Postul nu e post destul

Drama unui proprietar milos

Camionagiu

Ca răspuns la o serie de atacuri apărute, sub semnătura lui Julius, pe acest blog, atacuri mârşave, nedrepte, interesate, găunoase, abjecte, mizerabile – aştept la comentarii şi alte califictive care să curgă din cultura voastră urbană ca stuchitul din gura lui Giovani – la adresa bieţilor proprietari care au case de închiriat, iată şi perspectiva dureroasă a celeilalte părţi. Fiindcă am fost şi eu proprietar.

Şi e greu!

După ce am scăpat ca prin urechile acului de linşajul pe care mi-l pregăteau locatarii din blocul în care locuiam – fiindcă vezi-Doamne distrusesem psihic nişte fetiţe care n-aveau altă treabă decât să stea pe sub balconul meu când făceam dragoste cu strigături & pleznituri – mama a decis că e cazul să închiriem garsoniera.

– Încă nu eşti maturizat, nu eşti în stare să locuieşti singur fără să-ţi urci toţi vecinii în cap!, a concluzionat Mama Dolores, bătând din picior.

– Dar, mamă, ce sunt eu de vină că stăteau fetiţele pe sub balcon…

– Dragostea se face în linişte! Nu ştiu ce ai vrut să demonstrezi, dar ai arătat că tot la mă-ta acasă ţi-e locul!, a spus cu dispreţ cea care-mi dăduse viaţa aceasta grea pe cap.

N-am mai zis nimic, fiindcă era clar că mama nu văzuse în viaţa ei filme cum văzusem eu la Jan la video, unde intensitatea plăcerii urlate de excelentele actriţe tremura candelabrul de sticlă adus de tatăl lui Jan tocmai din Algeria.

A sosit şi ziua primei vizionări.

Două domnişoare superbe, cu fustiţe scurte şi papucei de plastic, au intrat numai zâmbet înăuntru. Mama, ca orice hoaşcă de băiat neînsurat, a început să se şi uite chiondărâş la prinţese.

M-am oferit să le fac o cafea, dar maică-mea a sărit că:

– Poate fetele se grăbesc să vadă şi alte case!

A început între mama şi fete o discuţie absolut jenantă pentru mine, despre bani şi situaţia prinţeselor – Studente? Sigur că da!

Niciodată n-am văzut atâta meschinărie şi hagitudosism !

Bani? Bleah! Eu îmi doream din toată inima să ajutăm fetele şi să le lăsăm să stea liniştite, să înveţe.

Ele îmi zâmbeau, îşi strâgeau pulpiţele puternic, după ce schimbau poziţia picioarelor. Una a început să se joace cu papucelul de plastic, până l-a scăpat jos.

Mama deja nu mai era în cameră, ci plecase cu cealaltă prinţesă în baie, să-i arate maşina de spălat. Atunci am avut una din dilemele cele mai mari ale vieţii mele şi vă rog să mă ajutaţi, mai ales voi, ăştia mai pricepuţi în afaceri: dacă începi să-i sugi degeţelele de la picioare viitoarei chiriaşe e de bine sau nu?

Nu mai ştiu ce spun cărţile de conduita în afaceri despre chestia asta.

M-am stăpânit numai la gândul că m-ar putea vedea mama în acea situaţie jalnică. Back in business!

Mama nu le-a acceptat pe fete, aşa că am plecat din garsonieră un pachet de nervi. M-am stăpânit cât m-am stăpânit, dar în 117 am izbucnit:

– Şi mă rog de când te-ai făcut aşa de meschină? N-ai văzut că fetele sunt într-o situaţie grea? Chiar sunt singurul om milos din familia asta?

Share:

18 comments

 1. Radu Udrescu 5 September, 2011 at 08:27

  Papucei de plastic? /:) Crede-ma, nu-ti doreai sa-i sugi degetzelele de la picioare…

 2. Lecteriţa 5 September, 2011 at 08:41

  Mama-Leone avea cuvant greu in procesul de maturizare a Fiului-Leone, dar Papa-Leone nu intervenea deloc? Unde e opinia lui?

 3. Radu Udrescu 5 September, 2011 at 09:57

  Ufff, chiar nimeni nu ma aude cum urlu si ma zbat in temnitele DC unde am fost trimis spre moderare? :((

 4. Irs 5 September, 2011 at 10:04

  Domnule Camionagiu, daca nu sunteti casatorit (pentru ca daca da, o sa v-o luati pe coaja mai rau decat de la venerabila Mama Leone), puteti pune la nesfarsit anuntul de inchiriere si puteti viziona printese in papucei fara oprelisti. Va ganditi, va razganditi, cine stie?! Poate le-o place si printeselor cum stati dvs. si reflectati indelung asupra unor teme cu caracter clar si precis, umanitar si estetic.

 5. Morom3t3 5 September, 2011 at 10:23

  Ce mama fara inima, dom’le!

 6. Cristi 5 September, 2011 at 10:25

  @Irs: Are saiba pe deget. :))
  @camionagiu: toti autorii de tratate economice sunt de acord ca e de bine cu conditia sa nu te vada mama. :D. Mai mult decat atat este indicat sa urci spre centru pentru o mai buna aprofundare a biznisului.

 7. Irs 5 September, 2011 at 10:34

  @ Cristi
  Aha! Multumesc de informatie. Acum imi explic afirmatia din articol: ” … am fost si eu proprietar”

 8. unmihai 5 September, 2011 at 10:35

  @Cristi:
  asta cu “urcatul spre centru” e un sfat bun! cam pe acolo trebuie urcat 😀

 9. ionut 5 September, 2011 at 11:32

  asadar a doua fatuca s-a vazut si fara casa si nefericita la deget :(( numai chiriasa sa nu fii:(

 10. AghiutaGol 5 September, 2011 at 13:05

  Bre, ce sa zic, toata treaba cam pute.
  Daca incepi sa le sugi e de bine, da’ daca nu termini e de rau!
  Daca duduia e posibila viitoare chiriasa, e de bine, daca e chiar chiriasa, e de rau, ca porm’ te lingi tu pe bot de chirie…
  Da’ ideea in sine e draguta, mai ai si alte fetisuri d-astea?
  Ca-s in pana de inspiratie…
  Da’ chestii mai serioase, profunde, nu mizilicuri d-astea infantile.

 11. Stephanie 5 September, 2011 at 14:53

  Ma intreb daca iti mai venea sa sugi degetzele in cazul in care domnitele purtau cizme de guma

 12. N.A. 5 September, 2011 at 16:02

  Ma, Julius, tie ti s-a intamplat asta? Sa vrea vreun proprietar sa-ti suga destele de la picioruse? =))

 13. ErRon 5 September, 2011 at 16:54

  @N.A.: Sau altceva, nu neaparat degetele!:D

 14. Ramses3 5 September, 2011 at 17:08

  chestia e ca se stie ca mai ales fiii de propritar de garsoniera dezvolta o asa numita milosa jelensis, o stare altruista atunci cand in contrapartida sunt doua studente, la politehnica sau mai mult ca sigur ASE (pls verificati bila de pe ase, mai ie?)

 15. camionagiu 5 September, 2011 at 19:18

  @Radu Udrescu: Eheeee, ce viata secsuala cuminte si igienica aveti acolo in provincie, Profesore Udrescu. Inainte DE se face controlul unghiutelor, al batistutei, toata lumea sa fie spalata, fara miros, pe intuneric. Ar trebui sa veniti la redactia DC, la un stagiu cu secretarele noastre si cu comentatoarele bucurestene, apoi sa vedeti ce gusturi veti avea…

 16. Stephanie 5 September, 2011 at 20:54

  @camionagiu: …si DUPA il chemati pe Sendroiu sa va prescrie penicilina… 😀

 17. alin 5 September, 2011 at 21:12

  Deci s-a facut dreptate acele fetite? :))

 18. Lecteriţa 5 September, 2011 at 21:36

  @camionagiu:
  ce vorbesti, boierule? adica astora din provincie, ne canta greierii in calcaie? Ne spalam bre, cu sapun Lotca in lighean. Care avem prealabil, ne spalam in prealabil. Care nu, ne spalam direct in lighean =))

Leave a reply