Postul nu e post destul

Cine este în spatele mafiei pariurilor

Ovidiu Eftimie

Din câte am înţeles de la amicii mei sau simple cunoştinţe, aproape toată lumea care joacă la pariuri sportive câştigă. Sigur, mai există câte unul care a băgat bani în prostie şi nu a câştigat nimic niciodată, dar ăştia sunt rari.

Majoritatea câştigă – nu sume mari, cât să fie pe plus şi, dacă sunt doar o cunoştinţă a celui ce vă spune chestia asta, au putut chiar să-şi ia o maşină second din banii câştigaţi la pariuri. Dacă e un văr al cunoştinţei despre care vă povesteşte amicul, ăla chiar şi-a luat apartament la bloc şi Volvo.

Ce mi se pare şi mai surprinzător este că cei ce joacă la pariuri şi câştigă nu o fac pe sporturi populare, unde ar putea avea informaţii. Nimeni nu pariază pe Craiova – Dinamo sau Milan – Barça la fotbal, pe Nadal – Fedrrer la tenis sau pe România – Suedia la handbal. Nuu, adevăraţii performeri pariază pe meciuri între Balastiera Miuleşti şi Wyborockna Reykjavik la hochei pe iarbă (feminin) în cupa Intertoto la acest sport, la campionatele mondiale de reggae, pe meciul Vitali Klitschko şi toboşarul de la Inner Circle sau pe alegerile locale din judeţul Mwurlike din Morzambic. Şi, deşi recunosc că nu se pricep la astea, pur şi simplu au noroc.

M-am tot gândit că, la rata la care câştigă românii din pariuri sportive, casele trebuie să fie susţinute din spate de o mafie care nu vrea să ia ci să dea, dorind binele planetei. Am restrâns lista supecţilor la trei: Unicef, Unesco şi Crucea Roşie. Abia după ce am făcut asta mi-am adus aminte că FC Barcelona, echipă ce se laudă că nu are niciun sponsor pe tricou, a avut acu’ vreo câţiva ani tricouri inscripţionate cu Unicef. Toate se leagă.

I-am povestit toate astea unui amic ce îmi explica cum e cu pariurile în timp ce comanda tot câte două beri Ursus la masă că era promoţie, răzuiai ceva şi câştigai ba un tricou, ba o ramă foto, ba o altă prostie. Dintre toţi oamenii din localul ăla el era singurul care a răzuit şi nu a câştigat nimic, iar când i-am spus de Unicef că e în spatele mafiei pariurilor mi-a zis că exagerez. Zic: “Bă, de când joci tu la pariuri nu-i aşa că ai câştigat mai tot timpul?”. “Nu, omule, am mai şi pierdut dar, dacă e să trag linie, sunt pe plus”.

Share:

15 comments

 1. Radu Vasile 17 January, 2011 at 09:01

  da, da! Si ai mei prieteni ma tot imbie sa intru la pariuri.
  AI mei se lauda ca joaca pe cursele de cai si cica castiga si ca e cica mare afacere.

 2. Radu Vasile 17 January, 2011 at 09:02

  faptul ca joaca pe sporturi ne populare s-ar putea sa nu fie chiar asa un lucru rau.
  Pentru ca la chestiile populare se baga imediat lumea sa matraseasca rezultatele precum cele de pe dailycotcodac.
  Asa, la hokey pe iarba feminin in cupa intertoto… Cine dracu a auzit inafara de aia de pariaza.

 3. warlock 17 January, 2011 at 09:10

  Mai stiu eu unul care e pe plus la jocuri de noroc: http://blog.warlock.ro/2010/11/29/poker-superstar/

 4. V3nt0R 17 January, 2011 at 09:26

  jucati si voi pe curse de cai, caini, sau platiti-ma pe mine sa va zic rezultatele la fotbal. Le ghicesc pe toate cu marja de eroare de maxim 5-10 %:X .

  Pe tenis nu joaca aproape nimeni, stati calmi. Sa vedeti ce bataie o sa fie acum la Superbowl (pentru cunoscatori…:D ) .

 5. Kilroy 17 January, 2011 at 10:13

  Unesco ala cred ca e ruda cu Ionesco, cel care semneaza Cantareata Cheala. Francmasonerie curata, frate.

 6. Constantin 17 January, 2011 at 11:06

  in spatele mafiei pariurilor stau rockefeler, clubul bildenberg si un cavaler kadosh al carui nume e prea periculos sa-l rostesti. din cauza ca toata treba le-a scapat de sub control si toata lumea e pe plus au recurs la doua solutii: sistemul haarp de control al vremii ca sa mai decimeze din cistigatori, si tiparirea de bani ca sa acopere pierderile care o sa aiba ca rezultat devalorizarea dolarului si prabusirea americii. daca nu incetati sa jucati si sa cistigati in curind o sa mai vedeti numai filme frantuzesti.

 7. cris 17 January, 2011 at 11:39

  pariorii si pescarii sunt niste categorii mai speciale…

  iar despre Barcelona si Unicef esti pe aproape dar i-ai incurcat cu Mafia: Barcelona e singura (dintre aia mari) care nu ia (bani de la sponsorul principal cu care joaca pe tricou) ci da (anual doneaza cateva milioane catre Unicef)

 8. Tweets that mention Cine este în spatele mafiei pariurilor » Daily Cotcodac -- Topsy.com 17 January, 2011 at 12:08

  […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC. JuliusDC said: Cine este în spatele mafiei pariurilor » Daily Cotcodac http://tinyurl.com/5ttzkvs […]

 9. ionel gigel 17 January, 2011 at 12:37

  Pun pariu ca la urmatorul concurs dailycotcodac nu castig.

 10. Torgau 17 January, 2011 at 13:38

  Trebuie sa ai un curaj nebun sa faci asemenea dezvaluiri, lucruri la care majoritatea nici nu indraznesc sa cugete. Cred ca esti constient ca ti-ai pierdut linistea, o sa te uiti peste umar si cand intri in carciuma . . .

 11. acp 17 January, 2011 at 16:25

  Mafia pariurilor va recomanda:
  http://www.racingpost.com/horses/horse_home.sd?horse_id=667080

  Tineti portofelul aproape, va urma!

 12. N.A. 17 January, 2011 at 17:25

  Normal ca e pe plus, cel putin in situatia de fata. N-auzi cata bere bea? :))

 13. dyers_eve 17 January, 2011 at 23:48

  Ia aminte de la unul care chiar a pariat si se poate lauda ca e “pe plus”: reteta e simpla, iti trebuie doar bani multisori. Alegi trei meciuri sigure (din fotbal, nu din sporturi ciudate). Meciuri sigure inseamna un supernume care e gazda si niste neicanimeni care is oaspeti. Cota lor totala nu trebuie sa depaseasca 1,8. Mizezi pe ele 2 milioane de lei vechi, scazi comisionul casei de pariuri, si vezi cu cat ramai ! In fiecare saptamana gasesti macar 3 astfel de meciuri, treaba e sa nu te lacomesti si sa te arunci la mai multe.
  Acuma, de unde isi scot casele de pariuri paguba? De la aia care joaca 10 lei pe 10 meciuri, in speranta ca vor da lovitura.
  Deci, se poate !

 14. jemoi 19 January, 2011 at 06:30

  “pe meciul Vitali Klitschko şi toboşarul de la Inner Circle”
  La meciurile fratilor Klitsko e cota 1.Nu castigi nici dracu.

 15. Esca 2 October, 2011 at 23:16

  Nu mi-am pus niciodata intrebarea “cine sta in spatele caselor de pariuri?”. desi joc de ceva timp si am inceput de la o simpla recomandare sa merg pe  ro.unibet.com, nu mai sunt un jucator chiar inrait. ma multumesc cu micul sau marele castig pe care-l iau din cateva pariuri facute. dar e foarte curios ceea ce am citit mai sus. nu stiu daca as putea sa fiu de acord sau nu cu cei 3 asa-numiti suspecti, dar acum sunt curioasa…”cine?”…

Leave a reply