Postul nu e post destul

Aventurile lui Fernando de la Caransebeş la bordel

Camionagiu

– Stai jos, bătrâne! Un bourbon?, mă întrebă Julius, cu amabilitatea pe care i-o ştim toţi din redacţie.
– Da, mulţumesc!
– Mai târziu, acum avem treabă!, s-a oţărât puţin, bătând în acelaşi timp cu palma în birou. Tocmai de aia te-am ales pe tine, fiindcă ştii mai bine decât toţi ceilalţi exigenţele unei redacţii serioase – doar ai lucrat la „Infractorul”, „Infractoarea” , iar la „Infractori de ambe sexe” ai fost chiar şef, nu?
– Da, dar…
– Uite, am primit o informaţie despre unul Fernando din Caransebeş şi vreau să pleci în delegaţie. Aştept un interviu beton, da?
– Plec mâine cu maşină de la redacţie?
– Ce mâine? Subiectul arde! Chiar acum. Te opreşti la o piaţă, îţi iei chiloţi, la ciorapi nu te controlează nimeni, ai bonuri de masă şi la lucru!, şi aruncă un bilet de tren care se rostogoli în aer până spre uşă. Nicio maşină, e criză! Ţi-am luat bilet la personal, în două zile ar trebui să fii acolo. Succes!

Am ieşit cocârjat de supărare, dar conştient în acelaşi timp că pe praful ăsta o pâine se câştigă greu. Când coboram scările am auzit glasul mogulului tunând spre secretară:

– Eftimie la mine imediat! Pleacă la Cannes cu Lufthansa în patru ore! Karolina Kurkova nu aşteaptă după el.

Tot răul spre bine, căci în drumul lung de aproape două zile am reuşit să-mi mai actualizez lecturile. Am citit reportajele-roman ale ziaristului legendar Brunea Fox şi mi-am amintit de prima mea zi la Daily Cotcodac, atunci când m-am prezentat, încântat, cu un reportaj de 200.000 de semne, muc şi sfârc, pulitzer curat.

– Ce-i asta, dom’ne? Faci mişto de mine? Aşa ceva o să public atunci când o să mă caute Interpolul – câte două episoade pe zi, un an avem materiale. Scurt şi cuprinzător, cititorii noştri premium urăsc lecturile lungi. Aşa s-a făcut şi Balzac de cacao la vremea lui, povestind pe zeci de pagini despre o o nenorocită de piele de sagri. Eu o dădeam pe facebook din două vorbe!, m-a informat Jul cu tact părintesc.

Cu un scrâşnet oribil, trenul s-a oprit în gara din Caransebeş. Eram puţin emoţionat de întâlnirea cu domnul Fernando, însă omul a fost mult peste aşteptări. M-a luat cu îndrăzneală de braţ şi m-a condus spre un restaurant din zona gării, povestindu-mi despre atmosfera oraşului, cum mai merge economia şi făcând câteva glume fine despre femeile zonei. Oamenii se opreau şi îl salutau reverenţios – „Să trăiţi, domn’ Fernando!”, lucru care mă umplea şi pe mine de respect. M-am simţit ca pe vremea când am vizitat Vadu Roşca, la dreapta lui Nea Gigi.

– Ce vi s-a întâmplat?, am intrat eu direct în subiect.
– I-am spus şi domnului Julius, ceva incredibil, o păţanie recentă de-a mea. E mai ruşinoasă, dar sper să mă înţelegeţi, doar sunteţi bărbat…, a început omul cu obrajii învăpăiaţi. Într-o zi îmi verificam mailurile şi n-am avut ce face şi-am dat clic pe o reclamă la masaj tailandez. Am intrat pe site-ul unui salon bucureştean de lux şi din curiozitate, numai din curiozitate, vă rog să mă credeţi, sunt om serios, am început să cercetez.

Camerele erau superbe, cu draperii roşii, până în pământ, paturile imense, acoperite cu mătăsuri chinezeşti, mici lampioane care aruncau o discretă lumină orange, iar fetele, ce să vă spun, teribile, domnule, teribile! Una din ele semăna izbitor cu marea mea dragoste neîmpărtăşită de la 15 ani şi din momentul în care am văzut-o n-am mai avut linişte. Am încercat să lupt:

„Eşti ditamai Fernando, nu se poate să te cobori până acolo încât să mergi la Bucureşti la bordel!”, dar degeaba.

Noapte de noapte vedeam mica maseoză cum mă trage de mână în pat, şi până la urmă, n-am mai rezistat. Mi-am scos de la CEC toţi banii pe care îi aveam pentru zile negre şi am plecat în Capitală. Am ajuns pe strada Mătăsari pe înserat, taman bine pentru un masaj erotic de calitate. Clădirea cenuşie, cu uşă metalică imensă, m-a înfricoşat puţin, dar imaginile cu camerele superbe au început să mi se aprindă, una câte una, în creier – patul cu dragoni, lumina orange, aparatul de aer condiţionat şi, bineînţeles, maseoza minusculă cu ochii uşor oblici.

– Poftiţi, e deschis!, a răsunat o voce de matroană. Într-adevăr, pe scările din faţa unei uşi – una din multele care dădeau în acea curte interioară în care intrasem – stătea mâncând seminţe o grasă cu trei rânduri de burţi.
– Cred că am greşit adresa, mă scuzaţi!, m-am bâlbâit, dând să ies.
– Staţi domnu’ aşa, nu vă fie ruşine, se poate! La fete aţi venit, da?
– Da, la Vanessa, am văzut-o pe site şi…
– Sigur, sigur, dar Vanessa e în concediu, veniţi că avem alte fete la fel de frumoase!, şi nici una, nici două, m-a luat de mână şi m-a târât într-un hol întunecos. Pe aici, urcaţi!, m-a împins pe nişte scări în spirală până la etajul întâi. Vero, ia vino fă şi masează-l pe domnu’ bine de tot, ca Vanessa!
– E pericol Veronica, o să vedeţi, mi s-a adresat confidenţial, apropiindu-şi buzele de urechea mea.

După care mi-a dat un brânci într-o cameră mizerabilă, cu un recamier puturos şi nişte jaluzele vechi, zdrenţuite. M-am aşezat pe marginea patului tremurând de sentimente amestecate – frică, indignare, silă – uşa s-a deschis şi a intrat o ţigancă absolut sinistră.

– Hai frumosule, că te masez de nu te vezi!, m-a luat de ceafă şi m-a băgat cu moacă între ţâţele ei transpirate. Deşi nu-mi explic cum, animalul din mine a răspuns la apelul ţigăncii şi am trecut la fapte. După câteva minute s-a dat uşa de perete şi un cioroi cu moacă de recidivist mi-a ordonat:
– Gata, moşu, bagă gonetă că s-a terminat fitilu’ şi face BUM!
– Păi pe net scria că două ore avem plăceri nebănuite, că…
– BĂ SCULĂ BLEAGĂ, LASĂ-MĂ CU NETUL CĂ IO NU-S VREUN BLOGGER DE ĂLA DE-AL VOSTRU! Hai, gonetă că rămâi şi fără Iphone-ul ăla cu care te dai şmecher.

Cu nădragii în vine, bucuros că scap fără bătaie, cobor în fugă scările strâmte, dar când dau să ies pe uşă aceasta se prăvăleşte peste mine, în nişte urlete oribile:
– Culcat, toată lumea culcat, nu mişcă nimeni!

În trei secunde câţiva mascaţi erau călare pe mine, punându-mi cătuşele.
– E o greşeală, eu nu, eu…
– Gura, traficantule!, a urlat unul şi mi-a ars o palmă în ceafă de mi-am spart nasul de marmura veche şi prăfuită din hol.

Am stat toată noaptea în Secţie, iar dimineaţă, după ce am plătit o amendă zdravănă, am fost lăsat să plec. Dar nu înainte de a primi un perdaf straşnic de la un tablagiu:

– Ruşine, domn profesor, păi se poate! Profesor la cel mai bun liceu din Caransebeş şi să mergeţi la bordel… Cum o să ia copiii BAC-ul cu aşa dascăli?

Share:

30 comments

  1. Cougar 11 July, 2011 at 14:22

    n-am citit decât primele trei rânduri, unde probabil e şi cea mai bună poantă a camionagiului făcută vreodată. mai departe, mi-a fost oleacă teamă să citesc, recunosc. poate chiar nu mai era nici una.

  2. Radu Udrescu 11 July, 2011 at 14:29

    Astept varianta de twitter… 😀

  3. Dan1 11 July, 2011 at 14:35

    Acu’, eu nu-nteleg, cele povestite i s-au întâmplat lu’ Fernando, sau lu’ “dom’ profesor”? :))

  4. kilroy 11 July, 2011 at 14:37

    Asa se scria in perioada interbelica. Nu se mai fac draperii ca atunci …

  5. Tetelu 11 July, 2011 at 14:43

    Bine ca a apucat sa intre pionierul la ecluza

  6. Dan1 11 July, 2011 at 14:50

    @Tetelu: Crezi ca a trecut prin Turnu-Severin în drum? =))

  7. unmihai 11 July, 2011 at 14:51

    asa-i ca textul asta nu are nimic autobiografic? 😀

  8. Tetelu 11 July, 2011 at 15:00

    Da de unde stia cioroiul ca domnul Fernando e blogger?

  9. Lecteriţa 11 July, 2011 at 15:12

    Fernando, la bordel? bai, io arunc toate CD-urile lu ăsta, chiar dacă nu pot să beau cafeaua fără el! Păi, cică s-a însurat cu un bărbat!!! Uite colea:

    http://www.youtube.com/watch?v=E2y4ovJFcfU

  10. haolica 11 July, 2011 at 15:15

    @Radu Udrescu: io pe aia de Google +1

  11. Cms 11 July, 2011 at 15:25

    Camionagiule, deja întrevăd o structură în scrierile tale. Până la partea cu consumarea a… ce e de consumat, după caz, eşti plin de umor, imaginativ, feroce de-a dreptul. După ce se închide ecluza, devii dramatic! Aproape că mori la final, ca Alain Delon în filmele poliţiste. Bagă şi tu nişte finaluri americane, cu happy-end, ce naiba! =))

  12. Despre bordeluri si saloane de masaj erotic, numai pe Daily Cotcodac | camionagiu.ro 11 July, 2011 at 15:27

    […] Socant: fetele de pe site-urile de masaj erotic nu sunt ele! This entry was posted in diverse, fun. Bookmark the permalink. ← Cat de matur esti? […]

  13. kilroy 11 July, 2011 at 15:29

    @Cms: Niste finaluri cu spuma imprastiata pe ecluza. Spuma de sampanie, evident.

  14. camionagiu 11 July, 2011 at 15:29

    @Cms: pai cum domne, io stiu ca la final omu face UUUU, si se lasa fleasca in pat sforaind, in timp ce ea scanceste:
    NU MA MAI IUBEEEEESTI!

  15. camionagiu 11 July, 2011 at 15:34

    Am venit de la atacat ambulante.

    Doar un sofer s-a tinut mai tare, medicii sunt muci la bataie. I-am casapit cu ce-am invatat alaltaseara de la Bute. Ma odihnesc si ies iar. Ne vedem la Municipal.

  16. cotcodacii si romanii 11 July, 2011 at 15:39

    Imi aminteste de cand l-am intalnit pe profu` de cultura civica la un bar de striptease.

  17. V3nt0R 11 July, 2011 at 15:40

    Nici nu ma intereseaza daca textul a avut sau nu poante. E primul text adevarat de azi, de pe Daily , asa ca am ras !

  18. Lecteriţa 11 July, 2011 at 16:17

    @Cms:
    filmele americane se termina cu masinile politiei care vin in sir, nino-nino, mult dupa ce conflictul se incheie, iar eroul e plin de fracturi si de rani, dar e viu si se insoara cu femeia eroului negativ =))

  19. kilroy 11 July, 2011 at 16:28

    @Lecteriţa: In Romania, la sfarsit eroul va fi plin de facturi si de datorii. 🙂

  20. camionagiu 11 July, 2011 at 17:15

    Vezi ba Costine, fi-r-ar a focului de gena a pricinosului roman sa fie, ca sa n-o zica Jul pe aia cu aula sau cam asa ceva, la tuti fruti dai cu rosii in scriitori, dar la cel mai bun text aparut pe Daily Cotcodac intre orele 13 si 16 nimic, nicio reverenta, un like sau 7 de pe clone, nimic, nimic.

  21. costin 11 July, 2011 at 17:46

    La textele superbe rămân mut de uimire.

  22. N.A. 11 July, 2011 at 17:59

    Si acum sa ne relateze si Eftimie cum a fost cu Karolina Kurkova aia!

  23. camionagiu 11 July, 2011 at 18:04

    @costin: Atunci de ce vorbesti, ma, de ce strivesti corola ma dusman de clasa?!!!
    @N.A.: Kurkova i-a aruncat ciorapii pe fata de cum l-a vazut in pragul usii si i-a strigat cu patima:
    Fac orice, numai vorbeste-mi de Jul si Camionagiu! Cum sunt ei in realitate? Vreau sa simt legenda!

  24. dyers_eve 11 July, 2011 at 18:13

    Deci eu raman socat la auzul vestii ca DC mai foloseste trenurile sau avioanele altora. Pai eu stiam ca Julius are elicopter propriu. Si iaht. Si Rolls, sau parca Bentley.
    Sau ala era altul???!!!

  25. eftimie 11 July, 2011 at 18:25

    felix brunea fox.

  26. camionagiu 11 July, 2011 at 18:42

    @V3nt0R: a avut, ma, a avut zeci de poante numai una si una! Dar le-a scos Julius cu penseta, le-a smuls aripioarele colorate, le-a lasat sa alerge la el pe birou, apoi le-a infipt in ace si le-a dat foc de la bricheta lui de aur, razand sadic. Asta face cand se plictiseste ca nu-s texte bune pe blog.

  27. 4mall 11 July, 2011 at 18:48

    @eftimie: Lasa textele si raspunde-i lui N.A.: cum a fost cu Karolina?

  28. mifty 11 July, 2011 at 20:44

    da’ la ”infractoarea mov” n-ați comis, domnu’??? 😀

  29. Cms 11 July, 2011 at 21:32

    @kilroy: Dacă e spumă pe ecluză, precis e contaminare cu produse petroliere! 😉

    @camionagiu: Pe căldurile astea, sigur sunt fleaşcă amândoi.

    @Lecteriţa: Excepţia e Bruce Willis, care strigă după nevastă-sa, la fiecare final din “Die Hard”. Dar acela e totuşi un film de familie, de văzut duminică seara…

  30. MonicaS 11 July, 2011 at 22:08

    Totally like!

Leave a reply