Postul nu e post destul

Stenograma a III-a. În care veţi afla adevărul despre autorii dispăruţi

Ovidiu Eftimie

Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu caseta de redacţie a Daily Cotcodac, unde dispar unii dintre autori, de ce nimeni nu îndrăzneşte nici măcar să le mai rostească numele. Camionagiu a scris, de vreo două ori, mai timid, mai cu curaj, despre cum se comportă mogulul Julius Constantinescu. Recent a întrat în posesia noastră, via Hotnews – unic distribuitor stenograme pe România – o înregistrare a unei discuţii între Julius şi Camionagiu pe tema unor texte ce trebuiau trimise din timp la redacţie.

Julius: Să discutăm chiar pe şleau, pe şleau. Nu am nimic de înregistrat.

Camionagiu: Nici eu…

Julius: Tocmai că am venit cu o maşină care nu e monitorizată de aştia de la SRI, că nu se ştie că e din parcul meu de maşini..

Camionagiu: Da…

Julius: Discutăm acum ca între doi băieţi, un golan bătrân şi unul tânăr. Te-ai bazat pe forţă. Ţi-am arătat că te piși pe forţa ta la c…, că mă piş pe forţa ta, cu golani şi cu alea că tu totuşi vii dintr-o lume cinstită, ordonată, ai tăi au fost ok…Eu vin, bă, de la Beiuş, de la Cluj, vin de la sindicate studenţeşti cu d-ăştia. Asta e o lume.. Bă, eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Andryusha îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul că să trimit în spam racheţii de pe teritoriul României.

Camionagiu: nu-l cunosc

Julius:…şi că am trimis în spam sute, nu zeci, sute. Şi când spun spam mă refer la propriu. Eu vorbesc clar, nu mi-e teamă că ai ceva pe tine. Mă doare în p… Acum discutăm doar între noi. Deci pe chestii de forţă şi cu ţigani, prietene, am condus, …bă, ascultă-mă cu atenţie, că să ştii şi tu: toată reţeaua de hateri din România a lucrat pentru mine. Toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Scriau pe facebook, dădeau like-uri la comentarii, băgau de-alea cu “să scrie numai X că el ştie”. Tu nu ştii despre mine, nimic. Decât legendele făcute de proşti ca Eftimie. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova. Uită-te un pic prin caseta de redacţie. Ai mai auzit ceva de Pircă, de Raeţchi?

Camionagiu: e a treia oară..

Julius: Iniţial am vrut să te …(neinteligibil)

Camionagiu: să mă îngropaţi?

Julius: să dau o lecţie tuturor care îndrăznesc să mă..

Camionagiu: să mă îngropaţi?

Julius: bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. La mine face parte din arsenalul de lucru când sunt supărat sau când am un interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!

Camionagiu: eu nu!

Julius: da’ tu ai venit cu inima deschisă şi te iert. Trimite-mi textul ăla şi hai să nu ne mai certăm aiurea.

Share:

26 comments

  1. Dan1 22 April, 2011 at 12:44

    Completare:
    camionagiu: trimite-mi si tu copia aia dupa ordinul de plata şi nu ne mai certăm aiurea. A, si mielu’. =))

  2. RoseN 22 April, 2011 at 12:45

    =)) mda, sa vedem cum o sa se distreze camionagiu
    =)) Aveti caseta de redacţie? =))

  3. Amza 22 April, 2011 at 12:58

    Aia cu “toată rețeaua de hateri” e demențială! Deci, clar, o sa te sune SOV, doar că pe tine te va amenința că vei ajunge prin dealurile din Dobrogea.

  4. dc 22 April, 2011 at 13:00

    @Caminonagiu: sugerez sa aduci propria-ti caseta (aia de directie de la camion). Caseta – atasata la comion, evident – o bagi direct in sediul DC. Si e greu sa te mai dea afara dupa aia.

  5. laurentiu 22 April, 2011 at 13:13

    De ce domne’ a aparut textul asta acum, in plin scandal la realitatea? Suntem adica prosti sa nu vedem lucratura? Cred cu tarie ca da.

  6. aisha 22 April, 2011 at 13:18

    Simplu, in rolul lui Monsieur Le Vent – Julius, in rolul lui Monsieur Sebastian – Camionagiu.
    Deci, Cami a fost polisportiv. Acum aflam ca se pricepe si la baschet(ca stiam ca stie karate si a practicat si canotajul).

  7. CID 22 April, 2011 at 13:24

    Sa scrie numai Eftimie etc…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Numai texte bune pe DC de la o vreme !

  8. Claudiu 22 April, 2011 at 13:27

    pirca este pe un deal din moldova. Sub deal sau pe deal?

  9. camionagiu 22 April, 2011 at 13:28

    Imi pare foarte regret, dar nu servesc caseta, mersi mult, asta de pe Daily Cotcodac nu e caseta de redactie. E cosciug de redactie.

  10. aisha 22 April, 2011 at 13:37

    @camionagiu: Adica e un fel de avion MIG?

  11. MNX 22 April, 2011 at 13:50

    Amatorii astia … habar nu au sa vorbeasca citetz catre un microfon ascuns …Imi fac munca mai grea.

  12. camionagiu 22 April, 2011 at 13:51

    Si daca totusi as accepta riscul sa fiu trecut in caseta (lucru ce deja de pune pe ganduri serios dupa atatea disparitii – sa vedem cum trece Eftimie de masa de sarbatori) as avea cateva mici cerinte. Printre ele, sa fiu trecut ca 1camionagiu, sa-i iau fata lui 4mall, el oricum la acea data in mod sigur va fi de negasit prin adancile dealuri ale Moldovei, varf la gramada de raketzi.

  13. Ciprian 22 April, 2011 at 14:08

    Ce va mai plac glumele altora.

  14. cosmin 22 April, 2011 at 14:27

    ok. deci julica n-a mai avut sincere felicitari in conturi, fapt pentru care l-a cooptat pe camionagiu in business. Cand Julica a vazut cum camionagiu incearca un “take over”, s-a repezit pe canapeaua daily cotcodac, pe care-a ocupat-o cu vechea garda, groparu si doctorul. Camionagiu a dat doua telefoane si-au navalit in fata canapelei RoseN si Rushenne care le-au pus in vedere ca, daca in fix 3 secunde nu se ridica de pe canapea, ii suna acasa pe-amandoi si le comunica nevestelor cu un glas mieros “spuneti-i va rog, daca-si cauta un buton de la camasa, ca e la mine, l-a uitata aseara dupa orele suplimentare. bietul de el, era tare extenuat si aiurit, sa nu-l certati”. Bineinteles, in urma acestei cunoscute manevre tactice (de ce credeti ca Hitler i-a lasat pe aliati sa se salveze la Dunquerque? L-a sunat Winston: “Adolf dragule, Eva stie cum o freci tu la Moara Rosie, in fiecare seara?”) canapeaua a ajuns din nou in mana camionagiului si acum julica simte cum ii scapa DC printre deste’.

  15. kekee 22 April, 2011 at 14:48

    Daaaaa Şendroiu ?
    Şendroiu pe ce dealuri e îngropat ?
    😀

  16. 4mall 22 April, 2011 at 16:03

    @camionagiu: Asta a fost si tactica: sa nu-si doreasca nimeni vreodata…

  17. Insignifianta 22 April, 2011 at 20:03

    “Toata lumea se intreaba”
    Eee, nu chiar toata lumea.
    Ce va mai place sa va exhaustivizati!
    😀

  18. borg 22 April, 2011 at 20:44

    Sendroiu creca o scapat, ca nu e pic de deal pe marea aia pe unde foreaza el.

  19. Dan1 22 April, 2011 at 21:26

    “Stenograma a III-a. În care veţi afla adevărul despre autorii dispăruţi” Si adevarul va va face liberi! (Ioan 8, 32)

  20. sebra 22 April, 2011 at 22:50

    Am ratat eu stenogramele I şi II??

  21. Arsulici 23 April, 2011 at 11:04

    @sebra: Sebruțo, alea îs încă la transcris de pe casete, merg mai greu că era zgomotul de fond mare, sforăia Julius 😀

  22. iulian rinder 23 April, 2011 at 11:09

    Deci Pircă a ajuns prin dealurile Moldovei? Ce viaţă. Unde îl găsim, să lecturăm împreună, la cramele Cotnari sau la cele de la Panciu sau Odobeşti?
    @sebra – cred că stenogramele I şi II sunt ca volumul al doilea din Delirul. De-ai şti cât l-am căutat în urmă cu douăzeci de ani.

  23. Arsulici 23 April, 2011 at 11:19

    @iulian rinder: Iulian, cu volumul al doilea din Delirul, în 2009, a fost mai greu, că în țară nu ieșea nicicum, a fost nevoie de voturile din diaspora și de efortul susținut de la ambasada din Paris 😀

  24. iulian rinder 23 April, 2011 at 12:07

    @Arsulici – eu atunci nu am prins Delirul ăsta că am stat la coadă la alţi autori moralişti ce propuneau o editie tradusă ca-n Caragiale din limba germană. La naiba eroare de aşezare în urnă, doamne iartă-mă. Sau cum se spune după ce după ce o dai cu moralitatea în popor? A, duşmanii e dă vină.

  25. N.A. 24 April, 2011 at 00:31

    Io va citesc de frica, marturisesc. Ca cum trece o zi doua si n-am citit tot sau n-am comentat ceva de bine – cum mi se intampla vreo napasta, da cafeaua-n foc, se duce firu’ la ciorap, mi se rupe o unghie, nu iese ciorba buna – dom’le, ceva se intampla!

  26. sendroiu 24 April, 2011 at 16:27

    @sebra nu cred ca le-ai ratat tu, cred ca mai degraba a exagerat Julius la “corectura” 😀

Leave a reply