Postul nu e post destul

Iubiţi ca câinii vagabonzi

Adrian Călăraşu

Nu mai înţeleg nimic din procesul ăsta de sterilizare a câinilor comunitari; tocmai am văzut doi din miliardul de maidanezi, îmbârligaţi, unul peste altul, amândoi cu cercel în ureche!

În primă fază am crezut că pur şi simplu sunt lăsaţi fără podoabele bărbăţiei masculine în procesul de control, dar am înţeles apoi că cică metoda ar fi considerată barbară, că inumană nu pot să zic. Mă rog, spune-i asta veterinarului de la bunică-miu din sat, ăla care vine să culeagă fudulii de porc, sunt curios el ce părere ar avea despre această barbarie care l-ar lasă fără loc de muncă. Şi, implicit, fără cină.

Apoi am înţeles că e vorba de un soi de vasectomie la câini; cam aşa cum îşi fac părinţii care, sătui de plozi nerozi, se jură că nu mai fac în veci alţii şi îşi fac deviaţia respectivă. Asta ar explica parţial pofta neschimbată a patrupedelor pentru multiplicare, dar ar lasă aceeaşi întrebare în legătură cu numărul lor crescând. Pentru că atâta timp cât dulăii nu au învăţat să facă reverse engineering, administrându-şi singuri un bypass la vasectomie, singura explicaţie ar fi că nu primesc nici măcar vasectomie la centrele de sterilizare, ci cel mult o educaţie sexuală sumară, din care nu înţeleg nimic. La fel ca vecinii mei de scară, veniţi din Giurgiu şi rugaţi de nenumărate ori a se supune regulilor unei convieţuiri în comuniune – şi ei fac foarte mulţi copii, la fel ca maidanezii, doar că şi ceva mai multă mizerie şi gălăgie decât aceştia.

„Nu ştim, dom’le, noi le-am explicat, le-am zis să nu mai facă atâţia pui, dar dacă n-au băgat la cap….” – ar fi, probabil, replica celor plătiţi să intervină oportun în procesul de planning familial al concitadinilor noştri canini.

Aa, uitasem să semnalez faptul că m-am întors din nou la subiectul cu câinii, că sunt mai drăguţi, mai ales când sunt miiiiiici!

Share:

27 comments

  1. aisha 13 May, 2011 at 12:28

    gluma e in titlul textului!

  2. ramona 13 May, 2011 at 12:35

    Trebuia sa rad, sau ce?

  3. JULIUS 13 May, 2011 at 12:35

    umorul fin nu e pentru voi. Camionagiuuuuu!

  4. Lecteriţa 13 May, 2011 at 12:41

    Uite ca si la bloc se invecineaza Calarasiul cu Giurgiul! Nţ,nţ,nţ, peste tot e numa’ geopolitică!
    Da’ de unde vine expresia aia “latră câinii-n Giurgiu” ?

  5. Oana 13 May, 2011 at 12:42

    N-au inteles chiar nimic. Au aflat ca unul dintre beneficiile de-a face sex e acela ca ajuta la gandirea pozitiva, eliminand stresul aparut in situatiile in care dau cu ochii de cate o haita de oameni. In momentele respective, nu mai murmura speriati “Bai,iar ne omoara astia!”, ci “Hai,frate,ca azi fug mai repede decat ei!”.

  6. RoseN 13 May, 2011 at 12:42

    Aha, deci asta e gluma =)) =)) =))
    se pune c-am ras??

  7. aisha 13 May, 2011 at 12:46

    citat din text….atâta timp cât dulăii nu au învăţat să facă reverse engineering, administrându-şi singuri un bypass la vasectomie, singura explicaţie ar fi că nu primesc nici măcar vasectomie la centrele de sterilizare, ci cel mult o educaţie sexuală sumară, din care nu înţeleg nimic….

    pai daca n-au subtitrare in limbaj canin, cum sa priceapa?
    latra ca si caini in Giurgiu!

    @ramona: ai nevoie de traducere, cumva?:D

  8. aisha 13 May, 2011 at 12:48

    @Lecteriţa: cainii mei au inghitit un i!
    vad ca toata lumea stie expresia aia celebra!
    p.s. blogul e bine?

  9. RoseN 13 May, 2011 at 12:52

    Hai cu ceva mai de actualitate 😀

    Fiscalitate:
    Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: “Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”.
    Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. “Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: “Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: “Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”.
    Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: “Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la
    rost: “Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
    Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: “Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: “M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”.
    Stolnicul – repede la paharnic: “Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul
    sfetnic: “Iată, cei patru galbeni
    mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: “Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
    Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: “Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

  10. Lecteriţa 13 May, 2011 at 12:53

    @aisha:
    Pe la noi circula in context amenintator: iti dau una de auzi cainii in Giurgiu! Nu stiu daca era o chestie terapeutica, adica iti desfunda urechile.
    Blogul e ca dracu, toti de pe blogspot am luat-o, dar ne revenim noi din pumni!

  11. aisha 13 May, 2011 at 12:57

    @RoseN: circuitul galbenilor si natura umana!
    @JULIUS: sa stii ca noi am ras!
    foarte reusita expresia “procesul de planning familial al concitadinilor noştri canini.“ !

  12. Lecteriţa 13 May, 2011 at 13:13

    @aisha:
    Io cre’ ca postarea asta e cu pilde:
    Nu conteaza ca nu mai ai cu ce, bine ca ai unde si cu cine!

  13. warlock 13 May, 2011 at 13:21

    Bre … voi ati pierdut contextul … cainii au fost educati sa foloseasca prezervative.
    Ia spune sincer … ai verificat cainele sa vezi ca si-a rulat bine prezervativul? 😛

  14. aisha 13 May, 2011 at 13:23

    @Lecteriţa: …sa te plimbi, nu?:D
    dar Adrian Calarasu chiar indrageste( bine termenul s-ar fi asortat muuult mai bine cu Eftimie) subiectele cu maidanezi?! sper ca afectiunea e reciproca!:D

  15. Ciprian 13 May, 2011 at 13:24

    @LaptaritaLecterita 😛 Auzisem pe la tv un actor, nu mai retin exact cine, povestea ca vorba asta e de pe la 1500, in Giurgiu isi abandonau oamenii cainii inainte de a trece Dunarea si mult mai tarziu cica erau incarcati cainii din tara, din Bucuresti in vagoane si eliberati la capat de linie, la Giurgiu.

    Acum trebuia sa vina Pirca sa ne spuna povestea.

  16. Lecteriţa 13 May, 2011 at 13:30

    @Ciprian:
    =))

  17. Dan1 13 May, 2011 at 13:34

    @Ciprian: Acu’ ar fi cazu’ iar sa-i duca la Giurgiu pe toti! Cu vagonu’! :))

  18. Leo 13 May, 2011 at 13:53

    În perioada în care Giurgiu a fost kaza turcească, turmele de oi prin care se platea tributul erau trecute la sudul Dunării, iar câinii care însoţeau turmele rămâneau în Giurgiu. De atunci latră câinii în Giurgiu.

  19. dc 13 May, 2011 at 14:01

    @Calarasu: Ai umblat in haita cu Eftimie in ultimele zile sau e luna cainilor vagabonzi? Ca prea ati avut aventuri si revelatii similare asa deodata 😀

  20. sendroiu 13 May, 2011 at 14:12

    si, in plus, maidanezii sterilizati ar trebui sa latre mai subtire, nu?

  21. Cms 13 May, 2011 at 14:38

    @Adrian Călăraşu: Dacă ai văzut doi câini “îmbârligaţi, unul peste altul, amândoi cu cercel în ureche“, înseamnă că au primit cea mai modernă educaţie sexuală. Cea cu “e la modă să fii gay”. Până la urmă are acelaşi efect ca şi sterilizarea, nu?

  22. dirijer 13 May, 2011 at 14:48

    Asta e un fel de ” iubiti si romii vagabonzi” Astept si legea sterilizarii tiganiilor…serios acuma

  23. ionut 13 May, 2011 at 14:59

    @RoseN: nu da idei :)) acum ca in sfarsit avem glume…:))

  24. Dan1 13 May, 2011 at 17:03

    @sendroiu: Da, cam ca nişte ţânţari! =))

  25. Constantin 13 May, 2011 at 17:36

    @dirijer:
    astept si eu o lege, aia prin care sa-i sterilizeze pe rasisti.

  26. Gigi 13 May, 2011 at 18:35

    @Constantin: şi eu aştept o lege, toţi extremiştii să fie puşi la zid şi împuşcaţi.

  27. Che Guevara 19 May, 2011 at 00:50

    Eu nu astept nici o lege. E ceva rau in asta?

Leave a reply