Ce caută taţii la grădiniţă
Îndrăgitul Eftimie
Primele zile de grădiniţă ale lui Eftimie jr. au fost de coşmar. Cel puţin pentru el, pentru mă-sa şi pentru bunică-sa. Cu el m-am lămurit repede, pur şi simplu e la fel de mizantrop ca tac-so.
În privinţa celorlalte două, situaţia e un pic mai complicată. Când se duceau să-l ducă sau să-l aducă, educatoarele le împuiau capul cu prostii: că nu mănâncă, nu doarme, nu se joacă cu maşini, nu se cacă la veceu, nu vorbeşte. Nevastă-mea a venit plânsă acasă prima săptămână, cu idei de dus copilul la psiholog, că poate-i retardat, autist sau ceva de genul ăsta.
În cele din urmă am decis să duc eu plodul la grădiniţă, iar situaţia s-a îmbunătăţit considerabil. Copilul a început să mănânce, să doarmă, să-i caftească pe ceilalţi copii, ca orice ţânc normal. Nu s-a întâmplat nici o minune, atâta doar că eu, ca orice om însurat, am acea capacitate paranormală de a nu auzi nimic din ce-mi spune vreo femeie, iar asta le include şi pe educatoarele de la grădiniţă. Săracele au încercat să negocieze cu mine, dar fără rost: oricum uitam până ieşeam pe uşa grădiniţei.
Ieri dimineaţă, extenuată de dialogul purtat cu mine, o doamnă a recunoscut: e copil normal, dom’le, mai trebuie doar să înveţe să-şi îmbrace singur pijamaua. Mi-a notat pe hârtie să nu uit. Oricum era o hârtie primită de la o doamnă, aşa că am pierdut-o şi pe-aia.
nu e capacitate paranormală, ci normală.
femeile o au pe aia cu detectatul când ai dat drumul la muzică in căşti sau eşti fericit.
Asta face parte din strategia educatoarelor de a stoarce o punguţă de cafea, o ciocolată sau un parfum, de la mama odraslei neadaptate.
Welcome to the jungle!
Cu puţin efort şi urmând principiile educaţiei tradiţionale, mizantropia se poate corecta şi aduce mai aproape de forma sa firească, naturală, şi anume aceea a misoginismului. Practic, copilul trebuie învăţat să deosebească cu acurateţe bărbatul de femeie, restul vine aproape de la sine.
In prima propozitie e un non-sens cat casa.
imi aduc aminte ca si eu cand eram in clasa 1 eram cel mai obraznic si violent copil din scoala pana cand a fost invitata invatatoarea la o cafea la mine acasa
Recent, a fost o emisiune la TV, in care un psiholog spunea ca e indicat ca tatal sa il lase pe copil la cresa sau gradinita. Probabil, pentru ca el nu sta sa se streseze ca mama:))Sunt unele care stau pe la usi sa auda daca plange sau nu copilul.
Eh, Îndrăgita şi cu mama dânsei sunt prea moi, aşa că educatoarele au sâmţit slăbiciunea şi au atacat. Iar copilul s-a timorat din cauza absenţei elementului masculin echilibrator din cauza atâtor muieri ”îngrijorate”.
Uraa , a descoperit Indragitul America : un tatic chiar se poate implica in viata de zi cu zi a pruncului sau … cu multa eficacitate !!!
La mai mare Eftimie :D:D:D
Grupa mica. Copii de 3 ani. Printre ei, copilul unei colege. Colega este sunata la ora 14 sa mearga sa ia copilul pentru ca i-a cam crescut febra. Ajunge colega, gaseste toata grupa in picioare, langa patuturi. Transpirasera incercand sa-si aseze hainele astfel incat sa fie pe placul educatoarei. Colega mea intreaba de ce nu dorm copiii la ora aia.Copilul ei era doar obosit, nu bolnav. Educatoarea raspunde ca nu vor avea permisiunea sa se culce pana nu-si aseaza hainele perfect. La 3 ani. Colega se asaza pe scaunul educatoarei, deschide o carte cu povesti , ii invita pe copii in patuturile lor si zice: Acum sa incercam sa dormim, in timp ce eu citesc o poveste si doamna va aranjeaza toate hainele…
@Lecteriţa:
asa s-a calit otelul … 😀
ce cauta tatii la gradinita?
pe educatoarea copilului, nu? 😀
Legile lui Eftimie: Nu asculta ce spun femeile!
@Efu: Vezi ca imbatranesti? Hartia ai pierdut-o, brav, barbateste, dar memoria iti joaca feste si a inceput sa tina minte recomandarile doamnei…
Apare un fotograf la proaspata clasa a 5-a B, isi face partea de treaba, face poze tuturor elevilor si urmeaza randul dirigintei sa-si faca treaba, sa-i convinga pe aia mici sa cumpere pozele. Fiecare sa cumpere pozele tuturor, sa iasa banii. Astia mici nu se prea lasa fentati, asa ca diriginta apeleaza la sentimente:
– Haideti, copii, ganditi-va cat de frumos va fi peste ani de zile cand va veti uita la poze si veti putea exclama “Uite-o pe Oana – acum e avocat” sau “Uite-l pe Mihai – acum e doctor”.
La care Bula din ultima banca da replica geniala:
“Uite-o pe diriga – acum e moarta!”
Solicitam o descriere suficienta a doamnei educatoare
Cunosc si eu mamici care ascultau orbeste ce prostii debita educatoarea gen: nu da copilul inca la scoala, nu e pregatit, mai lasa-l un an aici.
Incredibil, vreo doua mamici chiar si-au lasat copilul inca un an in gradinita!
Eu de felul meu nu prea sunt moale, dar cu copchilul asta m-am transformat. 🙂
Oricum, noroc ca si-a intrat Eftimie in rol.
Si, apropo, oare noi la 3 ani chiar stiam sa ne facem patul, sa ne imbracam/dezbracam, aranjam hainele si sa mai si comentam un text la prima vedere din literatura universala?
@Simona E.: io.
@Ovidiu Eftimie: Ce-ai fost si ce-ai ajuns!!
@4mall: Ei las’ c-ajungi si tu în 2-3 ani! :))
@Dan1: ce, salariat la ”tâmpla spartă”??? 😀
@Simona E.: Eu il duc la program scurt, nu doarme, dar mi se plangea educatoarea, anul trecut, ca nu vrea sa coloreze, ca nu raspunde la intrebari, ca, in general, se joaca cu lego si nu-l intereseaza “lectiile”. I-am spus ca nici pe mine nu ma intereseaza lectiile, ca mi se pare destul sa se joace cu copiii, alte pretentii n-am! 😀
@mifty: Abonat vrei sa zici! 😀
@Dan1: De asta comentez acum, ca inca mai pot!
Efule, nu ai inteles nimic. Nu copilul are ceva, ci tu nu ai cotizat destul. Stiu despre ce vorbesc, deoarece, dupa cum stii, avem tacani la aceasi gradinita. Hai pa.
Vad pe aici ca se propaga ideea ca daca`ti zice vre`un profesor/educator ca exista ceva probleme cu copilul tau, inseamna ca asteapta o atentie sau ceva. Poate chiar aveti copii obraznici sau mai inceti la minte, cine stie…:)
@Lepka Noi? Niciodata 🙂
Pai solutia pe care ai ales-o e uber-isteata, iaca, ai scapat si de “atentiile’ pe care le propaga cei de deasupra mea 😉 d-le (N)Ef(or)timie 😉
Io după trei ani de grădiniţă am făcut un an pauză, ca să-mi revin. Şi după liceu am stat un an acasă, că eram prea tracasat. Cred că am să fac la fel şi înainte de pensie, altfel nu-mi mai revin în veci.
@andryusha:
Nu ar fi rău ca şi înainte de următoarea etapă, eternitatea care urmează, să-ţi iei o pauză proporţională.
@serban:
Păi, dacă o să mă tracaseze şi pensia ca grădiniţa, clar că-mi iau!…
=)) =))
Noi am avut noroc de educatoare dragute foc la gradinita de langa noi, n-au avut pretentii de-astea. Mi se pare stupid sa pui copilul sa se imbrace singur. Il ajuti, il inveti cum, il ajuti iar, pana invata.
@Lepka: Tot m-am abtinut, dar chiar ma indispune comentariul tau! Copiii nostri nu sunt “inceti la minte”, din simplul motiv ca nu i-am facut cu tine!:D
In alta ordine de idei, categoric ca exista copii cu carente educationale, dar exista si o multime de educatori/profesori cu diferite carente! Daca nu gasesc calea de a “tine in frau o clasa” nu e vina exclusiv a copiilor. Metodele didactice, personalitatea, varsta (prea mare sau prea mica), neimplicarea, lipsa de cunostinte in domeniu sunt imediat percepute si exploatate de copiii cu intelect normal. Iar daca la gradinita, unde copiii trebuie invatati sa se joace in grup, doamnele nu fac fata, si-au gresit meseria!
Profesorii care se plang ca “elevii sunt rai, nu-s ca pe vremea noastra” ar trebui trimisi pentru cate un an in State, la o scoala de stat, sa vada ce inseamna copii rai!:P