Postul nu e post destul

Instrucţiuni de jelire a celui ce a fost Cristian Paţurcă

Ovidiu Eftimie

Cu o zi înainte să sărbătorim naşterea celei ce a fost Janis Joplin, cantautorul Cristian Paţurcă a murit. El este cel care a compus imnul Pieţii Universităţii şi tind să cred că a murit împăcat ştiind că preşedintele Traian Băsescu a condamnat public comunismul.

Mi se pare că s-a trecut prea uşor peste moartea acestuia, Tatulici nefăcând niciun megatocşou împănat de aforisme şi tristeţi. Dar încă nu e târziu. La acel tocşou ar trebui invitaţi cei mai mâhniţi oameni din România, atât de mâhniţi încât regizorul de emisie să mai ceară un rând de reflectoare să nu se întunece în studio.

Primul invitat ar trebui să fie Florin Piersic jr. pentru că acesta este mâhnit şi interesant mai tot timpul. Cred că în spatele lui FP jr. se află un tip şi mai mâhnit, profund şi nebărbierit decât lasă el să se vadă. Acesta va sta toate cele opt ore în studio şi nu va spune absolut nimic, fiind prea mâhnit ca să mai poată formula cuvinte.

Al doilea ar trebui să fie Bendeac. Mai trist decât Bendeac încercând să facă umor este Bendeac încercând să pară preocupat de probleme serioase. Bendeac va fi lăsat să vorbească, dar va fi întrerupt din când în când de Tatulici, care îl va ruga să-l imite pe Gigi Becali întrucât, deşi a fost invitat, latifundiarul a invocat motive personale şi nu a putut veni.

Al treilea ar trebui să fie Stelian Tănase. Acesta va fi dotat cu o lavalieră cu telecomandă care va permite tăierea din când în când a sunetului în platou pentru că este fizic imposibil să-l opreşti pe Stelian Tănase din opinat.

Monica Tatoiu, neapărat, pentru că am impresia că noile reguli CNA permit acordarea licenţei numai dacă televiziunile dovedesc că pot asigura prezenţa doamnei în studio cel puţin de trei ori pe săptămână.

De asemenea, Carmen Harra, care va facilita o convorbire cu spiritul mâhnit dar împăcat cu sine al celui care a fost Corneliu Coposu. De asemenea, Emil Constantinescu, dotat cu o lavalieră de acelaşi tip cu cea purtată de Stelian Tănase

Musai şi un colonel ieşit la pensie. Cetăţeni, alegători, public. Prin telefon, analistul militar Radu Tudor. Emisiunea va fi întreruptă din cinci în cinci minute cu montaje alb/negru sau sepia cu filmări din Piaţa Universităţii având drept coloană sonoră Imnul Golanilor. Şi cu băbuţe care trebuie să trăiască dintr-o pensie de mizerie de trei lei pe lună. Jumătate de oră din program va fi alocată recitării testamentului celui care a fost Cristian Paţurcă de către actorul Dan Puric.

Emisiunea se va încheia cu o înregistrare de pe youtube în care un ansamblu de lăutari din Feteşti va intona versiunea „manele” a imnului golanilor la acordeon.

PS: Până şi DJ Cotco a fost atât de mâhnit încât, din cauza lacrimilor care îi înceţoşau privirea, n-a mai nimerit youtube-ul cu Imnul Golanilor.

Share:

41 comments

  1. Sandi 19 January, 2011 at 19:51

    Eu cred ca inaintea lui Florin Piersic jr , ar trebui Cristian Tudor Popescu, care pe langa ca este mahnit tot timpul este si incruntat, mai ales inainte de orice tip de alegeri. In rest………….. sta si cugeta.

  2. lulu 19 January, 2011 at 19:54

    Si Raduleasca o sa danseze cu dani, in soul lui Banica JR, pe imnul golanilor…..

    Dar pana atunci, unde naiba e Pirca?? De ce nu mai scrie? Ca doar nu o sa credem ca a avut bani de concediu…

  3. ABS 19 January, 2011 at 20:02

    Sincer, mi se pare cam de rahat articolul. Puteti sa imi stergeti “opinia”, tot asa voi gandi…
    Stimate domn Eftimie, cu ce ti-a gresit Cristian Paturca? Daca ai ceva de impartit cu el in public, macar spune-ne ce. Nu o sa il ridic in slavi, a fost un om care a avut suficiente defecte, dar macar a reusit sa le compenseze mai mult sau mai putin.

    TRIST ARTICOL.

  4. aph 19 January, 2011 at 20:08

    @ABS: prima oara pe site?

  5. zaqk 19 January, 2011 at 20:11

    Asta nu-i prea a buna! Luatul peste picior al unui om care nu merita asta e… jos de tot.
    In perioada celebritatii sale, erau doua personaje importante acolo: el si Iliescu. Unul din ei a avut si minerii de partea lui. Ghici care! Poate ca altul era deznodamantul fara aceste ajutoare nepretuite ale tatucului rosu moscovit.

  6. Lucius Fascius 19 January, 2011 at 20:32

    Daca nu e si Cati Androneasca in studio, tot degeaba!

  7. ThoR 19 January, 2011 at 20:37

    eftimie ai uitat de floriiiiiiinnnnn calineeeescuuu…..cat despre janis joplin…..ce sa zic mi-a mers la inima ca o bere rece dupa o noapte la cateaua lesinata

  8. unmihai 19 January, 2011 at 20:42

    Iliescu n-a murit, Iliescu ne vegheaza…

  9. Dan1 19 January, 2011 at 20:52

    @ABS si zaqk
    N-aveti simtul umorului! Nu era vorba de Cristian Paturca, ci de talk-show-uri, de felul cum televiziunile manipuleaza orice eveniment de genul asta… (cel putin asta am inteles eu)
    Nu mai bag niciun ROFL, ca nu e cazul.

  10. zaqk 19 January, 2011 at 20:55

    Dan1, daca era un articol despre cum sa il plangem pe Paunescu ar fi fost ok. Omul a fost o gluma si moartea lui trebuia sa fie la fel. Dar aici discutam despre un alt individ, care si-a pus in pericol viata, efectiv, prin prezenta lui acolo, timp de o luna de zile. Respect pentru asta!

  11. iulian rinder 19 January, 2011 at 20:59

    Tov Efu, stiu ca o sa politizez, da pe vremea cand io ascultam Jenis Joplin sau Metalica, mai corect, inainte de 1989, matale te jucai in autobuzu sase de-a speriatu mosnegilor. De aceea, daca tot vorbesti de un mort de bine post chestie revolutionara iti recomand ca laxativ doi pedelisti. Cititorii sa ma judece.
    !),,Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam daca vrem sa intram in Uniunea Europeana”
    H. R. Patapievici, presedintele “Institutului Cultural Roman”
    2) ,,Decat o democratie cu PSD la putere prefer o dictatura cu Basescu”
    Traian Razvan Ungureanu
    Cine a inteles de aici ca eu tin partea PSD e un dobitoc. Iarta-ne Cristian Paţurcă. Raiul nu l-am pierdut. Inca. Fara a fi patetici. Ne vom intoarce.

  12. Dan1 19 January, 2011 at 21:01

    @zaqk
    Si eu, si tine si un like! Repet, nutresc convingerea ca articolul lui Eftimie e un pamflet la adresa televiziunilor, care fac circ din orice eveniment, fericit sau nefericit!

  13. eftimie 19 January, 2011 at 21:03

    I-am dat un like lui ABS pentru că el e mâhnit DE-A BINELEA.

  14. zaqk 19 January, 2011 at 21:04

    Aici deja intram pe un alt fagas. Si putem sa ne intrebam: sunt televiziunile de vina sau suntem noi ca asta cerem? Si cand zic noi, este unul impersonal, cetateanul acestei tari, care il consuma pe Diaconescu, pe Gadea, Tatulici etc scandalul si rusinea, scabrosul si prostia!

  15. eftimie 19 January, 2011 at 21:13

    @Iulian Ştiu, cum să nu ştiu, tu ai început să asculţi Enter Sandman imediat după evenimentele din 15 noiembrie ’87.

  16. Cougar 19 January, 2011 at 21:15

    i-am dat un like lui eftimie pentru că el e mâhnit din alte motive.

  17. cristi 19 January, 2011 at 21:18

    Am auzit de Cristian Paţurcă abioa in 2009, cand m-am dus sa vad care sunt cocalarii adunati “spontan” in Piata Universitatii la un miting “spontan” de sustinere a lui Base.
    Am auzit de numele lui Cristian Paţurcă la difuzoare, insotit de expresia “cumratai noul album”. Mai baga un “golan”, mai spunea ca are de vanzare un nou album… Inca un nene care spunea ca base e kul, iar un cantec “tip golan”, iar “cumparati-mi albumul”…

  18. Tweets that mention Instrucţiuni de jelire a celui ce a fost Cristian Paţurcă » Daily Cotcodac -- Topsy.com 19 January, 2011 at 21:22

    […] This post was mentioned on Twitter by Adrian Hadean, JuliusDC. JuliusDC said: Instrucţiuni de jelire a celui ce a fost Cristian Paţurcă » Daily Cotcodac http://bit.ly/i1BSnV […]

  19. iulian rinder 19 January, 2011 at 21:32

    Bre Efule, la mine Sandman era aducatoru de bere. De aceea trebuie sa inteleg ca a face trafic este aproximativ perfect. Unu. Prin fac(k), cu cK intre ghilimele,- reprezentand a face, recte – nu rect – oltenescul facui – nu am injurat pe nimeni – creste nivelul de educatie a manieilor.
    Doi: Traficul este o chestie cooperanta. Base coopereazea cu tribul numit Romania in favoarea lui.

  20. clara 19 January, 2011 at 21:37

    Din (ne)fericire pentru el, in ultimii ani lumea a fost mai preocupata de dramele lui Bote si asistentelor TV , asa ca a fost aproape uitat. Asa s-a putut odihni in liniste, fara ca pacea sa ii fie tulburata de astfel de emisiuni obscene. Dumnezeu sa-l ierte!

  21. M3bis 19 January, 2011 at 21:41

    @eftimie
    Moş Ene pe la gene, ăla de a apărut pe 1991?

  22. Cougar 19 January, 2011 at 21:42

    whoa. vă daţi seama, să moară bote? câţi ani are, acuşica face 46.

  23. eftimie 19 January, 2011 at 21:50

    @M3bis Da bre, ăla, da Rinder îl asculta dinainte.

  24. M3bis 19 January, 2011 at 21:55

    @eftimie
    Avea pile la Ulrich ăla şi i-o fi trimis vreun link pe youtube cu single-ul.

  25. iulian rinder 19 January, 2011 at 22:45

    Dragii mei. Stiu ca Metallica 91 a aparut pe piata in 91. De unde si baladele renumite, gen ,The Unforgiven” sau, Nothing Else Matters” . Eu insa imi amintesc de vinilinili cu ,,Justitie pentru toti (And Justice for All) amabilul Ucidetii pe toti (Kill em All) – dedicatie pentru curve si manei – si sau in traducerea de acum cu stapanul Basescu Master of Puppets. Unde papusa e Udrea iar stapianul inelelor de foc e Base. Vai de soarta noastra. Totusi, merita sa reamintesc de genialele materiale cu ,No Remorse” “Seek & Destroy” “Metal Militia” pe albumele aduse in 1988 pe vinilin de un fan Michael Jakson din Bulgaria, da amic, din tara socialista si prietena. De aceea nu accept lectii de morala. Apropo Eba si Tov Base putem bate palme pentru a fi ,My Friend Of Missery”? Dau eu cortu daca dai afara manelistu premier. Killem All. Ca daca nu facem un Ozzy sau Manowar de plangi singur si in familie cu toti pedelisti tai Stii de ce? Afla la anu.

  26. ABS 19 January, 2011 at 23:07

    @aph – nu sunt prima oara pe site, ci ultima.
    @eftimie – nu ai inteles nimic, sau incerci sa o dregi dar o bagi mai adanca.
    Nu sunt impotriva mistourilor. Am intrat prima data pe site-ul DC cand am primit niste linkuri cu mistouri la adresa francezilor; daca nu m-ar fi amuzat, nu as mai fi revenit. Dar zau, prea suntem romani, radem si de ce nu e amuzant, doar pentru ca putem.
    Toate mistourile legate de bocitoarele de la televiziuni puteau fi facute intr-un mod putin mai decent la adresa lui Cristi Paturca, care pana la urma a fost un amarat, un aproape-nimeni, dar pe care il regret mai mult decat pe paunescu+vadim+iliescu (stiu ca 2 nu au murit inca, mai astept).
    Pentru mine Paturca a fost si va ramane doar vocea pe care o auzeam in piata cand aveam 14 ani si mergeam cu taica-miu sa strigam contra iliescu, asa cum paunescu a fost si va ramane un pupincurist cu o umbra de talent, vadim un nebun cu o umbra de talent si iliescu o lepra fara nici o umbra de talent.
    Spor in continuare si va doresc tuturor mai multa inspiratie cand faceti glume, pentru ca am vazut ca se poate.

  27. eftimie 19 January, 2011 at 23:18

    @ABS Acu’ spune şi cât l-ai dispreţuit pe Silviu Brucan şi pe moş Bârlădeanu.

  28. N.A. 19 January, 2011 at 23:44

    Eu, in josnicia mea, m-am amuzat de scenariu, asa cum, ieri-alaltaieri, m-am intristat de stire (n-am fost revolutionara, nu-s ruda, nu i-am aprofundat viata si opera, da’ ma intristez in general cand aud ca moare lume). Da’ zau ca-s chestii total diferite!

  29. Insignifianta 20 January, 2011 at 00:22

    @ eftimie, chiar autoru’: As spune, eu, cu nume si, eventual, prenume (ca sa nu se confunde, nu de alta!), dar mi-e teama ca o sa “ma intelegeti corect!”
    http://www.youtube.com/watch?v=VrxK84IBRjU
    Ce deziluzie, ce minciuna in falsh, ce pupat piata Constitutzii, ce trafic, ce rating, ce beri la PET! Ce VIATZA! Sa traiti! Dar, nu orisicum! Ci, BINE!

  30. Serban 20 January, 2011 at 02:35

    Sunt de acord cu Dan1 “că articolul lui Eftimie e un pamflet la adresa televiziunilor, care fac circ din orice eveniment” dar văd ca lumea de aici ia în seamă şi comentează subiectul. E o surpriză plăcută pentru mine chestia asta.
    Cred însă ca Eftimie s-a grăbit şi a dat drumul cam repede la text, putea să facă pe tema asta o realizare de post de top dacă mai lucra puţin.

  31. mihai 20 January, 2011 at 05:03

    prost articol, infernal si odios de prost. cam ca soric plus toba de prost.

    dom’ eftimie, consoleaza-te; mai bine prost decat comunist

    dupa paturca si paunescu, asteptam cu interes noi mortaciuni de care sa faceti numai de bine

    chiar puteti mai mult

  32. cato 20 January, 2011 at 07:26

    @Sandi: asta e sistemul de valori! daca un fost securist, nepotul lui Iulian Vlad, si constipat, pe deasupra, a ajuns sa ne invete ce e valoros si ce nu…

  33. Lepka 20 January, 2011 at 07:45

    Acest articol m`a mahnit profund. Ce aveti cu indragitul comediant Bendeac, acest Piturca a umorului din Romania ? Sau cu domana Tatoiu care ,se stie, a descoperit leacul pentru cancer. Chiar nu mai exista nimic sfant in tara asta? Rusine , domnule Eftimie !

  34. Savantu' 20 January, 2011 at 13:15

    Scurta sinteza a comentariilor:

    “- Ziua buna, lele!!!
    – 2 lei legatura”

  35. Lepka 20 January, 2011 at 13:45

    Scurta sinteza a scurtei sinteze a comentariilor:

    Bine ca esti tu destept ! 😀

  36. N.A. 20 January, 2011 at 14:45

    @Lepka & Savantu’ – Meritati cate o sacosa de sincere felicitari! Mi-au placut zicerile! :))

  37. rockada 20 January, 2011 at 19:32

    @ABS si zaqk
    Citesc de un an, zi de zi, si ma amuz (sau nu) de ceea ce scriu acesti oameni! Nu am scris decat odata un mesaj, pe care l-am considerat amuzant (dar n-a fost!)
    Astept ziua de maine sa ma distrez cu textele nebunilor astia, dar si cu cititorii si comentariile lor!
    … unde e Pirca? … Groparu? … Vivi?

  38. Insignifianta 21 January, 2011 at 01:18

    Mai, @rockada, mai!
    Nu-ti sunt de-ajuns admin, Eftimie si Julis? Si-un dom’ doctor Sendroiu, din cand in cand?! =))
    Mai, @rockada, mai, prea le vrei si tu, pe toate odata! Sau, pe toti, ca nu stiu exact de ce gen sunt, asa ca, mai bine sa fiu ambigua. =))

  39. rockada 21 January, 2011 at 11:37

    @Insignifianta
    vrei sa ma incerci daca tin … la glume?
    @Insignifianta
    sunt destul de deschis la provocari, ca sa raman ambiguu/a

  40. Insignifianta 21 January, 2011 at 21:41

    @rockada: Nu.
    @rockada: Bine.

  41. happy30 22 January, 2011 at 21:26

    Ce de mahnire in comentarii…
    Titlul si continutul integral “ataca” mediatizarea penibila, nu altceva.
    Parerea mea! (nah, mi-era dor de replica asta post-comunista) 🙂

Leave a reply