Postul nu e post destul

Torque. Romanian torque

Andryusha

Când şi-a ales maşina, a acţionat cu extremă prudenţă, aşa cum face, de altfel, în toate problemele majore ale vieţii. Cei care-l cunosc mai bine ar jura că până şi naşterea lui în România a avut loc în urma unei profunde chibzuinţe. Parcă-l auzi:

– Măi, ştiu şi eu? Ar fi bine în State, nu zic, dar trebuie să munceşti, să fii tot timpul atent, să nu-ţi pierzi job-ul, că americanca, dacă se-ntâmplă ceva, a plecat scurt la maică-sa şi te lasă singur, şomer, între două vârste, să dormi pe cartoane şi să te-ncălzeşti la tomberon… În Europa Occidentală iarăşi, o fi bine, da’ ăia îs cu nasul pe sus, au tot felul de idei ciudate, nu prea te simţi în largul tău pe-acolo. La ruşi îi frig, cu japonezii pas de te poţi înţelege, iar în Africa… e sărăcie mare, dom’le, nu glumă!… Mai bine la Românica: tragi de un servici – ei se fac că te plătesc, tu te faci că munceşti, în week-end o mai tai la mama, la ţară, mai iei o găină, mai un vin… Ş-apoi şi sărbătorile-s mai faine, la noi. E mai bine aşa: un trai de mijloc, nici prea-prea nici foarte-foarte, că viaţa-i scurtă, n-are rost să te omori prea tare cu munca, da’ nici să crapi de foame, he-he…

Aşa a chibzuit şi când a fost cu Loganu’. I-a trebuit mult să se hotărască, dar, în final, raţiunea lui sănătoasă a triumfat. Calculul său a fost simplu ca principiu, dar, în acelaşi timp, extrem de întortocheat, ca tot ceea ce-l reprezintă.

În primul rând – asta o ştie cel mai bine – nu preţul e cel mai important. Dacă trebuie, mai pui o mie-două de euro în plus, nu asta-i problema, dar nici să arunci cu banii, aşa, pe toate mofturile pe care, poate, n-ai să le foloseşti niciodată. Între berlină şi MCV nu i-a trebuit (foarte) mult timp să se decidă: MCV-ul îi practic, nu-i vorbă, da’ prea-i mare pentru oraş. Apoi, are familie mică: el, soţia, un copil şi mama-soacră. Ce să facă el cu MCV-ul? De mutat de unde stă acum nu se mai mută (de i-ar da Cel de Sus sănătate să poată duce rata de la apartament, darmite să se mai mute…). În concedii prea îndelungate sau prea îndepărtate nu se duce că, deh, de unde bani?… Aşa că, a hotărât: berlină!

Apoi a urmat chibzuiala în privinţa culorilor: albul e bun, că-i cel mai ieftin. Se-ntâmplă ceva, îl vopseşti imediat. Pe de altă parte, pe alb se cunoaşte cel mai bine murdăria, plus că dacă apucă să intre rugina… O culoare metalizată e mai plăcută, da-i şi mai scumpă. Dacă ţi-o mai şi zgârie unu’ – că lumea-i rea, dom’le, nu-i ca odată! – nu te doare mai tare sufletu’? Te doare. Până la urmă, s-a decis: bleumarin! Adică albastru închis. E mai bine.

Cea mai mare bătaie de cap a fost, desigur, cu motorizarea. Ca să n-o mai lungim, spunem doar atât: 1.2 litri, 16 valve, 75 de cai. E mai economic, mai ieftin, mai uşor de întreţinut. Iar el circulă destul de puţin, mai mult cu mama-soacră, la piaţă, că nevasta şi copilul merg aproape, în cartier, la servici şi la şcoală. Opţionale prea multe n-a băgat, că nu are nevoie: servodirecţie şi ABS, atât. Aerul condiţionat, geamurile electrice şi airbag-ul îs mofturi. Pentru ăia care nu ştiu să conducă, ori îs prea imprudenţi. Nu-i cazul lui.

Şi-ar fi pus şi portbagaj deasupra, că mai cari una-alta, dar erau la pachet cu proiectoarele de ceaţă şi mai costau vreo două sute… Nu s-ar fi zgârcit, dar nici aşa, să arunce banii pe fereastră pe toate prostiile! În schimb, şi-a pus casetofon cu MP3. Nu de fabrică, că preţul era nesimţit, ci din talcioc şi i l-a potrivit văru’ Nae, care are şi el Logan, da’ MCV. Mă rog, treaba lui!

Acum îi cel mai fericit când circulă prin oraş, cu maşina. Motorul, franţuzesc, trage de rupe. Deşi maşina-i lătuţă, el se bagă şi-n gaură de şarpe cu ea. Când i se pune pata… ehe! Nimeni nu-i mai tare ca el. S-a pus cu Skode, Renault-uri, Hyundai-uri… niciuna nu-i stă în faţă! Un singur regret are: pietonii. Dacă ar fi şi ei mai discplinaţi, să-nţeleagă că nici şoferu’ nu-i Superman…

– Te mai uiţi şi tu, nene – obişnuieşte să spună – nu sari aşa, ca descreieratul în faţa maşinii. Ce dacă-i zebră? Te uiţi înainte de-a păşi, că viaţa-i una…

Şi nu-i mai place că oamenii, românii noştri, adică, nu prea ţin cu marca naţională… Chiar ieri, de pildă: concura cu unu’ c-o Octavie argintie, bară la bară, ca nebunii. Când se băga unul în faţă, când celălalt. Au apelat la toate trucurile posibile: intrat în intersecţie pe galben, flashuri la fraieri, să se dea la o parte, claxoane, frâne, scârţâit de roţi… într-un cuvânt, totul!

Până la urmă, la o trecere de pietoni, i-a făcut unul bucata: s-a băgat să traverseze şi-a trebuit să oprească. El, că ăla cu Octavia era pe banda a doua şi-a plecat ca din praştie. Atunci s-a enervat abia, rău de tot.

– Dacă nici noi, românii, nu ne mai ajutăm între noi…, i-a scăpat, în timp ce privea cu ochii înceţoşaţi dâra de fum lăsată de celălalt. De-aici se strică toate!

Share:

83 comments

 1. Ferdinand 2 April, 2011 at 11:17

  🙂

 2. Jumbo 2 April, 2011 at 11:29

  Postul asta este reclama “dosita” la Škoda, respectiv VW. Andryusha era in Octavia aia care i-a dat fum in nas la nenea. A castigat cursa cu Loganul, a postat pe DC povestea si capata si el un CD cu mp3 de la reprezentanta. Acum te-am dat de gol sau mai binem zis te-am ajutat romaneste.

 3. camionagiu 2 April, 2011 at 11:32

  iar va luati de mine ma si de Loganu meu? Ce, eu nu vreau sa bag o Jetta? Sau un Passat CC?
  Ziceti-i lu’ Mogulu, ca el bea coniac de 2000 de euro paharu si se plange de criza.

  Da cu aia cu fara aer n-ai nimerit-o. Taranii isi iau doar cu aer, ca in rest de abs n-au nevoie ca-s experimentati si au inceput pe Dacia 1310, iar servo e moft, doar ai biceps. Deci sa inteleg ca ai vazut filmul asta cu tiganeala mea, da?

 4. yeonsaeng 2 April, 2011 at 11:53

  parca am recitit Hagi Tudose..acelasi stil:)

 5. clara 2 April, 2011 at 12:00

  este absolut induiosatoare aceasta nevoie a barbatului de a se identifica cu masina lui. vine din vremurile trecute, cu omul si calul, uniti pe campul de batalie, in primejdie sau la drum lung. calul care ii da sfaturi, il stropeste cu apa vie si ii cheama prietenii in ajutor ca sa-l salveze. cu masinile e altceva: fiecare este mai bun decat masina pe care o conduce, indiferent ce tip este. cei care au un mercedes vor un bentley, cei care au un ferrari vor un eliopter, cei care au un rolls … cred ca vor o masina electrica.

 6. Lepka 2 April, 2011 at 12:11

  @camionagiu: frumos filmat . Bine ca nu a fost un film mai lung, ca ramaneam cu gatu` stramb 😛

  Fain scris, Andryusha. Ai prins esenta 😉

 7. Ciprian 2 April, 2011 at 12:12

  Foarte fain textul, cam lungut si is doua povesti intr-una. Ca la promotie, pentru prima nu ai fost platit si a doua a fost gratis.

 8. Dan1 2 April, 2011 at 12:40

  @camionagiu: Pă’ da bre, că toţi ne aşteptam să ai măcar un Saviem, o Rabă, ceva… =))

 9. Dan1 2 April, 2011 at 12:41

  @clara: E vorba, de fapt, doar de imaturitate! Sau frustrari! =))

 10. clara 2 April, 2011 at 12:44

  @Dan1: reconfortant!

 11. Ina_adevarata 2 April, 2011 at 13:09

  Hai, că mi-a plăcut; aştept episodul doi, ăla cu concepţia personajului asupra amenajării interioare a apartamentului.

 12. Ferdinand 2 April, 2011 at 13:18

  @Ciprian: Îs două poveşti, da. Dar ambele-s despre fabulospiritul de-a dreptul surprinzător din grădina carpatică…

 13. andryusha 2 April, 2011 at 13:38

  @Jumbo: Io am Cielo original, made in Koreea, din ’96, când se făceau cele mai bune.Deci, io, dacă vreau, le iau faţa la Peugeot-uri, Mazde, Toyote, Seat-uri. Când l-am pus pe GPL, nu m-am gândit neapărat la bani, că nu mai contează doi-trei lei în plus la litrul de carburant, da’ m-am gândit că nici nu merge aşa, să dau banii pe toate prostiile. AC-ul la fel – am, dar nu folosesc nu pentru că mă zgârcesc, da’ nu-i sănătos şi creşte consumul. N-ar fi o problemă, da’ nici aşa, să arunci cu banii pe toate mofturile… Mai bine deschizi oleacă geamul, să intre aer proaspăt, de afară. Da’ numai cel de la şofer, că cel din dreapta e stricat. L-aş fi reparat, nu-i vorbă, că nu mai contează câteva sute de lei, da’ parcă n-aş arunca aşa, banii, pe toate fleacurile, mă gândesc…

 14. Tzica 2 April, 2011 at 13:45

  Desi articolul denota o implicare prea personala a autorului, trebuie sa lasam deoparte orice doza de mefienta, acuzatii de subiectivism, si sa acceptam aceasta mirobolanta demonstratie de abordare praxeologica a alegerii constituita in jurul lui homo agens, dupa care individul (oricare ar fi el) actioneaza alegand mijloacele pentru atingerea scopurilor, comportamentul sau este rational, iar actiunea are finalitate.

 15. sebra 2 April, 2011 at 14:07

  Oare cat a chibzuit domnul respectiv cand a sosit momentul sa faca pasul in randul familistilor? 😀

 16. Stephanie 2 April, 2011 at 14:10

  Andryusha, like, baby, like!!! Si share si un milion de felicitari!

 17. Ina_adevarata 2 April, 2011 at 14:12

  @andryusha:
  Nu se mai fac Cielo-uri de-alea bune, ca pe vremuri. Nu că s-ar uita coreenii la nişte bani, acolo, dar nici nu le merită să bage bani în toate prostiile.

 18. andryusha 2 April, 2011 at 14:16

  @Tzica: Bănuiesc că ai dreptate, ţine un like! :))

 19. Dan1 2 April, 2011 at 14:17

  @Ina_adevarata: Mai ales ca, intre timp detera faliment! Si fura cumparati de Chevrolet. Care pusera pe Matiz o cruce de-aia de Chevrolet mai mare decat el. :))

 20. andryusha 2 April, 2011 at 14:17

  @sebra: Cel mai mult şi mai mult a chibzuit la sexul copilului. Acolo decizii… =))

 21. andryusha 2 April, 2011 at 14:18

  @Stephanie: Mulţumesc. 🙂 Like-ul e fudulie, share-ul e temelie! =))

 22. andryusha 2 April, 2011 at 14:20

  @Ina_adevarata: Nu că ar mai fi contat un ABS şi un airbag, da’ nici aşa, să le monteze pe toate jafurile… :))

 23. ThoR 2 April, 2011 at 14:40

  @andryusha: sublim nu alta,
  @Julius : maestre nu inteleg de ce nu ne-am apucat sa manarim in spiritul traditie Romanii au talent? cu dj boros aproape ne-a iesit, cu roblogfest nu mai zic….toti avem cate 4 adrese de mail =)) si apoi lista lunga de manareli cu xperia felicitarile sincere si alea alea…pai ce T0ader nu are talent ? il scoteam din spam il imbracam frumusel si dus era la protv. apoi toti ne faceam cate 3 abonamente si dadeam sms clar castiga omul..si asa schimbai si tu canapelele alea din piele de strut=)) nu de alta dar sa stii ca Dan1 sta incaltat pe ele=))

 24. kilroy 2 April, 2011 at 14:40

  @Tzica: Cred ca mirobolant e cam mult spus.

 25. kilroy 2 April, 2011 at 14:42

  @Andryusha: Imi place omul gospodar. La niste oglinzi de Rabă te-ai gândit? Să vezi la ele ca la televizorul cu milieu.

 26. Jumbo 2 April, 2011 at 14:43

  @Andryusha: ai scris bine desi nu recunosti ca ai ( sau vei avea curans) Škoda. Ti-as scrie mai multe dar e pacat sa arunc asa cu cuvintele…

 27. Cms 2 April, 2011 at 14:57

  @ThoR: Cum adică 4 adrese de e-mail?! Chiar în halul ăsta s-a ajuns? Când se ştie că orice votant cinstit Daily Cotcodac are doar 3! Uite pentru ce ne suspecta Groparu’! Ruşine, ThoR, ruşine! [-(

 28. Dan1 2 April, 2011 at 15:07

  @Cms: Si m-a mai si pârât ca stau incaltat pe canapelele alea! =))

 29. andryusha 2 April, 2011 at 15:11

  @kilroy: Se mai fabrică oglinzi de Rabă?! Că eu, unul, îmi pierdusem orice speranţă…

 30. andryusha 2 April, 2011 at 15:14

  @Jumbo: Mi-ar place o Skoda Superb, mai ales că am auzit că e pe platformă de Audi A6… Practic, la un preţ mult mai mic, ai o maşină nemţească adevărată, la care cehii au scos câteva chestii. Nu că ar fi costat prea mult, da’ nici aşa să pui mai multe piese decât e necesar…

 31. fanu` lu` Ju` 2 April, 2011 at 15:20

  daca zic sa scrie doar Andryusha , primesc like ? 😀

 32. Tzica 2 April, 2011 at 15:29

  @kilroy: imho, nu mi se pare mult.Lectura mi-a lasat impresia cursivitatii dezinhibate, a lejeritatii voioase si a transparentei.Nu am identificat un mesaj subliminal al societatii de consum , adica un indemn catre implementarea unui angrenaj valorificational, cu rata profitului corelata spatiului epidermic socialmente exhibat.Chiar daca mica slabiciune, de a avea masina,acest factor ne-deductibil de intensitate emotionala, ii insoteste pe unii pe toata durata nemortalitatii dumnealor.
  (Considerati cele spuse de mine un simplu atribut de nonviolenta amabilitate)

 33. RoseN 2 April, 2011 at 15:30

  @fanu` lu` Ju`:
  Hai ca-ti dau eu unul =)) dar nu mai mult, sa nu te prea increzi =))

 34. Tzica 2 April, 2011 at 15:30

  @Dan1: Quelle orreur !!! mai ales pe nemancate si pe nebaute !!

 35. RoseN 2 April, 2011 at 15:34

  @ThoR:
  Pârâciosule!!!!!!!!!!!
  @Tzica:
  Deeeeci, domnia voastra ar trebui sa bagati ceva asa dimineata, amiaz si seara, vad ca nici cum nu va trece… :-S ingrijorator!!!

 36. andryusha 2 April, 2011 at 15:39

  @fanu` lu` Ju`: Normal! 😀

 37. Tzica 2 April, 2011 at 15:46

  @RoseN: domnita..ce sa zic…in fiece dimineata initiez un ritual care implica extracte vegetale infuzate asupra capului meu, iar containerul desemnat alimentarii mele exchibitioneaza constant o depasire a parametrilor volumetrici…dar daca ..nicotina nu e…nimic nu e…:-(

 38. RoseN 2 April, 2011 at 16:00

  @Tzica:
  aiaiaiaiiiii, poate merge cu hipnoza 😀

 39. camionagiu 2 April, 2011 at 16:05

  Acum un comentariu cu adevarat ontopic, nu offtopice interesate ca voi:
  apropos de avatarul lui yeonsaeng – yeonsaeng ma iei si pe mine in spate pe calu’ tau, sa fac o economie de motorina?

 40. RoseN 2 April, 2011 at 16:09

  @camionagiu:
  =)) si ce te faci cand incepe:
  Paparudă rudă,
  Vino de ne udă,
  Ca să-nceapă ploaie,
  Să curgă şiroaie,
  Cu găleata, leata,
  Peste toată gloata.

  Haaa?

 41. Rada 2 April, 2011 at 16:30

  @Dan1: De fapt, fura cumparati de GM, si doar pe aia de la ei de-acasa. Craiovenii au ramas pe dinafara pana a venit bunicu’ Ford.
  On topic: n-am inteles din articol, pana la urma si-a cumparat la dacie si torque? Ca pe motoarele de dacie de 1.2 cica e optional. Ca nu ar fi zgârcit,dar nici aşa, să arunce banii pe fereastră pe toate prostiile! =))

 42. andryusha 2 April, 2011 at 16:39

  @Rada: Torque-ul i-l bagă după ce iese din garanţie, aşa i-au zis la reprezentanţă. Dacă voia mai repede, trebuia să mai dea două mii. N-ar fi fost o problemă, da’ s-a gândit că n-are rost să arunce, aşa, cu banii, pe toate mofturile… =))

 43. RoseN 2 April, 2011 at 16:53

  @andryusha:
  Mai, eu cel mai bine am inteles din poveste ca eroului nostru ii place vinul mai stim noi pe cineva care s-a ascuns in pivnita
  ce tot vorbiti voi de masini si scapati esentialul:))

 44. andryusha 2 April, 2011 at 17:00

  @RoseN: Îi plăcea şi vinul, da’, de când s-a mutat soacra la ei, au fost nevoiţi să renunţe la casa de la ţară. Acum ar trebui să cumpere vin din piaţă. Nu-i vorbă, că nu s-ar zgârci, dar parcă nici aşa, să arunce cu banii pe toate fleacurile…

 45. dr.Lecter 2 April, 2011 at 17:36

  “Dacă nici noi, românii, nu ne mai ajutăm între noi…” Asta înseamnă că s-a enervat rău??? Atâta poate el, în materie de înjurături? Şi tot stă să cugete, la fiecare alegere…Cre’ că-i “yoghist” Nu-i trebuie maşină, el poate străbate cele mai lungi distanţe, desculţ, prin cioburi.

 46. Sandi 2 April, 2011 at 17:48

  @andryusha: Vezi ca aici n-a chibzuit bine… Eu in locul lui renuntam la soacra , nu la casa de la tara …..:) Am noroc ca sunt in locul meu si nu in locul lui…

 47. RoseN 2 April, 2011 at 17:54

  @dr.Lecter:
  si domnia voastra de unde stie? 😀

 48. clara 2 April, 2011 at 17:57

  @dr.Lecter: sau zen. subtilitatea impenetrabila a intelepciunii neclintite

 49. Michell 2 April, 2011 at 18:13

  Off topic: Stie cineva cat e scorul la Sportul – Craiova ? ;))

  T0ad3r ! Fa loc ca vin imediat.

 50. andryusha 2 April, 2011 at 18:27

  @dr.Lecter: Acuma, pentru corectitudinea informaţiei, trebuie să mărturisesc că i-a scăpat şi un “fir-ar!”, da’ cred că a căzut la cenzură… :))

 51. dr.Lecter 2 April, 2011 at 18:38

  RoseN
  In tinerete, am avut un iubit, era din astia trilu-lilu, da’ io credeam ca e foarte destept si ma invidiaza toate gagicile, ca e al meu. Nu ma invidia nici dracu, ca era freaky, baiatul! Se pregatea pentru nu’s ce nivel karmic, dracu stie, a incercat si ceva asceza si pustnicie, dupa 30 de ani… ma rog, a dat sa stea pe la o manastire, si aia l-au pus sa curete la porci, nu sa citeasca psaltiri. Deci, am avut material didactic. Slava Domnului ca m-am incurcat apoi, definitiv, cu unu care le are pe toate, ale lumesti!
  @ clara
  =)) da, sau zen. sau feng shui, pune presuri roz sau ocru, in masina si o parcheaza doar in fata cladirilor din lemn

 52. RoseN 2 April, 2011 at 18:47

  @dr.Lecter:
  😀 Nah ca ai ratat sa-ti ridici Kundalini-ul si tu precum maestrul camionagiu…ce pierdere 😀

  @Michell:
  auzi, cica 3-0 =))

 53. dr.Lecter 2 April, 2011 at 18:49

  andryusha,
  ti-au cenzurat asa ceva? poate nu-ti mai amintesti de Tropicul Racului, de saptamana trecuta!
  RoseN
  Las’ ca mi l-am reperat mai târziu, după ce am scăpat de Hare Krishna, ăla!

 54. yeonsaeng 2 April, 2011 at 18:51

  @camionagiu: chiar pe cal nu,da’ iti dau voie sa il tii de coada,nu ma impotrivesc;;)

 55. Sandi 2 April, 2011 at 18:52

  @dr.Lecter: Si eu am avut un prieten care tot asa a ajuns pe la manastire, si tot la porci. Da pe asta l-a apucat mai devreme …. pe la 20 de ani. Si acuma…. saracul….. e profesor universitar. A ! Am uitat sa spun: a ajuns pe la manastire …ca a vrut el sa vada cum e pe acolo…. si a stat doar asa … un an.
  Iar de incurcat definitiv…….nu poti sti niciodata ! 🙂

 56. RoseN 2 April, 2011 at 18:53

  @yeonsaeng:
  Cumva asa am senzatia ca nu asta isi dorea =))

 57. RoseN 2 April, 2011 at 18:56

  @Sandi:
  Mai dar ce multi oameni sunt prin manastiri! De asta merge asa tara noastra, ca stau oamenii la rugaciuni in loc sa puna umarul la construtia unui viitor luminos =))

 58. yeonsaeng 2 April, 2011 at 18:56

  @RoseN: lasa ca ii prinde bine putina miscare:))

 59. RoseN 2 April, 2011 at 19:00

  @yeonsaeng:
  Sttttttttt, sa nu te auda, ca-i om periculos de se supara=))
  Da’ de unde :)) el e perfect, n-are nevoie :))

 60. Sandi 2 April, 2011 at 19:00

  @RoseN: Las’ ca mai bine sa stea la rugaciuni , decat sa stea in Palatul Victoria si Cotroceni si sa faca prostii….:)

 61. RoseN 2 April, 2011 at 19:02

  @Sandi: Aoleu, ptiu ptiu sa nu pomenim de dra..ul acele fiinte extraordinare =))

 62. andryusha 2 April, 2011 at 19:03

  @dr.Lecter: La cenzura proprie mă refeream, nu la cea de pe site. Păi, dacă l-aş lăsa eu pe M3bis să umble cu forfecuţa prin text, sau pe Julius să strecoare câteva poante printre rânduri, unde am ajunge?… =))

 63. yeonsaeng 2 April, 2011 at 19:03

  @RoseN: pai si perfectiunea trebuie mentinuta cumva..chiar daca asta inseamna sa te tii de coada unui cal

 64. RoseN 2 April, 2011 at 19:05

  @yeonsaeng:
  Pfuuuai cum te-ai scos cata intelepciune!

 65. yeonsaeng 2 April, 2011 at 19:06

  da’ cine vrea la manastire?ca m-ati bagat in ceata

 66. yeonsaeng 2 April, 2011 at 19:06

  @RoseN: =))de la nume mi se trage

 67. camionagiu 2 April, 2011 at 19:51

  yeonsaeng – ok, ok, hai sa fim democrati: nici ca mine, nici ca tine: dar ma sacrific. Eu te trag de coada pe tine, in timp ce iti permit sa ma calaresti, dar usor cu pintenii, sa nu dai la operatie 😛

 68. yeonsaeng 2 April, 2011 at 20:45

  @camionagiu: neeh…eu stau bine pe cal.si in caz ca uitasi,mesiu,nu eu am fost aia care a cerut tratatie;;)

 69. RoseN 2 April, 2011 at 20:48

  @camionagiu:
  Operatie, ce operatie, ce ce??

 70. Insignifianta 2 April, 2011 at 21:39

  Am zis sa zic si eu ceva, ca daca nu zic si doar ma abonez la comentarii, nu mi se indeplineste dorinta. Desi, acuma ma gandesc, poate ar fi fost mai oportun un simplu: Give me one… Da’ ma lua gura pe dinainte.

 71. RoseN 2 April, 2011 at 21:48

  @Insignifianta:
  A chiar, cum stai cu dorinta? Se mai stransera?? 😀

 72. Dan1 2 April, 2011 at 21:49

  @RoseN: De apendicita, daaa? Ca eu ma mai pricep nitel, asa! =))

 73. RoseN 2 April, 2011 at 21:52

  @Dan1:
  Deja deja?? Te-au invatat astia niste secrete, ai?

 74. Insignifianta 2 April, 2011 at 22:10

  @RoseN: Nu stiu, ca eu nu sunt interesata de like-uri post-priorice, ca altii…:D da’ la pariu ca se mai stransera, ca a fost bestial comentariul meu, recunoaste! 😉 Era sa scriu bestiar.

 75. RoseN 2 April, 2011 at 22:14

  @Insignifianta:
  ^:)^ ^:)^ ^:)^ recunosc ^:)^ ^:)^ ^:)^

 76. Insignifianta 2 April, 2011 at 22:26

  Daca zic sa scrie numai Tzica, ca numai el pricepe ce nu intelegem noi, primesc like? =))

 77. RoseN 2 April, 2011 at 22:30

  @Insignifianta:
  Eu cred ca primesti BAN mai degraba, si da, doar la singular am vrut sa zic=))

 78. Insignifianta 2 April, 2011 at 22:40

  @RoseN: Asa, vezi? =D> Ma bucur ca ti-a mai trecut aroganta aia, aproape virala. Cu usturoi ti-a trecut, nu? Ca ala alunga duhurile rele cel mai bine. 😉

 79. Insignifianta 2 April, 2011 at 22:42

  @RoseN: Eeee, BAN pe BAN, se strange de-o Skoda…

 80. RoseN 2 April, 2011 at 22:47

  @Insignifianta:
  Nu e bre nici un vampir prin preajma =))
  Da’ un Logan nu v-ar place mai! cate gusturi alese mai poti vedea pe aici, incredibil =))

 81. Insignifianta 2 April, 2011 at 22:51

  @RoseN: Am zis io ca nu mi-ar placea, mie, Logan? Ia arata-mi unde am zis eu! Domnule, cata aroganta! =))

 82. RoseN 2 April, 2011 at 23:05

  @Insignifianta:
  Da’ cine-a zis ceva despre tine? Ia arata-mi unde e vorba despre tine? :))
  Mai mai ce presupuneri injust asimilate poti intampina pe aceste meleaguri povarnice=))

 83. Insignifianta 2 April, 2011 at 23:22

  @RoseN: N-ai zis, dar te-ai referit, tangential…:) In loc sa comentezi si tu on topic, numai de arogante te tii! =))

Leave a reply