni trebuie sa suporte o srie de lucruri pe care n-ar fi trebuit sa le suporte daca nu se casatoreau

  27. Raluca 21 November, 2011 at 19:39

    E clar, tre sa ma marit.

  28. M3bis 21 November, 2011 at 20:44

    @Raluca: Iar?

  29. RoseN 21 November, 2011 at 21:04

    @M3bis: Pai cu asa sot care sta la hotel, ce sa faca fata? 😀 poate are si ea nevoie de-un ajutor la… zugravit, carat plase, schimbat becu, batut cuie, instalat programe, montat Dvd =))

  30. Albert 22 November, 2011 at 19:59

    Ca de obicei,sunteti geniala in exprimare.
    Excelente ideile lui Sandi si Valeria.
    Am si eu una,daca nu va e cu suparare:
    Q: Ce este iubirea?
    A: Lumina vietii.
    Q: Ce este casatoria?

    A: Factura la lumina.
    Tu iti iubesti nevasta?
    – Cand ne-am luat, o iubeam asa de tare incat imi venea s-o mananc. Acum imi
    pare rau ca n-am mancat-o atunci. Acum e prea tarziu, e atoasa.

    Karl Jung a zis ca un barbat ,ca sa poata crea( ca rost esential al existentei lui),are nevoie de femeia-mama(sotia) si femeia inspiratie( amanta)….Cine suntem noi sa l contrazicem??????

  31. Omuldelamunte 23 November, 2011 at 03:05

    Amenda pentru apel nejustificat la Poliţie 1000 lei
    Amenda pentru apel nejustificat la Salvare 1000 lei
    Amenda pentru apel nejustificat la Pompieri 1000 lei
    OFERTA UNICA: numai azi, sunând la toate trei, beneficiaţi de o reducere plătind doar o singură amendă

Leave a reply