Postul nu e post destul

Prea devreme, prea târziu

Simona Catrina

Primii mei iubiţi n-au vrut copii fiindcă eram prea tineri, ultimii mei iubiţi n-au vrut copii fiindcă eram prea bătrâni. Între aceste două faze, s-au mai derulat iubiţi de-ai mei care n-au vrut copii fiindcă erau prea ocupaţi, prea săraci sau prea însuraţi.

Trei bărbaţi din viaţa mea au vrut copii cu mine.

Unul mi-a spus că-i vrea la un sfert de oră după ce renunţasem la sarcină, tot la sfatul lui anxios. Se răzgândise, în timp ce aştepta pe sală. M-a mai făcut şi de râs, fiindcă i-a comunicat asta şi doctorului, care s-a holbat ţâfnos la el şi cu greu s-a abţinut să-i arunce o chiuretă-n cap.

Altul era agorafob şi refuza cu obstinaţie terapia, fapt care m-a inspirat să-l părăsesc, deşi mi-era un interlocutor şi-un amant excepţional. Avea trei copii din prima lui căsătorie-kamikadze, dar mai voia şi cu mine câţiva. Pe de altă parte, admit că ar fi fost cel mai bun tată de pe faţa pământului, având în vedere că stătea acasă 24 din 24 şi ar fi putut face gratis ceea ce bona ar fi făcut numai plătită şi/sau bătută.

Iar altul era însurat chisăliţă şi apucase să-mi aducă la cunoştinţă că nevastă-sa se pur şi simplu sinucide dacă o lasă. Deci n-are cum să divorţeze şi s-o care pe conştiinţă, în schimb s-a gândit că, dacă o punem de-un copil, are şi el motiv să mai plece de-acasă. Că nevastă-sa nu se supăra decât dacă o părăsea, nu şi dacă iubea şi lăsa gravidă altă femeie.

Încerc să văd pe care dintre aceşti domni îi urăsc mai mult: pe cei care mi-au jelit verde că paternitatea nu intră în agenda lor în următoarea claie de ani? Sau pe cei care, inconştienţi sau ipocriţi, susţineau că vor copii, oferind însă condiţii inadmisibile de creştere a pufosului minor?

Când eram adolescentă, nişte tipe mai rumenite ca mine îmi vânturau pe la urechi ceea ce credeam că e un clişeu stupid: păpuşă, dacă nu faci un copil într-un moment frumos de nebunie, nu-l mai faci niciodată. “Sunteţi nişte cretine”, le spuneam eu în gând. Iar cu voce tare le explicam, ridicolă, că un copil se efectuează numai din dragoste neţărmurită şi numai când ai întrunit condiţiile socio-financiaro-civilo-psiho-climaterice. Bine, să ne spui şi nouă când ajungi în această Nirvana existenţială, când eşti tu pregătită să naşti! – mi-au şuierat, hăhăind.

De fapt, am scris acest material doar în speranţa că una dintre ele va citi şi mă va căuta, ca să am onoarea şi disperarea să-i confirm: iartă-mă, doamnă, că nu ştiam ce spun!

Apărut în numărul din aprilie al revistei Tango. Unde mai puteţi găsi alte două texte ale Simonei – dintre care unul, tot aşa, conţine tot felul de lucruri neadevărate despre bărbaţi.

Share:

121 comments

  1. V3nt0R 14 April, 2011 at 08:26

    fascinant de trist 😐

  2. Raluca 14 April, 2011 at 08:28

    I-ai ales bine, toţi bărbaţi unu’ şi unu’!

  3. Suminona 14 April, 2011 at 08:40

    Mai bine trageai un bilet la loto … erai mai linistita de rezultat 🙂

  4. alex 14 April, 2011 at 08:56

    ori esti prea simpatica ori esti prea urata de ai bafta numai la din astia.

  5. jezzy 14 April, 2011 at 09:12

    Prea trist pt DC…

  6. Belle d'Imagination 14 April, 2011 at 09:22

    Tragedia e alta. Dacă te laşi purtată de un moment din ăsta de nebunie cruntă şi chioară, rişti:
    – adieu carieră – şi cine creşte pufosul bebeu?
    – adieu posibilă viaţă de familie pe viitor, alături de un om mai cu minţile la purtător
    – dar cel mai şi cel mai crunt, când minunatul pui, ajuns la vârsta judecăţilor absolute te bleastemă că l-ai adus pe lume fără un tată.Sau doar fiindcă l-ai adus pe lume.

    (În rest subscriu fervent la ideea că dacă nu ai mijloacele financiare de creştere a unui copil, nu e cazul să te bazezi exclusiv pe bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru / universului/ străinilor. Iar dacă nu se poate şi nu se poate, există centre de adopţie.

  7. kilroy 14 April, 2011 at 09:24

    Probabil ca de asta intram pe DC. Va propun ca data viitoare sa publicati un text despre victimele minelor antipersonal din Cambodgia, altul despre victima unui viol dintr-o tara musulmana, care e rasplatita cu biciuirea in public. Teme din astea vesele.

  8. ThoR 14 April, 2011 at 09:26

    da o gluma la final sa mai indulcesti un pic toata tarasenie nu ai gasit?

  9. frm 14 April, 2011 at 09:28

    ca barbat ai voie sa comentezi la un articol de genul asta?
    sau te duci sa-ti dai vasectomia inapoi la fabrica si te pui pe facut copii in speranta ca lumea va deveni mai buna imediat dupa aceea?
    PS
    incepand sa citesc ultimul paragraf “De fapt, am scris acest material doar în speranţa că…” primul gand care mi-a venit in minte a fost ca autoarea vrea sa deschida acum o lista cu voluntari pentru o noua incercare de fertilizare; continuand am vazut ca ea spera ca “una dintre ele va citi şi mă va căuta” si atunci am inteles ca ea (autoarea) a devenit lesbiana dupa atatea deceptii. Mai departe n-am mai citit ca m-am dus sa caut filme (cu lesbiene) pe google.
    Trist.

  10. jezzy 14 April, 2011 at 09:51

    Acuma cred ca merge asta: trebuia sa plang sau cum?

  11. Claudiu 14 April, 2011 at 09:59

    de ce nu incerci sa cresti pisici, caini sau daca chiar iti este lene, un peste 🙂

  12. 4mall 14 April, 2011 at 10:10

    Eu sunt fascinat de cati iubiti ai avut :))

  13. V3nt0R 14 April, 2011 at 10:13

    @4mall: =))))))

  14. eftimie 14 April, 2011 at 10:13

    Simona, te înţeleg şi te cred. Bărbaţii adevăraţi ca mine sunt greu de găsit.

  15. sebra 14 April, 2011 at 10:18

    @4mall:
    N-ai pic de sensibilitate!

    Acum ăştia care aveţi copii (la bărbaţi mă refer) împăunaţi-vă după exemplul lui @eftimie: .
    Julius, şezi lin, tu te regăseşti în povestirea Simonei 😀

  16. eftimie 14 April, 2011 at 10:26

    @sebra: Şi dacă n-aveam tot aia ziceam. Nu mi-e ruşine să ascund că sunt un tip excepţional.

  17. Michell 14 April, 2011 at 10:27

    Un cersetor intinde mana catre un domn, dar acesta nu-i da nimic:
    – Lasa ca stiu eu ca daca ti-as da bani i-ai bea.
    – Domnule dar eu nu beau deloc!
    – Atunci i-ai da pe tigari.
    – Dar eu nu fumez!
    – Atunci i-ai cheltui cu femei usoare, pe jocuri de noroc…
    – Domnule, n-am facut niciodata asa ceva!
    – Atunci vino sa vada sotia mea cum arata un barbat fara vicii.

  18. sebra 14 April, 2011 at 10:40

    @eftimie:
    Şi modest pe deasupra :))

  19. ThoR 14 April, 2011 at 11:48

    @Claudiu: Daca crestea pisici mai castiga si ea concursurile astea de pe aici , facea rost de felicitari sincere si pana acum era deja maritata cu doi copii…dar na

  20. undera 14 April, 2011 at 11:48

    @4mall: Si la cati or fost nici unu n-a fost suficient de tembel sa incheie o relatie de durata “vesnica” scurta in care sa-si doneze genele in scopul procreerii.
    @ simona : In Vaslui ai cautat ? Acolo gasesti barbati dornici de aventura, pentru care un copil in plus la cei 27 nu conteza, si in plus dau dovada de maturitate si determinare (mai ales cand isi expun punctul de vedere cu grebla). =))

  21. camionagiu 14 April, 2011 at 11:57

    Wow, umor cu chiuretaje! Cred ca-si dau dracii link in draci.

  22. Andrei 14 April, 2011 at 12:24

    Pe DailyCotcodac intru sa citesc texte amuzante, nu fituici lacrimogene.
    Bai Julius, unde ai gasit-o pe duduia asta demna de Povestiri Adevarate? Sau tu esti noul iubit “prea batran” si articolul l-ai publicat la umbra tigaii de deasupra capului?

  23. ionut 14 April, 2011 at 12:27

    @sebra:
    Modestia nu isi are rost atunci cand ceva e atat de evident:) ar insemna sa ii insulti pe cei “din fata ta” :):p:))

    @eftimie:
    te inteleg si sunt alaturi de tine:)

  24. dracu 14 April, 2011 at 12:58

    concluzia e ca daca vrei un puradel, acosteaza un nene cu gene prezentabile de pe strada, imbata-l si abuzeaza de el, iar apoi fa-i vant.

    cand o intreba copilu cine-i tac’su, ii zici si tu ca era Luceafarul 🙂
    sau Zeus, mai pe vechi (a nu se incurca cu nenea ala de e poreclit mai recent Zeus, desi cre ca ti-ar da si el o .. mana de ajutor; ca asa suntem noi, marinarii, caritabili).

  25. JULIUS 14 April, 2011 at 12:59

    Simona, astia reactioneaza urat cand le-o dai la cap. Nu mai sunt barbatii cu maniere de odinioara, care, cand simt pericol, se infunda o ora in baie.

  26. camionagiu 14 April, 2011 at 13:00

    Simt ca populatia are nevoie de intelepciunea legendara si proverbiala a Camionagiului.

    @ Andrei
    Permite-mi, te rog, sa-ti deschid capul (nu cu chiureta): asa este umorul pentru femei. Nitel tristut. Umorul dedicat strict femeilor este altfel decat credem noi, in general. De aceea am fost scos in suturi din redactia Cosmopolitan si cu fata plina de bucatele de hartie rupte din textele mele.
    “Incercarile dumitale”, cum mi-a zis o duduie. 😛

    Revin: umorul dedicat femeilor in revistele lor speciale este de cateva tipuri: trist, foarte trist, tragic la maxim combinat cu scarbos.
    Femeia trebuie sa sufere, ca sa poata apoi sa rada. E obligatoriu sa se simta si putin victima, dar si nitel agresoare, macar prin textul umoristic special. Barbatii sunt niste porcomani cu gandul la sex (Dimitrie Cantemir probabil era femeie, altfel nu se explica, Da Vinci la fel).
    Deci combinatia de umor pt femei este: tristete nostalgica, sila de propriile umori, greutatea de a fi femeie, speen-ul existential, lupta de emancipare, coalitia anti-barbat (cand nu le vad sotii).

  27. iulian rinder 14 April, 2011 at 13:02

    Cred ca dl. camionagiu cam are dreptate. Textul e o.k. Da ceva nu se leaga cu restul stilului. Ca aşa va povestesc modest cum în urmă cu nişte ani, într-o seara vijelioasă de Craciun am avut accident de maşină când veneam cu cadavrul lui maică-mea de la morgă. Da parcă nu e pentru D.C.

  28. S 14 April, 2011 at 13:03

    da’ ce pana mea e asa trist la textu’ asta?

  29. V3nt0R 14 April, 2011 at 13:04

    @camionagiu: Din pacate, Daily Cotcodac nu este nici un site trist, nici foarte trist, nici tragic la maxim, si nici tragic la maxim combinat cu scarbos .

    Sau eu cel putin , de 2 ani fara o luna de cand intru zilnic aici, cu minime exceptii, asa il stiu 🙂 . Asta ca sa fim mai sinceri , asa 🙂 .

  30. JULIUS 14 April, 2011 at 13:05

    @V3nt0R: ma, tu nu trebuia sa fii la ore?

  31. V3nt0R 14 April, 2011 at 13:08

    @JULIUS: Azi nu 🙂 .

  32. N.A. 14 April, 2011 at 13:08

    Bai, rautati insensibile ce sunteti, articolul este exceptional, nu mai carcotiti! :))
    Simona, ignora-i, oricum populatia cititoare de DC este majoritar feminina, cum spunea si Julius intr-o emisiune, iar noi, damele, te apreciem si iti gustam scrierile!

  33. N.A. 14 April, 2011 at 13:09

    Ptiu, ce greseala de indepatoare!! Po.p.ul.atie!!

  34. N.A. 14 April, 2011 at 13:16

    @Julius – Lasa baiatul in pace cate spun Adrianei! Ai uitat ca acum e sub aripa ei protectoare?

  35. sebra 14 April, 2011 at 13:17

    @camionagiu:
    Hai, bre, termină cu reflecţiile astea de autobază! Şi noi avem umor ne râdem, de voi, de noi, de copiii noştri (care are) :))

  36. RoseN 14 April, 2011 at 13:18

    Vai, dar cat de fitosi si critici ati ajuns, nici un subiect nu va mai place! Ba ca e cu armata, ba ca e trist, ba e cu manareala…
    Ete bine ca sunteti voi destepti :))

    Ne-am trezit din hibernare
    Şi-am strigat cât am putut:
    Sus Cutare! Jos Cutare!?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Am dorit, cu mic, cu mare,
    Şi-am luptat, cum am ştiut,
    S-avem nouă guvernare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ca mai bine să ne fie,
    Ne-a crescut salariul brut,
    Dar trăim în sărăcie?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Ia corupţia amploare,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Scoatem totul la vânzare?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pentru-a câştiga o pâine,
    Mulţi o iau de la-nceput,
    Rătăcesc prin ţări străine?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Traversam ani grei cu crize,
    Leul iar a decăzut,
    Cresc într-una taxe-accize?
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Totul este ca-nainte,
    De belele n-am trecut,
    Se trag sforile, se minte,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Se urzesc pe-ascuns vendete,
    Cum nicicând nu s-a văzut,
    Ţara-i plină de vedete,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    Pleacă-ai noştri, vin ai noştri!
    E sloganul cunoscut;
    Iarăşi am votat ca proştii,
    Şi cu asta ce-am făcut?

    (Constantin Tănase)

  37. N.A. 14 April, 2011 at 13:22

    Si voi astia care se plang de prezenta seriozitatii si a lipsei de umor – voi cand incepeti cu politica, fotbalul, chestiuni IT si alte lucruri ilegal de plictisitoare – noi ce-ar trebui sa facem? Ca ne e teama sa nu ni se disloce maxilarul de atata cascat… 😛

  38. N.A. 14 April, 2011 at 13:23

    Erata: voi, astia, care va plangeti

  39. N.A. 14 April, 2011 at 13:24

    @sebra – mai ales de ei… ;))

  40. N.A. 14 April, 2011 at 13:26

    @s – eh, sensibili cum ii stim noi pe barbati, i-o fi bufnit plansul cand l-au citit! =))

  41. Tzica 14 April, 2011 at 13:26

    Plecand de la premisa ca literatura si arta nu intra in tiparul ordinii umane, mai mult chiar, tinind de irationalitate si aleatoriu, surpriza si dispersiunea fac parte din insasi esenta lor.Fara indoiala textul se integreaza in ansamblul scrierilor distopice, mai intai prin complexitatea (ca sa nu spunem ambiguitatea) nivelului referential si in al doilea rand prin problema descrierii ca inrudindu-se cu optiunea pentru naratiunea fictionala.E un demers salutar, aproape pionerat, intr-o epoca in care se asteapta opere erotizat-lubrice.Un capitol propedeudic ce marcheaza granita dintre texte licentioase, lubrice, as spune, in care se recurge la o adevarata taxinomie.O confirmare a imposibilitatii usurintei de a fi, ce descrie lungul drum al doxei catre episteme, ascensiunea de la demisolul obscur al opiniei catre vastele apartamente ale cunoasterii adevarate….parerea mea…hac

  42. V3nt0R 14 April, 2011 at 13:28

    @Tzica: Unde gasesti omule asemenea iarba !?

  43. Dan1 14 April, 2011 at 13:31

    @V3nt0R: Asta e un comentariu relativ sobru, de-aia i-am si dat un like! :))
    Si vezi ca-l intreba si M3bis mai deunazi acelasi lucru! =))

  44. ThoR 14 April, 2011 at 13:42

    @V3nt0R: daca bagi comentariul lui@Tzica: la bac te fac astia membru al academiei=))

  45. Dan1 14 April, 2011 at 13:44

    @RoseN: Ca si Caragiale, Tanase e îngrozitor de sincer actual! :))
    Sau noi românii nu evoluam deloc? :-/

  46. Miorlaupufos 14 April, 2011 at 13:47

    O persoana trista nu poate scrie decit un text trist. Si spun asta cu tot respectul cuvenit drei. Catrina pentru stil, pentru subiecte si profunzimea analizei. Eu as invita-o pe DC mai des ca sa se inveseleasca si sa vada si partea plina a paharului ( ma rog, a paharelor…:D )

  47. RoseN 14 April, 2011 at 13:52

    @Dan1: Ah, pai nu se vede?

    P.S. De unde deduceti voi ca S.C. e trista??? Nu are voie omu sa faca ironii pe orice subiect pofteste?

  48. ErRon 14 April, 2011 at 13:56

    Simona, eu am fost mai pragmatica: daca am vazut si am vazut ca nici in America nu-mi gasesc sufletul pereche (si tatal viitorilor copii), am facut o listuta (de trei nume) cu cei ce as dori sa-mi fie donatori de gene. Pe primul l-am taiat eu singura, ca era ochelarist (si sunt si eu!), al doilea m-a refuzat si al treilea, dupa o zi de gandire, a acceptat. Am fost gravida cu risc (la 39 de ani!). Am un copil superb pe care sper sa fiu destul de desteapta sa-l pot creste fara complexe!:D

  49. Daniel Chiriţă 14 April, 2011 at 13:58

    Şi uite aşa, Daily Cotcodac se transformă din revistă de “pamflete şi alte aroganţe” în revistă de femei. Ce urmează? Ceva reţete? Ceva sfaturi a-la “Ce se întâmplă, doctore?”? Scârbos!

    @Miorlaupufos: Acasă TV e doar unul singur! 🙂

  50. serban 14 April, 2011 at 13:59

    @RoseN:
    În sfârşit!
    Toată lumea ia lucrurile în serios aici. Nu au citit ce scrie acolo sus în stânga.
    Cred că aştia îşi închipuie până şi că pisicile alea chiar mimează ceva.

    N-ai cu cine…

  51. ionut 14 April, 2011 at 14:00

    @Tzica: Nu as spune ca este tocmai “O confirmare a imposibilitatii usurintei de a fi” ci mai degraba o confirmare a usurintei de a trai. Esti generos insa, ca de obicei:)

  52. Tetelu 14 April, 2011 at 14:05

    Dan Voiculescu nu mai publica pe DC? Parca era mai amuzant.

  53. RoseN 14 April, 2011 at 14:05

    @serban:
    😀
    Urmeaza s-o ia careva la rost din punct de vedere religios 😀
    O fi ceva in apa de-a scazut simtul umorului :))

  54. Tzica 14 April, 2011 at 14:06

    @ionut: http://www.imdb.com/title/tt0096332/
    ok ? 🙂

    ( a trai mi se pare un termen restrictiv daca nu chiar egoist…a fi ..suna mai transcedental…mai complet)

  55. serban 14 April, 2011 at 14:06

    @Daniel Chiriţă:
    Păi chiar se întâmplă de-astea. Probabil intri rar pe aici.
    Au fost reţete culinare, au fost întrebări de “ce se întâmplă doctore” (Sendroiu s-a şi plictisit), au fost articole despre copii (a avut unul excelent Eftimie în decembrie). Se vorbeşte despre animale, de ecologie, bucurenci, etc.

  56. Delia 14 April, 2011 at 14:08

    @ThoR: Apropo de bac, imi amintesc de un ilustru prof pe care l-am avut care ne-a zis ingrozitor de sincer: “Dragii mei, profii care va corecteaza lucrarile habar n-au de critica literara, trebuie doar sa sune frumos. Asa ca, bagati acolo cuvinte mari si frumos alese despre un autor si scrieti un nume inventat adaugand ca face parte din generatia tanara de critici”.
    Asta sa fie motivul pentru care juma’ de clasa am luat peste 9.50 la romana? :))

  57. serban 14 April, 2011 at 14:08

    @RoseN:
    Habar n-am, io nu beau apă.

  58. Dan1 14 April, 2011 at 14:09

    @RoseN: Nu bre, da’ se-apropie sarbatorile si toata lumea simte fiorul religios. Si asteapta sa vada niste batalii între babe pentru a ramura de salcie, o niste moaste (ca habar n-am cum e la singular)… =))

  59. ThoR 14 April, 2011 at 14:10

    @Delia: =))

  60. ionut 14 April, 2011 at 14:12

    @Tzica: Si cartile lui kundera sunt la fel de … sa le spunem frumoase ca filmul/filmele 😉

    De asta am zis ca esti generos facand comparatia(afirmatia) respectiva :);)

  61. RoseN 14 April, 2011 at 14:14

    @ionut:
    😀 in sfarsit ti-ai gasit un interlocutor perseverent 😀

  62. ionut 14 April, 2011 at 14:21

    @RoseN: sau suntem ghinionisti amandoi :))

  63. RoseN 14 April, 2011 at 14:27

    @ionut: Ahhh, stii ca nu exista ghinion 😀

  64. Dan1 14 April, 2011 at 14:30

    @RoseN: Doar noroc… negativ? =))

  65. ionut 14 April, 2011 at 14:31

    @RoseN: Am evitat astfel explicatii lungi cu riscul de a parea inconsecvent :p 🙂
    Tzica ma va intelege insa :))

  66. S 14 April, 2011 at 14:36

    @RoseN: baga ma fata nește bancuri ca alea ‘prinde’

  67. RoseN 14 April, 2011 at 14:38

    @S:
    😀 Poti si tu, sa stii ca n-am licenta de exclusivitate 😀

  68. Dan1 14 April, 2011 at 14:39

    Bre, cre’ca avem un nou record de like-uri. Ete, comentariul lui V3nt0R strânse 79 (cu al meu cu tot :)))
    Bine, doar M3bis poa’ sa-l omologheze, ca el stiu care e recordul actual.

  69. V3nt0R 14 April, 2011 at 14:45

    Eh, nu prea cred eu ca-i record, dar ma rog, multumesc pentru aprecieri tuturor . 🙂

  70. ady 14 April, 2011 at 14:45

    simona, eu i-as ura mai tare pe ipocriti. aia care zic ca nu vor, nu vor si gata. stii la ce sa te astepti din partea lor. ailalti te scot pe tine vinovata, ca ei au zis ca vor, da’ “ai gasit tu nod in papura conditiilor de crestere a minorului”.

  71. ano 14 April, 2011 at 15:01

    textul este coerent dar ceea ce descrii este penibil.
    draga simona, cred ca esti genul de persoana fata de care as pastra o distanta minima de 500 km.
    parerea mea.

  72. green 14 April, 2011 at 15:20

    fie ca e un pamflet, fie o aroganta…feminina, textul e susceptibil de a trezi antipatii agresive, ceea ce e minunat :D:D

    n-am putut sa rad citindu-l dar am doua intrebari:
    – chiar trebuie neaparat sa rad cand vin aici si
    – am voie sa plang cand citesc unele comentarii:p

  73. cristic 14 April, 2011 at 16:04

    “Primii mei iubiţi” + “ultimii mei iubiţi” + “s-au mai derulat iubiţi(bogati,saraci/insurati)” = x barbati. Batemi si noi ca numar macar like-urile lu’ V3nt0R?

  74. ienihabarnam 14 April, 2011 at 16:18

    fiind femeie, mie mi-a si placut, si m-a si distrat textul. nu prea m-am prins unde era partea tragica, banuiesc ca noua, femeilor, ni se par normale autoironia, invatatul din greseli si recunoasterea propriilor limite. iar partea cu “insurat chisalita” mi-a oferit o mare satisfactie lingvistica, finca acum am ce eticheta sa pun pe vreo doua persoane pe care le-am cunoscut io.
    @ErRon: chapeau!

  75. Dan1 14 April, 2011 at 16:24

    @ienihabarnam: Ieni, ce faci bre? Ca auzii ca dezastrul ajunse la gradul 7, ca la Cernobâl.

  76. ErRon 14 April, 2011 at 16:26

    @green: Poti plange, da’nu de comentariul meu, ca-n vara asta il dau pe fi-miu la karate!
    Ma tem ca o sa aiba nevoie!!!:D
    @ienihabarnam;)

  77. ienihabarnam 14 April, 2011 at 16:41

    @Dan1: ei, asa era de fapt de la-nceput, da’ abia acum au avut ei date sa-si dea cu parerea in cunostinta de cauza (nu ca diversi jurnalisti si experti in fisiune nucleara de fotoliu–ah, ce-mi place sa spun “fisiune nucleara”!– de prin presa straina, si mai ales romaneasca). si 7 sau nu, io-s mai departe de fukushima decat am fost de cernobil. zic ca daca urmez un tratament indelungat cu tanini frantuzesti, spanioli si italienesti, scap :p

  78. green 14 April, 2011 at 17:00

    @ErRon: la comentariul tau n-am plans 🙂
    si boxul e un sport nobil cica 🙂

  79. S 14 April, 2011 at 17:00

    @RoseN: io nu stiu decat bancuri de-alea, fascinant de triste.

  80. Ina_adevarata 14 April, 2011 at 17:01

    Plin de comentatori incepatori pe-aici, care s-au crezut pe blogul lui Buc.urenci. Si se-ncing, si se-nfierbinta, si lupta, si da-i!…
    Julius, ia da-le oamenilor astora cite un copacel de plantat- sa vezi cum apari miine la televizor, ca nu te-a mai invitat Mindruta cam de mult.

  81. Insignifianta 14 April, 2011 at 17:08

    Simona, exceptional text, 100 de like-uri! I-am dat si share!
    Restul, ati primit cate unul de caciula. Care-a meritat.
    I-as intreba pe unii de aici cati copii au si de ce sau daca n-au, de ce n-au, dar mi-e teama ca vor raspunde ingrozitor de sincer. Asa ca, de data asta, ma abtin.

  82. V3nt0R 14 April, 2011 at 17:29

    Multumesc tuturor pentru aprecieri, o zi super-faina sa aveti !

    Nu se-astepta V3nt0R la 102 like-uri :))) …

  83. JULIUS 14 April, 2011 at 17:31

    @V3nt0R: e mai tare ca un 8 la mate, nu? 😀

  84. V3nt0R 14 April, 2011 at 17:33

    @JULIUS: Nu as avea de unde sa stiu cum e sa iei 8 la mate … Dar concureaza cu 8-urile de la romana, engleza, geografie and so on… :))

  85. Claudiu 14 April, 2011 at 18:06

    @ThoR: La cate concursuri cu matze sunt pe DD parca vad ca in spate nu este nici un mogul, in spate este Tom 🙂 iar in spatele lui tom nu este decat soacra lui…

  86. serban 14 April, 2011 at 18:23

    @V3nt0R: Sebra, ai dreptate, ia un like.

  87. Dan1 14 April, 2011 at 18:45

    @JULIUS: Da-i bre un premiu, ceva, se poate? =))

  88. V3nt0R 14 April, 2011 at 19:36

    (:| Am tras si eu un pui de somn… 115 and still counts : Thanks a lot !

    P.S. Nu vreau nici un premiu, ca nu m-am chinuit la asta :))

  89. Dan1 14 April, 2011 at 20:17

    @V3nt0R: Hai bre, lasati! Meriti, ca fusesi genial cu comentariul asta! =))

  90. V3nt0R 14 April, 2011 at 20:26

    @Dan1: N-a fost cu intentie, a fost cu directie … :))

  91. 4mall 14 April, 2011 at 20:29

    @V3nt0R: Ai ajuns la 120, felicitari! Si eu care ma bucuram ca am 83…

  92. Sare' n Ochi 14 April, 2011 at 20:34

    bai, da’ ati spart pe materialul acesta mai multe like-uri decat fata barbati!

  93. M3bis 14 April, 2011 at 20:36

    @V3nt0R: Ţi-am dat şi eu unul. Dacă ajungi la 150 te bag la spam, că nu se mai poate aşa!
    @4mall: şi ţie!

  94. V3nt0R 14 April, 2011 at 20:46

    @M3bis: , @4mall: Cred ca la articolul asta, au fost cele mai apreciate 2 comentarii din istoria site-ului, al meu si al lui 4mall .

    Daca 4mall posta primul sau imediat dupa mine, ma intrecea la like-uri, commentul e pur si simplu genial !

  95. RoseN 14 April, 2011 at 20:47

    @M3bis:
    Ia scade-i tu frumos 100, ca aici nu se incurajeaza arogantele =))

  96. M3bis 14 April, 2011 at 20:48

    @V3nt0R: Te-a orbit succesul, ai grijă!

  97. V3nt0R 14 April, 2011 at 20:52

    @M3bis: Off, iertare sefule, gata . No more talking .

  98. M3bis 14 April, 2011 at 20:58

    @V3nt0R: 😀

  99. 4mall 14 April, 2011 at 21:07

    @M3bis: Lasa-l mah, tu nu vezi ce frumos ma lauda??

  100. sebra 14 April, 2011 at 21:07

    Pe ploaia asta voi faceţi trafic cu like-uri???

  101. Insignifianta 14 April, 2011 at 21:09

    @V3nt0R: Adriana va fi mandra de tine! :))

  102. Dan1 14 April, 2011 at 21:21

    @4mall: Iar eu cand strangeam 7 eram in culmea fericirii! =))

  103. Insignifianta 14 April, 2011 at 21:25

    @Dan1: Astea muze, bre, nu ca a ta! =))
    Iti dicteaza opere complete, cand ar putea sa-ti transmita o singura si simpla propozitie edu edificatoare! =))

  104. Dan1 14 April, 2011 at 22:06

    V3nt0Re, ia bre un loc aici, pe canapeaua asta din piele ca meriti… Ca eu ma duc sa strang material pentru urmatorul post comentariu de-ala! Si uite, ai aici telecomanda de la plasmele alea… Julius, te rog eu, toarna-i si un absint calvados din colectia mea; ca merita bre. =))

  105. Dan1 14 April, 2011 at 22:07

    @Insignifianta: Bre, eu zisei deja ca muza asta a mea e cam betziva! Da’ face treaba buna saraca! =))

  106. Insignifianta 14 April, 2011 at 22:13

    @Dan1: Face, face! 😛 Apropo, ce mai zice? :))

  107. Dan1 14 April, 2011 at 22:17

    @Insignifianta: Asta-seara o lasai sa se uite la televizor, n-o stresai! :))
    Da’ cu Pegas asta nu-nteleg ce se-ntampla, pare cam apatic (si-l parcai aproape de bloc :)))
    Ca azi, ca s-ajung in Parnas trebui sa iau un taxi.

  108. V3nt0R 14 April, 2011 at 22:18

    @Dan1: Traiasca. Dar , daca mi se permite sa refuz, nu beau alcool dupa ce am baut vodka acasa …

  109. RoseN 14 April, 2011 at 22:19

    @Dan1:
    Pai vezi, daca ai o singura muza, aia te lasa balta cand ti-e lumea mai…aprinsa dupa un comment :))

  110. Insignifianta 14 April, 2011 at 22:26

    @Dan1: Pai, vezi, daca nu te duse mintea sa iei elicopteru’, direct!
    Si da-i un ghiont la muza aia, ciupeste-o un pic, ca o lua somnu’! =))

  111. Dan1 14 April, 2011 at 22:29

    @RoseN: Mai, nu cumva tu ai invatat-o sa mearga la mall? =))
    @Insignifianta: Eeee, las-o bre, ca avu o saptamana grea! :))

  112. RoseN 14 April, 2011 at 22:35

    @Dan1:
    Hmmm…depinde…si-a luat cercei? =))

  113. Insignifianta 14 April, 2011 at 22:38

    @RoseN: Ori margele? O basma, ceva? =))

  114. V3nt0R 15 April, 2011 at 01:11

    Noapte buna !

  115. Insignifianta 15 April, 2011 at 01:18

    @V3nt0R: Tu iar vrei sa spargi gura targului cu comentariul asta! :))

  116. Cms 15 April, 2011 at 01:29

    @Insignifianta: Nu, Insi, comentariul e pentru Julius, să se convingă că V3nt0r se culcă devreme, ca să meargă mâine la şcoală. Nu ca noi!

  117. Insignifianta 15 April, 2011 at 01:55

    @Cms: Fratele meu roz, ce bine stii tu sa explici! =))

  118. Adriana Popescu 15 April, 2011 at 03:33

    @M3bis: Lasa, mai, copilul in pace! Acum te-a apucat….. :))

    @V3nt0R: Daca te prind ca esti mahmur de la vodca aia, iti smulg capul! De bere n-ai auzit? Trebuie sa-ti faci vraiste ficatul cu tarie? x-(

  119. V3nt0R Al-Khwarizmi 30 April, 2011 at 12:48

    167 de plus-uri ! Eu sunt faraonu’ !

  120. Insignifianta 30 April, 2011 at 13:02

    @V3nt0R Al-Khwarizmi: 168!

  121. eu 29 May, 2011 at 16:08

    @frm: frate, esti un idiot.

Leave a reply