Postul nu e post destul

Tron: Legacy – de văzut la cinema

Radu Pircă
Să scrii o cronică de film în ziua de azi, mai ales dacă filmul ţi-a şi plăcut, e echivalent cu a-ţi trimite cititorii să-l descarce de pe torrente. Ca să iasă din cercul vicios în care toată lumea recomandă un film dar, paradoxal, nimeni nu dă banii pe bilet la el, americanii au inventat 3D-ul, IMAX-ul, 4D-ul şi alte tehnici de a face filmele complet fade pe micul ecran.

Tron: Legacy” este întruchiparea perfectă a acestei idei. E un film pe care nu poţi să-l vezi acasă, mai ales că scenariştii nu s-au obosit aproape deloc: intriga e jumătate Star Wars, jumătate Tron (adică vanilla Tron, ca să zic aşa), cât despre personaje – Jeff Bridges îl joacă tot pe the Dude, Olivia Wilde tot pe 13 iar Michael Sheen, pe Jim Carrey în Batman-ul ăla prost (nu cel mai prost, cel dinainte). Pentru cititorii de autobază şi ochelariştii care speră măcar că apariţia Oliviei Wilde în film e ceva gen Charlize Theron în Aeon Flux: veţi fi dezamăgiţi, e atât de încotoşmănată în latex încât sub hainele alea s-ar putea la fel de bine ascunde Magda Catone.

Evident, “Tron: Legacy” se transformă într-un film bun imediat ce îl vezi la cinematograf, pe ecran IMAX (am aflat de la unul din cititorii care au câştigat invitaţie şi au şi onorat-o, Mihaela, că ecranul ăla e cât 7 elefanţi, deci presupun că patronii cinematografului l-au chemat pe constructor şi i-au zis “N-am avut o ruletă la îndemână, dar vezi ăştia 7 elefanţi puşi unul peste altul? Atâta vrem să fie ecranul” ). Faptul că scenariştii nu şi-au bătut capul devine subit un atu al filmului: în loc să-ţi consumi neuronii cu inepţii pretenţioase, ca la Matrix sau Avatar, poţi să ignori complet intriga şi să te bucuri netulburat de imaginile superbe – doar în reclamele la maşini mai vezi CGI-uri atât de frumoase.

Binînţeles, după cum mi-a sugerat Vlad la începutul filmului, aţi putea să faceţi IMAX şi acasă – trebuie doar vreo 8 proiectoare şi o încăpere suficient de mare, în care să nu mai faceţi nimic altceva. Cred totuşi că e mai simplu să mergeţi să vedeţi filmul la cinema – nu de alta, dar unde găsiţi şi 7 elefanţi, mai ales acum, înainte de sărbători?

Share:

10 comments

 1. punKreas 18 December, 2010 at 10:44

  Cand o rula filmul Trol: Legacy? :))

 2. borg 18 December, 2010 at 10:46

  Uitashi sa pui torentii. 😛

 3. Tweets that mention Tron: Legacy – de văzut la cinema - -- Topsy.com 18 December, 2010 at 10:59

  […] This post was mentioned on Twitter by Gabi. Gabi said: Daily Cotcodac – Tron: Legacy – de văzut la cinema http://bit.ly/hYHJAd […]

 4. Ciprian 18 December, 2010 at 11:06

  Amuzant paragraful al doilea, da ai aflat ca latexul ala se spala cu Bonux Perlan? Ca de nu, e cam ciudat ca ti-ai imaginat-o pe Magda Catona in latex. Toti oamenii normali au fetisuri cu rosii ieftine, cu Xperia.. nu cu vreo cotoroanta plina de negi.

 5. dr.Lecter 18 December, 2010 at 11:31

  In viata mea n-am avut parte de o asemenea cronica de film, atat de complexa, incat am inceput sa mut mobila prin living, ca să fac IMAX, dacă zici că pe plăjmi nu e ca pe pereţi! Mai uşor era astă vară, că făceam cinema în grădină, pe peretele garajului.
  Felicitari, esti primul barbat care o preferă pe Magda Catone în latex, şi nu pe Bianca
  Deţin şi colecţia de elefanţi de porţelan, din copilărie, aşa că dau carpeta jos din perete şi gata filmul!

 6. Sare'n Ochi 18 December, 2010 at 12:50

  iaca altfel de Tron:
  http://ajanlo.kapu.hu/video/post.php?id=1362g0dd291344b2d7cb7&card=25890&code=k6QRiuJifDskznB6
  si altfel de mostenire 😀

 7. Radu Vasile 18 December, 2010 at 20:24

  eu o sa ma multumesc cu ascultat coloana sonora:)
  Cand o primesc.

 8. Kilroy 18 December, 2010 at 23:09

  “Magda Catone în latex” – groovy. Tare iarba, frate?

 9. Cris 19 December, 2010 at 23:31

  :))

 10. Insignifianta 20 December, 2010 at 02:59

  Elefantii, e ei bizari sau nu mai e?
  Ca, daca nu e, mai bine imi infasor o data si inca un pic patura pe picioare si, mai bine decat atat, ma duc sa ma spal la un dus!
  Ca azi-maine opreste astia apa, de nu mai poti!

  Si ce e ala, torrente, ca eu n-am priceput? Are legatura cu apa de ploaie sau nu mai are?

  Ca asa sunt eu: la mine, “neintelesu’ se transforma in ne-ntelesuri si mai mari!”

Leave a reply