Postul nu e post destul

Ameninţare cu Bumba

Simona Catrina

Bumba este un jucător de fotbal deosebit de ghinionist. Aproape la fel de ghinionist ca Huidu, doar că n-are la fel de mulţi martori – la meciul de fotbal unde Bumba a fost torturat continuu, se aflau în tribune circa 11 spectatori rebegiţi de frig şi de vodcă. Bumba este unul dintre fotbaliştii selecţionaţi să joace în partida Sportul Studenţesc – FCM Tg. Mureş, transmis live pe un canal tv, sâmbătă. Nu ştiu în care dintre cele două echipe joacă Bumba. Asta deoarece cam toată partida am stat cu mâinile la ochi, ca să nu văd scenele de violenţă.

Comentatorii nu mai pridideau să constate vătămările lui Bumba: “Bumba a primit o lovitură neplăcută”, “Bumba a primit o minge-n plex”, “Bumba e faultat”, “Bumba a luat o lovitură-n plin”, “Bumba s-a ciocnit”.

Acum există mai multe posibilităţi. Fie Bumba ăsta e aproape la fel de ghinionist ca Huidu (mă scuzaţi că repet, dar îmi place poanta, e de actualitate), fie comentatorilor le place să spună tot timpul «Bumba». Îi înţeleg, şi mie îmi place să spun şi să scriu Bumba, cred că de-aia m-am şi apucat să fac materialul ăsta.

Atenţia mi-a fost captată de o propoziţie dadaistă: “Mingea ajunge la târnăcop”. Pe teren nu era niciun târnăcop, în schimb era un Târnăcop, aşa scria pe tricoul lui – dar iarăşi, să nu mă-ntrebaţi la care echipă juca. În acest timp, un antrenor normoponderal şi un antrenor cu obezitate de tip II se certau cu un arbitru de tuşă supraponderal. Un spectator cu obezitate morbidă i-a arătat un deget mijlociu grăsuţ unui spectator subponderal, care tăcu înspăimântat. Bumba se tăvălea pe jos, luase un şpiţ în fluierul piciorului. Un arbitru cu obezitate de tip I alerga după doi jucători. Norocul lui că jucătorii aveau obezitate de tip II şi asta sporea forţa de frecare, ei neavând o viteză peste limita admisă. Bumba era lat pe gazon, întins pe burtă, luase o piedică în calea marcării. Comentatorii aveau dicţie proastă şi turuiau. Bumba se văicărea în careul de 16 metri, cu tricoul pămătuf.

Încep să cred că Bumba e o poreclă derivată din bumbăceala alocată fotbalistului. Şi nu e exclus să fie aşa, că de exemplu pe tricoul unuia care se tot dezvinovăţea prin gesturi către copechipieri, în chip de “asta-i tot ce pot azi”, scria “Maxim”. Just! Din gura comentatorilor s-a auzit: “Mingea pleacă de la târnăcop şi-ajunge la maxim”.

În acest timp, un arbitru îl număra pe Bumba, aflat tocmai atunci în niţică moarte clinică.

Share:

21 comments

  1. Raluca 19 October, 2011 at 08:19

    Fotbalul-i hilar.

  2. antispam 19 October, 2011 at 08:32

    o viziune expresionista ;;)

  3. andryusha 19 October, 2011 at 08:33

    Oţelul a jucat binişor, rezultatul de pe tabelă nu reflectă realitatea de pe teren, al doilea penalty a fost acordat aiurea.

  4. stalker 19 October, 2011 at 08:47

    bumba. claudiu bumba. pentru a evita confuziile date de asemănarea numelui cu ceva zeu african al vomei, nu el a fost întrebat în tren dacă tatăl lui a prins-o pe mumă-sa în cele din urmă
    PS (chiar sună bine) BUMBA!

  5. Irs 19 October, 2011 at 09:56

    ..ca asa e in fotbal.
    Si Bumba asta, nici macar negru nu poate sa fie?! Daca nu e negru n-are nici un chichirez.

  6. Subinus 19 October, 2011 at 10:00

    @stalker: Google te ajuta,…

  7. 4mall 19 October, 2011 at 10:17

    @Irs: Daca era negru, ar fi fost Babatunde

  8. sendroiu 19 October, 2011 at 10:57

    eu cred ca e ruda cu Bumbescu …
    ps: @Simona – un fost fotbalist roman de renume mondial, nu stii tu 😉

  9. iulian rinder 19 October, 2011 at 11:06

    Draga Simona C. esti prima femeie care a inteles fenomenul fotbalistic. Daca bei si bere in timp ce te uiti la fotbal, vreau ca vreu sa fii sef departament Fotbal la D.C. Efule, Julius, la rubrica culinara. Cratita va asteapta. Simiona rulles.

  10. ionut 19 October, 2011 at 11:25

    Asa ar trebui comentate unele meciuri 🙂 :X

  11. Sare'n Ochi 19 October, 2011 at 12:14

    tanacop fluidizeaza pe extreme. mingea la bunmba. tarnacop se opune la maxim care verticalizeaza. sut. unicul spectator cade lat din tribune.
    mai exista U Craiova, sa stiu cu cine am tinut la meciul acesta…
    =))

  12. Didinutza 19 October, 2011 at 14:11

    Stai numa sa prinzi un meci in care joaca Jakaricha Kone (comentatorii il pronunta intr-un singur cuvant) sau cum naiba i se scrie numele!! Mai dar ce la mai place sa-i pronunte numele…. Si imi mai plac meciurile cu Ferfelea si Curelea. La alea cumpar o bere in plus.

  13. Rada 19 October, 2011 at 14:44

    =)) =)) =))

  14. Tzica 19 October, 2011 at 17:29

    On Trolling:
    Ca unul ce sufera de patima lecturii, fara tresariri idolatre ori suspine de cirac visator, si netributar unui omagiu apoplectic, ma bucur sa intalnesc un stil de gandire insolit, amestec de geometrie si vehementa, de rigoare teutona si poetica licantropie. Va ies adesea limpezimi sanguinare si rationamente de-o hirsuta senzualitate.

  15. Insignifianta 19 October, 2011 at 20:52

    @Tzica: Tzica, ai barba sau n-ai? Recunoaste! Ca de undeva trebuie sa incepem sa-ti compunem portretul-robot, daca nu ni te arati si nu si nu! 🙂

  16. N.A. 19 October, 2011 at 21:39

    Simona, Tzica a zis ca esti senzuala da’ paroasa. =))

  17. Tzica 19 October, 2011 at 21:48

    @Insignifianta: ehhmmm…ce conteaza cat de lung am parul ? (admit ca daca Julius chiar se tunde , eu am in ADN, coafura “casca de motociclist”…nici melcul nu urca )

  18. Tzica 19 October, 2011 at 21:59

    @N.A.: ” 2. Aspru, ursuz, “, altfel…concupiscenta afirmatiei dvs, imi pricinuieste silentiozitate.Nu-mi permit decat sa-mi dau cu parerea despre textele prezentate (deh…ca tot romanu’ am si io o parere care musai sa fie auzita/citita!), autorii nefiindu-mi prezentati.

  19. N.A. 19 October, 2011 at 22:09

    @Tzica: Dar glumeam, domnu’ Tzica, zau asa! Ca de-aia si semnalizai cu emoticonul tavalit! :))

  20. Insignifianta 19 October, 2011 at 23:28

    @Tzica: Nu parul, bre! Barba! Cat e barba? Da’ de fapt, lasa, ca nici nu conteaza, daca ai si motocicleta! Ca doar mai urat ca Cougar nu poti sa fii! =)) Da’ ochii, ochii ce culoare au? Negri sau albastri fremeniti, ca ai lui Cougar?
    P.S. Lumeeee, Tzica-i extraterestru, sigur! Auzi, ca n-are ADN paros, de maimuta! Are d-ala fara par pe cap!

  21. viorel 21 October, 2011 at 10:33

    Fotbalul romanesc este admirabil, e sublim as putea zice…dar lipseste cu desavarsire. Deci, ce aclamam noi aici? Noi aclamam munca…travaliul…care nu se face deloc in…fotbalul romanesc…Carevasazica, o Federatie Romana de Fotbal fara printipuri, vasazica ca nu le are! Am zis! Din aceasta dilema nu puteti iesi! :)))

Leave a reply