Tentativa moarte n-are

Captiv printre cei vii

Julius Constantinescu

Mihai P. este un cetăţean din judeţul Vaslui – deci, cum altfel decât de toată isprava? Decis să scape odată pentru totdeauna de săracie (am uitat să vă spun că era sărac lipit pământului? Dar vouă judeţul Vaslui ce vă sugerează, prosperitate?), Mihăiţă s-a hotărât să recurgă la o soluţie extremă – alta decât să-şi găsească un serviciu, normal, el fiind doar disperat, nu şi tâmpit. Carevasăzică, să se sinucidă. Dar, să vedem ce poate face în acest sens un om sărman, fără posibilităţi.

În primul rând, neavând nici un ban, Mihăiţă nu-şi permitea cianură, pistol sau alte farafastâcuri de-astea cu care îşi fac felul bogaţii, din plictiseală. Nu avea nici cadă, în care să-şi deschidă venele (avea doar un veceu în fundul curţii, dar ar fi fost cam penibil). N-avea, nefericitul, nici măcar norocul Annei Karenina: în satul lui nu exista cale ferată şi, prin urmare, nu trecea nici un tren (trecea doar o cursă RATA, dar mergea prea încet, era complet inutilizabilă). La toate aceste neajunsuri cu care se confrunta sectorul sinuciderilor din satul lui Mihăiţă, mai trebuie adăugat şi faptul că zgârie-nori, sedii de multinaţionale sau turn de paraşutism nu existau defel în sat, deci eroul nostru nu se putea servi nici de gravitaţie.

Prin urmare, iată-l pe acest om, care n-avea noroc nici în viaţă, nici în moarte, pe Mihăiţă deci, într-o situaţie mizerabilă. Viaţa îşi bătea joc de el, iar moartea îl refuza cu dispreţ. Din fericire, Mihăiţă nu e genul de om care se dă bătut aşa uşor (alţii, în locul lui, poate şi-ar fi găsit ceva de lucru ca să aibă din ce trăi, însă Mihăiţă privea cu dispreţ orice fel de compromis). În timp ce căuta febril o soluţie, şi-a adus aminte că are în magazie nişte cuie (noroc că n-avea obiceiul să repare nimic, că altfel nu le-ar fi avut nici pe alea). Le-a înghiţit cu lăcomie, după care s-a aşezat pe prispă, aşteptând să dea ortu’ popii. Doar că, în loc de păşunile raiului, Mihăiţă s-a trezit la spitalul de urgenţă, unde nişte medici fără inimă l-au salvat. Nu avusese, sărmanul, bani de-o sută de vodcă, să-i alunece cuiele pe gât.

Alte aventuri cu oameni de ispravă:
Un ginere de coşmar
Necrologuri vesele şi triste
Fănel şi găinile santinelă

Share:

46 comments

  1. Captiv printre cei vii » visurat.ro 21 January, 2011 at 08:48

    […] – alta decât să-şi găsească un serviciu, normal, el fiind doar disperat, nu şi tâmpit. (more… ) De la Julius citire Niciun comentariu X1_AdParams = { 'pub' : '560302451683403', 'site' : […]

  2. Ciprian 21 January, 2011 at 08:57

    Şi l-au trimis doctorii acasă să aducă un chirpidin? =))

  3. Konskriptor 21 January, 2011 at 09:03

    Nea Julius, vezi bre că eşti în necunoştinţa de cauză. Vorbim de Vaslui aici. Prin urmare, Mihăiţa primise de pomană nişte cuie. Care cuie erau boante la vîrf, că altfel nu i le dadea nici dracu’ de pomană. Că dacă erau ascuţite-n vîrf, Mihăiţa le folosea ca să şi le bată în cap, avînd astfel mari sorţi de izbîndă în ceea ce îşi propusese.
    @Ciprian : L-au trimis acasă să caute un “chisăr”, că fiind vorba de doctorii din Vaslui, ăştia n-au nici apă pentru ruginirea cuielor.

  4. Ambra 21 January, 2011 at 09:14

    hai nu mai faceti misto de Vaslui! Inteleg ca e un judet sarac, inteleg ca unii oameni sunt cum sunt, dar la urma urmei fiecare padure are uscaturi, in fiecare zona exista oameni saraci. si problema nu e ca sunt saraci, pentru ca poti fi OM chiar daca esti sarac, problema e prostia, lenea si rautatea iar astea le intalnesti in fiecare zona din tara, nu neaparat in Vaslui.
    Cat despre doctorii din Vaslui, nu i cunoasteti, nu ati fost la ei dar va legati de ei…abia daca stiti unde e Vasluiul pe harta dar emiteti judecati de valoare…pai, e frumos asa?

  5. andryusha 21 January, 2011 at 09:15

    Dacă le-nghiţea pe-ndelete, unul câte unul, poate avea o şansă. Da’ dacă s-a lăcomit… =))

  6. Dan1 21 January, 2011 at 09:32

    Ghinionist ca Nero! =))
    Banuiesc ca de gladium nici nu auzise…

  7. 4mall 21 January, 2011 at 09:38

    @Ambra: N-ai inteles…

  8. andryusha 21 January, 2011 at 09:41

    @Dan1: Sigur că avea un gladium sub pat, lăsat moştenire din tată-n fiu din epoca cuceririi romane, dar era atât de ruginit încât sinuciderea cu el ar fi fost la fel de penibilă ca cea din veceul din fundul curţii… =))

  9. Sare'n Ochi 21 January, 2011 at 09:45

    Marcus Porcius Cato cel Bătrân (alt nume demn de retinut) zicea, dupa fiecare discurs: “Carthago delenda est”. Asa zic si eu de-acuma, inaintea fiecarui “discurs”, ca l-ati eliminat pe Caramida Erotica din topul vostru: “Topus patronimae delenda est”.
    Si-acum discursul: nici curea la bracinari si-un pom de care sa se anine n-avea – sau dorea numai o moarte eroica de genul “mancat-am cuie in Vaslui”?

  10. admin 21 January, 2011 at 09:47

    @victore: daca-mi trimiti buletinu’ lu’ CE, il/o bag in top imediat.

  11. camionagiu 21 January, 2011 at 09:50

    Din păcate, aşa este.
    Ooo, biete minţi vasluiene voalate de ţuica de pufoaică!
    Profit de articol să-i îndemn pe aceşti nefericiţi, aceşti Guasimodo ai unei sorţi tragice, deci româneşti, să-şi ridice capul cu demnitate, ca-ntr-un ultim deep throat, şi să devină nişte alchimişti ai mizeriei, întorcând toată soarta cea potrivnică în avantajul lor, făcând din fierul ruginit al neşansei, aurul ultimei zile trăite pe pâmânt.

    Deci, dragii mei, dacă tot sunteţi hotărâţi să plecaţi, folosiţi ultima zi într-un mod creator, căci nu mai aveţi ce pierde:
    – Violaţi cea mai mişto fată a oraşului, acea Aishwarya Rai a Vasluiului după care oftează toţi profesorii bătrâni de la Liceul Teoretic Emil Racoviţă, dar pe care nu o are decât bişniţarul cu cel mai tunat BMW.
    – Daţi spargerea cea mai răsunătoare din istoria Vasluiului, lăsaţi ceva în urma voastră, bani de-un mic, o bere, un Logan MCV la rude, să vă pomenească
    – Adunaţi-vă curajul şi spălaţi şuriul în cel mai mare bătăuş al Vasluiului, acel tip de numele căruia te foloseşti ca să scapi de buzunăreală la cinema, seara.

    Alte idei?

  12. RoseN 21 January, 2011 at 09:51

    Ce incantare pentru ochii nostrii sa avem onoarea de a citi un alt text sublim din Vaslui!
    Acuma serios, daca n-ar fi de plans, ar fi chiar de ras 😀

  13. Sare'n Ochi 21 January, 2011 at 09:57

    domnu’ @admin, misto faza cu “buletinul” – da buletinele lu aia de murira la 1907 nu le doriti? de-acuma nu mai vorbesc decat cu DJ Cotco (singurul serios de-aici) =)) si sa nu uit: “Topus patronimae delenda est”!
    si-acum discursul: asta poate sa tina loc de “buletin”?
    http://www.jurnale.ro/Cele_mai_ciudate_nume_romanesti-e4973-44111.html

  14. ienihabarnam 21 January, 2011 at 09:59

    da’ seppuku? de ce nu si-a facut seppuku? (ce poezie frumoasa stiam io odata: astazi nu mergem la lucru/ stam acas’, facem seppuku.)

  15. Oana 21 January, 2011 at 10:12

    Sau altfel spus, era atat de sarac incat nici dusmani n-avea, daramite un ort pentru popa.

  16. Sare'n Ochi 21 January, 2011 at 10:24

    domnu’ @admin?! n-o fost bun “buletinul” trimis ca link?

  17. gftvmm 21 January, 2011 at 10:44

    Buna dimineata,

    Va rog sa imi permiteti sa fac un anunt: Vreau si un milion de dolari !
    Julica, lumea spune ca tu ai avea. Ce zici, imi daaaaai ?

  18. cato 21 January, 2011 at 10:58

    banuiesc ca nu avea nici televizor. se uita la Bxxx si murea de ras

  19. Tweets that mention Captiv printre cei vii » Daily Cotcodac -- Topsy.com 21 January, 2011 at 11:02

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Kramer Johann. Kramer Johann said: Captiv printre cei vii » Daily Cotcodac http://bit.ly/hOjLqS […]

  20. RoseN 21 January, 2011 at 11:30

    @gftvmm
    A pai stati nu sariti toti asa, ca si eu vreau!!!!! Eu ma multumesc si cu jumate de milion de euroi, sunt mai modesta!

  21. Ciprian 21 January, 2011 at 11:35

    Poate ca articolul trebuia sa se cheme Captiv printre vii, ca si pe acolo sunt ceva podgorii, nu prea cunoscute,ca nu ajunge vinul in comert din cauza gospodarilor insetati.

  22. clara 21 January, 2011 at 11:56

    Eu nu cred cele scrise, sunt odioase rastalmaciri. Omul nu dorea sa se sinucida, ci sa intre asa in cartea recordurilor. Sper ca medicii aia care nu au fost de acord cu eutanasia le-au pastrat!

  23. cato 21 January, 2011 at 12:00

    nu stiu daca e oportun, dar e posibil ca medicii sa-l fi salvat pentru cuie?

  24. dr.Lecter 21 January, 2011 at 12:07

    n-aţi făcut ancheta completă!
    omu’ observase de la o vreme că se cam clatină pe picioare, fără să fi călcat pe la bufet de două zile, şi s-a dus la doctor. şi ăla i-a zis:
    mă, Mihăiţî, mă, tu nu mai ai hier în tini, şî trebi sî inghiţi şiva hier, ca sî nu chici pi drum!
    şi omu şi-a completat fierul

  25. andrei 21 January, 2011 at 12:37

    @cato: buna asta, pentru cuie =)))
    Misto postul, poate nu trebuia dar eu m-am amuzat cand am citit.

  26. ThoR 21 January, 2011 at 13:12

    macar daca gasea si el niste cuie mai ruginite,,,,,asa poate tot mai avea o sansa…..in alta ordine de idei e ciudat ca te salveaza astia cand vrei sa te sinucizi prin cele mai ciudate metode dar cand mergi la o operatie de apendicita te alegi cu o moarte subita bonus

  27. gica 21 January, 2011 at 13:13

    Julica, devii redundant cu Vasluiul. Apropos, tu unde iti ai sorgintea? In ce palat?

  28. serban 21 January, 2011 at 13:23

    @Sare’n Ochi:
    Sunt absolut de acord că Cato ăl bătrân are dreptate.
    Un act doveditor pentru Cărămidă Erotică s-ar putea găsi la liceul de lângă Diham (aproape de Republica Dristor) prin hârţoagele din ’85-’90

  29. sebra 21 January, 2011 at 13:33

    Poate omu’ avea doar o carenţă de Fe şi neavând suplimente alimentare bogate în aşa ceva, s-a gândit să-şi rezolve altfel problema.

  30. cato 21 January, 2011 at 13:37

    posibil si asta. dar n-avea cunostinte anatomice: cuiele n-aveau cum sa ajunga acolo

  31. Alex Marian 21 January, 2011 at 13:43

    Nu era vasluian, era emigrat de la Bucuresti.

  32. Dan1 21 January, 2011 at 13:52

    @Sare-n ochi
    “Topus patronimae delenda est”! înseamna cumva “Topul celor mai haioase nume este mânarit”? =))

  33. N.A. 21 January, 2011 at 14:25

    Da’ chiar asa, vorba Oanei, unui individ domiciliat in Vaslui nu i-a dat prin cap sa iasa pe strada si sa provoace un consatean? ce-i mai simplu in Vaslui decat sa-ti iei o chestie contondenta in cap?!

  34. ThoR 21 January, 2011 at 14:37

    @Dan1 mai pui si tu intrebari la care stii deja raspunsul..=))=))

  35. Raduecologistu 21 January, 2011 at 14:44

    Ei ca să vezi….dar nu a găsit şi el pe acolo o funie ca să se spânzure???

  36. cato 21 January, 2011 at 14:46

    @NA: din cate am auzit s-a schimbat moda in Vaslui. Acum iti da una-n mecla, se te adoarma, iti taie un rinichi, pe care-l vinde si te lasa tot in viata, dar cu un organ mai putin

  37. Sare'n Ochi 21 January, 2011 at 14:50

    “Topus patronimae delenda est”! (daca nu se face reparatiunea necesara)
    Si-acum discursu:
    @Domnu’ DJ Cotco cu care mai vorbesc p-aici pe DC, ati putea sa-i transmiteti lui domnu’ @admin cum ca deja suntem trei surse aproape diferite (ca inaltime, adresa si greutate), respectiv: io, @Serban si militianul acela de la link care l-a si amendat, care putem atesta existenta lu’ Caramida Erotica? Motiv pentru care este ca si cum i-am fi inmanat buletinul persoanei.
    @Dan1 – in mod cert exista suspiciunea ca s-a intrat in top pe pile, cunostinte si relatii. In plus tare am io banuiala ca un domn, nu spui cine, d-aici, de pe DC, o fi fiind fost indragostit personal de SMO si, zgarcit cum il stiu, in loc sa-i cumpere flori, o baga la Top (delenda est!).

  38. Razvan 21 January, 2011 at 16:51

    Voi sunteti constienti ca primii care l-au ales pe Basescu (doar deputat, ce-i drept) au fost tot vasluienii?

  39. Făcăleț Nicoleta 21 January, 2011 at 20:30

    Doctorii trebuiau sa stie ca ochii holbati nu inseamna sufocare ci sunt semn de extaz 🙂

  40. mifty 21 January, 2011 at 23:17

    de la coadă la cap:
    @Făcăleţ Nicoleta: mişto nume, să-l porţi sănătoasă. mai ales dacă NU mai eşti domnişoară!!! 😀
    @Răzvan: normal, e de-al lor!!! :)))
    @ienihabarnam: la privirile tale japoneze, eu aş evita cuvântul “seppuku”!!! 😛
    @camionagiu: se scrie “Quasimodo”. (da, sunt Pircă undercover… Cipriane, unde ziceai că sunt roşiile alea???)
    @formolle: nici eu n-am priceput ce ai în cap!!! 😀
    @Ambra, Ambra te iubim
    că ca tine nu găsim!!! 😀

  41. Dan1 21 January, 2011 at 23:24

    @mifty
    Bre, da’ ai un al saselea simt de a gasi… ma rog, de-astea! Deci Făcăleţ Nicoleta, tu de ce nu esti la topul celor mai haioase nume? =))

  42. mifty 21 January, 2011 at 23:34

    Dane, eşti în întârziere!!!
    ia caută în comentarii, o s-o găseşti pe doamna sau domnişoara Făcăleţ Nicoleta recunoscând cu mult curaj ce nume frumos are!!!

    P.S. respectele mele, mai ales dacă sunteţi doamnă… ;))

  43. Făcăleț Nicoleta 22 January, 2011 at 00:35

    sunt ata de obosita incat nu mai stiu daca sunt doamna sau domnisoara , cred ca am dat bifa unde nu trebuia … dar sunt sigura de altceva 🙂

  44. Stephanie 22 January, 2011 at 16:07

    Cre’ca era suficient sa citeasca ANUMITE comentarii de pe DC si crapa pe loc! 😉
    Apropo, mifty ,ai un like, prietenii stiu de ce!

  45. aricescu 23 January, 2011 at 00:42

    Bine ca pt cuie a avut bani..

  46. dyers_eve 23 January, 2011 at 00:49

    Cred ca vasluianul asta care si-a bagat cuie-n gura e frate cu olteanul ala care si-a introdus doua ciocane-n fund.

Leave a reply