Promo

Promo: aventuri la pescuit cu doctorul aventurier Şendroiu

Mâine dimineaţă, la cafea, puteţi citi în Daily Cotcodac despre extraordinarele aventuri la pescuit în Atlanticul de Sud ale doctorului Şendroiu! Chiar cu riscul să ne leşine toate cititoarele, să spunem că e vorba de pescuit la barracudă (Stephanie, eşti bine, da?).
Aşadar, nu pierdeţi ediţia de dimineaţă a blogului nostru, veţi afla cum se prinde o barracudă. De asemenea, dacă Radu Udrescu, îndrăgitul Eftimie şi Camionagiu ne vor face plăcerea să comenteze, vom afla şi cum se găteşte, cu ce vin se serveşte şi dacă poate fi zărită şi la ecluză, când ducem pionierul.

Share:

43 comments

  1. Tetelu 29 June, 2011 at 13:42

    Initial am crezut ca barracuda i-a muscat un deget domnului doctor Sendroiu dar dupa ce am marit poza am observat ca poarta niste manusi de sudura

  2. JULIUS 29 June, 2011 at 13:44

    @Tetelu: sunt manusi de sutura, nu de sudura.

  3. Stephanie 29 June, 2011 at 13:47

    @admin: bite me!
    Intreaba-l si pe Sendroiu, probabil o sa confirme ca nu sunt chiar asa usor de impresionat. Desi el a reusit sa ma impresioneze…dar asta e o alta poveste. ;;)

  4. Radu Udrescu 29 June, 2011 at 13:47

    Hmmm eu l-as face invelit in staniol dar musai legat cu lantu’ de tava! Ar merge si un sos de lamaie cu capere pe langa… 😀

  5. Tetelu 29 June, 2011 at 13:55

    La poza asta mergea si un concurs de mima, dar deh, daca nu va place traficul.

  6. camionagiu 29 June, 2011 at 14:11

    un supozitor numai bun pentru Base

  7. serban 29 June, 2011 at 14:13

    Abia aştept. Eu nici nu ştiam că baracuda se mănâncă. De câte ori am prins vreuna i-am dat-o motanului. Se joacă niţel cu ea, dar la sfârşit o lasă sub canapea, n-o mănâncă.

  8. eftimie 29 June, 2011 at 14:14

    @Radu Udrescu: Ce vă mai place să înveliţi totul în staniol bucatarilor! Eu i-aş scoate maţele, pus ceva ciuperci, lămâi, gogoşari, roşii şi orez în el, niscaiva mirodenii, pus într-o tigaie, două kile de vin peste şi la cuptor cu el.

    Să se desprinda carnea de pe os de bună voie mah!

  9. camionagiu 29 June, 2011 at 14:16

    @eftimie: Daca vad doua kile de vin sunt manga in 5 minute si vreau sa pup baracuda

  10. ela 29 June, 2011 at 14:21

    Multumim pt grija ce ne-o porti , Iulius esti ca o mama pt noi !:D:D:D

  11. silavaracald 29 June, 2011 at 14:21

    Sper că era foarte-foarte-foarte cald când pescuia dom’ doctor.
    Înțelegeți? Adică… foarte-foarte cald, bre! ;))

  12. ionut 29 June, 2011 at 14:28

    @eftimie: Sau la gratar (fara staniol) pusa apoi simplu pe farfurie langa ceva sparanghel pe plita, adaugat putin sos de ghimbir si ceva piper rosu pentru aroma si gust .

    Plus un vin alb, sec, rece cat sa se abureasca paharul de la caldura baracudei de langa 🙂

  13. Radu Udrescu 29 June, 2011 at 14:31

    @eftimie: De acord, dar tot trebuie sa-l acoperi cu ceva – recte staniol 😛

  14. aisha 29 June, 2011 at 14:38

    @ionut: Wow! Cat rafinament! Sunt impresionata realmente, mai ales de final.:)

  15. serban 29 June, 2011 at 14:47

    Aţi înnebunit cu reţetele astea comopolite.

    Borş de baracudă, cu ceapă, ardei gras, morcovi şi leuştean.

    Plachie de baracudă, cu ceapă, bulion şi boia dulce.

    Baracudă la proţap, cu mujdei şi ardei iute.

    Saramură de baracudă cu mămăligă.

    De-astea nu mai ştiţi?

  16. ionut 29 June, 2011 at 14:48

    @Radu Udrescu: Nu se poate si fara staniol daca nu il transezi inainte ?

    Banuiesc ca principalul impediment e de ordin estetic sa nu arate la sfarsit ca si cum ar fi fost jupuit.

  17. JULIUS 29 June, 2011 at 14:50

    @serban: cum adica “Saramură de baracudă cu mămăligă”? poate ai vrut sa spui “cu mămăliguţă“.

  18. Radu Udrescu 29 June, 2011 at 14:55

    @ionut: Vorbim de pestele la cuptor: se poate si fara staniol sau capac dar atunci trebuie sa-l stropesti din 5 in 5 minute cu sosul din tava ca altfel se usca sau se arde. De obicei cam orice faci la cuptor trebuie lasat in prima faza acoperit la temperatura mai scazuta (180 de grade sau chiar mai putin) ca sa se patrunda dupa care se descopera tava si se mai lasa 5-10 minute la foc mai iute (200-220 de grade) ca sa se rumeneasca.

  19. serban 29 June, 2011 at 14:57

    Ştiu, am greşit.

    Fripturică de văcuţă, sărmăluţe cu mămăliguţă, ficăţei la tigaie, cârnăciori la grătar, mititei, ciorbiţă de pui, ciupercuţe umplute…

    În România sunt apreciate miniaturile în bucătărie.

  20. Stephanie 29 June, 2011 at 14:59

    @serban: ciorbita de burtica???

  21. Cms 29 June, 2011 at 15:03

    @Stephanie: Şi cârnăciori la grătărel, ciorbiţă de puişori… =))

  22. serban 29 June, 2011 at 15:03

    @Stephanie:
    Merge înainte de Fudulici de berbecuţ.

  23. Savantu' 29 June, 2011 at 15:04

    Feliat baracuda, sare, piper, felii de usturoi, dat prin faina/pesmet si ou, tigaie cu ulei incins; apoi se haleste cu lamaie si linga un vin alb.
    Am mancat asa baracuda intr-o vacanta in P.ulau Tioman

  24. ionut 29 June, 2011 at 15:08

    @Radu Udrescu: Multumesc 🙂 Ai dreptate.

    Furat de peisajul descris de Eftimie nu am fost atent la un mic “detaliu” -si el tot in cuptor il baga :))

  25. Stephanie 29 June, 2011 at 15:09

    @serban: Asta tot nu e rau, pe vremea celuilalt dictator trona in geamul unei unitati de deservire a clasei muncitoare urmatorul anunt: ” Avem fudulii de vaca”. E clar ca anuntul “avem creier” nu-si avea locul. 🙂

  26. serban 29 June, 2011 at 15:13

    @Stephanie:
    Mi-ai adus aminte de un afiş pe care l-am văzut în copilărie în măcelărie. Era scris cu “chimic” pe o hârtie de ambalaj:
    “AVEM TESTICOLE”

  27. N.A. 29 June, 2011 at 15:18

    Mai, ce de gospodine pe blogul asta! =))

  28. aisha 29 June, 2011 at 15:19

    @Stephanie: Cum te-a impresionat Doc?
    Tell us, tell us!:P

  29. Dan Kulcsar 29 June, 2011 at 15:21

    Fripturiştilor! Lăsaţi peştele să trăiască! Huooooooooo!

  30. JULIUS 29 June, 2011 at 15:31

    @serban: pai ouă nu prea gaseai :))

  31. sebra 29 June, 2011 at 15:48

    Mă enervaţi cu gătitul ăsta.:-L

  32. sendroiu 29 June, 2011 at 15:50

    @serban: cu exceptie cefei de porc, pe care nu am intalnit-o nicaieri prezentata ca “Cefuţă de purcel” 😉
    @Radu Udrescu: @eftimie: mah, cu voi as putea deschide un restaurant pescaresc in Port Harcourt in care specialitatea casei ar fi “Barracuda romaneasca a la Brasov”, respectiv “Barracuda banatzeana” 😉
    Cred ca s-ar face ditamai coada de petroliere pe chei, in fatza carciumii (cum stau tirurile parcate linga gratarul ala de mici de pe Dealu Negru) 😉

  33. Radu Udrescu 29 June, 2011 at 15:53

    Doar atat mai zic: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=207909155912262&set=a.131356740234171.12921.100000795360463&type=1 😛

  34. sebra 29 June, 2011 at 15:56

    @Radu Udrescu:
    Doar atât îţi arăt 😀
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1969283599697&set=a.1881484964786.2111965.1471196838&type=1&theater

  35. serban 29 June, 2011 at 15:59

    @sendroiu:
    Nici ceapa, deşi are un diminutiv drăguţ.

  36. aisha 29 June, 2011 at 16:04

    “Chiar cu riscul să ne leşine toate cititoarele…“. Pai daca lesinam cine ne acorda asistenta de specialitate?(ca n-are niciun farmec sa lesinam asa inutil):))

  37. sendroiu 29 June, 2011 at 16:14

    @serban: corect, ceapa are un diminutiv simpatic, numai ca nu e pe gustul lui M3bis …

  38. Raluca 29 June, 2011 at 16:29

    Da; toata lumea din tara stie de micii de pe Dealu’ Negru? 😀

  39. pui de rocker 29 June, 2011 at 16:45

    Cine a mers cel putin o data dinspre R. Valcea spre Pitesti (sau invers), trebuie sa stie de Dealu’ Negru 😀

  40. Lecteriţa 29 June, 2011 at 18:27

    La cum arata baracuda la moaca, nu cred ca suporta diminutiv!
    Dupa dantura, cre’ ca e erbivora =)) Nu, doctore?
    Si trage la momeala din mamaliga cu visine.

  41. Cristi 29 June, 2011 at 20:41

    Barracuda e destul de agresivă, au fost cazuri când exmplare mari au atacat şi oameni.

  42. Cms 29 June, 2011 at 23:03

    @Cristi: Din fericire, acestea au fost cazuri izolate. Mult mai frecvent, exemplare mari şi mici de oameni au atacat barracudele.

  43. Raluca 30 June, 2011 at 01:13

    @pui de rocker: Pai da, ca si io tot in contextul asta am aflat. Desi mie nu mi s-au parut exceptionali. Mici ca toti micii.

Leave a reply