Postul nu e post destul

Despre modă şi alţi demoni mai proşti

Simona Catrina

Mă îmbrac frumos şi curat, dar sunt pe dinafara trendului vestimentar, ceea ce e un lucru foarte bun din punct de vedere oftalmologic, întrucât aşa pot să-l văd mai bine, să focalizez şi să comentez de la peluză.

Am observat un fenomen interesant: femeile slabe nu poartă niciodată pantaloni albi, fiindcă susţin că le îngraşă. Li s-a spus de atâtea ori că pizza îngraşă, nu pantalonii, dar ele rămân credincioase teoriei cromatice. Printr-o reacţie paradoxală de “ce-am avut şi ce-am pierdut”, la polul şi fundul opus, doamnele dodoloaţe adoră acest veşmânt neprihănit.

Moda de azi îmi aminteşte, veşnic, de starletele din primul flanc al înmormântărilor din filme. Oricât se găseau de îndurerate protagonistele bocetului, erau veşnic de-o eleganţă fără echivoc: testamentul era cel mai important element din desfăşuratorul parastasului. Femeia n-a înţeles că negrul, în ciuda băţoşeniei lui ostentative, poate fi caraghios, mai ales când e plesnit la pantofi şi poşetă în cinşpe culori cât p-aci distincte.

Revenind la mieii noştri, parveniţii sunt trend-setter-ii României. Fără legătură cu acest calificativ, mi-amintesc de vremurile bucolice când Bodo şi fosta lui soţie, Ioana Băsescu-Marin, trăiau o viaţă de film, deşi, aşa cum se prezentau în imagine, păreau din două filme diferite. Pe el trebuie să-l înţelegem: până momentul dat, era un artist care umbla să-şi protejeze drepturile de autor, iar ulterior se trezise el însuşi protejat de SPP. Asta trebuie să fi simţit şi blândul Schwarzenegger, când s-a însurat cu nepoata lui Kennedy. Totuşi, ţin minte că Bodo rămăsese tributar stilului smuls, pescăresc. De-a dreapta lui, ambalată în haine cam prea de opoziţie, Ioana Băsescu avea veşnic o mină dezolată, de profesoară care nu mai biruie clasa de obrăznicături. Un divorţ glorios a încheiat colecţia de primăvară-pierde-vară, înainte să se soldeze cu victime.

Topurile de piele, cum mai văd doar în filmele vechi, proaste, americane şi multe, pun în valoare căpşorul de Barbie al româncei candidate la masterat şi la emisiunea “Burlacul”, cap care zici că-i deşurubat de pe gâtul original şi lipit cu scoci pe un corp bine dospit. Bluzele arată, îndeobşte, ca vinilinul din sala de aşteptare a CFR, înainte de a se revărsa peste el navetiştii din trenul cursă de persoane.

Din lumea celor care nu cuvântă – sau cuvântă prost – vedeta dance se desprinde aproximativ felin şi efectuează ieşiri în luminişul monden, altoită-n piele şi blană şi piele şi blană şi piele şi blană şi cam atât.

Vă rog să mă credeţi, am văzut combinaţii de culori mai rafinate la semnele de circulaţie decât ce am acum în raza ochilor (pe care n-am mai reuşit să-i închid, de la o vreme). De exemplu, “Atenţie, cad pietre” e chiar o ţinută sexy, pe lângă dezastrul bicolor de pe bulevard. Pietoana din mall-uri nu e conştientă că până şi strănepoţii lui Stendhal s-au săturat de roşu şi negru. Chiar dacă această combinaţie revine câteodată în modă inopinat, nu se cade să fie aşa facilă şi motănoasă, ca la un muşchetar daltonist care-i convins că poartă ghete verzi.

Într-o ţinută ca de cor privatizat abuziv după ’89, dama bugetară afişează o consternantă mândrie de sine, în ciuda ambalajului expirat. Probabil că ăsta e raţionamentul titularei: ţinuta merge şi la nunta vară-sii (mai ales dacă mireasa e în vreo sectă), precum şi la decernări de premii, la demisii publice sau la priveghi la care vine şi ceva presă.

Dar, printr-o lege ciudată a fizicii, atunci când acoperi ceva mare cu ceva şi mai mare, mormanul rezultat este egal cu mormanul mic plus diferenţa dintre mormanul mic şi mormanul mare. Am mai dat şi noi câte-un extemporal, la viaţa noastră.

Combinaţiile facile bicolore ne aduc aminte de fetele pe care le taie iluzioniştii în cutii, apoi le scot, iar jumătăţile lor se plimbă în direcţii diferite, sub nasurile noastre cât cepele. Doar că pe stradă nici măcar n-avem ce aplauda, fiindcă jumătăţile rămân una peste alta, ca într-o reconstituire sastisită a legistului care ştie deja cine-i criminalul, dar nu vrea să-i strice plăcerea detectivului. Modelul alb-negru e destul de elegant şi veşnic la modă, cu condiţia ca albul să nu sară calul, calul să nu ia pionul, iar pantofii să nu-şi ia câmpii.

Nu ştiu, bunăoară, cum să-l prefer pe Claudiu Bleonţ: fără pantaloni şi fără chiloţi, ca în recenta demonstraţie de la conferinţa de presă, ori aşa cum ne-a obişnuit – cu ţinută, poziţie şi resemnare de pinguin plecat în marşul istovitor dinaintea împerecherii, când iese la rampă din proprie iniţiativă, capturat în câte-un costum eterogen. Odată, l-am văzut cu o cravată care se voia în tuşeu modern, dar părea prinsă cu elastic de guler, ca la şoimii patriei, iar jacheta lălâie nu prea avea ce discuta cu pantofii botoşei.
Era să plec, dar mi-am amintit şi de Ada Milea, o fată deşteaptă şi interesantă, de altfel, dar pare genul acela de persoană indignată că există numai două sexe. Că nu s-a inventat şi altă variantă genetică, eventual un ghiveci de cromozomi care să justifice vestimentaţia masculină de la brâu în jos şi socialistă de la hachiţe-n sus. Pitorescul dezastru e desăvârşit de nişte blugi în genul celor purtaţi – cu aferentul jeomanfu – de Alain Delon în “Afacerea Pigot”, înfipţi în câte-o bluză pe care şi Martorii lui Iehova ar aprecia-o drept plictisitoare – iar aici, credeţi-mă, sunt politically cât se poate de correct.

Share:

117 comments

  1. 4mall 1 March, 2011 at 08:30

    Cum mah? De Mazare, nimic nimic?

  2. Lucius Fascius 1 March, 2011 at 09:51

    Da zi tu cum e bine, doamna 😛

  3. lulu 1 March, 2011 at 09:55

    Doua obiectii la minunatul text.
    1 Eu n-am mai fost de aaani prin salile de asteptare ale CFR-ului, dar chiar si asa sunt gata sa pariez pe locul meu de comentator DC ca vinilinul de pe scaune a existat doar in caitetele de sarcini.
    2 Cravata de soim al patriei se prindea de nasturele camasutei, da? Cel putin pe vremea mea 🙂
    In rest super text. Sa scrie doar Simona 🙂

  4. Ina_adevarata 1 March, 2011 at 10:13

    Păi, vedeţi? Cînd zic io că ierea mai bine cînd tot tineretu’ umbla în treling de bumbac vatuit…Şi după aia, cînd- în pas cu moda- trelingu’ a fost de supraelastic şi avea şi vipuşcă…Dar pantalonii bufanţi? Şi rochiţele din tercot în culori tari? Ce vremuri, domnule!…Ce ştiu stricatele astea tinere de acum! Să bage ăştia iarăşi uniformele, domnule!

  5. dush 1 March, 2011 at 10:17

    dom’le cum ne chinuiti voi ochii in prima zi de primavara cu un text peste 2000 de betisoare :)) insa simona, puteai sa te faci chirurg vestimentar!

  6. V3nt0R 1 March, 2011 at 10:28

    Nu inteles nimic de la acest text eu

  7. camionagiu 1 March, 2011 at 10:35

    Asta-i misto, stai sa vezi al meu cat de varza este (daca l-o baga adminu). tre. sa use the force la mine

  8. lulu 1 March, 2011 at 10:45

    @camionagiu
    Stai linistit, ca pe tine te sustinem neconditionat, ca doar “corb la corb nu-si scoate ochii” 🙂

  9. Dan1 1 March, 2011 at 10:53

    Asta este un text pentru doamne. Eu nu pot pentru ca sa comentez decât ca mi-au placut anumite pasaje: “păreau din două filme diferite”, “am văzut combinaţii de culori mai rafinate la semnele de circulaţie”, “până şi strănepoţii lui Stendhal s-au săturat de roşu şi negru”, “pare genul acela de persoană indignată că există numai două sexe”…
    Tine-o tot asa Simona! =))

  10. camionagiu 1 March, 2011 at 10:57

    @lulu
    da, da, cunoastem, cunoastem. Voi fi al doilea cartof infipt in teapa din Piata Revolutiei.

    @ Dane, bucura-te! Si nu e un acatist dedicat tie. You are the next!

  11. lulu 1 March, 2011 at 11:15

    @Dan1
    Da mai, si mie fix tot alea mi-au placut. Parca e placut totusi sa citesti si alte texte decat scurtaturile alea catre pres :d Asta a fost cu dedicatie, pentru ca azi 1 martie nu am gasit pe DC nici macar un cantecel de primavara. Si nu stiu de ce, ca Holograf chiar are unul :))

  12. sendroiu 1 March, 2011 at 11:22

    Bravo, Simona, va sa zica e adevarat: semnele de circulatie au si ele un designer vestimentar, ca tot omul care se expune public!
    Banuiam eu:

    http://www.flickr.com/photos/7537146@N06/3967509116/

    Se pare ca anonimul creator de moda al semnelor de trafic are mereu la el o carioca rosie (cred ca e dinamovist) 😉

  13. ThoR 1 March, 2011 at 11:35

    cum s-a terminat ca nu am avut rabdare sa citesc pana la sfarsit?

  14. Savantu' 1 March, 2011 at 11:35

    Apropo de semne de circulatie, cu totii stiti semnul “Atentie la..”, sau “Atentie trec..”, cu un semn triunghiular alb, cu margini rosii, si in mijloc poza unei vaci, sau unei caprioare.
    Ei bine, pe acelasi sistem, poza in triunghi, am vazut urmatoarele:
    -atentie maimute 9un drum pe serpentine intre Niko si o cascada, in japonia
    -atentie iguane gigant (de fapt se numesc Monitor lizards) in insula Centosa, apartinatoare de Singapore, si, mai pe langa noi, (UK)
    -atentie la broaste
    -atentie traverseaza tancuri (UK, Wiltshire, pe langa niste poligiane de tragere).

    Alte semne de circulatie hazlii prin alte parti???

  15. ThoR 1 March, 2011 at 11:36

    @Dan 1 : dezvolt bre dar trebuie sa sintetizez in minim 4000 caractere=))

  16. m 1 March, 2011 at 11:43

    asa da, fata, sa mai ne radem si noi. numai simona stie modele. daca nu exista rubrica asta de modeling, propun sa se infiinteze una saptamanala, special pentru dj simona!

  17. lulu 1 March, 2011 at 11:49

    Gata cu glumele! Hai, toti 8 in autobuz, si pe radio 3 net cu noi.

    Ps Oare Julius s-a trezit sa ajunga la vreme???

  18. Dan1 1 March, 2011 at 11:50

    @m
    Bre, precis n-o confunzi pe Simona cu DJ Cotco Adriana? =))

  19. sendroiu 1 March, 2011 at 11:51

    @Savantu’: Da!
    Atentie, traverseaza cucoane grase, cu turban! (Lagos, Nigeria)

    http://www.flickr.com/photos/7537146@N06/3967509116/

  20. 33. Ramses33 1 March, 2011 at 11:56

    trebuia inca o mana fina de femeie aici

  21. Ina_adevarata 1 March, 2011 at 12:00

    Doc, vezi la comentariul 19 ai pus link tot catre domnul acela dragut, cu jambiere rosii, nicidecum catre fo doamna mai implinita.

  22. Dan1 1 March, 2011 at 12:04

    @Ina_adevarata
    Vazui si eu, da’ nu mai comentai, ca zisei ca poate domnu’ dragut, cu jambiere rosii o prinse pe doamna mai implinita si d-aia apare doar el in poza! =))

  23. lulu 1 March, 2011 at 12:11

    Salut Radio 3 net!!

  24. sendroiu 1 March, 2011 at 12:52

    scuze, asta e link-ul corect spre semnul de circulatie cu doamna plinuta 🙂

    http://www.flickr.com/photos/7537146@N06/532394344/

    o sa rog pe M3Bis sa corecteze … 😉

  25. iulian rinder 1 March, 2011 at 12:53

    Fain text. Bravo. Aproape la fel de fain ca unu a lui Efu despre betie. Sau poate sunt io subiectiv, ca ma pricep mai bine la carciumi decat la moda.

  26. Simona Catrina 1 March, 2011 at 13:02

    Va multumesc fiindca m-ati martisorit frumos, fiecare cu indulgenta sau uluirea lui, dupa caz! 🙂 Stati, ca ma cauta cineva sa-mi mai dea un martisor, poate revin! 🙂

  27. RoseN 1 March, 2011 at 13:19

    Auziti, dar nu bagati si voi un ‘Fie ca primavablabla…’ ceva? =))

  28. Simona Catrina 1 March, 2011 at 13:24

    Fie ca primavara sa pogoare asupra voastra ghioceii dragostei, mugurii norocului si bulbii belsugului!
    Asa-i bine, RoseN? :))

  29. RoseN 1 March, 2011 at 13:27

    :)) E PERFECT, dar asteptam sa zica “domnii” ceva 🙂 in stilul lor caracteristic

  30. Dan1 1 March, 2011 at 13:41

    @RoseN
    Tu înca nu ai înteles ce fel de misogini înveterati comenteaza pe-aici? =))

  31. RoseN 1 March, 2011 at 13:43

    PAI TOCMAI!!!!!!!!!!!

  32. Yas 1 March, 2011 at 13:47

    @ Savantu’
    Nu stiu dc e considerat semn de circulatie, dar prin Germania, in Munich, mai exact, am vazut un semn cam asa, si uite link.

    http://yildizbolat.aminus3.com/portfolio/454.html

  33. Dan1 1 March, 2011 at 14:03

    @RoseN
    Nu bre, glumeam! Sunt convins ca si ceilalti “domni”, alaturîndu-se mie, au plasat comentarii de genul asta, mărţişoristic! Doar ca se pare ca s-au dus toate în spam, iar M3bis asta nu vrea sa le scoata de la moderare! =))
    (sper sa nu le fi pierdut de tot, ca atunci am încurcat-o, nu stiu de unde mai facem rost de altele :)))

  34. Claudiu 1 March, 2011 at 14:07

    imi place cum scrie simona!!!!
    happy martisor:P

  35. Insignifianta 1 March, 2011 at 14:08

    Acum am inteles! De-abia acum a inceput saptamana! ACEA saptamana! A textelor bune, adica! =))

  36. Dan1 1 March, 2011 at 14:09

    Claudiu, ce-ai facut mah? Cum îti permiti sa folosesti asemenea cuvinte aici? =))

  37. Ciprian 1 March, 2011 at 14:28

    Ce text colorat! Hai alb-rosii!

  38. RoseN 1 March, 2011 at 14:29

    Domnu sef, dooooooomnuuu sef, scoate rogu-te felicitarile ‘domnilor’ din spam, ca uite cum sufera dupa ele =))

  39. sebra 1 March, 2011 at 14:30

    @Simona,
    Ai uitat de dresurile negre la fustita colorata purtate in miezul verii, cat si de faimosul lamé :))

    P.s. Baieti,
    Ati dat-o in sf-uri discutand despre semnele de circulatie aici, va rog, nu ajungeti iar la problema cauciucurilor de iarna! E 1 martie, totusi 😀

  40. clara 1 March, 2011 at 14:31

    F. interesant text, totusi poate nu strica putina indulgenta de 1 Martie…

  41. Dan1 1 March, 2011 at 14:33

    @Ciprian
    Vezi ca mai sunt si semne de oprirea interzisa, daaa? Alea rulz! Nu andryusha? :))

  42. aisha 1 March, 2011 at 14:42

    sa avem o primavara roz!
    la decernarea premiilor Oscar, Natalie Portman a purtat un outfit de culoarea avatarului lui Julius! cred ca vrut sa-i multumeasca pt. cronica favorabila! si, bineinteles, s-o pedepseasca pe Simona Tache, careia nu i-a placut filmul Black Swan si care ne-a instigat sa nu-l vizionam!
    in alta ordine de idei, multumim Simonei Catrina pt. ghiocei, bulbi si muguri! muguri de bambus, presupun!

  43. sebra 1 March, 2011 at 14:46

    Aaa..il auzi careva pe DJ Cotco la radio?? A dat vreo dedicatie, ceva? 😀

  44. Constantin 1 March, 2011 at 14:52

    nu prea cunosc barbati care sa se uite cum e imbracata o femeie. orice barbat are niste parti anatomice preferate (craci, fund, tzitze, oricare altele) si exact asta si numai asta cauta barbatii cu privirea cind dau de o femeie. cei mai multi nu sint in stare sa spuna cum a fost imbracata o femeie dar pot sa-ti spuna cu exactitate daca partile anatomice preferate corespund sau nu.
    daca femeile nu se imbraca pentru barbati cum se imbraca, pentru ca pe barbati pur si simplu nu-i interseaza cum sint imbracate, atunci pentru ce toata zdroaba asta cu moda , imbracamintea, si asa mai departe? simplu:au ele un razboi cu alealalte femei.

  45. aisha 1 March, 2011 at 15:08

    @sebra,
    l-au invitat pe DJ Cotco la radio?
    pai daca pe DC, pe teren propriu, Adriana Popescu il eclipseaza cu like-urile, de asta, bietul de el se consoleaza cu posturile de radio!
    chiar, ce a zis? stie cineva?
    @constantin,
    raspunsul e – da. creatorii de moda – adica designerii sunt interesati de toaletele femeilor! si, da, femeile se gatesc si se impodobesc din pura placere, ca sa provoace invidia celorlalte femei! e un fel de competitie!
    implica nu doar haine, ci si make-up, bijuterii s.a.m.d. – o intreaga industrie! beauty industry!

  46. Stephanie 1 March, 2011 at 15:19

    @Sendroiu: auzi, da’ nu mai bine dai tu link catre poza cu fata incaltata cu pantofi rosii din aeroport? Sa-si dea apoi cu parerea domnii si doamnele? 😉

  47. Constantin 1 March, 2011 at 15:19

    @aisha
    beauty industry…
    beauty industry e mama natura care i-a facut cracii, fundu, etc, asa cum imi plac mie. o textila de orice fel nu are cum sa fie beauty, ca nu are cum s-o faca mai frumoasa decit e. intrebarea esentiala e i-ai pune-o lu aia sau nu? si te asigur ca nici o textila, si nici un machiaj si nici o bijuterie nu are cum sa incline balanta inspre un raspuns pozitiv.
    ramine ca toata zdroaba e razboiu cu alte femei.

  48. lulu 1 March, 2011 at 15:22

    @Sebra&aisha
    Rusine!! Adica numai eu am avut norocul [ =)) =)) ] sa fiu acasa azi si sa ascult emisiunea aia???

    Si cum sa fie? Dragut, normal. Pentru ca azi e 1Marie si pentru ca pe pres e frig rau, Julius nu s-a alaturat glumelor misogine ale “colegilor” sai. Asa ca s-a limitat sa spuna doar ca toate femeile dupa ce se marita sa fac cat patul. Sau cam asa ceva :d ca nu am inteles exact ca vorbeam la telefon 🙂

  49. RoseN 1 March, 2011 at 15:24

    Ce-aaaaaaaa ziiiisssssssss?????????????

  50. Dan1 1 March, 2011 at 15:27

    @Constantin
    Bre, gresesti! Eu, când eram mai tânar, ma uitam cu mare atentie cum erau îmbracate colegele mele si mai si comentam (în gând, bine-nteles): “Faaantastic, si-a dat leafa pe doua luni la croitoreasa si arata mai sexi daca se-mbraca într-un sac de îngrasaminte!” sau “Am vazut ciocli îmbracati mai vesel cu bani mai putini!” =))

  51. serban 1 March, 2011 at 15:27

    @RoseN:
    Nu ştiu, că n-am avut răbdare să citesc decât un sfert, da’ cred că pledează pentru filmul alb-negru

  52. lulu 1 March, 2011 at 15:28

    @RoseN
    =)) =))
    Printre altele 🙂
    Dar oricum a fost mai bine decat la Mandruta.
    Inca doua trei emisiuni si o sa ne salute de canapeaua lui Mandruta. Din postul de prezentator, adica….

  53. aisha 1 March, 2011 at 15:29

    @constantin,
    n-ai dreptate!
    @lulu,
    doar atat a zis?!

  54. lulu 1 March, 2011 at 15:33

    @aisha
    Pai cat poate sa vorbeasca omul in somn =))

    nu mai, a zis mai multe. Aia chiar il puneau sa faca glume (daaaa!!!), dar mai bine asteptati caseta 🙂

  55. Constantin 1 March, 2011 at 15:33

    aidi bey, una care-i frumoasa ca limba rusa ramine frumoasa ca limba rusa orice cirpa pui pe ea, si o bunaciune ramine bunaciune si in cel mai jerpelit jeans si chiar si in trening.

  56. Stephanie 1 March, 2011 at 15:35

    @Constantin: Termina cu prostiile!!! Vrei sa bagi in faliment industria modei? :))

  57. Dan1 1 March, 2011 at 15:42

    @Constantin
    Astea sunt cazurile cele mai simple, dar am vazut situatii în care femei dragute si bune, cheltuind bani grei, au reusit prin simpla imbracare a unor articole vestimentare sa devina moartea pasiunii. Eu numesc asta arta! =))

  58. aisha 1 March, 2011 at 15:43

    @lulu,
    cred ca esti singura – de pe DC – careia Julius o sa-i dedice ceva azi – o melodie, un text, un martisor – pt. fidelitate! aaaa, si cred ca o sa te aprobe si pt. momentul ala cu… rusine!!! din comentariul tau – nr.48.
    @Simona Catrina,
    dar despre lady Gaga, nimic-nimic? si despre DJ Cotco, nimic-nimic?
    despre stilul lor vestimentar excentric, la asta ma refer.

  59. Insignifianta 1 March, 2011 at 15:44

    L-au barfit pe Guy Ritchie, aia au facut, in emisiune! Ca nu le-a dat cafea decat la sfarsit! Si-aia, fierbinte! =))
    @lulu: “ca un pat cu baldachin”, mah, nu de oricare…=))
    @sebra: Vezi mai sus, la 59. =))

  60. sebra 1 March, 2011 at 15:46

    @lulu,
    Cre’ca nu ai auzit bine! Io nu-l cred in stare, dar deloc nu-l cred in stare, sa spuna o asa grozavie =))

  61. karmapolice 1 March, 2011 at 15:52

    mult prea pretioso/trendinez/dezabuzat postul
    cih

  62. lulu 1 March, 2011 at 15:55

    @aisha
    Se intampla sa ascult mereu 3net. Bine nu la ora aia…. Deci nu merit decat jumatate de martisor 🙂

    @insi…
    =))

    @sebra
    Crezi ce vrei, dar cand o sa cauti iesirea din matrix nu ma suna pe mine 🙂

  63. Sare'n Ochi 1 March, 2011 at 15:58

    ce educativ material, fie numele xxxxx laudat!

  64. N.A. 1 March, 2011 at 16:12

    In sfarsit, Simona, cineva scrie si pentru sufletelele noastre, intens batjocorite de misoginii astia p-acilea. Si ce alinare mai dulce decat niste barfulite savuroase despre cat de naspa se imbraca altele (si altii, ma rog). 😀
    Deci ne-a placut. Da’ mai vrem. Mooore, please, mooooooore! :))

  65. Claudiu 1 March, 2011 at 16:18

    Simona, acum spune-mi sincer, il iubesti sau nu pe Julica, sa stiu daca vin cu ghiocelul sau… arsenic 😀

    arsenic, sau daca vreau sa fiu cu adevarat rau, arsinel 😀

  66. clara 1 March, 2011 at 16:44

    Hei, dar de 1 martie nu scrie nici un domn? nimic, nimic?

  67. Dan1 1 March, 2011 at 16:48

    Draga clara noi am scris da’ au intervenit alte lucruri, nici nu vreau sa vorbesc despre asta. =))

  68. Cougar 1 March, 2011 at 16:54

    e momentul să bag un neutru şi bonom “@sebra, ai dreptate”, că am o zi cam lunguşoară, tot se continuă de luna trecută.

    în orice caz, domnişoara catrina a scris un ghid, deci, pentru halloween.

    visez halloweenul în care o trupă de vreo 20-30 de “cocalari” şi “piţipoance” vor ieşi pe ştrase, la ceas de seară, decoraţi cu paiete, sclipiciuri, ochelari de soare, ştrasuri, ţinte şi alte lucenii înplănite şi uzate din fabrică.
    şi le-ar prinde bine un dancemob tip michael jackson, să se-audă.

  69. Dan1 1 March, 2011 at 16:56

    @Cougar
    Iar tu, înarmat cu o carabina cu luneta “nightvision” si o cutie cu 50 de trasoare… =))

  70. serban 1 March, 2011 at 17:09

    @Dan1:
    Trasoare?!?
    Tu nu ştii că astea au culori stridente, nepotrivite, demodate şi făra gust sau stil?

  71. Dan1 1 March, 2011 at 17:11

    @serban
    Da, dar macar poate sa regleze tirul! =))

  72. serban 1 March, 2011 at 17:15

    @Dan1:
    dacă nu sunt elegante, asortate, chic, de bun gust şi rafinament nu sunt bune la nimic

  73. Insignifianta 1 March, 2011 at 17:33

    @Dan1: Dacă au ţinută…astaaa…ţintă, las’ ca’s bune la ceva.

  74. Ramses3 1 March, 2011 at 17:36

    bah e deficit sau e criza de texte azi??..bagati si voi o youtuba sa fie postari mai multe ca deja aici s-au strans 72 de comentarii
    PS de ce ati dezactivat Delete-ul..s-aveti doar voi monopol?

  75. Insignifianta 1 March, 2011 at 17:44

    Acum am citit tilul cu atenţie! E cu “demoni”. Citisem “domni”, iniţial. =))

  76. clara 1 March, 2011 at 18:01

    @dan1 scuze, nu am vrut sa insinuez nimic. am vrut sa zic domnii redactori ai acestui site.

  77. Insignifianta 1 March, 2011 at 18:11

    @Dan1, in special and @all, in particular: Bine, mah! Imi asum eu riscul! Maestre Dan1!!!! =)) =))

  78. Dan1 1 March, 2011 at 18:26

    @Insignifianta
    Asa, si e vreo deosebire intre “demoni” si “domni”? =))
    @clara
    Pai domnii redactori ai acestui site sunt niste misogiiini de numa-numa mamă-mamă! =))

  79. Insignifianta 1 March, 2011 at 18:27

    @Dan1: Maestre, e! =))

  80. andryusha 1 March, 2011 at 19:01

    Off-topic: ştie cineva de ce trebuie felicitate femeile de 1 Martie? Au avut vreun rol deosebit în stabilirea mişcării de revoluţie a Terrei în jurul Soarelui? Mulţumesc.

  81. Laurentiu 1 March, 2011 at 19:10

    off-topic . Este adevarat ca , din cauza claustrofobiei ,Mondialu ‘ va putea conduce numai decapotabile ?

  82. dr.Lecter 1 March, 2011 at 19:11

    Dupa parerea mea, cizmele albe, pantofii albi , pantalonii albi…ar trebui interzise mai rau decat accesul publicului in seiful Bancii Nationale.
    Imi plac tinutele doamnelor indoliate, din filme americane, care inteleg cu decenta ca nu trebuie sa li se vada ochii cat cartofii, si-si pun ochelari, iar inmormantarea este totusi un eveniment social, o ceremonie, la care, doar in Romania vezi vaduva ravasita si inspumata ca Dunarea la Cazane, racnind: Cui m-ai lasat tu, Mielule, cu datorii , si cu curentu taiat de la stalp, arza-te-ar rachiu’n goapa sa te arza!

  83. lulu 1 March, 2011 at 19:12

    @andryusha
    Habar n-ai tu cum s-ar roti pamantul daca ar avea o femeie/nevasta… Sau ai? :))

  84. andryusha 1 March, 2011 at 19:27

    @lulu: Pământul e zeiţa Gheea, aşa că nu are cum să aibă nevastă, că pe vremea ei nu era lumea aşa de open-minded ca acum… =))

  85. kilroy 1 March, 2011 at 19:42

    Dar barbatii de la DC au concediu astazi?

  86. dr.Lecter 1 March, 2011 at 19:45

    andryusha ,esti beton B-800 , la mitologie! felicitation!
    dar, sa stii, si de fapt, stii ca nici olimpienii nu erau prea zdraveni la cap, cand tropaiau hormonii prin ei, si se incrucisau aiurea, cu cine le venea mai aproape de prohab, ca de-aia au iesit ciclopii si titanii si mutantii! deci, oleac’ de open minded, erau!

  87. clara 1 March, 2011 at 19:53

    @andryusha , totusi universul fiecaruia dintre noi se invarte in jurul unei femei. uneori chiar a mai multor femei (ceea ce conduce iremediabil la ciocniri si alte incidente neplacute). asa ca , de ce nu?

  88. V3nt0R 1 March, 2011 at 19:53

    Ma, de mancare, HA-LEA-LA , nu se da si pe aici ?

    Pe gratis zic… Shaorma. Si sa nu aibe ceapa. Si nici rosii. Si sa fie picanta. Gracias ^:)^

  89. andryusha 1 March, 2011 at 19:55

    @dr. Lecter: asta a fost mai târziu. Mândreţe de bărbat ca Uranus găseai mai rar, mai ales la începuturi… =)) =))
    @clara: să nu exagerăm, totuşi…

  90. clara 1 March, 2011 at 19:57

    in alta ordine de idei, domnii redactori si-au luat pur si simplu o zi libera sau au fost rapiti de o brigada de femei (sau soacre) revoltate? o sa aflam diseara de la MB ?

  91. ThoR 1 March, 2011 at 20:03

    harnicia e la loc de cinste azi din cate vad=))

  92. aisha 1 March, 2011 at 20:24

    fiind 1 martie, cred ca nici n-o sa mai primim altceva azi. ca sa nu emitem pretentii pe 8 martie, ca vrem mai mult decat pe 1 martie.
    teoria aia cu cadourile. va amintiti voi, de la emisiunea aia TV, cu printesa.
    in mod deliberat, au cooptat-o pe Simona Catrina in echipa – si la evenimente din astea speciale – ne plaseaza sau ne abandoneaza in grija ei!
    dar Simona ne-a abandonat si ea! offf, unde esti tu, Adriana Popescu – ca tu, sigur, ai fi avut grija de noi!

  93. sebra 1 March, 2011 at 20:31

    @Andryusha,
    Rotatia pamantului in jurul soarelui este insignifianta pe langa rotatiile barbatilor in jurul femeilor. Rotatii, aparent fara un rol anume 😀

  94. Insignifianta 1 March, 2011 at 20:31

    @V3nt0R: Auzi, hai ca-ti dau eu! Ca n-am nici ceapa, nici rosii. Da’ vezi, cu shaorma sa vii tu! =))

  95. andryusha 1 March, 2011 at 20:32

    @Sebra: Vezi comentariul nr. 89, subpunctul 2. 😛

  96. sebra 1 March, 2011 at 20:42

    @Andryusha,
    Nu ma trimite, ca io’s pe tel si-mi nenorocesc scroll-ul 😀

  97. M3bis 1 March, 2011 at 20:46

    Câte un mărțișor de la sindicat pentru fiecare dintre cititoare!



  98. Insignifianta 1 March, 2011 at 20:56

    @M3bis: Aşa, da, bre! 🙂 Da’ nu văd prea bine ce ţine găina între ghiară.
    P.S. N-am zis Nicu!
    @Didinutza: Adă, bre, ochelarii ăia! =))

  99. sebra 1 March, 2011 at 20:58

    @M3bis,
    Ohh, in sfarsit cineva si-a adus aminte si de noi! Ocazie cu care i-ai facut pe restul de rusine 😉
    Multumim!
    =D>

  100. RoseN 1 March, 2011 at 21:03

    😀 ce draaaguuuut 😀
    Si pentru baieti un martisor ceva de genu:

    http://cadourihaioase.ro/costum-sexy-prizoniera-dragostei-pi-6611.html?image=0

  101. aisha 1 March, 2011 at 21:20

    @sindicatul,
    multumim frumos!
    @patronatul,
    v-a facut RoseN o dedicatie!
    @Insignifianta,
    poseta clutch, evident! raspuns la com. nr.98.

  102. ErRon 1 March, 2011 at 21:38

    M3bis
    Primesc si eu desi nu mi-am platit cotizatia?:D
    Multumesc!

  103. Moise Guran 1 March, 2011 at 21:40

    Julius, “respira lente” sa nu stingi luminarea, ma!

  104. Dan1 1 March, 2011 at 21:40

    Bravo RoseN! (Precis nu esti barbat?) =))

  105. Insignifianta 1 March, 2011 at 21:41

    @aisha: Clutch, n-o fi vreo injuratura, ceva? Ca te desfid, daca! 😀
    @Dan1: E precisa, bre! 😉
    @RoseN: Judeci, daa? =))

  106. RoseN 1 March, 2011 at 21:43

    @Dan1
    Mama asa mi-a zis ca sunt fetita :)) apooooi nuuuu stiu!

    Sa bagam una asa unise.cs

    http://www.youtube.com/watch?v=crYm91p8jM8&feature=player_embedded#at=21

  107. Dan1 1 March, 2011 at 21:44

    @Insignifianta
    Clutch inseamna ambreiaj, din ce stiu eu! =))

  108. aisha 1 March, 2011 at 21:50

    @105 Insignifianta,
    Posetele, plicurile si clutch-urile reprezinta accesorii de nelipsit pentru orice femeie.

  109. Insignifianta 1 March, 2011 at 21:59

    @aisha: Si, eu, care ma credeam femeie…Mi-ai distrus si mitul asta…
    P.S. Adevaru’ e ca imi cam lipsesc. 😉

  110. Dan1 1 March, 2011 at 22:04

    @RoseN
    Oribil! Oribil! E clar, nu esti barbat! =))

  111. aisha 1 March, 2011 at 22:06

    @Insignifianta,
    n-am distrus niciun mit. altcineva se pricepe la mitologie! eu, nu prea!
    cum sa-ti lipseasca astfel de accesorii esentiale?!

  112. Dan1 1 March, 2011 at 22:20

    Off-topic
    Un proces-verbal, de data asta:

    Proces-verbal de misiune

    Încheiat de subsemnaţii azi…. Urmare cererii dvs. anexate acestui PV, ne-am deplasat pe aliniamentul Conciergerie, unde ameninţînd subunitatea de gardă cu pistoletele cu apă din dotare, achiziţionate cu chitanţa anexată, am obligat-o să se predea (cu entuziasm, am putea spune :))). Prin metode specifice (rangă achiziţionată fără chitanţă, preţ 350 euro) am deschis uşa celulei, constatînd prin prezentul PV că aceasta era goală. Gratiile de la geam fuseseră tăiate cu flexul şi o scară de mătase din cabluri de oţel atârna de acestea. Pe pat am găsit o bucată de carton pe care scria “Suckers” semnată “MI5” pe care o anexăm în original.

    ss indescifrabil Struţ Modest
    ss indescifrabil Rândunel Pisică
    ss indescifrabil Rămurel Pastramă

  113. Insignifianta 1 March, 2011 at 22:22

    @Dan107: Care esti tu destept! =))
    @aisha111: Pur si simplu. Uite-asa. Imi lipsesc. Ce sa fac? Sa nu ma mai consider femeie? =)) Ca daca zici, asa iti trantesc un “hai, sictir!”, de numa-numa…=))

  114. aisha 1 March, 2011 at 22:27

    @Dan1,
    inventiv! esti la concurenta cu aventurile si cascadoriile lui Julius 007!

  115. Insignifianta 1 March, 2011 at 22:29

    @Dan112: Tu nu esti normal! =)) Da’ nici om nu cred ca esti! =)) =)) =))

  116. aisha 1 March, 2011 at 22:33

    @Insignifianta,
    eu, in locul tau, as plange! daca te-as crede, evident!
    femei suntem, deci doamne suntem. nu folosim expresii de alea, de maidan.
    noi suntem stilate, cu sau fara accesorii. si azi e 1 martie, sper ca n-ai uitat!

  117. Insignifianta 1 March, 2011 at 22:39

    @Simona Catrina: Tin sa va aduc, pe acesta cale, la cunostinta, urmatoarele:
    Ca nimeni nu mai stie de unde am plecat si ce-am ajuns! =))
    P.S. Ca de obicei. =))
    P.P.S. Multumesc, Simona Catrina! Esti de vis! Si-am judecat bine! 🙂

    @aisha: Deci, inca judeci? =))

Leave a reply