Postul nu e post destul

Recomandări de seară

„Cozma, nu te-am uitat!” – amintirile reporterului Vlad Petreanu din piaţa Victoriei, la mineriada din ’91 care a dat jos guvernul Roman – şi „Victoraş, ai grijă de copii!” – două texte excelente, pe Amar de Zi.

„Aparenţele te înşeală cu cea mai bună prietenă” – Simona Catrina, pentru revista Tango.

• Freddie has not left the building – via Fulgerică.

Share:

9 comments

  1. dyers_eve 3 October, 2011 at 20:19

    Primul! S-amu’ fuga la citit!

  2. dyers_eve 3 October, 2011 at 20:43

    Subtil Pontulica… Ce si-o zis: sa vezi cum iau eu voturi de la astia de 18 ani, ca le promit ca-i bag la facultate fara bac…

  3. Dan1 3 October, 2011 at 21:40

    Marc Martel rulz (sorry andryusha, dar e bun!) (Stiu, voi sunteti mai tineri si nu stiti!) =))

  4. Dan1 3 October, 2011 at 21:55

    Revin (ca nu mai apucai sa editez: Marc Martel rulz! (nu ca Steaua!) =))

  5. Dan1 3 October, 2011 at 22:04

    Si Vlad Petreanu rulz! 😐 Scuze ca l-am apreciat pe Freddie Mercury inainte! 😐

  6. N.A. 3 October, 2011 at 22:08

    Foarte bune textele din seara asta!
    Incredibil cretinul de Ponta! Am inteles intentiile, n-ar trebui sa ma mire tupeul jegos, dar de data asta chiar e IN-CRE-DI-BIL!!!

  7. ErRon 3 October, 2011 at 22:19

    Inta-adevar, minunate texte! Cel cu Cozma l-am citit ieri si am simtit pe sira spinarii asa, un sloi rece! Unchiul meu, care era la specializare in Bucuresti, a povestit, din pacate putin, ca era pe strada si a fost la un pas s-o ia pe coaja, ca era bine imbracat! Incredibil cat de urata este isoria noastra recenta, cat suntem de salbatici si de prosti!

  8. Rada 4 October, 2011 at 00:56

    Subscriu spuselor predecesorilor onorati comentatori, faine texte.
    Pe cel cu minerii l-am citit azi mai devreme. Poate o sa aflam si continuarea cu SPP-istii de la Cotroceni.
    Legat de asta, in aeroport in Londra unul dintre vanzatorii de la duty free a intrat in vorba cu mine – era roman, din Bucuresti. L-am intrebat cand a plecat din Romania si mi-a raspuns ca in ’90 – emigrase imediat dupa vizita lui Cozma. Mineriada l-a determinat sa plece si sa nu se mai intoarca. El m-a intrebat cum e acum. I-am zis ca s-au schimbat multe, ca e mai bine.
    M-am inselat amarnic. Sa explic. Eu am dat bacul pe vremea Abramburicai Tampitzele. Prima oara a vrut sa ne schimbe numarul de examene de Bac de la 4 la 7 si programa, la jumatatea trimestrului doi in clasa a 12-a. A iesit cu greve asa ca Abramburica a redus numarul de examene la 5, dar cu programa schimbata. La noi in liceu nu s-a miscat in front, asa ca notele au fost pe bune. Un coleg de-al meu a picat bacul (printre multi altii, dar nimeni nu facea statistici atunci), a invatat toata vara, l-a trecut in toamna, a dat la ASE si a intrat. Eu am trecut bacul dar n-am intrat la facultate, asa ca am stat un an acasa cu burta pe carte, am dat anul urmator si am intrat cu felicitari – ca deh, altfel ma luau in armata. Bani de particulara n-am avut, ca m-as fi dus.
    La 10 ani dupa bac, vine un zugrav la mine sa-mi repare un perete. Ii zic ca nu face bine ce face, asta se supara ca ce ma bag, ca el lucreaza de 5 ani de zile cu vopseluri, ca e pictor si ca are studii. L-am dat afara. Oricum dupa o saptamana adunam varul de pe jos, asa ca nu mi-a parut rau.
    Avand in vedere cele de mai sus, va rog sa ma scuzati si sa ma lasati sa le transmit prin intermediul acestui blog celor care vin cu o propunerea tembela de a permite elevilor fara bacul luat sa intre la facultate, un calduros: Hai Sictir!

  9. Sare'n Ochi 4 October, 2011 at 14:05

    jos palaria pentru Petreanu! nu ma asteptam sa scrie asa de concis 🙂

    http://sareinochi.files.wordpress.com/2011/09/ecaterina-andronescu-zana-diplomuta4.jpg

Leave a reply