Postul nu e post destul

Portofelul, țigara și ardelenii

4mall

Obosit, supărat, lipsit de chef, şi cu mintea plină de gânduri/calcule/planuri, mă trezesc în faţa Hypermarketului. După o secundă de confuzie, îmi dau seama că într-adevăr acolo îmi ordonase nevasta doream să fiu şi dau să intru. Cu o ultimă fărâmă de conştiinţă de sine, îmi dau seama că o să am nevoie de cărucior, aşa că mă întorc să fac rost de unul. Preventiv, îmi pregătesc o monedă, ca totul să meargă cât mai repede, şi mă las din nou pradă gândurilor.


Uit unde mă duceam, aşa că mă trezesc la loc în faţa maşinii. Instinctiv dau să deschid uşa din telecomandă. Trag de mâner, dar în afară de faptul că mai aveam puţin şi îmi scrânteam încheietura, nu am nici o realizare. Mai apăs o data butonul, înjurând tehnologia, şi implicit, şi închiderea centralizată. Degeaba. Înjur sănătos în gând, după care ma liniştesc: cel mai probabil, telecomanda a rămas fără baterie, deci nu e nimic de reparat. Şi partea cea mai bună e că tocmai urma să intru în Hypermarket, unde e imposibil să nu găsesc baterii. Plec de lângă maşina liniştit.

Instantaneu îmi dau seama că nu am schimbat niciodata bateria aia, deci habar nu am ce fel de baterie să caut. Fac paşi mari, nervoşi, făcând un plan cât mai complex despre cum o să reuşesc să găsesc bateria care trebuie, fără să îşi dea seama toată lumea că nu ştiu de fapt ce caut. După câteva secunde de dezorientare, îmi dau seama că rezolvarea e simplă. Nu am de făcut decât să deschid telecomanda, să iau bateria terminată drept model, şi sa caut una similară.

Mă întorc la maşină, mulţumit de logica mea de oţel. Dau să deschid uşa, şi încheietura mea suferă al doilea şoc. Mă amuz în sinea mea de cât de aiurit pot să fiu: normal ca uşa e închisa, doar de aia m-am întors la maşină. Dar…dacă maşina e închisă, ce caut eu aici?
A, da, voiam să verific ce baterie are telecomada. Ca să fiu sigur că nu arunc banii aiurea, mai apăs o data butonul. Nimic. E clar, trebuie să deschid telecomanda. Pentru prima oară îmi arunc ochii pe ea, şi descopăr că eu de fapt încercam să deschid maşina cu moneda pe care o pregătisem pentru cărucior, şi pe care o strângeam în mână încă de atunci.

Oscilez. Nu sunt hotarât dacă să “mă râd”, sau dacă să mă enervez. Mă îndepărtez de maşină, încercând să mă decid. Pe drum, mă trăzneşte o idee. Dar dacă tot am stat langă uşă, de ce nu am încercat şi telecomanda adevarată? Că dacă am nevoie cu adevarat de baterie? Dau să mă întorc, dar mă răzgândesc în câteva secunde. Cât de mare să fie coincidenţa, să mi se termine bateria exact acum când am confundat moneda cu telecomanda? Şi-aşa, mi-e lene să mă întorc iar la maşină. Mă reîndrept cu faţa spre magazin. Dar dacă…? Hai măi, ce naiba, nici Murphy nu poate fi aşa crud! Dar la o adică, pot oricând să iau o baterie, aşa…de rezervă. Dar de care? Na, că până la urmă, tot trebuie să deschid telecomanda!

Ajuns iar in faţa intrarii în Hypermarket, bag mana în buzunar dupa telecomandă, şi ma panichez. Buzunarul e gol! Sângele rece intră imediat pe instalaţie şi mă calmează. Dacă e să fi cazut din greşeală, sigur s-a întamplat pe drumul dintre maşină şi intrare. Mă întorc, scrutând asfaltul cu ochi de vultur.

Toate simţurile mi se ascut simultan. Din fericire, revine şi memoria: normal că nu aveam cum să găsesc telecomanda în buzunarul ăla, că doar acolo ţin portofelul! Deja nu mă mai interesează părerea oamenilor din jur, aşa că îmi arborez un rânjet imens pe faţă şi mă întorc, a nu ştiu câta oară, spre intrarea în magazin. Rânjetul evolua. Exact în momentul în care se pregătea să se transfome într-un hohot de râs, am îngheţat: Dacă ăla era buzunarul cu portofelul, de ce dracu era gol? La fel de repede cum trece viaţa prin faţa ochilor celor care sunt aproape de moarte, aşa s-au perindat prin faţa ochilor mei toate documentele pe care le aveam în portofel şi pe care trebuia să le refac. Cât timp şi câţi bani urma să pierd! Doamne!
Groaza mi se întipărise pe chip. Plec alergând spre maşină, refacând traseul în minte. Deodata, mi-am dat seama: Portofelul era în maşină, pentru ca acolo îl lăsasem eu!

Mă liniştesc instant. Pun frână (daca eram în maşină, sigur ar fi ieşit cu scrâşnet de roţi) şi mă întorc spre intrarea în Hypermarket. Merg un pic, după care încep să îmi pun întrebări logice, de genul “Dacă nu ai portofel, cum mama naibii o să plateşti? Vrei să te faci de cacao?”. Fac stânga-mprejur şi mă duc a nu ştiu câta oară spre maşină. Testez telecomanda, care merge ca unsă. Găsesc portofelul acolo unde ştiam că îl lăsasem, şi mă relaxez. In sfârşit, toate au revenit la normal! Plec agale, spre magazin, minunându-mă cât de aiurit pot sa fiu! Mă hotărăsc să nu mă mai grăbesc, să le iau calm pe toate, şi sigur totul va merge şnur! Ajung în faţa uşii, relativ liniştit. Spun relativ, pentru că m-am enervat rapid când o tipă urâtă şi neatentă era să dea cu căruciorul peste mine. Tot răul spre bine, însă. Atâtea peripeţii, şi eu chiar nu înţelesesem nimic: tot nu aveam cărucior!

Repregătesc moneda, şi mă duc să fac rost de căruţ. De data asta reuşesc, dar cu costuri mari: Moralul meu fusese iremediabil zdruncinat. Simt cum mă apucă toţi dracii, fără un motiv evident, că doar toate se rezolvaseră. Ca să nu se vadă că fierb, îmi trag ochelarii de soare pe ochi. La urma urmei, la ora 8 seara nu e întuneric de tot!

Înjur, în gând, mai rău ca un birjar! Mă simt cuprins de o furie inexplicabilă, dar nu schiţez un gest care să o reprime. Şi exact atunci, soarta îmi scoase în cale specimenul pe care să mă răzbun. Toată ura mea s-a revărsat pe idiotul care, coincidenţă sau nu, se îndrepta nepăsător, cu căruciorul spre mine. De parcă nu mă enervase destul urâta de mai devreme!
Hotarât să mă descarc, îmi iau inima in dinţi! Muci îl fac pe dobitoc! Dacă e fraier şi nu se uită pe unde merge nici eu nu mă dau la o parte! La o adică, nu sunt chiar micuţ! Ba dimpotrivă! O să trec peste el, ca trenul peste un fulg de pasăre! Idiotul se apropia vertiginos! Îmi încordez toţi muşchii asupra cărora am control, îmi încleştez mâna pe mânerul de la căruţ, şi mă pregătesc de impact! Să vezi ce-o să se mai mire cretinul! Şi dacă nu îşi cere scuze, mă iau şi de el!! Gata, acum se întâmplă! 3…2…1…
În loc să dau cu caruciorul peste nesimţit, să îl fac poster pe podeaua Hypermarketului, mă trezesc că în faţa mea se deschide uşa de la intrare, cu fotocelula şi OGLINDĂ. Îmi fac, cu ocazia asta, o intrare triumfală, în viteză.
După ce îmi trece avântul, încep să aud diverse comentarii în jurul meu, de genul “tipul ăsta cu ochelarii de soare pe nas cred ca e nebun! Tu-l vezi cum face?” sau “băi, ăsta nu e agariciul ăla de îmi ziceai tu că se învartea ca titirezul prin parcare?”. Nu vreau să mă enervez mai tare decât eram deja, aşa că nu reacţionez în nici un fel. Deodată, aud o voce blondă vobind în dulcele grai ardelenesc: No, chelu’ ăsta-i praf! Da’ măcar are ochelari faini!… De data asta aş fi reacţionat, numai că nu ştiam exact cum…

Cumpăr repede ce am nevoie. Nu sunt convins că am luat tot, şi nici măcar că am luat ce trebuie, dar nu mai am de gând să petrec mult timp aici. Plătesc şi plec. Pe drum spre maşină mă săgetează un gand: am luat restul? Dă-l naibii de rest, vreau să ajung cât mai departe, cât mai repede.
Ajuns în faţa casei, mă apucă remuşcările. Ok, e simplu de zis, dă-l naibii de rest, dar pâna la urmă ce hârtie i-am dat? De 50 sau de 100? Că dacă e sa fiu sincer, restul nu era aşa de colea. Petrec cel puţin 5 minute în maşină, în faţa porţii, încercând să rememorez factura. După cum era normal, nu reuşesc. Ce fraier sunt! De ce să îmi stresez neuronii când pot să merg direct la sursă? Mă apuc să caut febril factura. Culmea, o găsesc. Se demonstrează că, de fapt, plătisem cu cardul, deci nu aveam ce rest să primesc. Mă linistesc, trag aer în piept, şi cobor din maşină.
Stresul e prea mare, aşa că dau sa îmi aprind o ţigară. Scot pachetul, bag ţigarea în gură, dar nu găsesc bricheta. Mă scormonesc prin buzunare, dar nimic. Oi fi lăsat-o în maşina. Dau să ma întorc, dar mă opresc imediat. IAR?? Nu, totul se termină aici! Intru în casă.

Mă întampină nevastă-mea:
– Dragă, ce ţi-a luat aşa mult? Ai mai oprit pe undeva?
– Iubita mea, era o coadă…

Share:

68 comments

  1. Dan1 9 June, 2011 at 15:33

    Stiam eu un banc pe tema asta, da’ tre’ sa-l caut! :))

  2. paulyluca 9 June, 2011 at 15:42

    Frumooos articol. @Eftimie, ia exemplu 🙂

  3. Serban 9 June, 2011 at 15:45

    Ce zi!!
    Şi Pircă, şi 4mall!
    Şi texte.

  4. Dan1 9 June, 2011 at 15:47

    @Serban: Si Alice Cooper! :))

  5. camionagiu 9 June, 2011 at 15:47

    4mall, doresc sa fiu alaturi de tine cu o imbarbatare:

    E ABIA A DOUA ZI IN CARE NU E JULIUS AICI, SA BAGE RIGOAREA IN NOI!

  6. RoseN 9 June, 2011 at 15:57

    Eiii, mai uita omul 😀

    Intr-o zi, dupa o calatorie lunga si grea, un uituc a vazut un parau. Si-a scos hainele ca sa se arunce in apa limpede si le-a agatat de creanga unui copac.
    Cand a iesit din apa, gol pusca, s-a uitat la haine si s-a gandit:
    – Ia te uita! Cineva si-a uitat hainele si palaria! Am sa le iau eu!
    S-a imbracat, si-a pus palaria pe cap, s-a incaltat si si-a vazut de drum, multumit.

  7. Serban 9 June, 2011 at 16:01

    @RoseN:
    Nesimţitul!
    Săracu celălalt a rămas în pielea goală…

  8. Dan1 9 June, 2011 at 16:03

    @RoseN: Eu stiam ceva similar dar în versuri. Mi-e cam rusine sa spun aici! :))
    @Serban: Si fara cal! =))

  9. camionagiu 9 June, 2011 at 16:03

    asta a facut presiunea lui Julius din noi! Eu ma uit la plecare daca am inchis gazul, si cum ies din bloc, flacara de la ochiul mare incepe sa-mi palpaie in cap. Pot sa jur ca am lasat gazul aprins. Si ma intorc. Degeaba.

  10. Serban 9 June, 2011 at 16:07

    @camionagiu:
    Păi şi nu te-ai învăţat minte? Lasă-l deschis.

  11. Mortyse 9 June, 2011 at 16:07

    Duamne, ce praf esti! Si mie imi pareai un tip asa de sec si cu picioarele pe pamant si cu capul pe umeri!!! =)) Ioi, tu, zi drept, erai rupt de mahmureala!

  12. Dan 9 June, 2011 at 16:11

    Epic.

  13. andryusha 9 June, 2011 at 16:14

    Altfel, eşti un tip calm. Totul e să nu te dai jos din pat, nu-i aşa?…
    =)) =)) =))

  14. ela 9 June, 2011 at 16:18

    Sa vina Dr Sendroiu !

  15. warlock 9 June, 2011 at 16:21

    Am avut si eu momente de asta … bine ca m-am abtinut sa nu ma iau de vanzatoare : http://blog.warlock.ro/2008/09/23/ameteala-totala/

  16. Mortyse 9 June, 2011 at 16:27

    Cand am citit inceputul textului, m-am gandit ca te-ai luat de alta masina si ma asteptam la scena in care te salta politia!
    Eu am iesit cu niste colegi de serviciu in pauza de masa. La intoarcere, eu, mai sprintena, inaintea tuturor in parcare, il aud pe colegul cu masina ca a actionat telecomanda si deci a deschis masina, apuc cu nadejde de portiera, deschid, sar in masina si… ma uit stupefiata la cei trei tipi blonzi, care se uitau si mai stupefiati la mine. Cu demarajul tremurat baigui “Aaaaa-aaa, ma scuzati, am gresit masina!” si dau sa ies. Ei, si mai stupefiati, la care cel de pe scaunul din spate ma ia usor de brat si balbaie la randul lui “Eee-e-enschuldigung?…”
    Nimerisem singurii nemti din Iasi care nu stiau boaba de engleza si care se si ratacisera si acum trageau de noi sa le explicam eine-kleine-littl-sumthing. Bineinteles, colegii mei de serviciu erau pe jumatate lesinati de ras cand s-a terminat toata tarasenia, mai putin soferul, care mormaia printre ha-ha-ituri “Asa, deci, nu ti-a placut Opelul meu vehi si amarat! Ti-a trebuit sa te sui in ditamai Lexusul!”

  17. 4mall 9 June, 2011 at 16:30

    @Serban: Culmea, nu? 😀
    @camionagiu: Fratele meu alb, pentru cuvintele astea meriti o naveta de bere (pe care o s-o dea Efu)
    @Mortyse: Daca imi povesteai chestia asta dinainte, scoteam un articolas frumusel din ea :))

  18. Dan1 9 June, 2011 at 16:30

    @Mortyse: Era Lexusul Camionagiului precis! :))

  19. 4mall 9 June, 2011 at 16:32

    @andryusha: O sa vezi intr-un articol viitor ce mi se intampla cand ma dau jos din pat…

  20. Mortyse 9 June, 2011 at 16:35

    Camionagiu tine nemti dezorientati in Lexusul lui?

  21. ela 9 June, 2011 at 16:36

    @4mall: scrie tot ce-ti trece prin minte , ca altfel uiti ….:D

  22. Mortyse 9 June, 2011 at 16:38

    4mall, daca eram autor DC, faceam si io un text frumos. Asa, mai trollez si eu ca RoseN cu bancurile ei, sa distragem atentia de la textul initial.

  23. 4mall 9 June, 2011 at 16:39

    @ela: Tin sa-ti raspund ca…despre ce vorbeam?…Cine sunt ?

  24. Mortyse 9 June, 2011 at 16:42

    ela, urmatorul articol o sa fie lista de cumparaturi a lui 4mall, despre care va marturisi ca este lista de Paste, de care a uitat unde a pus-o, apoi a gasit-o de Craciun si-a urmat-o intocmai, caci pe aia de Craciun a uitat-o in masina.

  25. dana 9 June, 2011 at 16:42

    @4mall
    Experienta ta seamana cu bancul asta:

    Care sunt etapele premergatoare senilitatii?

    1. intri la toaleta, iti faci treburile si uiti sa tragi apa
    2. intri la baie … si uiti de ce ai intrat
    3. intri la baie, iti faci treburile , tragi si apa, si… constati ca ai uitat sa iti dai jos pantalonii ! =))

  26. andryusha 9 June, 2011 at 16:53

    @4mall:
    Bre, numai să nu te enervezi… Sau să nu mai ştii de ce te-ai dat jos din pat… =))

  27. Insignifianta 9 June, 2011 at 16:53

    Sa zici mersi ca n-ai gasit bricheta! :)) Sigur ai fi aprins tigara la capatul cu filtru! 😉

  28. ela 9 June, 2011 at 17:14

    @4mall: esti fomoll-ul nostru preferat !

  29. ela 9 June, 2011 at 17:15

    @Mortyse: daca are ce-i trebuie pt salata de boeuf , restu’ nu mai conteaza !

  30. Mortyse 9 June, 2011 at 17:20

    @ela: si-i ajung numai masline pentru ornat! Asa sigur ii va ramane salata pana la Pastele urmator!!! =))

  31. Ciprian 9 June, 2011 at 17:23

    @4mall Nu esti tu autorul care trebuia sa plece cu sotia la maternitate, dar ai uitat-o acasa? =))

  32. Mortyse 9 June, 2011 at 17:26

    Foarte off topic: eu vad ca multa lume se plange pe aici ca e moldovean/ca. Pai, cati sunteti din Iasi? Nu ne cunoastem la o bere intr- o zi cu soare?

  33. V3nt0R 9 June, 2011 at 17:26

    Azi de ziua mea, au scris si Pirca, si 4mall. Iar asta e unul dintre cele mai tari texte din istoria site-ului.

    Mersi ! :X .

  34. Mortyse 9 June, 2011 at 17:28

    La multi ani frumosi, juniorule!

  35. aisha 9 June, 2011 at 17:28

    @V3nt0R: LMA!

  36. ela 9 June, 2011 at 17:28

    @Mortyse: eu zic sa nu ridem , ca asta e boala care se ia …:)

  37. Ciprian 9 June, 2011 at 17:29

    @Mortyse: Dacă nu vine și Julius tot degeaba, cu Pircă se poate aranja mai ușor.
    @V3ntOR La mulți ani, piciule! Să papi tot și să nu asculți de părinți.

  38. Mortyse 9 June, 2011 at 17:29

    ela, la ce boala te referi?

  39. aisha 9 June, 2011 at 17:30

    @Mortyse& @aisha: Bai, ce viteza de reactie! Parca l-am fi adoptat pe V3nt0R!

  40. ela 9 June, 2011 at 17:30

    @V3nt0R: la multi ani !:D

  41. Mortyse 9 June, 2011 at 17:33

    Ciprian, (cu riscul de a vedea spamul saptamana viitoare) tu nu vezi ce bine ne descurcam si fara Julius?

  42. Rushenne 9 June, 2011 at 17:35

    @Ciprian: Eu cred ca de atunci trebuia sa inceapa sa-si faca griji … 😛
    @V3nt0R: La Multi Ani si sa ai parte de tot ce iti doresti! 🙂
    @Mortyse: Nu te vad bine cand se intoarce mogulul … 😀

  43. Ciprian 9 June, 2011 at 17:40

    @Rushenne: Aldehida probabil e multumită ca are un sot care ii uita toate toanele, care uita cati bani are pe card, care uita sa deschida tv-ul să se uite la meci.

  44. andryusha 9 June, 2011 at 17:50

    @V3nt0R:
    La mulţi ani! Vezi că după o anumită vârstă trebuie să te menajezi, să nu mai pierzi nopţile pe bloguri, să mânânci numai pe bază de Omega 3, etc. Aşa, cam de pe la 17 ani, trebuie omul să înceapă să se îngrijească… =)) =))

  45. Ciprian 9 June, 2011 at 17:54

    @V3ntOR La urările de mai sus primește și un sincer “Hai Dinamo!”

  46. Ina_adevarata 9 June, 2011 at 17:56

    Ventore, Faraoane, crescusi cu Daily Cotcodac.
    LMAMAI! (adica: La multi ani, mai!)

  47. ela 9 June, 2011 at 18:05

    @Mortyse: cum se numeste deja , boala aia de uiti tot ? Na , ca ma molipsi si io 😀

  48. Mortyse 9 June, 2011 at 18:09

    ela, eu aiurita sunt, dupa cum se poate vedea si din povestioara cu Lexusul. Uituca, mai putin.

  49. Insignifianta 9 June, 2011 at 18:13

    @V3nt0R:
    Hai, La mulţi ani!, bre! 🙂
    Cu urările ce vor urma, trece (siiigur!) acest post de 200 de comentarii!
    Şi azi îţi dau voie să le închizi tu!
    =))

    P.S. Deşi meritul e al lui 4mall! 😉

  50. V3nt0R 9 June, 2011 at 18:35

    ^:)^ Sarutmana tuturor.

  51. Cougar 9 June, 2011 at 18:41

    n-am prins momentul în care ai găsit telecomanda.

  52. aisha 9 June, 2011 at 18:45

    Sinceritatea lui 4mall e ravisanta : ”Iubita mea, era o coadă…”!:))
    Dar de cand e 4mall ardelean?
    Si, firesc, intrebarea nr.2: Toti barbatii sunt la fel de onesti ca eroul nostru din povestire sau e doar o caracteristica a ardelenilor?
    Scuzele inventate au si ele farmecul lor in functie de imaginatia celui care le fabrica. =))

  53. 4mall 9 June, 2011 at 18:57

    @V3ntor: La multi ani, bre!
    @aisha: Sunt nascut si crescut in Cta, dar totusi stiu sa injur in ardeleneste!

  54. aisha 9 June, 2011 at 19:07

    @4mall: =)) Adica in limba latina?=))
    Ca are M3bis instalate niste filtre! Nu cred ca poti sa-ti demonstrezi talentele!
    Eu o sa-l rog pe andryusha sa-mi traduca!:))

  55. Insignifianta 9 June, 2011 at 19:14

    @aisha: Sa zici mersi daca nu-ti tranteste 4mall un “Hai, sictir!”. Da’, unu’, d-ala, adevarat, in limba olteneste ardeleneste! =))

  56. aisha 9 June, 2011 at 19:33

    @Insignifianta: Shukran habibi!:D
    4mall e foarte manierat si galant, ca toti cititorii DC, de altfel! N-ar rosti el asa ceva in vecii vecilor!
    p.s. Tie iti cam lipseste expresia aia “Hai,…., habibi!”, mi se pare mie!:))
    Ca altfel, n-ai invoca-o!(sau profera-o)=))
    “Judeci!“

  57. aisha 9 June, 2011 at 19:41

    @Insignifianta: Din cauza ta, numai din cauza ta, am uitat ca 4mall nu-i un simplu cititor, ci e ditamai Autorul!=))
    p.s. Stimate 4mall, scuzati confuzia!Insignifianta e de vina!:))

  58. 4mall 9 June, 2011 at 20:04

    @aisha: Asa, asa! Preamariti-ma! Stimati-ma! Adulati-ma! Ma rog, faceti-mi acum ce e de facut, ca dupa aia iar vine Julius si mi se termina momentul de glorie :))

  59. Adriana Popescu 9 June, 2011 at 21:57

    @4mall: Daca pe strazile din Constanta, vezi o doamna distinsa care vorbeste cu accent ardelenesc, sa spui frumos: “Saru’ mana, mama lu’ Adriana Metalista!” :))

  60. sebra 9 June, 2011 at 22:35

    Cumpărăturile le-ai luat sau le-ai uitat în coş? :))

  61. Dan1 9 June, 2011 at 22:59

    @V3nt0R: V3nt0R3, sa cresti mare frate, la multi ani! :)) (asta e semnatura mea)

  62. Serban 9 June, 2011 at 23:07

    @V3nt0R: Îţi urez aşa cum îmi zicea tataia:
    – Să trăieşti, nepoate, să te văd bătrân!

  63. Serban 9 June, 2011 at 23:20

    @Dan1:
    Toată lumea îţi ştie semnătura. Şi majoritatea ţi-o falsifică fără efort. :))

  64. 4mall 9 June, 2011 at 23:25

    @Adriana Popescu: No, ase o sa fac!
    @sebra: Cred ca le-am luat! Sau…

  65. Insignifianta 10 June, 2011 at 01:24

    @4mall: Am io bricheta, in caz ca nu o mai gasesti sau ai pierdut-o sau…mai stiu eu ce. Mai am si o tigara, daca e de nu-ti mai gasesti pachetu’ sau tocmai ce te-ai lasat de fumat sau o duci prost cu banii sau mai stiu eu ce…! =))
    Ca am mai vazut cazuri si le-am ajutat, intotdeauna. Si ele, pe mine. Mai, intotdeauna.

  66. Adriana Popescu 10 June, 2011 at 03:50

    @4mall: “No, amu! No, ase!” Deci cum naiba de nu stii formulele magice? =)) Da’ esti constient ca asta-i vorba moroseneasca, da? 😛

  67. 4mall 10 June, 2011 at 19:09

    @Adriana Popescu: Nu mi-s pui ghe morosan, doar retin sunete, ca papagalu’, si apoi le reproduc!

  68. Gabitzmic 7 December, 2011 at 10:06

    :)) deci, da ! Duamneee, ce de bani as face io cu tine !:))

Leave a reply